Vlaganje

Generalni direktor skupine PLBY Ben Kohn o prihodnosti Playboya in drugih delih poslovanja

Skupina PLBY (NASDAQ: PLBY)Izvršni direktor Ben Kohn se pridružuje tej epizodi Industrijski fokus: nadomestni znak razpravljali o tem, kako on in njegova ekipa preoblikujeta Playboy iz vsebinskega podjetja, osredotočenega na prodajo moškim, v blagovno znamko življenjskega sloga, ki prodaja predvsem izdelke ženskam.

Če želite ujeti celotne epizode vseh brezplačnih podcastov The Motley Fool, si oglejte naš center za podcaste. Če želite začeti vlagati, si oglejte naš vodnik za hiter začetek vlaganja v delnice. Celoten prepis sledi videoposnetku.

Ta video je bil posnet 11. avgusta 2021.

Nick Sciple: Dobrodošli v Industrijski fokus . Jaz sem Nick Sciple. Danes z veseljem pozdravljam svojega posebnega gosta, Bena Kohna, generalnega direktorja skupine PLBY. Družba je včeraj poročala o zaslužku v drugem četrtletju, kar je drugo poročilo po vrnitvi na javne trge prek transakcije SPAC v začetku tega leta. Ben, hvala, ker si se mi pridružil danes.

Ben Kohn: Hvala, ker ste me imeli. Cenim to.najboljši način za nakup fizičnega zlata

Sciple: Ja. Super, da si tukaj. Ben, slišiš PLBY Group, mislim, da to ni podjetje, ki ga vsi poznajo, ampak blagovne znamke, ki jih imaš, so bolj poznane. Samo visoka raven za ljudi, ki še niste slišali za vaše podjetje, kaj je PLBY Group?

Kohn: Ja, PLBY Group je holding. Naša največja blagovna znamka je Playboy. Mislim, da je večina ljudi slišala za to. Izdelki se prodajajo v 180 državah, kar porabi več kot 3 milijarde dolarjev porabe potrošnikov. Verjetno ena izmed treh ali štirih najbolj priznanih blagovnih znamk na svetu.

Smo pa holding, vsi osredotočeni na užitek in prosti čas v življenju ljudi. Poleg Playboya imamo v lasti Yandy, spletno mesto za e-trgovino, ki prodaja spodnje perilo v Združenih državah, Lovers, ki je veriga trgovin za spolno zdravje in digitalni odtis. Nato smo nedavno kupili Honey Birdette. Resnično navdušen nad njim, po našem mnenju ena najboljših blagovnih znamk spodnjega perila na svetu. Podjetje, ki je bilo nekoč iz Avstralije, letos povečuje 40%, 80 milijonov dolarjev prihodkov. Šele veliko vstopajo na ZDA in nato na druge zahodne trge v Evropi.Sciple: Ja, absolutno. Ben, od začetka sem omenil, da se je Playboy s to transakcijo v začetku tega leta vrnil v javnost, zdaj imaš ta velik portfelj blagovnih znamk. S podjetjem ste sodelovali, odkar je bilo leta 2011 zasebno. Yandy je bil transakcija leta 2020, ti dve drugi podjetji. Omenili ste leto 2021. Zakaj se nenadoma ta dejavnost vrača v javnost? Vse te stvari.

Kohn: Mogoče pomaga pri ponastavitvi, kaj je bilo podjetje in kaj je podjetje danes. Ko smo podjetje vzeli v zasebno, rad delam zasebne transakcije leta 2011, že dolgo nazaj. Konec dneva je bil to medijski posel. Tega je Hef skrbel; skrbelo ga je za revijo. Ko se vrnete nazaj in pogledate sporazum o združitvi, ki je bil javno vložen, sta si želeli dve stvari, ko smo podjetje vzeli v zasebnost. Želel je voditi revijo do svoje smrti in živel je v dvorcu, dokler ni umrl.

