Zaslužki

Red Robin Gourmet Burgers (RRGB) 2. četrtletje 2021 Prepis zaslužka

Logotip kape norca z miselnim mehurčkom.

Vir slike: The Motley Fool.

Gurmanski burgerji Red Robin (NASDAQ: RRGB)
Razpis zaslužka v drugem četrtletju 2021
18. avgust 2021, 17.00 IN

Vsebina:

  • Pripravljene pripombe
  • Vprašanja in odgovori
  • Pokličite udeležence

Pripravljene pripombe:


Operater

Dober dan vsem in dobrodošli v razpisu zaslužka v drugem četrtletju 2021 Red Robin Gourmet Burgers, Inc. Upoštevajte, da se današnji klic snema. Med današnjim konferenčnim klicem bo vodstvo podajalo napovedne izjave o poslovnih obetih in pričakovanjih podjetja.

Te napovedne izjave in vse druge izjave, ki niso zgodovinska dejstva, odražajo prepričanja in napovedi poslovodstva do danes in so zato podvržene tveganjem in negotovostim, kot je opisano v razpravi o varnem pristanu, ki jo najdete v dokumentih družbe SEC. Med današnjim konferenčnim klicem bo vodstvo razpravljalo tudi o finančnih ukrepih, ki niso GAAP. Ti ukrepi, ki niso GAAP, niso pripravljeni v skladu s splošno sprejetimi računovodskimi načeli, ampak so namenjeni ponazoritvi alternativnega merila uspešnosti poslovanja podjetja, ki bi lahko bil koristen. Uskladitev finančnih ukrepov, ki niso GAAP, z najbolj neposredno primerljivimi GAAP ukrepi je mogoče najti v sporočilu o zaslužku.Družba je objavila svoje drugo četrtletje – objavo zaslužka za drugo fiskalno četrtletje 2021 in dodatne finančne informacije v zvezi z rezultati na svojem spletnem mestu na naslovu ir.redrobin.com. In zdaj bi rad klic preusmeril na generalnega direktorja Red Robina, Paula Murphyja.

Paul Murphy - glavni izvršni direktor

Dober dan in hvala vsem, ki ste se nam danes pridružili. Z mano je Lynn Schweinfurth, naša finančna direktorica, ki bo po mojih pripravljenih pripombah podrobno pregledala naše rezultate v drugem četrtletju. Najprej pa naj na kratko povzamem nedavne prodajne trende, preden vas vse obvestim o našem strateškem napredku v poslovnih pobudah, ki Red Robin postavljajo za dolgoročni uspeh. Čeprav v drugem četrtletju nismo izpolnili lastnih pričakovanj, smo v drugem četrtletju ustvarili zaporedno izboljšanje povprečne tedenske neto prodaje v vsakem obdobju, kljub temu, da smo delovali v okviru različnih jurisdikcijskih omejitev in skrajšali delovne ure skozi večino četrtletja.Menimo, da so te težave povezane s časom, ne blagovne znamke in so začasne narave. Za naše največje trge na zahodni obali, kjer delujemo na 105 od 430 lokacij v lasti podjetij, so veljale omejitve jurisdikcijskih zmogljivosti in niso bile odpravljene šele od sredine junija do začetka julija v zadnjem fiskalnem obdobju drugega četrtletja. Zaradi teh omejitev zmogljivosti smo v drugem četrtletju uporabili bolj ciljno usmerjen trženjski pristop pri nižjih ravneh porabe. Da bi zagotovili kakovostno izkušnjo gostov in zgradili zvestobo po pandemiji, zaradi pomanjkanja osebja delujemo skrajšano.

Ta discipliniran pristop je bil uporabljen tudi za podporo ohranjanju članov ekipe in vodstva restavracij. Zaposlovanje je naša prioriteta številka 1, naš načrt pa je, da dosežemo število zaposlenih nad letom 2019, s čimer podpiramo povečano povpraševanje v primerjavi z letom 2019. Ko napredujemo in dosegamo te cilje, so rezultati močni.

Do konca drugega proračunskega četrtletja so restavracije, ki so lahko poslovale s 100-odstotno zmogljivostjo jedilnice v zaprtih prostorih in s polnimi urami, dosegle primerljivo povečanje prihodkov v restavracijah za 7 % v primerjavi z letom 2019 in maržo restavracij za 19,5 %, kar predstavlja povečanje za 1,8 %. v primerjavi z letom 2019. Podprli smo naša kadrovska prizadevanja s tehnološkimi izboljšavami postopka prijave in zaposlovanja, izvedli dva nacionalna dneva zaposlovanja ter uporabili notranje in zunanje vire za povečanje prizadevanj za zaposlovanje, zaposlovanje in usposabljanje. Ta prizadevanja so nam omogočila zaposlitev približno 1.900 urnih članov ekipe. Poleg tega sta dobavna veriga in inflacija zelo aktualni vprašanji v sedanjem okolju. Izzivi pri zaposlovanju in zadrževanju so vplivali tudi na naše dobavitelje, kar je povzročilo občasno pomanjkanje izdelkov in distribucije.

