Vlaganje

Roku se sooča z Google TV na policah trgovin

Specialist za potrošniško elektroniko TCL Electronics Holdings (OTC:TCLHF)pravkar spustil velik namig o prihodnosti platform za pretakanje medijev. Dolgoletna Leto (NASDAQ: ROKU)sodelavec je predstavil popolnoma novo linijo premium TV sprejemnikov, kjer je Rokujevo programsko opremo zamenjala Google TV - konkurenčna rešitev tehnološkega velikana abeceda (NASDAQ:GOOG) (NASDAQ:GOOGL).

Tukaj je, kaj pomeni objava TCL. Spoiler opozorilo: Mislim, da je to velika stvar.

Kaj je novega?

Enote Google TV podjetja TCL so že na voljo v predprodaji v partnerstvu z maloprodajo elektronike Najboljši nakup (NYSE:BBY). Spletne informacije o izdelku prodajalca in strani za naročanje jasno kažejo, da TCL vstavlja dva različna programska paketa v v bistvu enaka TV sprejemnika.

Komplete QLED 4K serije 5 in mini LED televizorje QLED serije 6 lahko kupite z Google TV ali Roku s klikom na spustni meni in po isti ceni. Različice Roku so običajno pripravljene za takojšen prevzem v vaši lokalni trgovini Best Buy, medtem ko možnost Google TV pomeni prijavo na obvestilo, ko je strojna oprema na voljo.

Nabori funkcij, ki temeljijo na strojni opremi, za vsako družino izdelkov so primerljivi z napako. Edine resnične razlike, ki sem jih lahko našel, so dodatna vrata HDMI na različici Roku kompletov TCL Series 5, medtem ko različica Google TV istega izdelka podpira spremenljive hitrosti osveževanja, prijazne do iger. To je približno to.Vendar sta oba uporabniška vmesnika zelo različna. Rokujev istoimenski operacijski sistem ponuja čisto mrežo podprtih aplikacij za pretakanje medijev, posutih z velikodušno dozo oglaševalskih prizadevanj podjetja in lastnega kanala Roku. Nasprotno pa portal Google TV, ki temelji na Androidu, podpira na tisoče aplikacij za Android, domači zaslon pa se upogne nazaj in nakazuje, kaj bi uporabnik morda želel gledati naslednje.

Dve osebi gledata televizijo z velikim zaslonom na kavču.

Vir slike: Getty Images.

Velika slika

Vodstvo TCL vztraja, da TCL ostaja zavezan svojemu uspešnemu partnerstvu Roku na dolgi rok. Google TV ne prevzame celotnega portfelja izdelkov. Namesto tega ta programska oprema strankam TCL omogoča izbiro med dvema izrazito različnima programskima platformama. Podjetje pričakuje, da se bo trg medijske platforme na dolgi rok omejil na ti dve izbiri. TCL zagotovo ne dvigne niti prsta, da bi pomagal kateremu koli drugemu izdelovalcu programske opreme, da bi stopil na vrata.Mislim, da bo ta trenutek ostal v spominu kot pomembna prelomnica v industriji pretočnih medijev. Potrošniki bodo prvič imeli možnost izbire od jabolka do jabolka med Roku ali Google TV na v bistvu enaki televizijski strojni opremi. Ena možnost lahko na dolgi rok potisne drugo s trga ali pa obe možnosti na koncu vzpostavita razmeroma mirno ravnovesje.

TCL je danes eno največjih imen televizijske strojne opreme in podjetje uvaja možnosti Google TV za nekatere svoje najbolj priljubljene linije izdelkov. Zaradi tega impozantne tržne pozicije je ta eksperiment poučen in spremeni igro. Potrošniki bodo glasovali s svojimi denarnicami in presenečen bom, če ne bomo videli, da se tekmeca umirita dolgotrajno sobivanje. Tukaj je prostora za nekaj zmagovalcev in TCL se po svojih najboljših močeh trudi pokazati, kako se bo širši trg pretresel.^