Gledate na razvoj poslovanja do približno leta 2017, ko sem prevzel mesto generalnega direktorja. To je bilo medijsko podjetje, ki je ustvarilo večji del prihodkov, nato pa je bilo podjetje licenciranje. Izgubo medijev nadomestijo z licenciranjem glavnega droga ali blagovnih znamk Playboy v potrošniških izdelkih. K čem smo se obrnili in ker ne verjamem, da ste po definiciji res lahko medijski posel, ki prodaja oglaševanje, če poskušate biti blagovna znamka, in sem na to podjetje vedno gledala kot na prvotno blagovno znamko življenjskega sloga.

Prvi izdelek tega podjetja je bil par manšet. Imel je igralnice, imel je hotele, imel je cel kup stvari. To ne zveni kot medijsko podjetje; to zveni kot znamka življenjskega sloga. Poudarek je bil resnično na tem, da zapremo ali odmaknemo podjetje od medijev, za katere sem mislil, da bodo še naprej izzivi. Zlasti na nekaterih področjih smo bili povezani s širjenjem interneta. In resnično osredotočili podjetje na svoje korenine kot blagovno znamko življenjskega sloga in vsestranske potrošniške izdelke v digitalnih izkušnjah, in to smo storili.

Ko danes gledate na posel, je to zelo drugačen posel kot takrat, ko sem ga prevzel leta 17. To je današnji posel, velika večina prihodkov, več kot 90 odstotkov, izvira iz potrošniških izdelkov. Mislim, da šele začenjamo. Prav tako smo v postopku pivotiranja ali spreminjanja modela z licenciranja na model lastništva in upravljanja. Mislim, da je prišlo do premika v tem, kako potrošniki kupujejo D2C ali e-trgovino.

Zato je licenciranje manj učinkovit model za to in lahko porabimo veliko več. Te 3 milijarde dolarjev potrošnje potrošnikov, izziv pri licenciranju je, da za to dobiš penijev na dolar, 0,02 USD, 0,03 USD na dolar za to. Če se obrnemo in smo lastnik tega, ne samo, da lahko povečam življenjsko vrednost stranke in povprečno velikost naročila, ker vam lahko povem več izdelkov, ampak lahko povečam svoje prihodke. Če pogledate to, bi lahko prišlo do 20 -kratnega povečanja prihodkov, samo če bi ga oblikovali in dejansko povečali tudi EBITDA za 5 ali 6 -krat.

Sciple: Nekaj ​​te porabe lahko preprosto povrnete. Tukaj je veliko različnih smeri, kamor sem hotel iti. Mogoče se tukaj držimo Playboya. Govorili ste o tem prehodu skozi podjetje. Mislim, da ste ob klicu, zgodovinsko rekli, Playboy vsebinsko mesto, zdaj pa nakupovalno mesto. Pogovorite se o napredku, ki ste ga dosegli, in o tem, kje se Playboy ujema s to družino blagovnih znamk, ki ste jih razvili v zadnjem letu in pol.

Kohn: Mislim, da je Playboy junak blagovne znamke na koncu dneva. Je ena izmed treh ali štirih največjih blagovnih znamk na svetu. Kar je pri Playboyu tako zanimivo, je, da lahko Playboy visoko in celo nizko, kar zadeva cene za potrošnike. Lahko je množičen, lahko mastiven ali premijski, lahko pa tudi razkošen in to obstaja v zgodovini. Honey Birdette je luksuzna blagovna znamka, to je zelo nizko ceno spodnjega perila, ki očitno doživlja izjemno rast in mislim, da bo to za nas milijardni posel. Potem sta Yandy in Lovers na splošno bolj množična.

Mislim, da imamo res zanimiv portfelj blagovnih znamk in na koncu bomo z Lovers in Yandy dolgoročno delali, na tem, da trenutno delamo, ustvarjamo podznamko in s pomočjo tega glavnega mesta Playboya spreminjamo podjetja v bolj zasebna. označevanje izdelkov. Toda rast podjetja je okoli potrošniških izdelkov in digitalnih izkušenj. Ko razmišljam o ekosistemu, ki združuje oba virtualna blaga s fizičnim blagom, sem resnično navdušen, saj nam to dolgoročno omogoča, da ne samo povečamo trenutne prihodke, ampak tudi višje marže.

