Vlaganje

Razložen obrazec razporeda K-1

Če ste kdaj vlagali v podjetje, ki uporablja eno od več različnih vrst pravnih struktur, kot so partnerstvo, korporacija 'C' ali LLC, ali če ste upravičenec do sklada ali posesti, potem ste verjetno prejel razpored K-1 po pošti med davčno sezono. MLP in LLC lahko pogosto prenesejo več dohodka na vlagatelje, ker ne plačujejo davkov na dohodek pravnih oseb, vendar to povzroča večjo zapletenost in morebitne davčne posledice.

Oglejmo si podrobneje obrazec Razpored K-1, posledice za vas in kaj morate z njim narediti.


Vir: IRS.

Ta članek je bil posodobljen 13. aprila 2017.

kako vložiti 100 milijonov dolarjev

Prednosti in slabosti skladov, partnerstev in S korpusa

MLP in LLC so lahko odlična dohodkovna naložba, saj te organizacijske strukture ne plačujejo dohodnine, ampak to breme prenašajo na vlagatelje. Enako velja za nekatere strukture zaupanja.Z drugimi besedami, ker ti subjekti ne plačujejo davkov od dohodkov pravnih oseb, se lahko razdelitve, plačane vlagateljem, obravnavajo drugače kot dividende, ki jih plačajo družbe. Običajne redne dividende družbe so obdavčene kot dolgoročni kapitalski dobički, medtem ko je velik del izplačanega dohodka in prikazanega na seznamu K-1 mogoče razvrstiti kot redni dohodek. To pomeni, da je obdavčen po vaši efektivni davčni stopnji, ki je pogosto veliko višja od 15- ali 20-odstotne stopnje dolgoročnega dobička kapitala za redne dividende.

Če povzamemo, lahko izdajatelj seznama K-1 prenese več dohodka na vas, vlagatelja, vendar boste morda na koncu vrnili več tega v obliki davkov, kot če bi prejeli redne dividende od korporacije. Resnično se nanaša na vašo davčno stopnjo in koliko več dohodka lahko plača LLC, MLP ali trust.

Davčni obrazci na mizi.

Vir slike: Getty Images.Različni obrazci razporeda K-1 in za kaj so namenjeni

Obstajajo trije obrazci razporeda K-1.

Obrazec 1041 je za upravičence do nepremičnine ali sklada:


Vir: IRS.

Obrazec 1065 je za partnerje v glavni komanditni družbi ali LLC:


Vir: IRS.

Obrazec 1120S je za korporacije 'S':


Vir: IRS.

izračun prostega denarnega toka

Ti obrazci razporeda K-1 so zelo podobni obrazcu 1099 ali W2: prejeli ga boste od sklada, posesti, LLC, S corp. ali partnerstva in razdeli dohodek, ki ste ga prejeli, v različne kategorije. Tu pride do davčne zapletenosti, saj so nekatere kategorije dohodka lahko obdavčene kot kapitalski dobički, druge pa kot redni dohodek, pri čemer želite biti prepričani, da plačate ustrezno davčno stopnjo. Konec koncev, čeprav ne želite plačevati višje redne stopnje dohodka, če lahko plačate nižjo stopnjo kapitalskih dobičkov, tudi ne želite imeti slabe strani IRS s podcenjevanjem dohodka.

Razpored K-1 pa ni povsem podoben 1099 ali W2. Če prejmete obrazec razporeda K-1 od subjekta, ki ste ga delno lastniki, boste morda lahko zahtevali tudi delež izgub, odbitkov in kreditov ter svoj delež dohodka.

Kaj morate storiti z razporedom K-1

Tako kot kateri koli drug dokument o dohodku ali davku, ki ga prejmete med davčno sezono, morate prijaviti svoj urnik K-1, ko vložite davke - iz dveh razlogov:

  • To je obdavčljivi dohodek.
  • Subjekt, ki vam je plačal, je to že prijavil IRS, tako da bo IRS vedel, če ga izpustite, ko vložite davke.

Če prejemate obrazce s seznama K-1, je pametno iti k davčnemu strokovnjaku ali vsaj uporabiti ugledno programsko opremo za davčno prijavo. Ne samo, da bo to poenostavilo postopek, ampak vam bo verjetno prihranilo več kot dovolj časa, da se stroški splačajo, še posebej, če imate več obrazcev razporeda K-1.

Poleg tega je treba omeniti, da tudi če prejmete razpored K-1 za naložbo v IRA ali 401(k), ne prezrite! Morda boste morali še vedno plačati davek na distribucije, ki jih prejmete na upokojitvenem računu od MLP, LLC ali S-Corp zaradi nečesa, kar se imenuje 'obdavčljivi dohodek iz nepovezanih podjetij' ali UBTI. Zaradi tega se je na splošno najbolje izogniti tovrstnim naložbam na račun za upokojitev.

Gre za veliko sliko

Če dobite seznam K-1 zaradi nepričakovanega dobička, kot je dediščina ali kot upravičenec do sklada, je pač tako, kot je. Če pa jih prejemate zaradi naložb v LLC-e, partnerstva ali korporacijo 'C', bi morali pogledati širšo sliko.

Ti subjekti lahko zaradi svoje pravne strukture pogosto izplačajo več svojih denarnih tokov, vendar boste verjetno plačali več davka na svoji strani. V nekaterih primerih boste prejeli tudi delež izgub, odbitkov in dobropisov. Z drugimi besedami, tovrstne strukture imajo številne potencialne koristi.

Obstajajo tudi kompromisi. Vsako leto boste imeli bolj zapleteno - in potencialno dražjo - davčno pripravo. Če zaradi minimalne naložbe v nekaj delnic MLP ali LLC dobivate le majhen dohodek, se morda ne izplača.

Če pa je to glavni vir dohodka, na primer solastnik podjetja, potem je situacija povsem drugačna. Ali je dohodek, ki ga dobite od teh naložb, vreden stroškov in glavobola, boste morali ugotoviti glede na vaš položaj.

najboljše možnosti klica za nakup danes


^