Zaslužki

Prepis klicev o zaslužku New York Times Co (NYT) za 1. četrtletje 2021

Logotip kape norca z miselnim mehurčkom.

Vir slike: The Motley Fool.

New York Times Co (NYSE: ZDAJ)
Razpis zaslužka v prvem četrtletju 2021
5. maja 2021, 8.00 ET

Vsebina:

  • Pripravljene pripombe
  • Vprašanja in odgovori
  • Pokličite udeležence

Pripravljene pripombe:

Operater

Pozdravljeni in dobrodošli na konferenčnem klicu The New York Times Company o zaslužkih za prvo četrtletje 2021.

[Navodila za operaterja]Zdaj bi želel konferenco predati Harlanu Toplitzkyju, podpredsedniku za odnose z vlagatelji. G. Toplitzky, izvolite.

Harlan Toplitzky - Podpredsednik za odnose z vlagatelji

Hvala in dobrodošli na konferenčnem klicu The New York Times Company o zaslužku v prvem četrtletju 2021. Danes na razpisu imamo Meredith Kopit Levien, predsednico in izvršno direktorico; in Roland Caputo, izvršni podpredsednik in glavni finančni direktor.Preden začnemo, bi vas rad spomnil, da bo vodstvo med tem razpisom dalo izjave o prihodnosti. Te izjave temeljijo na naših trenutnih pričakovanjih in predpostavkah, ki se lahko sčasoma spremenijo. Naši dejanski rezultati bi se lahko bistveno razlikovali zaradi številnih tveganj in negotovosti, ki so opisani v družbi 2020 10-K in kasnejših prijavah SEC.

Poleg tega bo naša predstavitev vključevala finančne ukrepe, ki niso GAAP, v našem sporočilu za javnost o dobičku, ki je na voljo na naši spletni strani na investors.nytco.com, pa smo zagotovili uskladitve z najbolj primerljivimi merili GAAP.

S tem bom klic preusmeril na Meredith Kopit Levien.

Meredith Kopit Levien - Predsednik in glavni izvršni direktor

Hvala, Harlan, in dobro jutro.

The Times je prvo četrtletje končal z več kot 7,8 milijona plačanih naročnin na naše digitalne in tiskane izdelke, več kot 100 milijoni registriranih uporabnikov in povprečno tedensko občinstvo 76 milijonov bralcev. Ta temelj, skupaj z našo neprimerljivo novinarsko širino in trgom z vsaj 100 milijoni ljudi, ki naj bi plačali za angleško jezikovno novinarstvo, utemeljuje naše prepričanje, da lahko sčasoma znatno in dobičkonosno povečamo plačane naročnine.

Naši močni finančni rezultati v prvem četrtletju kažejo na uspeh naše strategije in obljubo našega velikega in rastočega digitalnega naročniškega poslovanja. Zabeležili smo prilagojeni dobiček iz poslovanja v višini 68 milijonov USD, kar je več kot 50-odstotno izboljšanje v primerjavi s prvim četrtletjem 2020. Prihodki od digitalnih naročnin so se v četrtletju povečali za 38 % in dodali smo 301.000 neto novih digitalnih naročnin na novicah, kuhanju, igrah in Audm. .

Naši rezultati v prvem četrtletju prav tako odražajo resnično izboljšanje digitalnega oglaševanja. To izboljšanje sta spodbudila živahni trg in naše lansko delo na izboljšanju konkurenčnosti naše ponudbe in profila marž našega poslovanja. Rast digitalnega oglaševanja v prvem četrtletju, tako v letih 2020 kot 2019, dokazuje prednost naše strategije naročnine na prvem mestu za naše oglaševalsko poslovanje.

kako bodo volitve 2020 vplivale na borzo

V našem zadnjem razpisu o zaslužku sem ugotovil, da lahko nihanja v ciklu novic povzročijo precejšnjo variabilnost neto povečanja digitalnih naročnin od četrtletja do četrtletja. Februarja in marca se je naše občinstvo zmanjšalo z lanskega zgodovinskega vrha, v drugem delu četrtletja pa smo opazili manj neto dodanih naročnin. Pričakujemo, da se bo umirjena rast nadaljevala tudi v drugem četrtletju, ki je tradicionalno naše najbolj mehko leto. Z nižjo napovedano uspešnostjo v drugem četrtletju zdaj pričakujemo, da bo letna skupna neto dodatka naročnin v obsegu naše uspešnosti za leto 2019, ki je bilo pred letom 2020 naše najboljše leto za neto dodatke.