Sciple: Ko govorite o prehodu na nakupovalce, prodajo potrošniških izdelkov, spolno dobro počutje, vse to, se sliši kot drugačna vrsta strank, kot bi bila v preteklosti naročnik revije, take stvari. Mogoče je spol drugačen, demografsko drugačen. Kako gledate na svojo stranko danes v primerjavi s tem, kar je bila v preteklosti?

Kohn: Ja. Ko sem prevzel oblast, smo bili verjetno 95% moški-ženske. V prvem četrtletju letošnjega leta smo napovedali, da je 55% naših strank žensk, kar je super. Danes imamo 75% delovne sile v Playboyu ženske. Lepo je to videti. Zelo drugače kot takrat, ko smo mi prevzeli oblast. Številke, ki smo jih objavili včeraj, vam bom povedal samo to. Naš promet se je v drugem četrtletju povečal le za približno 9,6%. Zanimivo pa je, da so se naše nakupovalne stranke povečale za 70%. S tem občinstvom smo prešli na tisto, ki je k nam prišla po vsebino, na tisto, ki je k nam prišla po izdelek. Mislim, da se bo to še naprej razvijalo in pospešilo napredovanje.

Sciple: Ja, ena od stvari, o katerih ste govorili na klicu, o katerem sem želel malo bolj govoriti, je, kako to počnete s tržnega vidika. Govorili ste o osredotočanju na vplivno trženje in hitrem obratu. Pogovorite se o svoji marketinški strategiji in o tem, kaj počnete, da bi to dosegli, mislim, da se bo med vašimi strankami spremenilo razmišljanje, ki ga poskušate ujeti.

Kohn: Koristimo, ker je blagovna znamka izjemno priljubljena in vroča na generacijah Z in na generacijah Z, in mislim, da je to res povezano z mnogimi vzroki, za katere smo se v zadnjih 70 letih zgodovine podjetja borili: enakost, pravice LGBTQ+ , državljanske pravice itd. To podjetje je bilo v ospredju zagovarjanje enakosti in svobode govora. Ko pomislite na to, imamo številne vplivneže.

kaj pomeni medvedji trg

Ves čas slišim o številu ljudi, ki na TikToku samo organsko nosijo to blagovno znamko. Videli smo, da se je ta izziv s kapuco organsko razvil. Pred nekaj tedni smo začeli s tem, potem pa so tu še vplivneži, soigralci, nekdanje odrasle zvezde, skale Bretman in drugi, s katerimi sodelujemo. Junija smo predstavili majico z Bretman Rockom, namenjeno ponosu. Razprodano je, še preden je sploh lahko objavil na svojem Instagramu in v družabnih medijih, zato jih prihaja veliko.

Imamo podznamko Playboy Labs, ki je res naša kolaboracija. S Stevom Aokijem in drugimi smo v preteklosti že naredili nekaj. Začeli boste opazovati doslednejšo stopnjo padcev izdelkov, ko bodo vplivalci napredovali. Toda tisto, kar smo imeli koristi in kar je tako zanimivo pri HB ali Honey Birdette, je veliko tega organskega izvora. Ljudje gredo ven in kupujejo izdelek ter ga želijo nositi.

Sciple: Govorili ste o tisti kapuci, o tisti stvari, ki se je pojavila na TikToku. Ali uvajate model tiskanja na zahtevo? Kako ste s temi hitrimi preobrati, ko vidite, da se na družbenih omrežjih pojavljajo stvari ali kaj imate?

Kohn: To je kombinacija tiskanja na zahtevo in nato naših osnov, ki jih imamo ves čas na zalogi, in to še naprej razvija vaše poročilo v odlični ekipi za digitalno e-poslovanje. V službi so zdaj res tri do štiri mesece. Toda ljudje, ki vodijo velika podjetja, zato je kombinacija obojega. In potem bomo še naprej delali na playboy.com, v prihodnjih mesecih bomo še naprej razvijali ponudbo izdelkov, ki jih imamo. Bolj kombinacija obeh kapljičnih kultur, vendar z vsakodnevnimi izdelki, ki so resnično usmerjeni v življenjski slog, in v štirih kategorijah, o katerih smo že govorili, to so oblačila in dodatki, spolno dobro počutje, igre na srečo in življenjski slog, ki so izdelki za dom in druge stvari, potem pa kategorija lepote in nege.

