Vlaganje

Ob zamenjavi vlog bo Disney izgubil naslove na Netflix

Disney (NYSE: DIS)bo preokrenil celoten ekosistem pretakanja z lansiranjem Disney+, težko pričakovanega 'Netflixovega morilca'. Disneyjeva storitev pretakanja bo 'za vedno dom' vse njegove zavidljive intelektualne lastnine pop-kulture – vključno z Marvelom in Vojna zvezd , ter vsi njihovi spremljajoči filmi in TV-oddaje, pretekli in prihodnji.

Samo to ni ravno tisto, kar bo imel Disney+, ko bo lansiran 12. novembra. Zaradi obstoječih pogodb za pretakanje je Disney še vedno daleč od konsolidacije svojih številnih medijskih lastnosti v storitvi. In v zanimivi vlogi se Disney dejansko drži izgubiti nekaj lastnih filmov Netflix (NASDAQ:NFLX)-- vseeno za nekaj časa.

Par gleda televizijo

Vir slike: Getty Images.

Od Netflixa do Disney+ -- in od Disney+ do Netflixa

Ko gre za licenčne posle, zdaj velika pripoved zagotovo ni, da Disney+ izgublja vsebino. Nasprotno: Disney naj bi vso svojo vsebino prinesel domov. To se oblikuje kot a velika težava za obstoječe naročniške storitve video na zahtevo (SVOD). , zlasti Netflix.

Ko se je Netflix predstavil, je imel svojo izbiro, ko je šlo za pretočne ponudbe: navsezadnje je bila to edina igra v mestu. Potem je prišla konkurenca in začela naraščati. Velik del težave za Netflix je, da njegovi najnovejši tekmeci za pretočno predvajanje niso le tehnološka podjetja - številni so medijski velikani, ki želijo utrditi svojo televizijsko in filmsko moč za lastnimi storitvami. Tako kot izvirna vsebina pomaga Netflixu pri učinkovitejšem delovanju, je tudi smiselno, da lastniki vsebin ustvarijo storitve pretakanja – če Netflix ustvarja »izvirne oddaje«, ti lastniki oddaj in filmov ustvarjajo »izvirne storitve pretakanja«. Ista formula je v obratni smeri.Torej Netflix ne pridobiva samo konkurence. Izgublja tudi naslove priljubljene oddaje, kot so Pisarna (ki je namenjen Comcast nova storitev NBCUniversal SVOD, Peacock) in seveda zelo priljubljeni Disneyjevi filmi, kot je Vojna zvezd: Sila se prebuja in Maščevalci: Neskončna vojna.

Ti filmi se vračajo v Disney+, ker so v lasti Disneyja. Smiselno je, da bi Netflix izgubil to vsebino, toda zakaj bi deloval obratno?

Disneyjevi filmi, daleč od doma

Netflix morda veliko izgublja proti Disneyu+, vendar velja tudi obratno. Disney+ bo menda začel z nekaterimi filmi v svoji knjižnici, ki bodo kasneje izginili, takrat pa bodo na voljo na Netflixu.Zakaj? Disney je sklenil pogodbo o pretakanju z Netflixom za te naslove, preden je spoznal obseg svojih lastnih pretočnih ambicij. To je dokaj preprosto zaporedje dogodkov, ki vodi do smešno protiintuitivnega rezultata - in precej nesrečnega, z Disneyjeve perspektive. Potegnil naj bi preprogo izpod Netflixa, izgubljanje naslovov proti svojemu najmočnejšemu tekmecu v prvih nekaj mesecih, saj storitev pretakanja ni ravno tisto, kar je Disney upal.

Disney ne govori o neprijetni resničnosti - družba ne pove, kateri filmi bodo izginili. Največ, kar vemo je, da se bo po CNET-u en posel premaknil. priljubljeni filmi od 2016 do 2018 ' na Netflix za približno šest let.

Odlog za Netflix

Ne glede na to, kakšni so ti filmi, bodo skoraj zagotovo končali nazaj v knjižnici Disney+ po dolgem delu z Netflixom. Medtem pa ti naslovi kupijo Netflix nekaj časa, preden se zruši vsa teža njegove nadobudne krize licenčnih vsebin.

Odvisno od filmov bi lahko bilo šest let pomembnih: Če Netflix obdrži kakšen Marvel oz Vojna zvezd filmov tako dolgo, bi bil to velik udar. Zadrževanje oboževalcev Marvela in naročnikov na splošno bo za Netflix velika stvar, saj se pripravlja na ponovno vlaganje v izvirno vsebino in ustvarjanje oddaj in filmov, ki ga bodo obdržali še dolgo po tem, ko bodo Disneyjevi naslovi odšli domov.^