Nobenega dvoma ni, da so cikli novic v zadnjih petih letih, ki so jih omejili lanske burne predsedniške volitve, rasno obračunavanje in pandemija COVID-19, ustvarili povpraševanje po novinarstvu Timesa brez primere. In zato pospešena rast naročnin. Hkrati smo z vsakim četrtletjem izboljševali številne vidike našega osnovnega modela.

Čeprav ne vemo, katere zgodbe bodo vodile v naslednjem velikem ciklu novic, vemo, da nas velikost naše redakcij, njenega obsega strokovnega znanja in stalne naložbe v zadovoljevanje več potreb postavljajo, da zajamemo to povpraševanje, ne glede na njegov vir.

V zadnjih mesecih sta bila na polno razkazana širina in doseg našega novinarstva. Medtem ko je skupina podatkovnih novinarjev v enem delu naše redakcij nadaljevala s posodabljanjem najobsežnejšega sledilnika primerov COVID na svetu, je naša ekipa za starševstvo s svojo izjemno multimedijsko funkcijo The Primal Scream ujela etos tega, kakšen je občutek biti mama zdaj; naši novinarji metroja so vodili poročanje o številnih škandalih, ki so pretresli Albany; naš dolgoletni beat reporter, ki pokriva Premier League Football, je sporočil novico o Super ligi, ki ni bila; in naš celovečerni dokumentarec Framing Britney Spears, ki je bil predvajan na FX in Hulu, je imel velik kulturni vpliv.

Svet postaja nič manj zapleten in potreba po razumevanju bo le naraščala. Izjemno novinarstvo, ki ljudem pomaga razumeti svet, je osrednjega pomena za naš model in bo še naprej glavna privlačnost za večino našega občinstva in plačljivih strank. Vendar to ne bo edini žreb. 10 milijonov ljudi na teden zdaj prihaja v The Times zaradi potreb poleg novic, išče recepte, uganke in nakupovalne vpoglede. Gledano posamezno, sta NYT Games in NYT Cooking med največjimi naročniškimi storitvami v Ameriki, ki jih podpira novinarstvo, in naši načrti za razširitev našega naročniškega portfelja prek Wirecutter in Audm odražajo naše globoko prepričanje, da bo The Times igral še večjo vlogo v življenjih desetin milijonov ljudi.

V kombinaciji z različno vrednostjo in prednostmi povpraševanja našega osrednjega produkta novic verjamemo, da bi te ponudbe morale omogočiti The Timesu, da postane večje in donosnejše podjetje, ko se širimo.

Zdaj se bom obrnil na naše osnovne gonilnike naročnine v četrtletju in nekaj podrobnosti o našem prihodnjem delu.

Medtem ko so skupno občinstvo, registrirani bralci na spletnem mestu in vključenost naročnikov letos nekoliko nižji kot lani, so vse te meritve v letu 2019 višje. Zdaj imamo znatno bazo ljudi, ki vsak dan berejo The Times, baza, ki je bistveno večja kot pred pandemijo. To je posledica naše nenehne moči v novicah, prehoda, ki smo ga pred skoraj dvema letoma naredili na model, ki temelji na registraciji, in dejstva, da smo leta 2020 pridobili toliko novih registriranih uporabnikov.

Mnogi od teh registriranih uporabnikov zdaj z nami komunicirajo na nove načine, kar kaže na naše priložnosti za rast. Na primer, opazili smo pomemben porast v vrsti zgodb, ki so v prvem četrtletju spodbudile udeležbo uporabnikov, kar je pozitiven razvoj glede na močno povezavo, ki smo jo opisali v preteklosti med izkušnjo širokega spektra naših poročil in naročnino.

Naše oddajanje v živo, s katerim smo konec leta 2019 eksperimentirali z obsežnimi novicami, zdaj igra pomembno vlogo pri zagotavljanju moči na vrhu našega lijaka, pa tudi pri ponavljajočih se angažiranjih. 10 milijonov bralcev je prišlo na The Times, da bi poročali o sojenju Dereku Chauvinu, z našo izkušnjo v živo, ki je vodila velik del tega bralcev; več kot tretjina naših registriranih uporabnikov in naročnikov je sodelovala s to pokritostjo na tedenski ravni, pri čemer je pričakovati, da se bo to število povečalo zaradi stalnega uvajanja novih inovacij.

The Times je imel vedno veliko število rednih voditeljev glasil in naše občinstvo glasil se je znatno povečalo, odkar smo začeli prositi uporabnike, da se registrirajo. 15 milijonov jih vsak teden bere glasilo Timesa, vključno s 5 milijoni, ki svoj dan začnejo z našim vodilnim glasilom v The Morning. Več kot 85 % naših bralcev glasil še ne plačuje naročnikom Timesa. Glasila so torej obetavna priložnost v našem naročniškem toku, da spodbujamo registrirane uporabnike, da se naročijo, in kot vir vrednosti naročnine.