Imamo zelo uspešno podjetje z dišavami v Evropi. Pravkar smo ga pripeljali v ZDA. To je licenčni posel, vendar zdaj razvijamo lastno linijo lepote in kozmetike, ki je trenutno v fazi oblikovanja in oblikovanja, ki se bo začela prihodnje leto.

Sciple: Govorili ste o tem, da se nekatere od teh blagovnih znamk premikajo na trg spodnjega perila, res še posebej agresivno pri nakupu Honey Birdette. Želim govoriti o tem, kaj se trenutno dogaja v vesolju. Videli ste, da se Victoria's Secret odmika od svojega programa Angels, resnično beži pred bolj očitnim spolnim oglaševanjem. Poglej Honey Birdette, čisto na drugo stran, na drugo stran tega kovanca. Kaj torej mislite o dogajanju na trgu in zakaj ima vaš pristop v nasprotju s tem, kar počnejo nekateri uveljavljeni igralci, nekaj prostora za uspeh?

Kohn: Ne bi rekel, da gremo nasprotno. Mislim, da so izgubili svoje mesto na trgu, ne da bi omalovaževali Victoria's Secret. To je zelo razdrobljen trg. Obstaja način, kako biti seksi brez objektiviziranja. Mislim, da če pogledate, kaj se je zgodilo s Playboyem in kaj je ekipa za vsebine, marketinška ekipa naredila v zadnjih treh letih, poglejte raznolikost talentov, s katerimi sodelujemo. To je zelo drugačen Playboy, kot je bil v časih Hef. Mislim, da res govori o tem, kaj se nasploh dogaja v družbi.

Honey Birdette, očitno zelo seksi perilo, prihaja iz Avstralije. Eloise, ustanoviteljica podjetja, se je pravkar preselila v ZDA. Očitno je v Avstraliji vaša raznolikost talentov, s katerimi delate, drugačna od tiste, ki je lahko v Evropi in v Združenih državah, zato mislim, da boste to videli še naprej, vendar se seksi spet ne bojimo. Mislim, da gre za vprašanje, kako to narediti na pravi način, ki ni objektiviziran in v resnici poseduješ svojo spolnost.

Kaj je tako super pri obeh podjetjih skupaj. Honey Birdette je skoraj 100% ženska. To je podjetje, ki so ga ustanovile ženske za ženske, in Playboy, če ga pogledate danes, 75% naše delovne sile - in to je bilo pred nakupom Honey Birdette - sestavljajo ženske.

Sciple: Vsekakor. Ena od stvari, o katerih sem hotel govoriti, smo veliko govorili o trendu zasebnih blagovnih znamk, ki dela na tem področju neposredno za potrošnike, to področje rasti za podjetja, ena stvar, o kateri ste govorili na klicu, je res bistveno povečala vaš dolgoročna stopnja prihodkovne marže s 300 milijonov USD do leta 2025 na 600 milijonov USD, zato bi bilo videti super, če bi se to število tako povečalo.

Na drugi strani tega je razlog, zakaj vas tako preseneča rast, ki jo vidite, kaj je bilo največje presenečenje, ki se je zgodilo ob tem velikem povečanju vaših navodil?

Kohn: Smernice, ki smo jih dali, 300 milijonov in 600 milijonov dolarjev, potem ko smo bili šest mesecev javni, resnično govorijo o stvareh, ki jih imamo danes v načrtu, v delih, ki smo jih sestavili s pridobitvami, ki smo jih naredili, zato smo se bo začelo, o tem smo se včeraj pogovarjali na klicu o zaslužku, Playboyu ali Playmate Lingerieju. Z napredovanjem, povezovanjem skupine oblikovalcev spretnosti Honey Birdette in pridobivanjem ekipe Titan.

Imamo le še veliko več puščic v našem tulcu, ki se premika naprej, ko smo pri tem prehodu z licenčnega podjetja na tisto, ki je bilo v lasti in upravljanju.

Poglejte, mislim, da je pri tej številki veliko navzgor. Ko pogledate, to število temelji na 20-odstotni rasti D2C in enomestni rasti licenčnega poslovanja, kar pa ne vključuje, če se odločimo vzeti nazaj več kategorij, kar imamo možnost narediti , ki so že izdane z licenco in ne vključujejo drugih pridobitev, ki bi jih lahko izvedli v prihodnosti.

