Vlaganje

Ali bi morali vlagati v delnico AMC takoj?

AMC Entertainment Group (NYSE:AMC)ima veliko radovednih investitorjev. Delnica navdihuje številne naslove, AMC pa je vir pogostih razprav na spletnih mestih družbenih medijev in forumih za razprave.

Delnice AMC so se leta 2021 povečale za skoraj 2000 %, nekateri ljudje pa se sprašujejo, ali so zamudili vožnjo življenja. Oglejmo si bližje priljubljene delnice memov in ugotovimo, ali bi morali kupiti delnico AMC zdaj.

Ljudje, ki sedijo na gledaliških sedežih s pokovko v roki.

Delnice AMC so se letos povečale za skoraj 2000 %. Vir slike: Getty Images.

Zakaj se delnice AMC še naprej vzpenjajo

Prvič, pomembno je omeniti, da naraščajoča cena delnic podjetja nima veliko opraviti z njegovim poslovanjem. Poslovanje AMC je bilo med pandemijo uničeno. Čeprav se počasi vrača, podjetje še vedno izgublja vsako četrtletje. Ni znano, kdaj in ali bo podjetje ustvarilo dobiček na koncu.

Namesto tega cena delnice raste zaradi velike skupine posameznikov, ki se kolektivno odločajo za nakup in obdržanje delnice. Kot veliko finančnih sredstev, ko se povpraševanje poveča, se cena premika v isto smer.AMC grafikon dobička (četrtletna).

Marža dobička AMC (četrtletno) podatki po YCharts

Če pogledamo delovanje AMC-ja

Ker AMC skoraj vse svoje prihodke ustvari z osebnimi obiski gledališč, je bila pandemija koronavirusa katastrofa. Še več, AMC je moral še vedno pripraviti plačila najemnine za svoja gledališča in plačila obresti svojim posojilodajalcem. Uprava se je od takrat pogajala o nekaj zamudah pri teh plačilih, vendar se še vedno kopičijo.Za razliko od podjetja z visoko stopnjo variabilnih stroškov kot npr Uber , ki voznikom plača le, če so s strankami, ki zaslužijo, ima AMC visoko stopnjo fiksnih stroškov, ki se z upadom prihodkov niso zmanjšali. Poslovni model AMC deluje dobro, ko se prihodki povečujejo, ker stroški ostajajo razmeroma nespremenjeni, medtem ko se prihodki povečujejo, vendar deluje proti podjetju v času upadanja prodaje.

Dejansko je AMC leta 2020 poročal o izgubi iz poslovanja v višini 1,5 milijarde dolarjev in je v treh od zadnjih štirih let poročal o izgubi na koncu.

Vrednostni predlog za stranko

Zaradi sotočja dejavnikov manj ljudi obišče kinodvorane zaradi gledanja filmov. Od leta 2002 do 2019 se je prodaja vstopnic za ogled filmov na blagajnah v ZDA in Kanadi zmanjšala z 1,58 milijarde na 1,24 milijarde. Dejavnike lahko združimo in navedemo kot zmanjševanje razlike v kakovosti med gledanjem filmov doma in v kinu.

Visokokakovostni televizorji, boljši zvočni sistemi in porast storitev pretakanja izboljšujejo izkušnjo gledanja doma. Medtem je bila edina opazna nadgradnja v kinodvoranah zamenjava platnenih stolov z usnjenimi sedeži z električnim nagibom – vsekakor izboljšava. Hkrati se razlika v kakovosti zmanjšuje, razlika v ceni se povečuje.

Potrošniki se lahko naročijo na Disney paket za pretakanje (Disney+, Hulu, ESPN+) za manj kot 15 USD na mesec in a Netflix naročnino za manj kot 10 USD na mesec in zabavajte vso družino za manj kot 1 USD na dan. To je v nasprotju z gledanjem filma na velikem platnu po ceni več kot 10 USD na vstopnico, v nekaterih mestih celo višje. Studii vse bolj uvrščajo filme uspešnic naravnost v svoje storitve pretakanja, kar gledalcem omogoča prepričljivo izbiro vsebine.

Ta trend se verjetno ne bo obrnil, saj studii obdržijo višji delež filmskih prihodkov, če se jim ni treba ločiti od kinodvoran, kot je AMC.

Razsodba

Trenutno delovno okolje za AMC je močno omejeno, smrtonosni virus pa je še vedno v obtoku. Dolgoročno gledano sta sekularna priljubljenost storitev pretakanja in vse večja kakovost izkušenj domačega gledanja slaba novica za AMC. Če pogledamo samo poslovne možnosti podjetja, zdaj ne bi smeli vlagati v delnice AMC.^