Vlaganje

Bi morali kupiti Bitcoin za 50.000 $?

3. septembra je 10:05 po vzhodnem času in Bitcoin 's(KRIPTO:BTC)cena se giblje okoli 50.000 $. Vodilno kripto premoženje se je epsko vrnilo navzgor, potem ko je skozi poletje klonilo pod 40.000 $ in celo na kratko pod 30.000 $.

Nestanovitnost je primerna, ko gre za kriptovalute. Vendar pa je še vedno koristno narediti načrt igre, ko se cene kriptovalut hitro premikajo v katero koli smer. Ker je Bitcoin trenutno v naraščajočem trendu, je pravi čas, da se vprašate, ali ga je vredno kupiti – tudi po višji ceni.

Poslovna oseba dela na digitalnem zaslonu, ki prikazuje več med seboj povezanih aplikacij.

Vir slike: Getty Images.

Zakaj je bil Bitcoin odlična naložba

Bitcoin se je soočil s svojim deležem kritik s strani uglednih vlagateljev, ki ga vidijo kot shemo za zaslužek. Običajno je uspeh Bitcoina pripisati izključno špekulacijam. Celo Charlie Munger, desna roka Warrena Buffetta, je bil glasen glede svojega prezira do vlaganja v Bitcoin. Težko je vložiti svoje težko prislužene prihranke v nasprotne razrede sredstev, če vlagatelji, ki jih občudujete, pravijo, da je to slaba ideja.

Samoumevno je, da sta pohlep in špekulacije odigrala veliko vlogo pri vzponu Bitcoina. Toda če pravijo, da so samo Razlogi za vzpon Bitcoina so malce zaman.Amazon je bila odlična zaloga, ker je na novo opredelila e-začetek in vodi eno največjih platform za računalništvo v oblaku. Netflix je vodil spremembo paradigme v domači zabavi. Da, ljudje so na koncu kupili te delnice, ker so mislili, da lahko z njimi zaslužijo. Toda pravi razlog, zakaj so se delnice Amazona in delnice Netflixa dobro obnesle, je ta, da so podjetja sama povečala vpliv in vrednost. Bitcoin nima vodstvene ekipe ali četrtletnih finančnih podatkov. Vendar ima bistvene lastnosti, ki mu dajejo lastno vrednost.

Cathie Wood, izvršna direktorica Ark Investa in velika podpornica Bitcoin, verjame, da lahko Bitcoin sčasoma raste v vrednosti iz preprostega razloga, ker ga bo vse več podjetij nosilo v svojih bilancah tako kot naložbo kot za zaščito pred inflacijo. Osnovna vrednost Bitcoina izhaja iz njegove varnosti, izkušenj pri preprečevanju kibernetskih napadov, globalne prenosljivosti in neodvisnosti od fiat valute. Omejena ponudba 21 milijonov žetonov, od katerih jih je več kot 90 % že v obtoku, pomeni, da dodana ponudba iz rudarjenja bo kmalu postala zanemarljiva . Podjetja, zlasti tista s sedežem v državah z nestabilnimi lastnimi fiat valutami ali s težavami pri dostopu do ameriških dolarjev, najdejo vrednost v Bitcoinu zaradi njegovega prirojenega pomanjkanja. Če to stališče združimo v svetovnem merilu, bomo lahko videli močno osnovno povpraševanje podjetij po vsem svetu po Bitcoinu že zelo dolgo.

Vrednotenje

Nihče vam ne more povedati, koliko je Bitcoin vreden zdaj ali koliko bi lahko bil vreden v prihodnosti. Vrednotenje Bitcoina je veliko bolj abstraktno kot že tako težka naloga, ki se je lotijo ​​analitiki pri določanju cenovnih ciljev za delnico.Preprostejši način razmišljanja o Bitcoinu in drugih kripto sredstvih, kot so Ethereum (KRIPTO:ETH), je, da se vprašate, ali je zgodba odigrana. Če bi bil Bitcoin tekma baseballa, v kateri igri smo? Je več prostora za tek? Ali pa je trg zasičen in je od tu naprej vse navzdol?

Že pogled na kripto trg bi vam povedal, da je še vedno dokaj grobo po robovih . Veliko razlogov za apreciacijo cene Bitcoina v zadnjih nekaj letih je povezanih s tem, da je razred sredstev postajal vse bolj izpopolnjen v smislu institucionalnega sprejemanja, dostopnosti in možnosti za regulacijo. Videti je, da so te teme zgodaj v razvoju. Vendar je to razprava, ki je odprta za razlago.

Zakaj sploh kupovati?

Če vlagatelj misli, da je kripto zgodba odigrana, potem je v redu, da se razredu sredstev preprosto popolnoma izogne. In ker se je Bitcoin v zadnjih nekaj mesecih podražil, je še manj spodbude za nakup.

Vsak vlagatelj ima drugačen razlog, zakaj bi sploh kupil. In če še niso, imajo morda razlog, zakaj bi raje kupili kdaj v prihodnosti. Kot vsako sredstvo je veliko lažje kupiti nekaj, če razumete, kako deluje. Pridobivanje osnovno razumevanje procesa rudarjenja Bitcoin in povzetek tega, kar se je v zadnjih nekaj letih dogajalo v kriptoprostoru, lahko zagotovi potrebno skrbnost, ki je potrebna za samozavestno vlaganje ali nevlaganje.

Ne glede na ceno je najbolje, da ne razmišljate o nakupu Bitcoina, ker mislite, da se bo dvignil, ampak raje kupite Bitcoin, če mislite, da bo njegov vpliv narasel. Težko je odgovoriti na to vprašanje, ne da bi naredili nekaj domače naloge. Kljub temu obstajajo dobri argumenti na obeh straneh o tem, ali lahko Bitcoin raste od tu. Zato, preden se odločite, ali je Bitcoin vreden nakupa za 50.000 $, se je najbolje vprašati, ali je Bitcoin sploh smiseln za vas.

Bitcoin, Ethereum in stabilni coini z visokim donosom imajo različne značilnosti, ki bi lahko bile bolj primerne za vlagatelja glede na njihovo toleranco tveganja. Torej, če Bitcoin ni dobra možnost, obstaja možnost, da bi bilo drugo kripto sredstvo bolj primerno.

Spodnja črta

Propad Bitcoina v maju in juniju ni imel veliko opraviti z osnovami, čeprav je kitajski regulativni zatrt kriptovalut še poslabšal zdrs cen. Kljub temu je bila končna raven, na katero je cena padla, nič drugega kot čista špekulacija. Podobno je odboj kriptovalute v zadnjem mesecu preprosto nestanovitnost trga. Če pomanjšamo, se o naložbeni tezi v Bitcoin ni veliko spremenilo od njenega začetnega propada maja.

Vlagatelji, ki jih zanima Bitcoin, bi lahko imeli koristi od spremljanja regulativnih posodobitev, institucionalnih potez, kot je npr PayPal Odločitev podjetja, da odpre trgovanje s kriptovalutami za svoje stranke v Združenem kraljestvu, in druge novice, ki prispevajo k dolgoročni zgodbi o rasti. Navsezadnje je uspeh Bitcoina v naslednjih nekaj desetletjih odvisen od njegove lepljivosti na finančnih trgih po vsem svetu. Če je to nekaj, v kar investitor verjame, potem obstajajo utemeljeni razlogi za nakup Bitcoina, tudi za 50.000 $.^