Vlaganje

Poročilo: AT&T blizu prodaje deleža v DIRECTV, TV Now in U-Verse Business Business

AT&T (NYSE:T)morda na robu prodaje več nesramnih sredstev. CNBC, ki se sklicuje na ljudi, ki so seznanjeni s tem, je v torek poročal, da se telekomunikacijski gigant bliža dogovoru o prodaji manjšinskega deleža v svojem poslovanju s plačljivo televizijo, ki obsega DIRECTV, TV Now in U-Verse. Navidezni kupec je družba zasebnega kapitala TPG, potencialna prodaja pa vrednoti premoženje na približno 15 milijard dolarjev.

Ni bilo takoj jasno, kako velik delež je vpleten v posel.

Stara statična TV oddaja.

Vir slike: Getty Images.

Očitno je, da sredstva plačljive televizije AT&T danes niso posebej privlačna. Navsezadnje se je segment domače zabave odmaknil od starega kabelskega in satelitskega oddajanja k pretakanju na zahtevo. Leta 2020 je družba zaradi takšne dinamike v veliki meri izgubila 4,1 milijona strank plačljive televizije in nakazala 15,5 milijarde dolarjev oslabitve videoposlovanja.

Pred tem je veliko stavil na to, da bo zabava postala zelo komplementarna dejavnost njenim osnovnim storitvam. V primeru DIRECTV je plačal 67 milijard dolarjev za nekoč neodvisno podjetje (vključno s prevzemom dolga), znesek, ki ga je večina opazovalcev menila za pretirano.AT&T ima te dni goro dolgov; ob koncu četrtega četrtletja je njena dolgoročna posojila znašala skoraj 176 milijard dolarjev. Če pride do prodaje manjšinskega deleža v poslovanju plačljive televizije, lahko podjetje uporabi del ali celoten izkupiček, da pomaga zmanjšati to število.

Niti AT&T niti TPG se še nista odzvala na zgodbo CNBC. V torek so se delnice prvega pocenile za 0,5 %, medtem ko so delnice prvega S&P 500 indeks se je zaključil nekoliko višje.^