Vlaganje

Regal Cinemas se bodo ponovno odprli po sklenitvi ekskluzivnega dogovora z Warner Bros.

Zadnji večji kinematograf bo prihodnji mesec znova odprl svoje kinematografe. Lastnik Regal Cinemas Cineworld (OTC:CNNW.F)je napovedal, da se bodo vsa ameriška gledališča ponovno odprla aprila, tista, ki jih deluje v Združenem kraljestvu, pa bodo sledila naslednji mesec.

ali bo trg leta 2021 padel

Odločitev, da se končno ponovno odpre več mesecev po tekmecih AMC Entertainment Holdings in Cinemark so že delovali, čeprav z zmanjšano zmogljivostjo sedežev, izhaja iz dogovora z AT&T 's(NYSE: T)Warner Bros., da dobijo okno ekskluzivnosti za filme, preden se premaknejo na storitve pretakanja in plačevanja za ogled.

Vir slike: Getty Images.

Od leta 2022 bo studio Warner Bros. dal Cineworldu ekskluzivno 45-dnevno obdobje za predvajanje svojih filmov, preden bodo izdani v pretakanje (v Združenem kraljestvu bo obdobje 31 dni).

Studio je to že napovedal celoten seznam filmov za 2021 bi prejemali dnevne izdaje, kar pomeni, da bi bile hkrati izdane v kinodvoranah in drugih možnostih gledanja. Cineworld je odločno nasprotoval ponovnemu odprtju svoje verige gledališč Regal, dokler ni prejel zagotovil studiev, da se bodo zavezali, da bodo v kinematografe predvajali visokoproračunske filme.Medtem ko novi sporazum daje Cineworldu daljše ekskluzivno obdobje za predvajanje filmov kot pogodba, s katero sta podpisala AMC in Cinemark Comcast 's Universal Pictures za a tritedensko ekskluzivno okno – ki je vključeval tudi zmanjšanje prihodkov od oddaj pretočnih storitev – še vedno predstavlja nadaljnje zoženje obdobja ekskluzivnosti.

Pred pandemijo COVID-19 so gledališča običajno uživala 75- do 90-dnevno obdobje, ko so lahko predvajali filme, preden so bili distribuirani drugje, tako da to dejansko zmanjša to za polovico.

Kljub temu, razen če filme ne izvlečejo iz kinodvoran AMC in Cinemark, bi ti kinematografi verjetno imeli koristi od sporazuma Cineworlda, saj se filmi ne bodo prikazovali na storitvah pretakanja ali PPV 45 dni.

^