S skoraj 1,7 milijona naročnin in štetje, Cooking and Games že sam po sebi uspevajo svoje izdelke z veliko vzletno-pristajalne steze. Toda kar je še posebej spodbudno, je njihova sposobnost, da povečajo vrednost The Timesa v vsakdanjem življenju uporabnikov. V zadnjih nekaj mesecih mislimo, da smo začeli eksperimentirati s tem, kako na nove načine prodajamo sveženj več izdelkov. Zgodnji testi so obetavni in načrtujemo, da bomo uvedli še nekaj večjih sprememb glede cen in blaga. Sčasoma pričakujemo, da bo paket koristil konverzijam, ohranjanju in dolgoročnemu monetizaciji.

Zdaj se bom obrnil na oglaševanje.

V prvem četrtletju smo zabeležili 59 milijonov dolarjev prihodkov od digitalnega oglaševanja, kar je 16 % več kot v prvem četrtletju 2020 in spodbudno 7 % povečanje v primerjavi z enakim obdobjem leta 2019. To je zadnje četrtletje, ki smo ga primerjali s prihodki iz Posel s trženjskimi storitvami, iz katerega smo zdaj izstopili, in tudi iz odstranitve programskega oglaševanja na odprtem trgu v naših aplikacijah. Čeprav je dejansko izboljšanje digitalnega oglaševanja v primerjavi z lanskim letom še močnejše.

Naša rast števila registriranih uporabnikov je spodbudila hitro širitev naših podatkovnih izdelkov lastnih proizvajalcev, ki se izkažejo za učinkovite za tržnike, hkrati pa bralcem zagotavljajo zasebnost pred sledilci tretjih oseb. Povpraševanje po teh izdelkih je veliko, saj so v prvem četrtletju ustvarili 20 % naših prihodkov od digitalnega oglaševanja v primerjavi z manj kot 10 % v enakem obdobju lani. Od prvega četrtletja smo v celoti odpravili zanašanje na ciljanje na podatke tretjih oseb pri oglaševanju z neposredno prodajo.

Tudi prodaja zvočnega oglaševanja je bila še naprej močna, saj se je skupno število poslušalcev zvoka v četrtletju v primerjavi z lanskim letom povečalo za 30 %, kar je posledica dodajanja serije Serial in This American Life v naš portfelj. Naša produkcija presega The Daily, vključno s Sway s Karo Swisher, The Argument z Jane Coaston in The Ezra Klein Show se prav tako dobro obnese tako pri poslušalcih kot pri oglaševalcih.

Tiskano oglaševanje je bilo v četrtletju še vedno relativno šibko. In čeprav pričakujemo, da si bodo nekatere kategorije opomogle v drugi polovici leta, verjamemo, da je treba nekatere izgube zaradi pandemije obravnavati kot strukturne. Glede na vse to, plus nizke primerljive vrednosti v drugem četrtletju in dejstvo, da je naš posel digitalnega oglaševanja zdaj večji od tiskanega, v drugem četrtletju pričakujemo znatno pospešitev našega oglaševalskega poslovanja.

Preden stvari predam Rolandu, želim omeniti, da se še naprej osredotočamo na naše ljudi in našo kulturo. To naslednje desetletje v poslovanju The Times opisujem kot povečanje naše strategije novinarstva, za katero je vredno plačati. Za to potrebujemo kulturo, ki privablja, razvija in zadrži vrhunske talente, ne samo v naši redakciji, ampak v vseh naših disciplinah. Naša kultura je omogočila najbolj občudovano in vplivno poročilo novic na svetu, pomagala pa je tudi pri ustvarjanju inovativnega in uspešnega digitalnega poslovanja. Uspeh od tu bo zahteval, da negujemo najboljše prednosti te kulture in jo tudi razvijamo. V obeh primerih stalno napredujemo.

V zadnjem četrtletju smo uvedli večletni načrt za izgradnjo bolj raznolikega, pravičnega in vključujočega New York Timesa, ki odraža svetovno občinstvo, ki mu služimo, ter podpira naše poslanstvo in poslovne ambicije. Prav tako smo nadaljevali z napredovanjem naše osnovne tehnološke strategije, ki odraža vedno večji pomen inženirske odličnosti za našo rast.

