Vlaganje

Royal Caribbean odpoveduje križarjenja po drugi krizi COVID-19

Zdi se, da se industrija križarjenj ne more otresti katastrofe COVID-19. Royal Caribbean (NYSE:RCL)je objavila, da njena ladja Odyssey of the Seas, ki naj bi začela simulirano križarjenje pozneje ta mesec z nadaljevanjem plovb, ki prinašajo prihodek, 3. julija, ne bo znova zagnala najpozneje konec julija.

Osem članov posadke je pozitivno testiralo na virus COVID-19. Royal Caribbean skrbi, da je njegovo osebje v celoti cepljeno, vendar osem zaposlenih ni doseglo točke, ko so bili cepljenja popolnoma učinkovita.

Turistični zipling v Labadeeju z ladjo Royal Caribbean v ozadju.

Vir slike: Royal Caribbean.

Jadranje v morje neznanega

Dobra novica je, da je šest članov posadke, ki so bili pozitivni na virus, asimptomatskih, druga dva pa kažeta le blage simptome. Časovni razpored cepljenja, 4. junija, bi zagotovil, da so bili vsi člani posadke v celoti cepljeni do datuma testne plovbe čez dva tedna.

Če pa se delno cepljeni člani posadke okužijo s COVID-19, kaj mislite, da se bo zgodilo s plovbo na Floridi, ko se bodo začela pozneje to poletje? Guverner Floride je zagrozil, da bo oglobil križarke, ker zahtevajo dokazilo o cepljenju za potnike, s čimer je vrgel ključ v postopek ponovnega zagona. Royal Caribbean, Karneval , in Norwegian Cruise Line Holdings imajo zakonsko dovoljenje, da lahko znova začnejo, če imajo vsaj 95 % svojih potnikov popolnoma cepljenih, vendar ne morejo pluti s tem merilom iz Floride – države, kjer imajo sedež vse tri glavne križarke in dom številnih najbolj priljubljenih pristanišč v industriji križarjenj.Izvajanje serije simuliranih križarjenj je drugi način za obvladovanje omejitev industrije, zaradi katerih so plovba v državi začasno prekinjena za 15 mesecev, vendar smo že videli, da so se primeri COVID-19 pojavili na industrijskih plovbah zunaj ameriškega trga z le peščico. dejanskih ladij za križarjenje v akciji. Vidimo isto stvar, ki smo jo videli v začetku leta 2020: utesnjene križarke z ljudmi, ki preživijo toliko časa na srečanjih brez mask, so žarišče za širjenje COVID-19, ko ljudje niso v celoti cepljeni.

Industrija križarjenja, ki je bila se trudim, da bi spet zaplul letošnje poletje – in v nekem trenutku je guverner Floride izzval regulatorje, naj odobrijo vrnitev k poslovanju – je zdaj ujet v poraz med politiki in regulatorji. Zdaj imamo eno večjih ladij, ki to poletje nadaljujejo s plovbo in potisnejo svoj ponovni zagon na konec julija, tako kot se mora veliko družin začeti pripravljati na vrnitev v šolo avgusta.

najboljše tehnološke delnice za nakup trenutno

Težava za vlagatelje je, da vse tri delnice že dosegajo vrednosti podjetij pred pandemijo. Izterjava je na Wall Streetu znižana, zdaj pa vidimo, da bo to lažje reči kot narediti. Vlagatelji opažajo, da se delnice potovanj in turizma vračajo nazaj, toda Royal Caribbean, Carnival in Norwegian Cruise Line morajo veliko dokazati, da bi zaslužili svoje nenadoma živahne ocene. To bo kruto poletje.

^