Vlaganje

Shopify je pravkar naredil velik korak za povečanje mednarodne prodaje

Na področju e-trgovine, Shopify (NYSE: TRGOVINA)je postala glavna platforma, ki jo podjetniki uporabljajo za prodajo svojih izdelkov in storitev na spletu. Podjetje ima več kot 1,7 milijona trgovcev po vsem svetu, v primerjavi s samo 1 milijonom konec leta 2019.

Kljub temu bodo vlagatelji morda presenečeni, ko ugotovijo, da se velika večina trgovcev Shopify nahaja v Severni Ameriki. Dejansko podatki kažejo, da približno 56 % trgovcev, ki uporabljajo platformo, prebiva samo v ZDA in Kanadi. Prodaja zunaj njihovih geografskih meja predstavlja ogromno priložnost za trgovce in Shopify je pravkar naredil odločilen korak, da bi pomagal prodajalcem narediti naslednji velik korak.

koliko je f 16
Dve osebi, ena na invalidskem vozičku, uporabljata prenosni računalnik v kavarni.

Vir slike: Getty Images.

Pomemben vložek

V začetku tega meseca je podjetje objavilo prvenec Shopify Markets, novega vozlišča, ki trgovcem pomaga pri iskanju in upravljanju globalnih trgovinskih priložnosti. Platforma 'pomaga odstraniti zapletenost mednarodnega poslovanja in omogoča neodvisnim trgovcem, da prodajajo potrošnikom po vsem svetu,' je Shopify dejal v sporočilu za javnost.

Shopify Markets je nedvomno rezultat širšega sodelovanja in partnerstva z Global-E Online (NASDAQ: GLBE). Podjetje si prizadeva za uresničitev čezmejne prodaje za spletne trgovce na drobno z odpravo številnih izzivov, povezanih z mednarodno trgovino. Global-E obravnava veliko zapletov, ki nastanejo pri čezmejni prodaji, vključno z menjalnimi tečaji, prevajanjem v tuje jezike in obravnavanjem lokalnih tržnih predpisov – vključno s carinami in dajatvami.Global-E je pred kratkim šel v javnost s podporo Shopifyja, ki je pridobil pomemben delež v podjetju. Shopify je pred majsko IPO pridobil delež 7,75 milijona delnic ali približno 6,5 % delnic Global-E, čeprav je njegov delež lastništva padel na približno 5,4 %, potem ko so novo izdane delnice IPO prišle na trg. Zgodba pa se tu ne konča. Shopify je kupil tudi nakupne bone, ki so mu omogočili pridobitev 11,85 milijona dodatnih delnic Global-E v prihodnjih dveh letih.

Nazadnje je Shopify imenoval Global-E za ekskluzivnega ponudnika čezmejnih storitev za trgovce na svoji platformi, pri čemer je prvotni dogovor trajal tri leta in možnost letnega podaljšanja. Vse to pomeni veliko zaupanje novemu javnemu podjetju. To ne pomeni, da je Global-E novinec v vesolju, saj je svoja vrata prvič odprl leta 2013.

kakšna je davčna stopnja na kapitalski dobiček
Oseba, ki drži kreditno kartico in uporablja prenosni računalnik.

Vir slike: Getty Images.Svojo igro dvigne na naslednjo raven

Shopify že ponuja trgovcem številna orodja, ki jih potrebujejo za prodajo v različnih geografskih območjih, vključno z več valutami in mednarodnimi domenami, vendar ta platforma svoje čezmejne maloprodajne zmogljivosti dvigne na višjo raven. S tem, ko trgovcem zagotavlja vsa orodja, ki jih potrebujejo za prodajo v tujini, Shopify znatno širi svoje tržne priložnosti.

Po podatkih Shopifyja je skupna globalna e-trgovina leta 2020 dosegla rekordnih 4,2 bilijona dolarjev, kar je 25,7 % več kot leto prej. Če pogledamo naprej, bi lahko čezmejna prodaja predstavljala kar 20 %. vse transakcije e-trgovine do leta 2022, po ocenah Forrester Research .

Sama definicija win-win

S tem, ko svojim trgovcem pomaga olajšati čezmejno prodajo, si Shopify pomaga in ne poveča le svojega prihodka, temveč tudi bruto obseg blaga – ali skupno vrednost izdelkov, prodanih na svoji platformi. Vlagatelji pozorno spremljajo obe meritvi, kar jim omogoča natančnejše merjenje rasti podjetja.

Hkrati Global-E pridobi več kot 1,7 milijona trgovcev, ki želijo povečati svojo prodajo. Z obvladovanjem izzivov in zapletenosti, povezanih s čezmejno prodajo, Global-E povečuje lastne prihodke, hkrati pa povečuje svoje poverilnice pri drugih spletnih prodajalcih.

Vlagatelji na obeh straneh enačbe bi morali slaviti.^