Na splošno blažimo motnje dobavne verige s širitvijo števila dobaviteljev, od katerih kupujemo, in odobritvijo nadomestnih izdelkov, ki ustrezajo našim visokokakovostnim specifikacijam. Sprejeli smo tudi proaktivne korake, da bi zagotovili, da bo naš vir opreme ostal na pravi poti za uvedbo Donatosa v letih 2021 in 2022. Zdaj bi rad predstavil podrobnejši pregled naše strategije preoblikovanja, vključno z rezultati, ki jih vidimo iz naše ključne pobude za rast. Začnimo z Donatos Pizzo.

V drugem četrtletju smo Donatos dodali na 41 lokacij in smo na dobri poti, da dokončamo približno 80 dodatnih lokacij v zadnji polovici leta 2021, s čimer se bo naš skupni znesek povečal na približno 200 restavracij v lasti podjetja. Spomnimo se, da verjamemo, da bo Donatos ustvaril letno prodajo pic podjetja v višini več kot 60 milijonov dolarjev in dobičkonosnost več kot 25 milijonov dolarjev do leta 2023, ko pričakujemo, da bomo dokončali našo uvedbo v približno 400 restavracij v lasti podjetja. Veseli nas, da restavracije, ki so dodale Donatos na svoje jedilnike, še naprej povečujejo rast prodaje po prvem letu, pri čemer se je povprečna tedenska prodaja pic povečala za 4,2 % v primerjavi z letom 2019 na teh prvotnih lokacijah. Donatos Pizza je v četrtletju ustvarila prodajo v višini 2,9 milijona dolarjev, naše restavracije, ki so ponujale Donatos, pa so presegle preostali sistem za 550 bazičnih točk v primerjavi z letom 2019, kar je preseglo naš prvotni cilj prodaje za približno 250 bazičnih točk.

Marca smo lansirali tri virtualne blagovne znamke, ki so zdaj na voljo v celotnem sistemu na vseh platformah za dostavo. Te blagovne znamke postopoma krepijo naše poslovanje zunaj poslovnih prostorov, tako da vključujejo mešanico naših visokokakovostnih menijev, po katerih Red Robin običajno ni znan, kot tudi nove menijske jedi, ki so različice osnovnih izdelkov. Glede na nizko operativno zapletenost in pomanjkanje dodatnih SKU-jev je izvajanje teh virtualnih blagovnih znamk za člane naše ekipe brezhibno. Čeprav smo še zgodaj, smo navdušeni nad dosedanjim nastopom.

Doslej podatki kažejo, da približno 70 % gostov naše virtualne blagovne znamke še nikoli ni naročilo prek spleta pri Red Robin, kar dokazuje, da prek tega kanala dosegamo in aktiviramo popolnoma novo občinstvo. V drugem četrtletju so te blagovne znamke prispevale 5,1 milijona dolarjev k prodaji naših restavracij ali v povprečju približno šest naročil na restavracijo na dan. Veselimo se, da bomo ob naslednjih klicih povedali več o napredku naših virtualnih blagovnih znamk. V drugem četrtletju smo ohranili 32,8-odstotno prodajno mešanico zunaj poslovnih prostorov in še naprej ustvarjamo prodajo zunaj poslovnih prostorov, ki je več kot dvakrat večja od ravni 2019, čeprav so bile omejitve v jedilnici odstranjene.

Upoštevajte, da nameravamo ohraniti svojo lepljivost zunaj prostorov z zagotavljanjem izboljšane izkušnje. To je bilo doseženo s spremembami naših procesov, kadrov, tlorisov in tehnologije, ki bodo članom naše ekipe omogočile učinkovitejšo in natančnejšo izvedbo. Kot del teh prizadevanj povečujemo namenski prostor v tlorisu, da podpiramo naša naročila izven poslovnih prostorov in gostinskih storitev, ne da bi to vplivalo na poslovanje z restavracijami. Smo na pravi poti, da dokončamo ta prizadevanja za ponovno konfiguracijo leta 2022.