In končno, začeli smo definirati prihodnost našega delovnega mesta, da bi ponudili več fleksibilnosti, hkrati pa ohranili vrsto fizične povezanosti, ki omogoča večino našega timsko usmerjenega ustvarjalnega dela. Prepričan sem, da bo vse to spodbudilo našo strategijo in našo rast v prihodnjih letih.

In s tem ga bom predal Rolandu.

Roland A. Caputo - Izvršni podpredsednik in glavni finančni direktor

Hvala, Meredith, in dobro jutro vsem.

Prilagojeni popravljeni dobiček na delnico je v četrtletju znašal 0,26 USD, kar je 0,09 USD višje kot v prejšnjem letu. Poročali smo o prilagojenem dobičku iz poslovanja v višini približno 68 milijonov dolarjev, kar je za 24 milijonov dolarjev višje kot v enakem obdobju leta 2020.

Našemu osnovnemu produktu digitalnih novic smo dodali 167.000 neto novih naročnin in našim samostojnim digitalnim izdelkom 134.000 neto novih naročnin, kar je skupno 301.000 neto novih naročnin samo na digitalne vsebine. Do konca četrtletja smo imeli skoraj 900.000 naročnin na igre in nekaj več kot 800.000 naročnin za kuhanje. Mednarodni delež vseh naročnin na novice je ob koncu četrtletja ostal 18-odstoten.

Skupni prihodki od naročnin so se v četrtletju povečali za več kot 15 %, prihodki od samo digitalnih naročnin pa so narasli za 38 % na skoraj 180 milijonov dolarjev. Nenehno pospeševanje stopnje rasti prihodkov od digitalnih naročnin za 18 % v prvem četrtletju 2020, na 37 % v četrtem četrtletju in zdaj 38 % v prvem četrtletju 2021, je bilo posledica treh dejavniki. Prvič, veliko število novih naročnin, ki smo jih dodali v preteklem letu; drugič, stalna moč pri ohranjanju promocijskih naročnin za 1 USD na teden, ki so prešle na višje cene; in končno, pozitiven učinek našega zvišanja cen digitalne naročnine, ki se je začelo pozno v prvem četrtletju 2020.

Kot boste opazili v navodilih, ki smo jih dali, pričakujemo, da se bo ta stopnja rasti upočasnila z začetkom drugega četrtletja, ko bomo začeli primerjati močne rezultate za leto 2020.

ARPU naročnine na digitalne novice za četrtletje se je v primerjavi s prejšnjim četrtletjem povečal za približno 1 odstotno točko in zmanjšal za približno 6 odstotnih točk v primerjavi s prejšnjim letom, kar predstavlja znatno izboljšanje obeh trendov. To izboljšanje je bilo predvsem posledica prehoda naročnin z uvodne cene na polno ali vmesno zvišanje v četrtletju, pa tudi nenehne koristi od zvišanja cen naših trajnejših naročnin s polno ceno.

ARPU, povezan izključno z domačimi naročninami na novice, se je v primerjavi s prejšnjim četrtletjem povečal za 1 % in zmanjšal za približno 4 % v primerjavi s prejšnjim letom. Pričakujemo, da bomo še naprej izkazovali cenovno moč skozi vse leto 2021, saj učinek naročnin, ki prehajajo iz znižanih promocij, in zvišanje cen stalnih digitalnih naročnin zagotavlja ARPU za digitalne novice skozi vse leto.

Na strani naročnine na tiskovine so se prihodki zmanjšali za skoraj 4 %, predvsem zaradi zmanjšanja prodaje enega izvoda in mednarodne prodaje v velikem obsegu. Prihodki od naročnin na tiskane tiskovine z dostavo na dom so v četrtletju narasli za 0,5 %, saj se je cena dostave na dom povečala bolj kot izravnala medletno zmanjšanje naročnin. Skupna dnevna naklada se je v četrtletju v primerjavi s predhodnim letom zmanjšala za 12 %, nedeljska naklada pa za 2 %. Naj spomnimo, da so na prvo četrtletje 2020 le delno vplivali zaprtja podjetij, povezana s pandemijo, povečana raven dela na daljavo in zmanjšanje potovanj, ki negativno vplivajo na prodajo v kiosku.

Skupni prihodki od oglaševanja so se v četrtletju zmanjšali za približno 8,5 %, saj je na tiskanje še naprej močno vplivala zmanjšana poraba oglaševalcev med pandemijo, kljub ponovni rasti digitalnega oglaševanja. Digitalno oglaševanje se je v četrtletju v primerjavi s predhodnim letom povečalo za približno 16 %, predvsem zaradi višjega neposrednega oglaševanja, vključno s tradicionalnim prikazom in podcastom, v primerjavi s šibkim prihodkom od digitalnega oglaševanja, ki smo ga opazili marca lani, na začetku pandemija.