Zelo dobro se počutim glede tega, kje sedimo. Mislim, da so možnosti za rast današnjega podjetja dejansko večje, kot smo bili v javnosti. Moramo reči le, da smo kot ekipa izredno osredotočeni, za povrh pa še nekateri digitalni viri prihodkov, ki se bodo v naslednjih šestih mesecih do enega leta dodajali, usmerjeni v članstvo, NFT in blockchain, mislim, da dolgoročno nam bo omogočilo dejansko pospešitev rasti in dejansko povečanje marž.

Sciple: Ja, zato bi rad govoril o nekaterih ponudbah novih izdelkov. Zakaj ste tako navdušeni nad NFT -ji, če na to gledate kot na modno muho ali na nekaj, kar ima res veliko moč, in če je tako, zakaj?

Kohn: Poglejte, mislim, da se NFT vrtajo skozi več različnih ciklov. Mislim, da ni modna muha; Mislim, da je tukaj, da ostane. O tem morate razmišljati kot o presečišču vsebine in skupnosti, zato, če pogledate, kaj je storil Topshop, je res res zanimivo. Po mojem mnenju imamo enega najdragocenejših arhivov, v našem arhivu imamo 10 milijonov kosov. Imamo zbirko 5000 kosov, imamo neverjetne vplivneže, s katerimi sodelujemo, ki imajo ogromno občinstva, odrasle zvezde in soigralce itd. To lahko združimo v koheziven ekosistem.

NFT, o tem smo govorili včeraj, v času interneta na klicnih povezavah. Toda tudi to je vse bolj opazno in mislim, da ta znamka, od vseh blagovnih znamk, na katere pomislim, deluje tako dobro na tistem stičišču digitalnega in fizičnega. V Las Vegasu lahko priredimo zabavo za noč čarovnic v živo, to pa lahko povežemo z virtualno zabavo na spletu, na kateri bi morali biti član. Lahko vam prodamo virtualno blago za vaš avatar, ki prihaja na našo zabavo, lahko pa vam prodamo tudi fizično blago.

Ta blagovna znamka je res zelo dobro pozicionirana, saj si potrošniki želijo vedno več ponudb, ki temeljijo na življenjskem slogu, ni pa nujno, da gre za fizično ponudbo, lahko so tudi virtualne ponudbe. Poglejte, kaj je počel Travis Scott Fortnite , pred letom dni s koncertom, na katerem se mu je pridružilo več kot 27 milijonov ljudi. To je prihodnost. Mislim, da NFT res vodijo k decentralizaciji umetniške skupnosti.

Sciple: Omenili ste tisto trčenje med skupnostjo in vsebino. Eno področje, ki se mi zdi smiselno, je, da imate ljudi, ki so zelo zaposleni v tem prostoru, in to je področje, na katerem jim lahko tržite in za to plačate. Kako mislite, da je to le način, da se izpostavite mlajši publiki?

kaj naj naredim s 100k

Kohn: No, poglejte, mislim, da smo izpostavljeni mlajšemu občinstvu, toda ljudje, s katerimi delamo, in tudi to, da ko pogledate mlajše, vam povedo, da so očitno mlajši od mene. Ne gre za to, kar visi na steni, ampak za tisto, kar je v vaši digitalni denarnici. Gledate družbene medije na splošno, gledate Snapshot, Instagram itd., Zakaj kamera prevzema? No, ker je vrednost tega, s čimer ste povezani. To, kar objavljate na spletu, je dragoceno, ker vas opredeljuje do veliko večje skupnosti.

Ko sem odrasel, je bilo mojih 10 prijateljev ali 15 prijateljev; to je bila tvoja skupnost. Danes gledate mlade, njihove skupnosti so ogromne in imajo na tisoče privržencev, ker vam to omogoča digitalna tehnologija.

Mislim, da imamo nekaj najbolj ikoničnih IP na svetu. To je 70 let Americane, a kar je še pomembneje, danes vplivamo tudi na vplivneže. Ustvarjanje tega kohezivnega ekosistema mislim, da ne bo spodbudilo samo naše digitalne prodaje, ampak tudi naše fizične prodaje.

