Vlaganje

Skrivnost zakonitega plačevanja nič davkov na dobiček Bitcoin

Cena za Bitcoin (KRIPTO:BTC)je v zadnjem letu eksponentno narasla, kar je vlagateljem omogočilo, da štirikrat povečajo svoje dobičke, ne da bi mignili prst. Če razmišljate o prodaji dela ali celotne naložbe v Bitcoin, se prepričajte, da razumete, kako delujejo davki za Bitcoin.

Bitcoin je decentralizirana digitalna valuta, ki vlagateljem ponuja večjo avtonomijo kot druge naložbene možnosti. Toda vlaganje vanj ne pomeni, da ste oproščeni davkov. Morda boste morali IRS dati del dobička, ki ga zaslužite. Vendar pa obstaja način, da znižate svoj davčni račun (ali celo zakonito ne plačate davkov na svoj zaslužek iz kriptovalute), če izpolnjujete pravila za obravnavo dolgoročnih dobičkov.

Tukaj je razčlenitev tega, kar morate vedeti, da zmanjšate svoj davčni račun Bitcoin -- morda celo na nič -- ko vložite svojo napoved.

Navdušen moški gleda navzgor, ko denar lebdi v zraku.

Vir slike: Getty Images.

Čas je na vaši strani

IRS obravnava Bitcoin kot lastnino namesto gotovine ali valute. To pomeni, da se bo sprožila prodaja vaše naložbe za dobiček davki na kapitalski dobiček tako kot bi bila prodaja delnic.kako dvigniti denar z računa za upokojitev

Obstajata dve vrsti davkov na kapitalski dobiček: kratkoročni in dolgoročni. Če držite svojo naložbo v bitcoin eno leto ali manj, preden jo prodate, bi imeli kratkoročni kapitalski dobiček . Vaši zaslužki bodo obdavčeni po vaših običajnih stopnjah dohodnine, ki so lahko od 10 % do 37 %.

Najboljša ponudba na vašem davčnem računu pride, ko držite svoje naložbe v Bitcoin več kot eno leto, saj so pravila o davku na dolgoročni kapitalski dobiček ključna za sprostitev 0-odstotnega davčnega razreda na vaš dobiček v Bitcoin.

Povečanje vaših dobičkov

Skrivnost, da se prebijete v nižji davčni razred za dolgoročni kapitalski dobiček, je, da ste pozorni na obdobje lastništva in spremljate svoj obdavčljivi dohodek.Dolgoročni kapitalski dobički vam omogočajo dostop do davčnih stopenj 0%, 15% in 20%. Če želite biti upravičeni do teh ugodnih davčnih stopenj, morate svoje naložbe v Bitcoin imeti več kot eno leto, preden jih prodate.

Potem bodite pozorni na svoj dohodek. Posamezen vlagatelj ima lahko obdavčljivi dohodek do 40.400 $, da zahteva 0-odstotni davčni razred za dolgoročne kapitalske dobičke v letu 2021. Recimo, da ste samski z obdavčljivim dohodkom v višini 25.000 $ plače in 15.000 $ dolgoročnih kapitalskih dobičkov iz Bitcoin. Upravičeni bi bili do plačila nič davkov na svoj dobiček od Bitcoin, ker je vaš skupni dohodek v višini 40.000 $ nižji od praga za posamezne prijavitelje.

koliko je davek na kapitalski dobiček v Texasu

Ko presežete ta dohodkovni prag, se zataknete v 15-odstotni davčni razred za dolgoročni kapitalski dobiček. Torej v zgornjem primeru, če bi imeli 20.000 $ dolgoročnih dobičkov iz Bitcoina, bi prvih 15.400 $ prejelo 0-odstotno stopnjo, preostalih 4.600 $ pa bi obdavčili s 15 %.

Očitno se ne želite odreči možnosti zaslužka dodatnega dohodka samo zato, ker bo nekaj od tega obdavčeno. Če pa imate možnost izbrati, kdaj bo ta dohodek prišel, vam lahko pametno davčno načrtovanje prihrani nekaj denarja.

Oglejte si spodnje davčne razrede za dolgoročni kapitalski dobiček za leto 2021 za vaš status prijave in prag dohodka, ki bi vas kvalificiral za 0-odstotni davčni razred. Poročeni skupni vlagatelji prejmejo največji dohodkovni prag – do 80.800 $ obdavčljivega dohodka – za plačilo nič davkov na kapitalske dobičke.

Posamezni prijavitelji z obdavčljivim dohodkom v višini ...

Poročeni skupni vlagatelji z obdavčljivim dohodkom v višini ...

Poročeni pari vlagajo ločeno prijavo z obdavčljivim dohodkom v višini ...

Vodje gospodinjstev z obdavčljivim dohodkom...

... Plačajte to stopnjo davka na dolgoročni kapitalski dobiček

0 do 40.400 $

0 do 80.800 $

0 do 40.400 $

čas odprtja in zaprtja borze

0 do 54.100 $

0 %

40.401 do 445.850 $

80.801 do 501.600 $

40.401 do 250.800 $

54.101 do 473.750 $

petnajst %

preverjanje stimulacije je šlo na napačen račun

Več kot 445.850 $

Več kot 501.600 $

Več kot 250.800 $

Več kot 473.750 $

dvajset%

Vir podatkov: IRS.

Ne pozabite na odbitke in druge naložbe

Davčne olajšave nekoliko lažje pristanejo v 0-odstotnem vedru dolgoročnih kapitalskih dobičkov. Na primer, standardni odbitek vam omogoča zmanjšanje obdavčljivega dohodka. Leta 2021 lahko ena oseba zasluži do 12.550 $, preden mora zaslužek deliti z IRS. Zakonski par lahko zahteva standardni odbitek v višini 25.100 $. Tudi prispevek k tradicionalni IRA ali 401(k) bi vam lahko pomagal zmanjšati vaš obdavčljivi dohodek, tako da bi več vaših dobičkov Bitcoin izpolnjevalo pogoje za nižje stopnje.

kaj je prenos kapitalske izgube

Ti odbitki in dolgoročne koristi od kapitalskega dobička veljajo tudi za dobičke, dosežene na borzi. Delnice so ponavadi manj volatilne kot Bitcoin in so se izkazale za odličen način za začetek kot vlagatelj. Poleg tega ima celoten delniški trg izkušnje, ki vam lahko pomagajo bolje izmeriti svoje možnosti za dolgoročni uspeh.

Ne glede na to, v kaj se odločite vlagati, dajte prednost razumevanju davkov ali najemite strokovnjaka za pomoč pri najboljših strategijah. To je skrivnost maksimiranja neverjetnih nagrad, ki jih prinaša biti vlagatelj.^