Vlaganje

Ste pripravljeni obogatiti se na borzi? 5 skladov Vanguard, s katerimi ne morete zgrešiti

Obogatitev na borzi se lahko zdi kot nekaj, kar je mogoče le za izkušene vlagatelje na Wall Streetu. Toda v resnici lahko kdorkoli obogati s pravo strategijo - tudi če o borzi ne veš veliko.

Ključno je, da se osredotočimo na dolgoročne naložbe, ki sčasoma postopoma rastejo. Čeprav obstaja veliko dobrih možnosti, je teh pet skladov Vanguard odličen začetek.

1. Indeks Vanguard 500 (VFIAX)

The Admiral delnice Vanguard 500 Index Fund (NASDAQMUTFUND: VFIAX) je indeksni sklad, ki sledi S&P 500 . To pomeni, da sklad vključuje vse delnice S&P 500, ki so nekatera največja in najuspešnejša podjetja v državi.

Oseba, ki ima kup sto dolarjev

Vir slike: Getty Images.

Prihodek od davka v Koloradu od trave 2017

Z indeksnim skladom širokega trga, kot je indeks 500, ne morete zgrešiti, saj vključuje zaloge močnih podjetij v najrazličnejših panogah. Vsebuje tudi na stotine različnih delnic, kar dodatno popestri vaš portfelj. Tudi če nekaj delnic v skladu ne deluje dobro, vlagate v toliko, da teh nekaj ne bo imelo velike razlike.2. Vanguard lastniški dohodek (VEIPX)

Vanguard sklad lastniškega dohodka (NASDAQMUTFUND: VEIPX)je še en sklad širokega trga, ki vključuje skoraj 200 delnic velikih podjetij. Vendar se ta sklad bolj nagiba k delnicam, ki dosledno izplačujejo dividende.

Delnice, ki plačujejo dividende, delničarjem vsako četrtletje ali leto vrnejo del dobička osnovne družbe. Imate možnost, da te dividende znova naložite, da kupite več zalog ali unovčite svoja plačila.

Delnice dividend so odlične naložbe, saj lahko povečajo velikost vašega portfelja in kasneje v življenju ustvarijo vir pasivnega dohodka. Če zdaj naložite svoje dividende, boste imeli več zalog - kar bo kasneje prineslo več dividend. Ko se upokojite, lahko začnete izplačevati svoje dividende, da ustvarite pasivni dohodek.3. Vanguard Wellington (VWELX)

Vanguard Wellington Income Fund (NASDAQMUTFUND: VWELX)je sklad, ki vsebuje mešanico delnic in obveznic. Približno dve tretjini sklada sestavljajo delnice (vključno z velikanskimi korporacijami, kot so Microsoft , Abeceda , Apple , in Facebook ), drugo tretjino pa sestavljajo predvsem obveznice.

Uravnotežen sklad lahko pomaga omejiti tveganje pri vlaganju. Delnice ponavadi vidijo veliko višje donose kot obveznice, vendar imajo tudi večje tveganje. Z vlaganjem v sklad, ki vsebuje velik del konzervativnejših naložb, kot so obveznice, ne boste opazili tako velike rasti. Vendar bodo vaše naložbe bolj zaščitene pred nestanovitnostjo trga.

4. Vanguard Selected Value (VASVX)

Vanguard sklad izbrane vrednosti (NASDAQMUTFUND: VASVX)je aktivno upravljani vzajemni sklad ki se osredotoča na srednje velika podjetja.

Ta sklad je ena izmed bolj tveganih naložb na seznamu, saj vsebuje podjetja, za katera velja, da so precej podcenjene. To je tvegano, ker so te zaloge lahko bolj nestanovitne kot večje, stabilnejše delnice. Vendar pa se lahko ta vrsta naložbe izplača, če so delnice v skladu dobre.

Če imate dovolj časa za rast svojih naložb, bi bila naložba v ta sklad lahko odlična odločitev. Prav tako je pametno zagotoviti, da imate raznolik portfelj in vlagate tudi v druga sredstva, če le ta doživi znatno nihanje.

5. Vanguard Explorer (VEXPX)

Sklad Vanguard Explorer (NASDAQMUTFUND: VEXPX)vključuje nekaj več kot 700 delnic malih in srednje velikih podjetij.

Ta sklad ima tudi višje stopnje tveganja, ker se osredotoča na manjša podjetja s potencialom rasti. Lahko je bolj nestanoviten od indeksov skladov širokega trga, ki vključujejo delnice večjih korporacij, lahko pa ima tudi višje donose od povprečja.

Tako kot sklad Selected Value je tudi Explorer Explorer najboljši za tiste, ki imajo dolg časovni okvir za vlaganje. Prav tako boste želeli biti prepričani, da vlagate tudi v manj tvegane sklade, na primer indeksne sklade širokega trga, da ustvarite uravnotežen portfelj.

Postavite vas na pot bogastva

Vlaganje na borzi vam lahko pomaga pri bogatenju, vendar se morate prepričati, da izbirate prave naložbe. Ti skladi Vanguard so odlične možnosti tako za začetnike kot za izkušene vlagatelje in vas lahko postavijo na pot, da postanete bogati.^