Naš prenovljeni program Red Robin Royalty še naprej pozitivno vpliva na naše poslovanje z izboljšano segmentacijo in prilagojenim ciljanjem, ki je na voljo od četrtega četrtletja lanskega leta. Še naprej vračamo zastarele goste in povečujemo pogostost obiskov naših najbolj zvestih gostov v primerjavi z ravnmi 2019. Razširili smo tudi naš program zvestobe na 9,9 milijona trenutnih članov, kar je v primerjavi z 9,7 milijona v prvem četrtletju. Poleg prednosti zvestobe, povezanih s povečanjem angažiranosti gostov, smo se oddaljili od širokih pobud za popuste na ciljne ponudbe licenčnin.

Ta premik nas bolje pozicionira za doseganje močnejših rezultatov dobičkonosnosti na dolgi rok. Prav tako postavljamo temelje za integracijo zvestobe z našo prihajajočo aplikacijo in izboljšanim spletnim mestom ter ustvarjamo uporabniku prijaznejšo in učinkovitejšo platformo za spletno naročanje. V drugem četrtletju se je naš preobrat k digitalnemu trženju znova izkazal za koristnega, saj smo lahko svoja prizadevanja usmerili v podporo restavracijam z vsemi zaposlenimi in odprtimi restavracijami. Naša analiza kaže, da naša digitalna marketinška kampanja spodbuja povečan promet in donosnost naše naložbe, hkrati pa še naprej presega naše cilje glede vtisov in angažiranosti.

Blagovna znamka Red Robin je danes bolje pozicionirana, ker resnično razumemo našo primarno demografsko generacijo X, milenijce in stoletnice. Dosegli smo te digitalno aktivne goste, kjer uživajo medije z zelo ustreznimi sporočili, kot je naša promocija Bacon Bash v drugem četrtletju, ki je presegla naša pričakovanja glede količine. Na podlagi naših izboljšanih zmožnosti segmentacije je naše sodelovanje z zvestobo v četrtletju doseglo novo visoko vrednost. Preostanek tega leta bomo še naprej okretni in učinkoviti z večino naših naložb v trženje v digitalno tehnologijo.

Dodali bomo tudi oddajo TV na izbrane lokalne trge, da bi podprli strateške pobude, kot je naša uvedba programa Donatos. Na zadnjem klicu smo razpravljali o našem navdušenju za vrnitev k inovacijam v meniju. Naša predstavljena časovno omejena ponudba Q3 je poletni vročinski val in naš novi Scorpion Burger je do danes trikrat presegel naša prodajna pričakovanja. To sledi dvema zaporednima ponudbama z omejenim časom, kar presega naša pričakovanja, vključno z našo ponudbo Bacon Bash v drugem četrtletju in našimi izdelki za omejen čas na rastlinski osnovi v prvem četrtletju, vključno s cvetačnimi krili in skorjo za pico cvetače na naših lokacijah Donatos.

Preden klic preusmerim na Lynn, naj vam pustim nekaj dodatnih misli o tem, zakaj verjamemo, da je naša prihodnost tako svetla. Prvič, vemo, da je Red Robin lahko vodilna izbira za goste, saj izpolnimo obljubo naše blagovne znamke o ustvarjanju nepozabnih trenutkov, ki povezujejo družino, prijatelje in zabavo. Med tem okrevanjem je zagotovo veliko povpraševanja po restavracijskih izkušnjah. In skupaj z manj restavracijami, ki delujejo od lanskega leta, nas pozicionira, da povečamo svoj tržni delež in povečamo pogostost.

Drugič, strateške pobude, ki jih izvajamo, pomembno vplivajo na našo blagovno znamko, saj nam omogočajo, da si zaslužimo in ohranimo zaupanje gostov. In s tem spodbujajte zvestobo in pogostost v korist naših delničarjev. Ti vključujejo: eno, stalna moč zunaj poslovnih prostorov z operativnimi in tehnološkimi izboljšavami; drugič, izboljšanje naše spletne izkušnje z naročanjem, da ustvarimo izboljšano in privlačno digitalno prisotnost za našo blagovno znamko; tretjič, dosledno izvajanje našega standarda gostoljubnosti TGX, tako da lahko naši gostje ujamejo nepozabne trenutke povezave; četrta, inovacija menijev, ki podpira rast prodaje sočasno z večjo mešanico obrokov; in pet, širimo naš Donatosov odtis, gradimo pomožni prodajni kanal z našimi tremi virtualnimi blagovnimi znamkami in širimo naše nastajajoče gostinsko podjetje, ko se ljudje vračajo v pisarniška okolja. Naj zdaj klic preusmerim na Lynn, da pregleda naše rezultate v drugem četrtletju.