Omeniti velja, da je to zadnje četrtletje, ki ga primerjamo s prihodki iz poslovanja s trženjskimi storitvami, zdaj smo zapustili in tudi odstranili programsko oglaševanje na odprtem trgu v naših aplikacijah. Če ne upoštevamo skoraj 3 milijone dolarjev prihodkov, ki smo jih s teh področij zaslužili v obdobju pred letom, bi bila naša stopnja rasti digitalnega oglaševanja v primerjavi z lanskim letom 23-odstotna.

Naš prihodek od digitalnega oglaševanja v prvem četrtletju je boljši od navodil, ki smo jih dali v začetku februarja. To je bilo v veliki meri posledica boljših prihodkov od pričakovanih od oglaševalcev tehnologije in medijev pri izdelkih s ciljno usmerjenimi oglasi in zvoku. Medtem se je tiskano oglaševanje zmanjšalo za približno 32 %, pri čemer so najbolj prizadele kategorije zabave, potovanja in luksuza.

Drugi prihodki so se v primerjavi s prejšnjim letom zmanjšali za 10 % na 47 milijonov dolarjev, predvsem zaradi manj televizijskih epizod, pa tudi nižjih prihodkov od dogodkov v živo, komercialnega tiska in prihodkov od najema stavb. Ta upad je bil delno izravnan s povečanjem prihodka od napotitev podružnic Wirecutter.

Prilagojeni stroški poslovanja so bili v četrtletju višji za 1,4 %. Stroški prihodkov so se povečali za približno 3 %, kar je posledica rasti števila zaposlenih v redakciji, igrah, kuharstvu in avdiou; stroški v zvezi z zvočno vsebino; višji obračun spodbujevalnega nadomestila v primerjavi z nič v prvem četrtletju 2020; ter višji stroški storitev naročnikov in dostave digitalnih vsebin. To je bilo delno izravnano z nižjimi stroški tiskanja in distribucije, nižjimi stroški vsebine, povezanimi z manj televizijskimi epizodami, ter nižjimi stroški potovanja in zabave.

Stroški prodaje in trženja so se zmanjšali za približno 18 %, kar je posledica nižjih medijskih stroškov in stroškov prodaje oglaševanja. Stroški razvoja izdelkov so se povečali za približno 26 %, predvsem zaradi rasti števila zaposlenih inženirjev in višjega obračunavanja spodbujevalnih nadomestil, kot smo jih zabeležili v prvem četrtletju 2020. Prav tako velja ponoviti, da nameravamo še naprej povečevati število zaposlenih v tem področju v dogledni prihodnosti, saj pričakujemo, da se bomo še naprej naslanjali na naše naložbe v razvoj izdelkov, pa tudi v naše osrednje novice in samostojno novinarstvo za spodbujanje rasti.

Splošni in administrativni stroški so se povečali za 7 % predvsem zaradi večjega obračunavanja stimulativnih nadomestil in povečanega števila zaposlenih.

Naša efektivna davčna stopnja za prvo četrtletje je bila 18,7 %, kar je bilo nižje od zakonsko zakonsko določene davčne stopnje, predvsem zaradi koristi od rasti tečajev delnic na delniških nagradah, ki so se poravnale v četrtletju. Kot smo že povedali, pričakujemo, da bo naša davčna stopnja približno 27 % na vsak dolar mejnega dohodka, ki ga zabeležimo, s precejšnjo variabilnostjo okoli četrtletne efektivne stopnje.

Premik v bilanco stanja.

Naše stanje gotovine in tržnih vrednostnih papirjev je četrtletje končalo z 891 milijoni dolarjev, kar je 9 milijonov dolarjev več v primerjavi s četrtim četrtletjem 2020. Podjetje ostaja brez dolgov z na voljo 250 milijonov dolarjev revolving kreditne linije.

Naj zaključim z našimi obeti za drugo četrtletje 2021.

Pričakuje se, da se bodo skupni prihodki od naročnin v primerjavi z drugim četrtletjem 2020 povečali za približno 15 %, prihodki od samo digitalnih naročnin pa naj bi se povečali za približno 30 %. Pričakuje se, da se bodo skupni prihodki od oglaševanja povečali za približno 55 % do 60 % v primerjavi z drugim četrtletjem 2020. Prihodki od digitalnega oglaševanja naj bi se povečali za približno 70 % do 75 %, predvsem v primerjavi s četrtletjem, na katerega je močno vplivalo pandemija.

