Vlaganje

Vlagatelji Peloton bodo želeli upoštevati to ključno podatkovno točko

Potem ko se je leta 2020 povečal za 434 %, vod (NASDAQ:PTON)delnice so si letos dale duška in so doslej izgubile 44 % vrednosti. Ker so ljudje obtičali doma in iščejo načine za delo, je pandemija dala podjetju lep zagon, vendar se zdi, da se stvari upočasnjujejo. 54-odstotna rast prihodkov v četrtem četrtletju je bila dramatična upočasnitev v primerjavi s prejšnjimi štirimi četrtletji.

Ko nadaljujemo z napredovanjem in postavljamo pandemijo v naše vzvratno ogledalo, to diskrecijsko Stock se sooča s številnimi izzivi, predvsem zaradi dodatne izbire, ki jo imajo odvisniki od vadbe danes, vključno s tradicionalnimi fizičnimi telovadnicami.

Vlagatelji morajo biti pozorni na te ključne informacije.

Vadba doma in osebno

Podobno kot v korporacijah načrtujejo hibridni model z delovnimi urniki, razdeljenimi med pisarno in dom, je prihodnost fitnesa na isti poti. V februarski raziskavi je Mindbody, ponudnik storitev za zdravstveno in fitnes industrijo, razkril, da 65 % anketirancev načrtuje vadbo tako doma kot osebno (v telovadnici ali studiu) v svetu po pandemiji. Delničarji Pelotona se morajo v prihodnje osredotočiti na to kritično statistiko.Mislim, da sta iz teh podatkov dva ključna izhodišča.Prvič, zaskrbljenost vlagateljev glede ponovnega odprtja gospodarstva, zaradi katerega se vsi vračajo v fitnes studie, je pretirana. Domači fitnes je tu, da ostane predvsem zaradi svoje priročnosti. Pandemija je spremenila velik del naših življenj in pospešila premike potrošnikov, ki se že dogajajo, in vadba doma je bila ena izmed njih. Zdaj, ko so ljudje seznanjeni z možnostjo vadbe iz udobja doma in imajo koristi od tega, se bo to vedenje ohranilo. To bo delničarjem Pelotona dalo nekaj za navijanje.

Po drugi strani pa se bodo ljudje tudi znova vračali v telovadnice, da bi zaokrožili svoje režime vadbe. Samo poglej Planet Fitness '(NYSE:PLNT) zadnje četrtletne številke za dokaz. Upravljavec nizkocenovnih telovadnic je 9. avgusta poročal o svoji najboljši prodajni številki od začetka zdravstvene krize in je v drugem četrtletju povečal prihodke za 241 %. Vodstvo je poudarilo, da je družba v prvi polovici leta 2021 zabeležila šestmesečno rast neto članstva. »Naš zagon članstva še naprej kljubuje našim zgodovinskim sezonskim vzorcem in konec julija smo imeli več kot 15 milijonov članov, « je dejal izvršni direktor Chris Rondeau.

Peloton mora biti sposoben krmariti po spremembah v vedenju potrošnikov, če želi nadaljevati s svojim izjemnim uspehom.Vse bolj natrpan prostor

Kot da vrnitev tradicionalnih fizičnih telovadnic ni bila dovolj blažilec, se mora Peloton soočiti tudi z konkurenčni trg fitnesa na domu . Podjetja, kot so Hydrow, Tonal in Lululemon 's Mirror potrošnikom ponuja vrsto vrhunske, tehnološko podprte opreme, med katero lahko izbirajo. In najbolj dragocen posel na svetu, Apple (NASDAQ: AAPL), ima izboljšano in prepričljivo ponudbo Fitness+ z 11 različnimi vrstami vadbe in okrepljeno integracijo z Apple Watch.

Storitev proizvajalca iPhone, ki znaša 9,99 USD na mesec, neposredno konkurira Pelotonovi dražji (12,99 USD) samo digitalni storitvi. Čeprav je malo verjetno, da bo Apple proizvajal lastno opremo za prodajo, je dejstvo, da se trudi pritegniti več naročnikov (tistih, ki niso nujno zainteresirani za drage stroje), negativno za Peloton.

In Peloton je pred kratkim znižal ceno svojega vodilnega izdelka, kolesa, za 400 dolarjev. Medtem ko vodstvo vztraja, da je to strateška poteza za razširitev naslovnega trga podjetja, čas ni videti dober. Poleg prej omenjene naraščajoče konkurence Peloton rešuje varnostne težave s svojimi izdelki za tekalno stezo, računovodsko težavo in upočasnjuje rast prodaje. Zabavna elektronika na splošno opazi, da se njihove cene sčasoma znižujejo, zato je morda tako pri Pelotonu. Rast prodaje na enoto se je v četrtem četrtletju upočasnila prvič, odkar je Peloton javno podjetje, a vodstvo ima zaupanje zaradi velikega zaostanka naročil in večjih proizvodnih zmogljivosti. Vlagatelji bodo želeli biti pozorni na obseg enot v prihodnjih četrtletjih.

Postaja jasno, da bo prihodnost fitnesa hibridna, saj se bodo ljudje odločili, da se bodo znojili doma in v svojih lokalnih telovadnicah. In Peloton, ki je bil nekoč edini konj na vadbi doma, se zdaj v svoji kratki zgodovini javnega podjetja sooča z nekaj vprašanji. Delničarji bodo želeli pozorno spremljati to delnico.^