Lynn Schweinfurth - Glavni finančni direktor

delnice za vlaganje v avgustu 2020

Hvala, Paul. Delim Paulovo navdušenje nad prihodnostjo. Naš izboljšan poslovni model prodaje ob večerji, izboljšan poslovni model, postopni prodajni kanali zunaj poslovnih prostorov in nadaljevanje naše strategije preoblikovanja bodo skupaj prinesli smiselno dolgoročno vrednost za delničarje. Obrnemo se na visoke rezultate v drugem četrtletju.

K 66,3-odstotnemu povečanju primerljivih prihodkov restavracij v drugem četrtletju je vplivalo predvsem delovanje naših jedilnic z naraščajočimi zmogljivostmi. V primerjavi z drugim četrtletjem 2019 so se prihodki primerljivih restavracij zmanjšali za 2,4 %. Pomembno je, da se je zaporedna povprečna tedenska prodaja še naprej povečevala vsako obdobje skozi drugo četrtletje in v prvo fiskalno obdobje tretjega četrtletja. Še naprej zagotavljamo močno prodajo zunaj poslovnih prostorov, ki predstavlja 32,8 % celotne prodaje hrane in pijače, v primerjavi s 63,8 % oziroma 12,5 % v letih 2020 oziroma 2019.

Omeniti velja, da je skupna prodaja po digitalnih kanalih predstavljala 85,3 % prodaje zunaj poslovnih prostorov. Kot odstotek celotne prodaje zunaj poslovnih prostorov je dostava tretjim osebam predstavljala 49,3 %, dostava je predstavljala 42,7 %, catering in Red Robin Delivery pa sta predstavljala vsak po 4 %. Neto denarna sredstva iz poslovnih dejavnosti so znašala 37,2 milijona dolarjev, denarna sredstva, porabljena pri naložbenih dejavnostih, pa 10,8 milijona dolarjev, denarna sredstva, porabljena pri finančnih dejavnostih, pa 16,9 milijona dolarjev. Četrletje smo zaključili z likvidnostjo v višini približno 117 milijonov dolarjev, vključno s približno 25,6 milijona dolarjev denarja in denarnih ustreznikov ter razpoložljivo zmogljivostjo izposojanja v okviru naše revolving kreditne linije.

Kot je omenil Paul, so ob koncu drugega fiskalnega četrtletja restavracije, ki so lahko poslovale s 100-odstotno zmogljivostjo jedilnice v zaprtih prostorih in s polnimi urami, dosegle primerljivo povečanje prihodka restavracije za 7 % v primerjavi z letom 2019 in restavracijsko maržo v višini 19,5 %, kar predstavlja povečanje za 1,8 % v primerjavi z letom 2019. Poleg tega smo prepričani v prihodnost Red Robina, saj nadaljujemo z izvajanjem naše strategije preoblikovanja in pobud. Naš načrt daje prednost strateškim pobudam, ki prinašajo močne finančne donose, hkrati pa ohranjamo našo skrbnost pri upravljanju stroškov in likvidnosti, saj se gostinska industrija še naprej spopada z vplivom pandemije. Še naprej nameravamo učinkovito upravljati našo končno vrednost in v naslednjih nekaj četrtletjih svoj prosti denarni tok nameniti izpolnjevanju naše bilance stanja, hkrati pa ohraniti fleksibilnost pri izvajanju strateških pobud za rast, ki bodo povečale dobičkonosno prodajo v prihodnje.

Zdaj se obrnemo na nekatere posebnosti, povezane z drugim fiskalnim četrtletjem. Primerljivi prihodki restavracij v drugem četrtletju 2021 so se povečali za 66,3 %, kar je posledica 47,7-odstotnega povečanja prometa gostov in 18,6-odstotnega povečanja povprečnega obiska gostov. Povečanje povprečnega preverjanja gostov je posledica 3-odstotnega povečanja cen, 14,9-odstotnega povečanja ponudbe menijev in 0,7-odstotnega povečanja zaradi nižjih popustov. Skupni prihodki podjetja v drugem četrtletju so se povečali za 71,9 % na 277 milijonov USD, kar je za 115,9 milijona USD več kot pred letom dni, kar je posledica delovanja naših restavracij s povečanimi zmogljivostmi v drugem četrtletju in nizke prodaje iz prejšnjega leta, na katero je vplivala pandemija COVID-19.

Skupni prihodki podjetja so se v primerjavi z enakim obdobjem leta 2019 zmanjšali za 10,1 % predvsem zaradi nižjih primerljivih prihodkov restavracij zaradi omejitve gostinskih zmogljivosti v zaprtih prostorih zaradi pandemije in nedonosnih zaprtih restavracij. Prodaja v restavracijah se je v drugem četrtletju povečala za 210,9 %, dodatno pa jo je povečala prodaja zunaj poslovnih prostorov, ki predstavlja 32,8 % celotne prodaje hrane in pijače. Naša nenehna osredotočenost na naš model storitev izven poslovnih prostorov, tehnologijo in pobude za postopno prodajo nam je omogočila, da zajamemo pomembno rast v kanalu. Kot sem že omenil, se to primerja s približno 12,5-odstotno prodajo zunaj poslovnih prostorov v drugem četrtletju 2019.