Pričakuje se, da se bodo drugi prihodki zvišali z nizko enomestno številko. Pričakuje se, da se bodo operativni stroški in prilagojeni operativni stroški povečali v srednjih in visokih najstniških letih v primerjavi z drugim četrtletjem 2020, saj nadaljujemo z vlaganjem v gonilna sila rasti digitalnih naročnin in kompenzacijo z nizko porabo v drugem četrtletju leta 2020. lani, ki je posledica ukrepov, sprejetih v prvih tednih pandemije.

In s tem ga bomo z veseljem odprli za vprašanja.

Vprašanja in odgovori:

Operater

Hvala vam. Zdaj bomo začeli sejo vprašanj in odgovorov.

kakšno je dobro razmerje donosnosti naložbe

[Navodila za operaterja]

In jutros prvo vprašanje prihaja od Johna Janedisa z Wolfe Research.

John Janedis - Wolfe Research – analitik

Živjo, dobro jutro.

Meredith, glede na vaš letos nekoliko umirjen ton za naročnike, ali lahko govorite o vaši stopnji zaupanja glede dolgoročne priložnosti? Vem, da ste govorili o 20 milijonih ali več naročnikih, recimo, dolgoročno. Se to še zdi izvedljivo? In velika slika, kako tesna je rast v krogu novic?

Meredith Kopit Levien - Predsednik in glavni izvršni direktor

Dobro jutro, John. Oboje, dobra vprašanja.

Moj kratek odgovor na vaše prvo vprašanje je, da se naša raven zaupanja v dolgoročno priložnost popolnoma ne spremeni. Ne vidimo razloga, zakaj ne bi imeli naročniške baze na dva, tri, štirikrat večjo kot danes. Še vedno smo neverjetno navdušeni nad to dolgoročno priložnostjo.

Glede vašega drugega vprašanja se mi zdi, da me sprašujete, v kolikšni meri ima cikel novic vlogo. Samo še enkrat vprašaj drugo vprašanje, nisem bil prepričan, kaj boš rekel.

John Janedis - Wolfe Research – analitik

Ja, mislim, samo na podlagi komentarjev v klicu, pozno 1. in 2. četrtletje, ob zavedanju, da je sezonsko, se je očitno veliko govorilo o upočasnitvi cikla novic, ki bi vplival na naročnike.

In tako, predvidevam, da bi bila ena od pripovedi, če se cikel novic upočasni, ali je tukaj več dolgoročne razprave, ki bi jo morali voditi o, recimo, pridobivanju naročnikov?

Meredith Kopit Levien - Predsednik in glavni izvršni direktor

da. Torej, naj povem, povej nekaj stvari o tem. Prvi je, seveda, cikel novic igra vlogo in je igral vlogo na več načinov. In obstajajo te različne zgodbe v zadnjih petih letih, kar je v resnici zgodbe zadnjega leta pospeševal model.

Vendar bi rekel, da se dogajata še dve stvari, ki sta res pomembni. Prvič, iz četrtletja v četrtletje in iz leta v leto postajamo boljši v osnovni mehaniki, da postajamo boljši pri osnovnem motorju, vozni naročnini in gradbeni navadi. In kot sem rekel v svojih pripravljenih pripombah, smo zelo zadovoljni s tem, kje smo danes z vidika angažiranosti in stališča navad iger v primerjavi z letom 2019. Zato smo zelo prepričani, da je zanimanje za novice še vedno veliko.

Povedal bom tudi, povedal bom še dve stvari. Mislim, da svet ne postaja nič manj zanimiv. Mislim, da ne postaja nič manj zapleteno. In v celoti pričakujemo, tudi če je vezan na en sklop zgodb, potem se vedno vrne iz drugega sklopa. Zato nas ne skrbi, da ne bo velikega povpraševanja po novicah. Tudi če--, ko se zgodbe spreminjajo in sem v svojih pripravljenih pripombah govoril o ogromnih naložbah, ki smo jih naredili v naši redakciji, smo pripravljeni izpolniti nekaj teh naložb--, smo pripravljeni izpolniti to povpraševanje, kjer koli zgodba gre.

Rekel bi, da smo tudi precej vložili v zadovoljevanje potreb po novicah na nove in drugačne načine. Omenil sem, poročanje v realnem času, novice v živo, to je potreba, pri čemer bi rekel, da ljudje niso prej prišli v The Times – mislim, da pred letom 2019 na zelo velik način. Če se je nekaj dogajalo v realnem času, ste morda vklopili Cable News ali šli na Twitter; in postajamo veliko boljši, še veliko prostora. Danes veliko bolje izpolnjujemo te potrebe. Postajamo veliko boljši pri zadovoljevanju potrebe po vsakodnevni navadi, da se z jutranjim glasilom in novicami poleg tega pojavljamo v vaši nabiralniku.

