Vlaganje

Zdaj je čas za nakup teh 3 delnic

Pretekli trije tedni so bili nestanovitni za širši trg in za njih so bili naravnost grozni Nielsen Holdings (NYSE:NLSN), T Mobile (NASDAQ:TMUS), in Odkritje (NASDAQ:DISC.A) (NASDAQ:DISC.B) (NASDAQ:DISCK)Te tri delnice so se znižale za 30%, 13% oziroma 67% glede na najnovejše vrhove, pri čemer je vsako ime ta mesec padlo globlje v večtedensko nizko območje. To je bila čista beda za njihove delničarje.

Toda napredni vlagatelji, ki lahko pogledajo mimo trenutnega tržnega hrupa, vedo, da je čas za nakup dobrih delnic takrat, ko so padle – globlje ko so v minusu, tem bolje.

Ura s kazalcem, ki berejo

Vir slike: Getty Images.

S tem kot ozadjem je tukaj podrobnejši pogled na tri podjetja, ki imajo težak mesec. Vsaka je na svoj način dovolj trdna, a bikovski argument je okrepljen z dejstvom, da so delnice vsakega posebej močno znižane.

ta 37-letni izvršni direktor stavi 782.000.000 $ na 1 delnico

1. Nielsen Holdings

Da, to je isti Nielsen, ki spremlja navade gledanja televizije potrošnikov, tako da lahko oglaševalci sprejemajo premišljene odločitve o porabi, ko kupujejo oglasni čas na kabelskih televizijskih kanalih in omrežjih. Ponuja podobne storitve v korist spletnih oglaševalcev.se bodo delnice Amazona razdelile leta 2021

Ni ravno nateg, da bi namigovali, da Nielsen ni bil povsem pripravljen na priljubljenost pretakanja videa in nenehno implozijo tradicionalne kabelske televizije. Toda podjetje je naredilo prilagoditve. Na primer, v začetku leta 2016 je Nielsen uvedel tako imenovane 'ocene družabnih vsebin', ki so namenjene merjenju količine pogovorov, ki se dogajajo na Twitter in Facebook glede posameznih televizijskih programov. Konec leta 2017 je predstavil način, kako spremljati gledalce pametne televizije in tako pomagati tržnikom vseh kanalov, da dobijo več denarja za oglaševanje.

Vendar pa so to ideje, ki bi jih moral Nielsen nedvomno dati na mizo veliko preden so se dejansko zgodile. Izvršni direktor David Kenny je v javnem pismu, ki je bilo napisano v začetku tega meseca – potem ko je bila Nielsenova akreditacija za lokalne gledanosti lani začasno prekinjena zaradi napačnega štetja nekaterih televizijskih gledanosti – priznal, da »moramo napredovati hitreje pri merjenju, ker se občinstvo premika hitreje .' Vlagatelji so že zaznali te in druge težave in so maja začeli resno prodajati delnice Nielsen, kar je nazadnje padlo za več kot 30 %.

Stvar je v tem, da se zdi, da se prepotrebna prenova končno uresniči. Kenny je v svojem pismu obljubil, da bo (med drugim) 'omogočil resnično primerljivost na vseh platformah in odstranil podvojeno občinstvo.' Prejšnji teden je začel izpolnjevati to obljubo, saj je sodeloval s PubMatic, da bi olajšal nakup vsekanalnega oglasnega prostora z uporabo podatkov, specifičnih za potrošnike, kot so nakupne navade, namera in drugo. V začetku tega tedna je podjetje predstavilo pobudo za merjenje prikazov oglasov, ki je bolj v skladu s tem, kako oglaševalci zdaj kupujejo oglasni inventar.Opraviti je treba še več popravil, vendar je nedavna drama Nielsen Holdings služila tudi kot opozorilo, čeprav je trg še ne vidi.