Sciple: Prej ste omenili, da te smernice glede prihodkov ne upoštevajo prihodnjih pridobitev, vse je organsko, kar poskušate projicirati v prihodnost. Očitno pa imate ozadje zasebnega kapitala, v vaši vodstveni skupini so ljudje Skupina ujemanja , IAC . To so ljudje, ki so v preteklosti sklepali posle. Kaj iščete? Kakšna so merila, po katerih vam preskočijo, da je 'to nekaj, v kar želim vlagati'?

Kohn: Glej, združevanje kosov nam omogoča, da pospešimo rast. Z dosedanjimi nakupi smo to storili. Ekipa E&E je pri oblikovanju in pridobivanju neverjetna. To je pospešilo in pospešilo našo rast ali predstavitev Playboy Lingerieja z veliko razliko. Ne samo to, ampak imajo modele, ki nikoli niso prišli iz Avstralije, da bi jih lahko uporabili za naprej.

Če gremo naprej za druge nakupe, smo temu odprti. Danes imamo v bilanci stanja 85 milijonov dolarjev gotovine. Videl bi, da se stvari v digitalnem svetu pojavljajo naprej, ko želimo graditi ta ekosistem. Toda spet imamo vse, kar potrebujemo, da dosežemo številke, ki smo jih danes predstavili.

Ampak mislim, da obstajajo načini, kako to pospešiti. Obstajajo načini, da nekatere naše licenčne partnerje preselimo v partnerje JV, kjer lahko knjižimo ta prihodek in vodimo ta e-com, kjer lahko še povečamo svojo bazo potrošnikov, kar bi moralo voditi do pospeševanja prihodkov, ker večjo bazo imam več LTV Lahko vozim življenjsko vrednost te stranke ali pa dolgoročno.

Sciple: Samo tako, Ben. Oprosti, končaj.

Kohn: Ko govorim z Lanceom in ostalo ekipo, je zame tako razburljivo, da se rada obkrožim z ljudmi, ki so veliko pametnejši od mene. Raven nadarjenosti, ki smo jo prinesli in jo začenjamo razvijati, je prav neverjetna. To je tisto, kar je tako navdušujoče pri objavi javnosti. Ne samo, da imamo zdaj kapital, da naredimo vse, kar je bilo potrebno za preoblikovanje tega podjetja, ampak raven talenta, ki ga pridobivamo, je noč in dan od tistega, kjer je bilo podjetje pred nekaj leti.

Sciple: Ben, veliko smo se pogovarjali o poslovanju z neposrednimi potrošniki. Omenili ste priložnosti, da bi te licenčne dele poslovanja prenesli na morda skupna podjetja, kar Kitajsko uvaja zunaj ZDA. Zelo drugačna blagovna znamka na Kitajskem kot v ZDA, drugačen poslovni model, ko gledate na licenciranje. Govorite o tem, kako primerjati in primerjati to kitajsko, mednarodno poslovanje s tem, kar trenutno gradite tukaj v Severni Ameriki.

Kohn: Kitajska je lasten ekosistem, OK. Revije še nikoli niso videli ali naj vam rečem, na Kitajskem je nikoli niso videli legalno. Podjetje je na Kitajsko odšlo pred več kot 20 leti in takrat je bilo to res Americana in je res postalo skoraj lastno kitajsko podjetje ali kitajsko podjetje na Kitajskem. Danes je večinoma moško oblačilo. Vse je licenciranje. Imamo tri primarne imetnike licence in trije, kar bi rekel, so manjši pridobitelji licence na Kitajskem.

Toda na Kitajskem je tako zanimivo povpraševanje potrošnikov po blagovni znamki. Lani smo na Kitajskem ustvarili milijardo dolarjev prihodkov od e-trgovine ali naj povem, da so naši partnerji ustvarili milijardo dolarjev prihodkov od e-trgovine.

Ko razmišljate dolgoročno o tem, kako zbirate prihodke, menim, da obstaja način za spremembo tega poslovnega modela. Zdaj se to ne bo zgodilo čez noč. To so partnerji, ki so dolgoletni partnerji podjetja že več kot 15 let, zato se želimo prepričati, da jih vključimo v to, vendar so tudi proizvajalci. Mislim, da obstaja način, kako dejansko dolgoročno zbrati ta prihodek od e-trgovine.

