Vlaganje

Restavracijske blagovne znamke Pits Burger King proti Popajem v vojni s piščančjimi sendviči

Na tej točki v piščančje sendviče vojne veriga hitre prehrane mora imeti svojo različico, samo da ostane aktualna, tudi če v prodaji res ne premakne igle. Vsako obvestilo, da bo nova različica prišla na trg, je precej pozdravljena z zehanjem.

Toda odločitev Burger Kinga, da uvede svoj lasten sendvič s piščancem, je drugačna, ker je njegova matična holding družba Restavracija Brands International (NYSE:QSR)ima tudi v lasti Popeyes Louisiana Kitchen, ki je pred dvema letoma dejansko znova zanetila vojno, ko je predstavila svojo različico začinjenega piščanca.

Obstaja resnično tveganje, da bodo restavracijske blagovne znamke z nasprotovanjem dveh lastnih blagovnih znamk – Burger King in Popeyes – spodkopale tisto, kar je bilo temelj njene rasti.

Burger King piščančji sendvič

Burger King's piščančji sendvič. Vir slike: Burger King.

Nabrušeno nekaj perja

Medtem ko je Popeyes s piščančjimi sendviči spet začel pogovor, Chick-fil-A ostaja nesporna izbira potrošnikov.Nedavna raziskava, ki jo je izvedel Edison Trends, je pokazala, da je Chick-fil-A še naprej imel 45-odstotni delež spletnega trga porabe za sendviče s piščancem ali več kot dvakrat večji od deleža Popeyes, ki je šele izstopil. McDonald's (NYSE:MCD), 17 % do 16 %.

To je opazno, ker to sploh ne vključuje nobenega od treh novih piščančjih sendvičev, ki jih je McDonald's pravkar predstavil letos. Raziskava je tudi pokazala, da se je delež Chick-fil-A ponovno povečal, potem ko je po uvedbi nekaj prepustil Popeyesu.

Popeyes je pred enim letom za kratek čas postal vodilni na trgu, vendar ni uspel obdržati svoje prednosti in je njegov delež počasi upadal z vrha, ki je severno od 30%.Zdaj Burger King pravi, da namerava uvesti svoj lasten sendvič s piščancem, ki bi lahko še bolj izrezal noge izpod njegovega brata.

Burger King obljublja, da ne bo 'polovila** novega piščančjega sendviča,' bo kasneje letos predstavil svojo nadgrajeno različico, kar je ledeniško hitrost za industrijo, ki je preplavljena s podobnimi vrstami sendvičev.

Beyond Popeyes, McDonald's in Chick-fil-A, njam! Blagovne znamke ' Verige KFC in Taco Bell imajo svoje Wendyjeva in Shake Shack .

Piščančji sendvič Burger King bo vseboval ročno pohano belo meso na krompirjevi žemlji s kislimi kumaricami in lastno značilno omako.

Ali se meri s Popeyesovim piščancem, bomo še videli, vendar obstaja možnost, da bi stranke odvrnila od Popeyesa, če bo kaj dobra. In Restaurant Brands se je moral za rast prodaje močno zanesti na Popeyes.

Popeyes vlada točali

Tako Burger King kot njegova sestrska blagovna znamka, kavarna Tim Hortons, imata v zadnjih obdobjih , stanje, ki ga je pandemija poslabšala.

Kjer je Popeyes videl, da je prodaja po celotnem sistemu leta 2020 poskočila za skoraj 18 % na več kot 5,1 milijarde dolarjev, je hamburgerja utrpela 11-odstotni upad, Tim Hortons pa je bil popoln preobrat verige piščancev s 17,5-odstotnim padcem prodaje. Popeyes je uspel ohraniti burno rast prodaje v istih trgovinah, saj se je comps v času pandemije povečal za 14 %, medtem ko so njegove sestrske blagovne znamke zabeležile upad za 8 % oziroma 16 %.

Popeyesova ponudba je v četrtem četrtletju padla za 5,8 %, čeprav je to bolj odraz izjemne prodaje, ki jo je doživel leto prej po uvedbi sendviča s piščancem, kot pa resničnega upada priljubljenosti.

Delnice blagovnih znamk restavracij so se v preteklem letu povečale za 11 %, in čeprav to na splošno zaostaja za 27-odstotnim dobičkom S&P 500 , bi bila vrzel verjetno veliko hujša, če ne bi Popeyes in njegov sendvič s piščancem podprl njegovo uspešnost.

Ste pripravljeni premakniti navzgor po vrstnem redu?

Da ostanejo pomembne, morajo verige hitre prehrane ponuditi izbor menijev, ki jih kupci iščejo, vendar je treba nekaj reči tudi za blagovne znamke, ki ostanejo na njihovem pasu.

Burger King obljublja, da njegov sendvič s piščancem ne bo 'kakovostnega hamburgerja', ampak bo dvignjen na raven, kjer bodo 'naši gostje zagotovo okusili razliko.'

Če pa se sendvič s piščančjim mesom Burger King vključi v celo majhen del kulturnega duha časa, kot ga je naredil sendvič Popeyes, bi to lahko povzročilo upad kakovosti piščančjega mesa, kar bi škodilo poslovanju restavracij Restaurant Brands kot celote.^