2. T-Mobile

Težko je tekmovati z uveljavljenimi igralci in znanimi imeni, kot so AT&T (NYSE:T)in Verizon . Vendar pa nikoli ne reci nikoli. Tudi tako nasičen, kot je ameriški brezžični trg, je T-Mobile v zadnjem četrtletju povezal 1,3 milijona (neto) novih postplačniških naprav, kar je več, kot lahko trdita AT&T ali Verizon. Jasno je, da podjetje nekaj dela prav.

dobre delnice za nakup pod 10 $

Ne bodite presenečeni, če boste v prihodnje videli več te vodilne rasti. Od sredine oktobra bosta storitev T-Mobile in Metro by T-Mobile na voljo pri več kot 2.300 Walmart trgovin kot tudi preko Walmart .com, kar je več kot podvojilo prisotnost podjetja na običajnih območjih. Pričakuje se, da bo razširjeni odtis a žrebanje za podeželske stranke , zlasti v želji, da bi se priključili na omrežje 5G T-Mobile, ki je 'najhitrejše in najbolj zanesljivo v državi' ... vsaj glede na T-Mobile.

Vlagatelji niso bili navdušeni nad temi pobudami. Namesto tega je trg odvrnil prejšnji mesec kibernetski napad, ki je razkril osebne in občutljive podatke o skoraj 50 milijonih strank T-Mobile. Ta kršitev podatkov je pravzaprav tisto, kar je povzročilo strmo razprodajo, ki se je začela sredi avgusta.

Težava je v tem, da so ti prodajalci zadevo peljali predaleč. Tudi po upoštevanju vpliva nedavnega napačnega koraka na področju kibernetske varnosti skupnost analitikov še vedno ocenjuje T-mobile kot močan nakup in še vedno ima ciljno ceno nekaj več kot 171 dolarjev na delnico. To je skoraj 31 % višje od trenutne cene delnice blizu 131 $.

3. Odkritje

Nazadnje dodajte Discovery na svoj seznam delnic, ki jih želite kupiti zdaj in ne pozneje.

Discovery je medijsko načrtovanje nakupa WarnerMedia pri AT&T. Posel je bil objavljen maja in ponovno sprožil razprodajo, ki je potekala od aprila, s čimer je delnice dosegla najnižjo vrednost v 10 mesecih, ki so jo pravkar dosegli v torek. Trg očitno dvomi, da je kombinacija te ugledne, a ne privlačne blagovne znamke kabelske televizije s filmsko in pretočno elektrarno - Warner je ime za HBO Max - najboljša možna kombinacija za obe obleki v svetu, kjer je zabava postala blago.

bruto dobiček se izračuna kot razlika med čistimi prihodki od prodaje in

Dejstvo pa je, da ima subjekt, ki se bo imenoval Warner Bros. Discovery, veliko močnih orodij za delo, s katerimi lahko ustvari zmogljivo, vseobsegajočo platformo.

Za primer vzemite HBO Max. Še vedno je le delček velikosti in starosti Netflix . Toda potrošnike je že močno navdušil. V nedavni raziskavi, ki jo je izvedla Whip Media, je 80 % anketirancev izjavilo, da je zadovoljnih ali zelo zadovoljnih z nastajajočo storitvijo pretakanja, kar je na vrhu Netflixove ocene zadovoljstva.

Discovery se tiho ukvarja tudi z lastno domačo dejavnostjo zunaj tradicionalnega poslovanja s kabelsko televizijo. Od konca junija je služil 17 milijonom lastnih strank pretakanja z manj razburkano platformo, kot je Discovery+. To je v primerjavi z okoli 11 milijoni konec lanskega leta, kar je neverjetna številka za organizacijo, ki je šele pred kratkim začela resno jemati pretakanje. Poleg tega je finančni direktor Gunnar Wiedenfels nedavno poudaril, da različica Discovery+, podprta z oglasi, dejansko ustvari več prihodka na uporabnika kot naročniška različica brez oglasov. To je subtilno namigovanje na idejo, da lahko Discovery preživi izčrpavanje gledalcev, povezano z rezanjem kabla.

Bistvo je, da čeprav še vedno ne vemo natančno, kako bodo stvari izgledale po nakupu, ima podjetje veliko odličnih možnosti za združevanje Discovery+ in HBO Max.^