Vlaganje

Ponudba storitve dostave živil številnim podjetjem še vedno ni vredna

Kako gre stari pregovor? 'Bodi previden, kaj si želiš, ker bi to lahko dobil'?

Upravljavci trgovin z živili se zdaj soočajo z dejstvom, da jih dobavni posel, za katerega so si tako trdo prizadevali, stane bogastvo. Natančneje, zmanjšuje dobiček, ki ga industrija že komaj ustvari.

To ne pomeni verig trgovin z živili, kot so Kroger (NYSE: KR)oz Walmart (NYSE:WMT)poročajo o manjših absolutnih rezultatih kljub dobičku na najvišji ravni. Dodajanje možnosti dostave je povečalo neto prihodek, čeprav ni veliko prispevalo k absolutni rasti dobička.

To je vendar pa lahko rečemo, da so trgovci z živili zdaj na točki, ko morajo začeti bolj kritično razmišljati o dejanski, dolgoročni fiskalni koristi prinosa živil na domove svojih strank.

bo dogecoin kdaj dosegel 1 $
Moški drži vrečko z živili pred dostavnim kombijem

Vir slike: Getty Images.Še vedno krvavi denar, na vseh frontah

Cathy Morrow Roberson, ustanoviteljica in vodilna analitika industrijskega raziskovalnega podjetja Logistics Trends & Insights, je marca neposredno udarila v transportni vidik zadeve. Le nekaj dni po poročilih, da bo podjetje za dostavo na dom Skipcart prenehajte sodelovati z Walmartom , je postavila retorično vprašanje: 'Kako lahko zaslužite v podjetju na podlagi zelo nizkih stroškov dela?'

kako znižati davek na kapitalski dobiček na delnice

Edini odgovor na njeno filozofsko vprašanje je, da ne.

Glejte, februarska odločitev Skipcarta je zaznamovala četrto podjetje za dostavo zadnjega kilometra, ki je prekinilo Walmart v nekaj več kot enem letu. Ta seznam nekdanjih partnerjev vključuje prepoznavna imena, kot so Uber Technologies in Dvig tudi manjši igralec visoke tehnologije Deliv. To so organizacije z dovolj vzpostavljene infrastrukture in obsega, da imajo vsaj bojne možnosti za ustvarjanje dobička. Roberson je v svojem intervjuju za spletno stran z logističnimi novicami The Load Star dodala, da so vsi zdaj nekdanji Walmartovi partnerji za dostavo živil prekinili vezi z velikim trgovcem na drobno, ker odnos dostave s tretjimi osebami ni bil donosen. Takratna ugotovitev generalnega direktorja Skipcart Bena Jonesa je bila nekoliko bolj odkrita. Bloombergu je odločno povedal, da 'vsi izgubljamo denar' z dostavo živil na domove ljudi.In ni tako, da bi trgovci z živili sami lahko plačali tem voznikom dostave zadnje milje več. Študija, ki jo je opravila potrošniška raziskovalna družba Incisiv in AT&T lani ugotovili, da so trgovci z živili, ki so na svoj repertoar dodali dostavo, v enem letu zabeležili povprečno 15,8-odstotno rast prihodka. Kanibalizacija je bila redka, manj kot petina teh trgovcev na drobno je poročala, da je to težava. Vendar pa ti trgovci z živili ne prinašajo nujno toliko dodatnega dobička od te dodatne prodaje. Med anketiranimi trgovci z živili je študija pokazala, da so trije od petih dejansko zabeležili upad dobička na naročilo zaradi uvedbe dostavne storitve.

države, v katerih je marihuana legalna

Če se nič ne spremeni – in povečanje spletnega naročanja živil zaradi okužbe s koronavirusom verjetno ni spremenilo ničesar glede finančnih meritev dostave na dom – bi lahko razširitev uporabe storitev dostave živil tretjih oseb povzročila samo širjenje živil. še manj donosna.

Primeri pametnega manevriranja

Nič od tega ne pomeni, da mora biti spletno nakupovanje (in dostava živil) zguba za vse vpletene, pa naj gre za trgovine, njihove distribucijske centre, spletne igralce, kot so Amazon.com (NASDAQ:AMZN), ali dostavna podjetja tretjih oseb, kot sta Skipcart ali Deliv. Ključna je večja učinkovitost v vseh vidikih procesa. Vendar je to lažje reči kot narediti in bo verjetno zahtevalo resen premislek o tem, kako naj bi takšna storitev delovala.

Dostavna oprema Shipt je en primer kreativnega razmišljanja. Je v lasti prodajalca Tarča (NYSE:TGT)in očitno opravlja dostavo blaga, kupljenega na spletu na Target.com. Toda Target ne omejuje dosega Shipta na blago, ki ga prodaja Target. Shipt bo tudi prevozil blago, kupljeno na spletu prek konkurenčnih trgovcev na drobno, kot so Meijer, Winn-Dixie in Costco (NASDAQ:COST). Na nek način to pomeni, da Target na koncu pomaga svoji konkurenci. Pomeni pa tudi, da lahko doda prihodke tako, da prevzame naročila v trgovinah teh tekmecev, ki jih lahko vozniki ladij vseeno posredujejo na poti do oddaje.

Target je maja pridobil tudi nekaj omenjene Delivove tehnologije. Ne dodaja novih poslov, vendar tehnologija učinkovito razvršča in združuje dostave, kar bo vozniku omogočilo odložite več paketov v krajšem času .

Costco je drugo ime, ki je zdaj pripravljeno preseči konkurenčne meje. Marca je odštela milijardo dolarjev pridobiti strokovnjaka za dostavo zadnje milje Innovel , ki je opravljala dobavno in montažna dela za Sears . Morda ni bil popolnoma primeren za Costco-jevo poslovanje z živili, vendar dodaja operacijo namestitve, ki bi lahko pomagala klubskemu trgovcu na drobno prodati več velikih aparatov.

Učinkovitost je izziv - in ključ

Ali naj Walmart in Kroger obnovita svoje dostavne operacije? Bi lahko, če bi želeli? Vse to je treba še videti.

Jasno pa je, da je dozorel kot dostave živil. Ključnim akterjem ni treba preprosto ponuditi možnosti kot sredstva za nadzor Amazona za vsako ceno. Trgovci z živili in podobni trgovci z osnovnimi potrošniškimi izdelki so zdaj prisiljeni spraševati, ali je njihovo obstoječe poslovanje dovolj trajnostno.

zasebna študentska posojila proti zveznim študentskim posojilom

Vlagatelji bi morali medtem iskati podjetja, ki se namerno, dobro premišljeno trudijo izboljšati učinkovitost. Zaenkrat je to Target bolj kot kateri koli drug. Zdi se, da Walmart v tem pogledu čudno zaostaja, saj je izgubil Skipcart kot prepotrebnega partnerja brez ugriza Delivova tehnologija usmerjanja ali Innovel (za malo več kot pesem) medtem. Kot je Roberson vljudno poudaril, potem ko je izgubil Skipcart, 'mislim, da se mora Walmart vrniti in ponovno konfigurirati svoje dostavno omrežje.'^