Dobiček iz poslovanja restavracije kot odstotek prihodkov restavracij je znašal 15,7 %, kar je za 13,7 odstotne točke več kot v letu 2020 predvsem zaradi naslednjega. Prihodki restavracij so se povečali za 112 milijonov dolarjev, predvsem zaradi povečanega prometa gostov zaradi nadaljnje odprave jurisdikcijskih omejitev. Stroški prodanega blaga so se znižali za 140 bazičnih točk, predvsem zaradi oblikovanja cen, ugodnih mešanih premikov in popustov, ki jih je delno izravnala inflacija blaga. Stroški dela so se znižali za 280 bazičnih točk, predvsem zaradi pomanjkanja osebja in prodajnega vzvoda, delno pa so izravnali višje plačne stopnje in stroški osebja ter povečani stroški nadomestil za vodstvo restavracije.

1,6 milijona dolarjev dodatnih stroškov dela je nastalo zaradi povečanega števila novih zaposlitev, dodatnih virov za zaposlovanje in usposabljanje ter bonusov za zadržanje in prijavo v podporo naši kadrovski pobudi. Drugi poslovni odhodki so se zmanjšali za 440 bazičnih točk, predvsem zaradi nižje dobave, stroškov dostave tretjih oseb zaradi nižjega obsega prodaje zunaj poslovnih prostorov in prodajnega vzvoda. Stroški bivanja so se znižali za 510 bazičnih točk, predvsem zaradi prihrankov zaradi trajno zaprtih restavracij in prestrukturiranja najemnin, koncesij najemnin in prodajnega vzvoda. Načrtujemo zvišanje cen, da bi pomagali izravnati inflacijske pritiske na blago in plače, ki jih doživljamo ali pričakujemo v bližnji prihodnosti, vključno s povečanimi stroški zaposlovanja, usposabljanja in zadrževanja, ki segajo po drugem fiskalnem četrtletju.

Trenutno pričakujemo, da bo celoletno inflacijo blaga v letu 2021 poganjalo povečanje stroškov govejega mesa v drugi polovici leta 2021, ki bo več kot izravnalo znižanje medletnih stroškov govejega mesa v prvi polovici leta. Ob koncu drugega četrtletja je bila rast urnih plač srednje enomestna, kar je delno izravnalo ugodno povečanje delovnih ur. Polna cena letos naj bi bila trenutno med 3,5 % in 4 %, da bi izravnala te ovire. Dobiček iz poslovanja na ravni restavracij kot odstotek prihodkov restavracije je bil v drugem četrtletju 2019 18,2 % in višji kot v letu 2021 za 250 bazičnih točk, posledica nižje prodaje in višjih stroškov dostave tretjih oseb, ki so jih delno izravnali nižji stroški zasedenosti.

Splošni in administrativni stroški so znašali 17,7 milijona dolarjev, kar je povečanje v primerjavi s predhodnim letom za 3,6 milijona dolarjev, predvsem zaradi povečanih ugodnosti članov ekipe in plač, ki so v letu 2020 prekrile začasna znižanja plač, delno izravnane z nižjo porabo za strokovne storitve. Splošni in administrativni stroški so v letu 2019 znašali 21,8 milijona dolarjev. Stroški prodaje so znašali 10,6 milijona dolarjev, kar je povečanje v primerjavi s prejšnjim letom za 5,1 milijona dolarjev, predvsem zaradi zmanjšanja znatnega zmanjšanja porabe za trženje v letu 2020 zaradi pandemije COVID-19. Stroški prodaje so v letu 2019 znašali 13,4 milijona dolarjev.

V drugem četrtletju smo pripoznali davčno ugodnost v višini 0,4 milijona dolarjev, naša dejanska davčna ugodnost za četrtletje pa je bila 6,6-odstotna. Podjetje je v letu 2021 vložilo zahtevke za povračilo zveznega in državnega denarnega davka v skupni vrednosti približno 16 milijonov dolarjev zaradi prenosa neto izgube iz poslovanja. Čeprav pričakujemo, da bomo del teh vračil prejeli leta 2021, zaradi zamud vlade pri obdelavi teh zahtevkov, pričakujemo, da bomo večino prejeli šele leta 2022. Zaradi teh zamud pri vračilu gotovinskega davka smo proaktivno iskali in prejeli opustitev od naših bank za našo pogodbo FCCR za tretje in četrto četrtletje 2021.

