Vlaganje

Zaradi usodne napake Robinhooda vlagatelji pogrešajo nekaj resnega zelenega

To je bilo leto, ki ga Wall Street in mali vlagatelji ne bodo kmalu pozabili. Med negotovostjo, povezano s pandemijo bolezni koronavirusa 2019 (COVID), in zaskrbljenostjo glede volitev, delnice so od konca februarja uničene . Ikona Dow Jones Industrial Average je letos zabeležil 14 od 16 največjih enodnevnih upadov v zgodovini, kot tudi osem od devetih največjih dobičkov v eni seji.

Za dolgoročne vlagatelje predstavljajo ta divja nihanja na borzi priložnosti. Ker se vsak opazen popravek sčasoma izbriše z dvigom bikovega trga, je nestanovitni trg odličen čas za nakup visokokakovostnih podjetij.

Oseba, ki drži pametni telefon

Vir slike: Getty Images.

Kratkoročni vlagatelji so se zgrinjali na spletno naložbeno platformo Robinhood

Vendar pa zelo nestanoviten borzni trg privablja tudi kratkoročne trgovce, ki imajo vizije o hitrem obogatenju. Spletna aplikacija za vlaganje Robinhood – znana po platformi brez provizije, vlaganje z delnimi deleži , in darila brezplačnih delnic novim članom – je leta 2020 dodal milijone vlagateljev tisočletnikov in začetnikov.

Mladi vlagatelji bi se morali zanimati za vlaganje. Čas je največji zaveznik vlagateljev in mlajši kot so ljudje, ko začnejo svoj denar vlagati v delo na trgu, več vzvodov bodo imeli za ustvarjanje bogastva.Vendar pa mnogi vlagatelji Robinhooda ne razmišljajo dolgoročno. Vodilna lestvica platforme (tj. 100 najbolj poseženih delnic) je polna neštetih delnic penijev in drugih grozna podjetja , ki škoduje sposobnosti milenijcev, da povečajo svoje bogastvo.

To še zdaleč ni edina težava, ki jo boste našli v zelo priljubljeni naložbeni platformi Robinhood. Največja težava je lahko le v tem, da lahko člani kupujejo le delnice, ki kotirajo na večjih ameriških borzah, kot sta New York Stock Exchange (NYSE) in Nasdaq .

Črna silhueta ZDA, delno zapolnjena z vrečami konoplje, zvitimi džojti in tehtnico.

Vir slike: Getty Images.Zaradi usodne napake Robinhooda vlagatelji zamudijo zeleno naglico

Na nek način je to, da ne moreš vlagati v delnice brez borze, dobro. Podjetja, s katerimi se javno trguje, kotirajo na OTC borzi, so pogosto delnice penijev ali pa niso predložile rednih računovodskih izkazov za vpogled vlagateljem. Vendar se vsem delnicam, ki kotirajo na OTC, ni mogoče izogniti.

Zaloge marihuane s sedežem v ZDA se znajdejo v malce dilemi . Radi bi prešli z manj spremljane in manj likvidne OTC borze na NYSE ali Nasdaq. Žal ne morejo. Konoplja je na zvezni ravni razvrščena kot snov na seznamu I, kar pomeni, da NYSE in Nasdaq podjetjem, ki gojijo ali prodajajo marihuano, ne bosta dovolila, da se uvrstijo na svoje borze.

Kanadske delnice marihuane, ki ne prodajajo konoplje v ZDA, lahko svoje delnice kotirajo na NYSE ali Nasdaq, ob predpostavki, da izpolnjujejo druge standarde kotacije.

najboljši način za zdravstveno zavarovanje

ZDA imajo precej večji in donosnejši trg marihuane kot Kanada. Tudi brez zvezne legalizacije samo Kalifornija na letni ravni presega celotno Kanado. Kljub temu so vlagatelji Robinhooda neverjetno omejeni v svojih zmožnostih nakupa posameznih delnic, osredotočenih na ameriški trg. Namesto tega imajo na večjih ameriških borzah na izbiro le slabo delujoče kanadske delnice.

Aurora konoplja (NASDAQ: ACB), Rast krošnje , afrija , HEXO , Tilray , in Skupina Cronos so vsi top 100 deleži na Robinhoodu. Pravzaprav je bila konoplja Aurora nekoč najbolj posedovana zaloga na celotni platformi.

Toda Aurora ponazarja tudi slabo kakovost zalog plevela, ki so na voljo vlagateljem Robinhooda. Podjetje je v nekaj več kot šestih letih povečalo število neporavnanih delnic za več kot 11.800 %. Prav tako je v proračunskem letu 2020 odpisala približno 2,8 milijarde kanadskih dolarjev, potem ko je močno preplačala za svoje nakupe in prekomerno razširila svoje zmogljivosti.

Kanadske delnice loncev niso najboljši način za izkoriščanje hitro rastočega zelenega naleta, in to je uporabnikom Robinhooda resnično vezalo roke.

Rastline konoplje v kovinski nakupovalni košari.

Vir slike: Getty Images.

Pameten način, da vlagatelji Robinhooda kupijo norost o konoplji

Na srečo nedavno uveden sklad, s katerim se trguje na borzi (ETF) ponuja vlagateljem Robinhood rešitev za omejitev platforme.

Do nedavnega so vlagatelji Robinhooda, ki so želeli izpostavljenost marihuani v ZDA, v resnici lahko kupovali le priložnosti, povezane z marihuano, kot je investicijski sklad za nepremičnine, osredotočen na konopljo. Inovativne industrijske lastnine oz Scotts Miracle-Gro .

Toda v prvem tednu septembra, AdvisorShares Pure U.S. Cannabis ETF (NYSEMKT:MSOS)se je rodil. To je prvi ETF, ki je osredotočen izključno na ameriški trg marihuane. Ker kotira na borzi NYSE Arca, je v vesolju vrednostnih papirjev, ki jih lahko kupijo vlagatelji Robinhooda.

kaj je k1 davčni obrazec

Od 4. novembra je imel AdvisorShares Pure U.S. Cannabis ETF v svojem portfelju 24 delnic marihuane, pri čemer prvih pet predstavlja skoraj 46 % vloženih sredstev.

Več kot 55 % vloženih sredstev tega ETF je namenjenih vertikalno integriranim večdržavnim operaterjem (MSO). To so podjetja, kot so Green Thumb Industries (OTC:GTBIF)in Curaleaf Holdings ( OTC:CURLF )ki nadzorujejo proces od semena do prodaje. Imajo v lasti mesta za pridelavo in predelavo v izbranih legaliziranih državah ter prodajajo cvetje in izdelke iz njih v lastniških ali najetih ambulantah. Curaleaf, ki ima več kot 130 maloprodajnih licenc v skoraj dveh ducatih zveznih držav, se zdi, da bo prihodnje leto dosegel 1 milijardo dolarjev prodaje. Medtem lahko Green Thumb doseže 1 milijardo dolarjev letne prodaje že do leta 2023.

Pomanjkanje dostopa do delnic OTC je očitno postavilo vlagatelje Robinhooda v slabši položaj. AdvisorShares Pure U.S. Cannabis ETF jim daje priložnost, da se kupijo v bolj rastoči in bolj kakovostni ameriški industriji loncev.^