Vlaganje

Plex načrtuje izpodbijanje Rokuja kot 'trgovca z orožjem' v Streaming Wars

Plex se lahko zdi malo verjeten kandidat, da bi postal pomemben igralec v stopnjujočih se pretočnih vojnah. V preteklosti je bilo nišno podjetje bolj znano po tem, da ponuja osebne medijske strežnike, ki so nehote postali nepogrešljivo orodje za pirate digitalnih vsebin, čeprav Plex obsoja uporabo te programske opreme in storitev.

Medtem prevladujoča pretočna platforma Leto (NASDAQ: ROKU)upa, da bo postal ključni distributer v pretočnem prostoru. Analitičarka Needhama Laura Martin je zaradi svojega agnosticizma Rokuja celo primerjala s 'trgovcem z orožjem'. Roku želi ponuditi vse naročnine na pretakanje videov, pri tem pa zmanjšati prodajo-hkrati pa povečati poslovanje, ki ga podpirajo oglasi.

Plex želi delček akcije.

Dva moška in dve ženski sedeta na kavču in gledata Plex na televiziji

Medijski strežnik Plex. Vir slike: Plex.

Vzemite stran iz knjige Roku

Plex je danes sporočil, da je sklenil licenčno pogodbo z AT&T 's Warner Bros., ki mu bo omogočil brezplačno pretakanje zbirke filmov in TV oddaj in podprto z oglasi. Naslovi bodo na voljo v nekaj mesecih, čeprav ni jasno, koliko vsebine je vključeno ali kateri filmi ali predstave bodo na voljo na tehnološki platformi.Če se sliši podobno kot Roku Channel, je to zato, ker je to ista ideja. Rokujev kanal, prvi lastni kanal Rokuja, ki brezplačno ponuja vsebine, ki jih podpirajo oglasi, je ključnega pomena za prihodnost podjetja. Večina prihodkov od platforme Roku prihaja iz oglaševanja, kanal Roku pa je v zadnjih dveh letih pripomogel k povečanju prodaje oglasov.

Prihodnje leto Plex načrtuje dodajanje naročnin tretjih oseb na svojo platformo Raznolikost . Roku je storil enako v začetku tega leta in je še vedno v procesu pospeševanja tega posla. Plex po poročilu načrtuje tudi dodajanje transakcijskega videa na zahtevo.

TechCrunch je že poročal o govoricah o prehodu na vsebino, ki jo podpirajo oglasi, in na naročnine tretjih oseb.Z drugimi besedami, Plex namerava postati agnostična platforma, ki upa, da bo uporabnikom ponudila vse od vsebin, ki jih podpirajo oglasi, do premium naročnin do nakupov po naročilu-tako kot Roku.

Izziv Roku

Predstavniki Plexa so povedali Raznolikost da ima podjetje približno 20 milijonov registriranih uporabnikov, ne da bi pojasnili, koliko od teh uporabnikov je lahko aktivnih ali plačilnih strank. Aplikacija osnovnega medijskega strežnika Plex je brezplačna za uporabo, vendar ponuja tudi premium naročnino, imenovano Plex Pass, ki ima dodatne prednosti, kot je neomejen dostop prek mobilnih aplikacij.

To je v primerjavi s 30,5 milijona aktivnih računov, s katerimi je Roku zaključil drugo četrtletje. Po definiciji so se ti računi pretakali v zadnjih 30 dneh četrtletja, Roku pa ne razkrije, koliko uporabnikov plačnikov ima. Roku se je pojavil kot obetavna igra pri sekularnem preusmeritvi k pretakanju videoposnetkov na vrhu (OTT). Plex čaka težka bitka, če start-up upa, da bo predstavljal pomemben izziv.^