V četrtletju smo priznali druge stroške v višini 2,2 milijona dolarjev, ki jih je predvsem povzročila pandemija COVID-19. Ti stroški so vključevali 1,8 milijona dolarjev v zvezi z zaprtjem restavracij; 0,2 milijona dolarjev za stroške, povezane s COVID-19, vključno z nakupom osebne zaščitne opreme za člane naše restavracijske ekipe in goste ter zagotavljanjem nujnega bolniškega plačila članom naše restavracijske ekipe; 0,1 milijona USD v zvezi z oslabitvijo sredstev in 0,1 milijona USD v zvezi z morebitnimi sodnimi spori. Prilagojena EBITDA za drugo četrtletje je znašala 19 milijonov USD v primerjavi s prilagojeno izgubo EBITDA v višini 15,3 milijona USD v drugem četrtletju 2020. Prilagojena izguba v drugem četrtletju na popravljeno delnico je bila 0,22 USD v primerjavi s prilagojeno izgubo na popravljeno delnico v višini 3,31 USD v drugem četrtletju 2020.

Prilagojeni EBITDA je v drugem četrtletju 2019 znašal 25,5 milijona dolarjev, prilagojeni dobiček na popravljeno delnico pa 1,03 dolarja. Ob koncu četrtletja je naš neporavnani dolg znašal 154,8 milijona dolarjev, neporavnani akreditivi pa 8,6 milijona dolarjev. Smernice za leto 2021 so naslednje: Kapitalski izdatki od 45 do 55 milijonov USD, vključno z nadaljnjimi naložbami v vzdrževanje naših restavracij in infrastrukture s kapitalom za vzdrževanje in sisteme; Donatosova širitev na približno 120 restavracij, vključno s približno 80 v našem tretjem in četrtem fiskalnem četrtletju; digitalne gostujoče in operativne tehnološke rešitve pri izboljšavah izvajanja zunaj poslovnih prostorov; efektivna davčna ugodnost med 1 % in 5 %; prodajni, splošni in administrativni stroški med 125 in 135 milijoni dolarjev. Preden zaključim, bi se rad zahvalil celotni naši ekipi Red Robin za rezultate, ki jih ustvarjajo.

Prepričani smo v svojo sposobnost zagotavljanja dolgoročne vrednosti za vse naše deležnike. S tem bom klic vrnil Paulu.

Paul Murphy - glavni izvršni direktor

Hvala, Lynn. Naj zadevo zaključim z nekaj mislimi, preden odgovorimo na vaša vprašanja. Gonila rasti in dobičkonosnosti, ki smo jih izrazili v zadnjih nekaj razpisih, so trdno na mestu in so temelj, na katerem lahko ustvarimo in povečamo dolgoročno vrednost za naše delničarje. Kljub povečanim stroškom zaposlovanja in zadrževanja ter drugim inflacijskim pritiskom ostajamo prepričani, da se bo okrevanje poslovanja nadaljevalo in da bo naša skrbna osredotočenost na naš robusten poslovni model prinesla več kot 100 bazičnih točk izboljšanja marže podjetja, ko bo prodaja dosegla raven 2019.

Seveda naše pričakovanje večje normalnosti v naslednjih nekaj mesecih, ko se več odraslih vrne na svoja delovna mesta in se otroci osebno vrnejo v šolo, predvideva, da različica Delta ne vpliva dramatično ali ne prisili vrnitve k obveznim omejitvam in s tem ovira našo trenutno pot. Pozicioniranje Red Robina kot igrive družine prijazne atmosfere, ki ljudem omogoča povezovanje, medtem ko uživajo v gurmanskih burgerjih in drugih priljubljenih priljubljenih jedeh, uživajo v naši odlični hrani zunaj naših restavracij, danes tako dobro odmeva. To je zato, ker bo potreba po biti z drugimi in preživeti kakovosten čas z njimi trajala, ko bodo ljudje razmišljali o tem, kaj so preživeli v zadnjih 18 mesecih. Pomembno je, da naše razumevanje naših gostov in tega, kar pričakujejo od doživetja Red Robin, še nikoli ni bilo boljše.

In čeprav smo že dosegli velik napredek pri dvigu naše stopnje angažiranosti, imamo za to še več priložnosti, zlasti prek digitalnih kanalov, ko povečujemo svojo spletno prisotnost. Naj zaključim tako, da izrazim hvaležnost za našo odlično ekipo in vse njihove dosežke, njihovo strast do blagovne znamke in znanja ali zakaj sem tako optimističen glede prihodnosti Red Robina. In iskreno se jim zahvaljujem za vse, kar počnejo v našem imenu. Zdaj pa odpremo razpis za vprašanja.