Zato sem resnično prepričan, da bomo še naprej izpolnjevali potrebo po razumevanju v novicah in bomo dodajali in inovirali, kako to počnemo. In ta novica bo še naprej osrednji motor modela in pravi kreator povpraševanja, ki nam pomaga prodati celoten paket.

John Janedis - Wolfe Research – analitik

Razumem, hvala. In morda, lahko govorite o izdatkih za medije za naprej? Ali se začnejo znatno krepiti, da bi spodbudili ali ponovno pospešili rast naročnikov? In lahko daš še kakšno barvo na churn?

Meredith Kopit Levien - Predsednik in glavni izvršni direktor

Seveda. Odgovoril bom na prvo vprašanje. In potem, drugič, Roland lahko temu doda barvo.

V medijih vas bom samo spomnil, da velika večina naših podmornic prihaja prek organskih sredstev in pravzaprav ne želim razočarati. Mislim, pred našimi novicami je ogromna vrsta samohodnega motorja manjšega povpraševanja. Torej jih še vedno dobivamo našim podmornicam ne prek plačanih medijev. V obdobjih nižjega cikla novic ali manjšega povpraševanja po času tudi kupimo manj medijev, ker donosnost ni tako dobra. Vendar je splošni motor veliko, veliko bolj odvisen od organskih sredstev.

Na churn bi rekel, da smo na splošno zelo zadovoljni z churn. Ko se primerjamo z drugimi podjetji za digitalne medije, ki temeljijo na vsebini, menimo, da je naš odliv, naše splošno zadrževanje in mesečni odliv na ravni svetovnega razreda v primerjavi z lanskim letom. Rekel bi, da se najnovejša kohorta, ogromen porast novih podmornic lani in najnovejše kohorte, ki so prišle lani, ohranjajo nekoliko slabše kot v preteklosti, kar bi rekel, da ni na zaskrbljujoč način. In širše gledano, zelo zadovoljen s tem, kar vidimo na begu.

Ampak, Roland, ne vem, če želiš dodati katero koli od teh točk.

Roland A. Caputo - Izvršni podpredsednik in glavni finančni direktor

Ne, pravzaprav mislim, da si dosegel vse glavne točke. Na tej strani ni kaj dodati.

John Janedis - Wolfe Research – analitik

Najlepša hvala.

Meredith Kopit Levien - Predsednik in glavni izvršni direktor

Hvala vam.

Operater

Hvala vam. In naslednje vprašanje prihaja od Alexie Quadrani iz JPMorgana.

Alexia Quadrani - J.P. Morgan - analitik

Najlepša hvala. Samo par vprašanj.

Najprej, če bi morda lahko malo podrobneje pojasnili, kako izgledajo demo posnetki pri novih naročnikih v prvem četrtletju? Če je kaj drugače kot v preteklosti, nekakšna mešanica ZDA, mednarodne, takšne barve?

In potem, drugič, Meredith, imaš..., da mislim, da so se obeti za digitalno oglaševanje skozi vse leto spreminjali in izginili, saj se je svet razvijal in model se je nekoliko spremenil. Zanima me, vem, da ste omenili, da so zelo, zelo zdravi obeti za digitalno oglaševanje do konca leta. Zanima me, ali se je vaš dolgoročni pogled na digitalno oglaševanje sploh spremenil, ali pa nas lahko posodobite o tem, kako vidite to ali kakšne so obete?

Meredith Kopit Levien - Predsednik in glavni izvršni direktor

Seveda. Z veseljem govorim o obeh. Hvala, Alexia.

Glede žanrov na splošno mislim, da dam različico istega za vsako četrtletje. Na splošno je v obdobjih zelo visokih novic, ko privabljamo veliko ljudi, občinstvo ponavadi nekoliko mlajše in nekoliko bolj geografsko raznoliko; in to drži tako doma kot na mednarodni ravni. Tako nekako vztrajno sledimo vedno več novih naročnikov, ki prihajajo pod 40 in več iz delov države in sveta, kamor še nismo bili preveč prodorni.

V četrtih, kjer je nekako manj--, veliko povpraševanje po novicah, gre ponavadi v drugo smer. Toda zelo na splošno bi rekel, da The Times še naprej privablja mlajše naročnike iz bolj raznolikih krajev; in nič, kar se je zgodilo v prvi četrtini, bi spremenilo to pot.

