Vlaganje

Dobiček od arašidovega masla

Ko pomislim na Hrana Hormel(NYSE: HRL) , ne morem si pomagati, da ne bi pomislil na ikonično SPAM. Sem tistih let, ki sem odraščal in jedel sendviče in vse druge recepte iz stisnjenega mesa.

Če bi se zgodba o Hormel Foods končala tam, bi bili še eno podjetje z zanimivim izdelkom, ki je odvržen na smetišče zgodovine. Namesto tega skoraj 125-letni proizvajalec mesa in drugih živil s sedežem v Minnesoti kaže, da ve, kako vlagateljem prinesti slanino (in arašidovo maslo).

najboljše delnice za vlaganje v letu 2017

Pridobivanje spodbude od SKIPPY
Hormel Foods se ponaša z raznolikim portfeljem več kot 30 edinstvenih blagovnih znamk; večina teh je številka ena ali dve v svojih kategorijah.

Namesto da bi počivali na lovorikah in dosedanjih uspehih, podjetje še naprej išče inovacije in nove priložnosti na trgu. Njihove dosledno najvišje uvrstitve blagovnih znamk po kategorijah izdelkov dokazujejo njihovo razumevanje potreb potrošnikov in še pomembneje, dosledno izvajanje naprednih idej.

Hormel Foods je z izkoriščanjem nekaterih najbolj priljubljenih blagovnih znamk podjetja na inovativen način izkoristil ključno priložnost na trgu in zagotovil, da so njegovi izdelki še bolj relevantni in privlačni za današnje potrošnike.Medtem ko je podjetje v letu 2013 predstavilo več uspešnih novih izdelkov, kot so njihov REV, zavitek, pripravljen za uživanje, in izdelki za hrano, kot je Hormel Fire Braised meso, ti bledijo v primerjavi s pridobitvijo SKIPPY arašidovega masla od Unileverja v začetku leta 2013.

S pridobitvijo blagovne znamke SKIPPY, ki je vključevala tudi proizvodni obrat Little Rock, Arkansas in vso prodajo po vsem svetu, razen na Kitajskem, se je Hormel Foods uveljavil v pomembni novi kategoriji blagovnih znamk. S prodajo SKIPPY, ki naj bi znašala približno 370 milijonov dolarjev, s skoraj 100 milijoni dolarjev te prodaje zunaj Združenih držav, je to ključni dejavnik. Enako pomembna – SKIPPY, ki je bila potrošnikom prvič predstavljena leta 1932 – ima delež številka dve v kategoriji, ki velja za rastočo kategorijo 'center-of-the-shop', in je vodilna blagovna znamka v hitreje rastoči podkategoriji naravnega arašidovega masla. Arašidovo maslo je kategorija 2 milijardi dolarjev s 74-odstotno penetracijo v gospodinjstvo in je drugi najbolj priljubljen sendvič za šunko v Združenih državah.

Več skupnega s Cheerios, kot bi si mislili
Zaradi dolgoletne povezanosti podjetja Hormel Foods z njihovo blagovno znamko SPAM je običajna praksa, da jih združimo s podjetji za surovine mesa, kot sta Tyson Foods ali morda Smithfield; v resnici je Hormelova donosnost kapitala veliko bližja podjetjem za pakirano blago z blagovno znamko, kot je General Mills (NYSE:GIS).kaj se dogaja z dogecoinom

Obe podjetji sta bili uvrščeni tudi na seznam najboljših podjetij za vodilne leta 2014 Direktor revijo. Hormel je to priznanje prejel prvič.

Direktor vsako leto sestavi svoj seznam in identificira podjetja, ki so uspešna v razvoju vodenja. Merila so vključevala vzpostavljen formalni proces vodenja, globino vodstvenega lijaka (merjeno z odstotkom položajev višjega in srednjega vodstva, ki jih zasedajo interni kandidati), in uspešnost podjetja. Obe podjetji ostajata konkurenčni z gojenjem kultur inovacij in razmišljanja naprej. Seznam uporablja tudi meritev vrednosti delničarjev in uspešnosti, ki temelji na 10-letni rasti in tržni kapitalizaciji.

ali so borzni boni dobri ali slabi

Ni seksi, ampak trdno
Četrtletni dobiček družbe General Mills se je povečal na 410,6 milijona dolarjev ali 0,64 dolarja na delnico v primerjavi z dobičkom izpred leta 398,4 milijona dolarjev ali 0,60 dolarja na delnico. Njegov prilagojeni dobiček je znašal 0,62 USD na delnico.

Hormelovo četrtletje je bilo tudi solidno, z dobičkom na delnico 0,57 $, kar je 19 % več kot 0,48 $ na delnico pred letom dni. Podjetje je poročalo o rekordni prodaji v višini 2,2 milijarde dolarjev in se je povečalo za 6%. Njihov oddelek živilskih izdelkov je dosegel, da se je dobiček iz poslovanja povečal za 13 %, obseg pa za 24 %, predvsem zaradi izdelkov SKIPPY.

Z raznolikim portfeljem izdelkov (vključno z novo različico SPAM-a z okusom teriyakija) in močnimi finančnimi kazalniki v prvem četrtletju sta tako Hormel kot Generals Mills, čeprav nista seksi naložbi, zagotovo solidni.^