Vprašanja in odgovori:


Operater

V tem času bomo izvedli sejo vprašanj in odgovorov. [Navodila za operaterja] Naše prvo vprašanje je Alex Slagle z Jefferiesom. Prosim nadaljujte.

najboljši kovanec za rudarjenje z GPU 2017

Alex Slagle - Jefferies - analitik

Hvala. Hej, Paul in Lynn. Dober večer.

Paul Murphy - glavni izvršni direktor

Živjo. Kako si danes Alex?

Alex Slagle - Jefferies - analitik

V redu sem. Morda sem to spregledal, toda ali navajate kakšne julijske ali avgustovske prodajne trende v isti trgovini za celoten sistem v primerjavi z letom 19? Vem, da so nekateri podatki o panogi, ki smo si jih ogledali, in nekateri kolegi opažajo nekaj razburjenja v avgustu?

Lynn Schweinfurth - Glavni finančni direktor

da. To, kar smo zagotovili, je pokazatelj, da se je v našem osmem proračunskem obdobju postopoma izboljševal trend v drugem četrtletju.

Alex Slagle - Jefferies - analitik

V REDU. In to je bila povprečna tedenska prodaja?

Lynn Schweinfurth - Glavni finančni direktor

To je prav.

Alex Slagle - Jefferies - analitik

V REDU. In potem so močne meritve, ki ste jih omenili, zabeležene ob koncu četrtletja, natančneje, katero obdobje je bilo tisto, ko je polna zmogljivost v zaprtih prostorih ustvarila 7 % rezultatov v primerjavi z letom 19?

Lynn Schweinfurth - Glavni finančni direktor

Da, skozi celotno četrtletje smo opazili zaporedno izboljšanje. In v sedmem fiskalnem obdobju smo odprli več zahodnih jurisdikcij v smislu prehrane v zaprtih prostorih. Tako smo zagotovo videli zagon skozi celotno četrtino, zagotovo z najmočnejšo predstavo v zadnjem obdobju.

Alex Slagle - Jefferies - analitik

V REDU. In potem o porodu, morda bi mi lahko nekako pomagal, nekako se sprehodil skozi nekaj kosov tukaj. To je nekoliko višje, kot smo pričakovali, vendar se zavedajte, da se tam veliko dogaja z dodatnim zaposlovanjem in usposabljanjem ter nadurami in nato omejenim delovnim časom. Mogoče bi se lahko še malo sprehodili skozi te različne dinamike.

In nekako me zanima, kako bi izgledala delovna sila kot odstotek prodaje, če bi imeli polno osebje in delovni čas?

Lynn Schweinfurth - Glavni finančni direktor

da. Zagotovili smo torej, da smo izolirali postopne stroške zaposlovanja in usposabljanja, ki se v četrtletju 1,6 milijona dolarjev niso ponavljali. Naše plačne stopnje so se dogajale nekaj stvari. Do konca četrtletja smo ustvarili srednje enomestno inflacijo plač, vendar je bila ta inflacija delno izravnana s povečanim številom delovnih ur.

In da, v četrtletju smo videli koristi, povezane z nekaterimi prostimi delovnimi mesti.

Alex Slagle - Jefferies - analitik

V REDU. Potem pa končno na Donatosu. Preseganje teh trgovin je bilo v drugem četrtletju zelo lepo, dober ponovni pospešek. Ali je taka marketinška podpora med seciranjem izboljšane uspešnosti v primerjavi s prvim četrtletjem? Ali pa vidite kakšne druge dejavnike, ki vplivajo na uspešnost?

Paul Murphy - glavni izvršni direktor

No, mislim, da je to kombinacija, Alex. Mislim, da je – dvignili smo nekaj marketinške podpore, zlasti v zadnji polovici. Mislim, s čimer sem še posebej zadovoljen, ko gledamo restavracije Donatos, ki so v drugem letu uspešnosti, smo opazili rast iz leta v leto, ta prirast je bil po mojem mnenju približno 4,2 %. In mislim, da je to nekaj, kar resnično govori o naši zavezanosti rasti tega.

Prav tako, pošteno povedano, je bil eden od gonilnikov mešanice PPA povečanje prodaje predjedi in Donatos Pizza je z vidika predjedi dobro igrala z vidika obrokov. Tako zelo zadovoljen z delovanjem restavracij, ki ga imajo. Veseli me, da iz leta v leto opažamo rast in da je v primerjavi z našim začetnim modeliranjem za približno 250 bazičnih točk boljše, kot smo prvotno mislili, da bo pica.

Alex Slagle - Jefferies - analitik

Super. Hvala.

