Vlaganje

Poročilo: Kia bo leta 2024 v Gruziji izdelala Applov električni avtomobil

Delnice korejskega proizvajalca avtomobilov Kia Motors povečala, potem ko je o tem poročal velik južnokorejski časopis Apple (NASDAQ: AAPL)bo v Kio vložil 3,6 milijarde dolarjev kot del posla za izgradnjo avtomobilov Apple v Kiini ameriški tovarni.

Časnik s sedežem v Seulu Dong-A Ilbo , poročali da sta Kia in Apple blizu dogovora, po katerem bo Kia v svoji tovarni v West Pointu v Georgii izdelala Applov električni avtomobil, o katerem se že dolgo govori. Začetni cilj proizvodnje je 100.000 vozil na leto od leta 2024, v skladu s poročilom, z možnostjo povečanja na največ 400.000 na leto.

so etf-ji boljši od vzajemnih skladov

Kot del dogovora bo Apple vložil 4 bilijone korejskih von (3,6 milijarde dolarjev) v Kio, glede na poročilo.

Dolgotrajni Applov projekt razvoja avtomobila je že leta predmet govoric. Prvotno je šlo za samovozeči taksi, novejša poročila namigujejo, da bo Apple vozilo nekoliko bolj mainstream električni avtomobil – morda z nekaj samovozečimi tehnologijami – ki bodo temeljito integrirane v obstoječi ekosistem naprav Apple.Možno je, da bo Apple avtomobil temeljil na arhitekturi električnih vozil E-GMP, ki jo je razvil Kiin poslovni brat Hyundai (OTC:HYMTF).

koliko je davek na plače
Platforma za električno vozilo E-GMP, ki prikazuje sklope sprednjega in zadnjega vzmetenja, ki sta povezana s ploskim akumulatorjem.

Hyundaijeva platforma za električna vozila E-GMP bi lahko bila podlaga za Applov avtomobil. Vir slike: Hyundai.Medtem ko poročani obseg proizvodnje kaže na visoko raven, vendar ne na ravni luksuza (v skladu z Applovo strategijo glede njegovih drugih potrošniških naprav), še ni jasno, ali bo Kiina tovarna v Georgii izdelovala avtomobile za svetovni izvoz ali samo za Združene države.

Podjetji načrtujeta, da bosta sodelovanje napovedala 17. februarja. Dong-A Ilbo poročali.^