Na Kitajskem podjetje raste. Pravkar vstopamo v žensko kategorijo. Pravkar smo se dogovorili za otroke. Indija je za nas velika priložnost za rast. Naredili bomo Indijo, pri čemer se učimo iz napak, ki jih je podjetje v preteklih letih naredilo na Kitajskem, in načina, kako strukturiramo te posle. Podpisali smo pogodbo o odprtju pivovarn Playboy tukaj, s partnerjem za igre smo podpisali pogodbo o uvedbi Playboy Rummyja leta 2022 v Indiji.

Sinoči smo pravkar podpisali pogodbo o ponovni izdaji ameriških pravic iGaming. Ne morem vam povedati, kdo je partner, vendar sem zelo navdušen nad tem, zlasti nad rastjo in iGamingom v Združenih državah. Kitajska pa se lahko sčasoma podvoji in mislim, da lahko sčasoma tudi na Kitajskem spremenimo poslovni model.

Sciple: O Playboy Kids bi rad govoril samo zato, ker mi je samo na misel, da obstaja linija Playboy Kids. Kateri izdelki Playboy Kids obstajajo? Št. 2, ali bo Playboy Kids zapustil Kitajsko? V čem je dogovor?

Kohn: Ne vem, ali bomo zapustili Kitajsko. Povedal vam bom smešno zgodbo. Ko smo vsi lahko potovali in je bilo življenje normalno, sem bil v Bund -u v Šanghaju v avtu, ki je prihajal z letališča z glavo za izdajo dovoljenj. Čez cesto je pri semaforju prišel mali otrok, oblečen v Playboyevo majico. Takrat nisem mislil, da imamo Playboy Kids. Moral se je odpraviti na drevo na strani Bunda. Pogledal sem in rekel: 'Počakaj, ali imamo licenčno pogodbo za Playboy Kids?' Pravi: 'Ne, to je vse ponaredek.'

podjetja za konopljo, ki bodo vlagala leta 2021

Eden od naših licenčnih partnerjev je menil, da je za Playboy Kids velika priložnost. Odprli bomo njihovo prvo trgovino. Očitno delajo e-com, vendar bodo letos odprli fizično trgovino v Šanghaju in to je priložnost.

Ponovno je znamka tam zelo drugačna kot pri nas. Tam je bila modna znamka. Tako je že 20+ let. Očitno imate v Združenih državah zgodovino medijev in revij, kar je pomembno. Ne vidim, da bi Playboy Kids prišel v Združene države, toda to, kar bom rekel, je zelo navdušeno občinstvo Gen Z, ki ga imamo in ki radi nosijo blagovno znamko.

Sciple: Mogoče zadnjih par vprašanj. Omenili ste igralniško plat poslovanja. Govorili ste o tem, da bi naredili več osebnih izkušenj, na primer letalo Playboy. Kaj bi morali iskati pri teh vrstah dejavnosti?

Kohn: Barvanje na letalu izgleda neverjetno. Uporabili ga bomo za aktivacijo vplivnežev skupaj z velikim zagonom zajčka. Prejšnji teden smo v partnerstvu s skupino Tau Group v Vegasu za našo zabavo kresne noči imeli prav super doživetje v živo. Pričakujte, da boste videli več izkušenj v živo skupaj z virtualnimi izkušnjami, ki se bodo premikale naprej, vse skupaj je prilagojeno temu, o čemer smo govorili s članstvom. Mislim pa, da je ta blagovna znamka najboljša, ko jo ljudje lahko doživijo, pa naj bo to fizično ali virtualno, in mislim, da bi bilo to del naše strategije za naprej.

Sciple: Kdo pravite, da je vaš največji konkurent?

Kohn: To je ena najtežjih stvari za odgovor. V kategorijah izdelkov smo konkurenti. Bi rekli v spodnjem perilu viktorijina skrivnost je tekmovalec? Seveda. To je ogromen posel. Tako tudi La Perla, tudi agent Provocateur itd. Ampak kot blagovna znamka si ne morem omisliti druge blagovne znamke, ki bi nam bila konkurenca za vse, v čemer igramo.