Operater

Naše naslednje vprašanje je Brian Vaccaro z Raymondom Jamesom. Prosim nadaljujte.

Brian Vaccaro - Raymond James - analitik

Hvala, Paul in Lynn. Dober večer. Upal sem, da se bom vrnil na prodajno kadenco. In ali bi bili pripravljeni ponuditi nekakšen občutek mesečnih izračunov v primerjavi z '19, ki ste jih videli skozi to obdobje? Samo glede na to, kako pomembna je zahodna obala za vaš sistem in omejitve zmogljivosti, ki so zelo pozno v obdobju.

Poskušam le dojeti razsežnost izboljšanja, ki ste ga videli, da se premika skozi to obdobje.

Lynn Schweinfurth - Glavni finančni direktor

Seveda, Brian. Naši rezultati v primerjavi z letom 2019 so se v prvem četrtletju začeli znižati za 3,7 % in četrtletje končali pri pozitivnih 2,2 %.

Brian Vaccaro - Raymond James - analitik

V REDU. Super. In tistih pozitivnih 2,2 % bi bilo P7?

Lynn Schweinfurth - Glavni finančni direktor

Pravilno.

Brian Vaccaro - Raymond James - analitik

V REDU. Super. Super. Hvala za to.

In enote, ki ste jih izpostavili s polno zmogljivostjo in urami, so se povečale za 7 % in skoraj 20 % enot marže. Koliko enot je v tem vedru danih, kot govorimo o tem?

Lynn Schweinfurth - Glavni finančni direktor

Približno več kot 150.

Brian Vaccaro - Raymond James - analitik

Več kot 150. V redu. V REDU. Super.

In potem samo razmišljanje o obetih glede inflacije blaga. Lynn, oprosti, če sem to spregledal v tvojih pripravljenih pripombah, toda kje pričakuješ -- kakšna je bila inflacija blaga v drugem četrtletju? In kakšna so vaša pričakovanja za drugo polovico leta?

Lynn Schweinfurth - Glavni finančni direktor

ja. Torej, inflacija blaga, dejansko imamo -- morda bom opozoril na 8 % prodaje restavracij v smislu stroškov hrane in pijače, in opazili smo izboljšave v primerjavi s prejšnjim letom, zagotovo v prvem četrtletju, ki se je preneslo naprej v drugo četrtletje. Vendar verjamemo, da bo povečanje stroškov govejega mesa v drugi polovici leta močno nadomestilo koristi, ki smo jih videli v prvi polovici leta. Trenutno pričakujemo približno 50 bazičnih točk ali več v primerjavi z letom 2019 za celotno leto.

Brian Vaccaro - Raymond James - analitik

V REDU. 50 bazičnih točk ali bolje v primerjavi z nizkim razponom 23 % v letu 2020?

Lynn Schweinfurth - Glavni finančni direktor

Pravilno.

Brian Vaccaro - Raymond James - analitik

V REDU. Super. Super. In potem glede poroda, Lynn, cenim 1,6 milijona dolarjev, ki si jih poklicala.

Zanima me, samo povejte nam, kje je povprečna raven zaposlenih v primerjavi s ravnmi pred COVID-19? Ali morda koliko dodatnih zaposlenih morate najeti, da dosežete ciljno raven? In potem mi je žal, če sem zamudil, toda koliko je bilo podaljškov v primerjavi z običajnimi v drugi četrtini?

Paul Murphy - glavni izvršni direktor

zakaj so cene želja tako nizke

No, v tem enem vprašanju je veliko vprašanj. Toda glede na moč, ki jo vidimo v lepljivosti zunaj poslovnih prostorov pri približno 30 %, 32 % ravni v primerjavi z 12 % v istem četrtletju lani. Naš cilj ni le priti v leto 2019, ampak preseči leto 2019 po kadrovski ravni. Še naprej bomo zaposlovali in usposabljali ter imeli nekaj stroškov proti temu, ki se bodo nadaljevali v tretjem četrtletju.

Toda v povprečju bi rekel verjetno - mislim, da je pet več na restavracijo. Torej približno še približno 2000 ljudi, ki bi jih morali pripeljati na krov, da bi se dvignili nad leto 2019, kar je cilj.

Brian Vaccaro - Raymond James - analitik

V REDU. To je zelo koristno. posredoval bom. Hvala vam.

Paul Murphy - glavni izvršni direktor

Hvala vam.

Operater

[Odjava operaterja]

Trajanje: 36 minut

Pokličite udeležence:

Paul Murphy - glavni izvršni direktor

Lynn Schweinfurth - Glavni finančni direktor

Alex Slagle - Jefferies - analitik

Brian Vaccaro - Raymond James - analitik

Več RRGB analize

Vsi zaslužki so prepisi^