Na strani izdelkov, da, vendar je ta blagovna znamka tako edinstvena, zato menim, da je ta znamka res neprecenljiva in vredna večkratnika naše današnje tržne vrednosti. Povejte mi drugo znamko, ki prodaja izdelke v 180 državah in ki danes ustvari več kot 3 milijarde dolarjev porabe, ki je cenjena tam, kjer smo. Enostavno se ne spomnim enega. Še posebej za tistega, ki lahko igra v številnih kategorijah, v katerih lahko igramo. Od žganja do iger na srečo do gostoljubja do oblačil, si tega ne morem misliti.

Zdaj moramo biti kot ekipa zelo, zelo previdni in ostati zelo osredotočeni na svoje prioritete ter poskrbeti, da bomo dosegli in uresničili tisto, kar je pred nami. Toda dolgoročni načrt nam resnično ponuja neskončne možnosti rasti.

Sciple: Ker kot blagovna znamka ni neposredne primerjave, kakšna je blagovna znamka, ki jo občudujete, pa naj bo to tekmec ali ne, morda mislite, da bi morali Playboy vključiti v isti stavek kot to blagovno znamko?

kako vlagati kot Warren Buffett

Kohn: No, tako zelo mislim Nike . Kar je Nike storil na svojem prehodu kot poslovni model, je neverjetno. Vrnem se celo k Ralph Lauren in povejte, kaj je Ralph storil, je bil Ralph malo zastarel posel. Postalo je zelo pomembno. Imajo izkušnje v živo v restavracijah Polo itd.

Še pomembneje pa je, da je bilo to podjetje, ki je dobilo licenco. Vse to so v večletnem obdobju vzeli nazaj in si oglejte naše današnje poslovanje z e-trgovino. Alice Delahunt je na e-comu opravila neverjetno delo. Bila je na Burberry . Ampak spet mislim, da je Nike vrhunec tega, kar jim je uspelo. Rad bi nekega dne bil vključen v isti stavek, vendar je to precej velika želja.

Sciple: Hej, morda tečeš z njimi na sledilcih na Instagramu ali kaj podobnega. Lahko tekmujete vsaj na eni od teh front.

Mogoče zadnje vprašanje za vas. Če pogledamo čez pet let, kaj je bila največja sprememba tega podjetja in kaj ste najbolj navdušeni?

Kohn: Če pogledate pet let, mislim, da se je le nadaljevalo, kar smo že opisali. Mislim, da je sprememba iz medijske družbe v dragoceno blagovno znamko življenjskega sloga največja sprememba. Zelo sem navdušen nad to kombinacijo virtualnega in fizičnega, ki se združuje v tej skupnosti, in mislim, da je to blagovna znamka, ki je že od nekdaj imela članstvo. To je blagovna znamka, ki ima v preteklosti res veliko skupnost.

Mislim, da ko pogledam vplivneže, s katerimi sodelujemo skupaj z izdelki, dolgoročno, želim, da znaten del naših prihodkov izvira iz ponavljajočih se tokov prihodkov, kot jih imamo z licenčnim podjetjem, ki je kvazi-SaaS posel na koncu dneva. Mislim, da ima ta blagovna znamka možnost vsega. Le spet moramo ostati osredotočeni kot podjetje in to je trenutno največ za našo ekipo.

Sciple: Pridobite ta dolar dolarja na trgu, da se ujema z deležem misli med potrošniki.

Ben, tako sem navdušen, da še naprej spremljam tvoje delo. Najlepša hvala za preživljanje časa z nami in upam, da se kmalu spet lahko pogovorimo.

Kohn: To je odlično. Cenim to. Hvala vam.

Sciple: Kot vedno so lahko ljudje v programu lastniki podjetij, o katerih se govori v oddaji, The Motley Fool pa ima lahko uradna priporočila za ali proti obravnavanim delnicam, zato ne kupujte in ne prodajajte ničesar le na podlagi tega, kar slišite. Hvala Timu Sparksu za mešanje predstave. Za Bena Kohna sem Nick Sciple. Hvala za poslušanje in bedak naprej.^