In mislim, da sem tudi v preteklosti rekel, da našim naročnikom na novice ne postavljamo veliko demografskih vprašanj. Tega sčasoma naredimo več. [Nerazločljivo] naši podatki tukaj niso odlični v primerjavi z na splošno - na splošno smo različni, ko rastemo bazo.

Glede oglaševanja bom povedal nekaj stvari. Naša oglaševalska ekipa je lani opravila zelo, zelo dobro delo na res težkem oglasnem trgu in profilu marž podjetja. Glede na to smo izstopili iz manj donosnega poslovanja s trženjskimi storitvami; pred skoraj petimi, šestimi leti smo imeli tezo, ki je lahko res dodatek v našem oglasnem poslu. In pravzaprav smo se naučili, da je povpraševanje po naših novih izdelkih resnično največje, vključno z našim prizadevanjem za višje marže. Povpraševanje je čedalje močnejše po naših lastnih podatkovnih izdelkih, za katere mislim, da glede na model, ki temelji na registraciji, zdaj napredujemo hitreje, kot smo pričakovali.

In ustvarjalno delo, ki ga--, še vedno opravljamo kup ustvarjalnega dela. Toda prej smo to počeli s precej okornim poslovanjem s trženjskimi storitvami z nižjo maržo, zdaj pa lahko to delo opravimo na način, ki je skoraj vedno [fonetično] neodvisen od medijev. In zato nam je na ravni posla marža bolj všeč. In to je vse dolgotrajen način, da rečemo, da nam je profil oglaševanja, digitalnega oglaševanja bolj všeč, kot smo ga imeli v nekem času.

Še vedno bi rekel, brez dvoma, to je sekundarni podvig. Glavna ideja tukaj bi bila predvsem razširitev našega digitalnega naročniškega poslovanja neposredno na potrošnike. Mislim, da smo zdaj dobili ti dve podjetji. Prava stvar, ki smo jo naredili lani, je, da ti dve podjetji delujeta popolnoma na isti visokooktanski plin, ki je registriran [Nerazločljivo] in to nam je zelo všeč. In mislim, da na splošno to pomeni boljše poslovanje, še vedno ni glavna ideja, ne glavno gonilo rasti.

Alexia Quadrani - J.P. Morgan - analitik

In če bi lahko samo stisnil še enega, da se vrnem k vašim prejšnjim komentarjem o odlivu, le malo popravim?

Meredith Kopit Levien - Predsednik in glavni izvršni direktor

da.

Alexia Quadrani - J.P. Morgan - analitik

Mislim, da je razumljivo glede na ogromno število naročnikov, ki se je pojavilo lani. Zanima me samo, ali se to sploh spremeni ali kako ponovno pregledate algoritem v smislu povišanj cen, ki izhajajo iz promocijskih cen, glede na to, da je sprememba v odlivu ali ne nujno?

Meredith Kopit Levien - Predsednik in glavni izvršni direktor

Da, rekel bom dve stvari in Roland bi moral tukaj dodati več barve.

Zelo smo zadovoljni s tem, kje je churn. In še enkrat bom rekel, da je bil to eden največjih dosežkov. V zadnjih štirih, petih letih opazimo dramatično zmanjšano zadrževanje in zmanjšan odliv in zelo smo zadovoljni z vsem, kar vidimo v modelu o tem, kje je, točno v času, ko prinašamo spremembe, val novih ljudi v enem samem leto; so nekoliko manj kvalificirani. Da je najnovejša kohorta nekoliko manj lepljiva, a le malo. In churn je na splošno še vedno zelo, zelo dobra zgodba.

Naši algoritmi postajajo veliko boljši. To je bistvo. Treniraš modele in bo morda postalo pametnejše. In tako nam je tudi všeč, kar vidimo. In Roland se je tega dotaknil v svojih pripravljenih pripombah, naša cenovna strategija in naša sposobnost uporabe algoritmov za ugotavljanje, da [nerazločljivo] deluje zelo, zelo dobro.

Roland, ne vem, če želiš temu dodati še barvo.

Roland A. Caputo - Izvršni podpredsednik in glavni finančni direktor

Seveda. Živjo Alexia. Še vedno smo zadovoljni z našo cenovno strategijo in načinom, kako ga izvajamo z modeliranjem. Pravzaprav preizkušamo drugo vmesno ceno, ki je nekje med vmesno zvišano ceno, ki smo jo uporabljali, in polno ceno, da bi poskušali še malo bolj izkoristiti krivuljo povpraševanja. Vendar nismo povečali ali zmanjšali števila ljudi; model ni povečal ali zmanjšal števila ljudi, ki jih pošilja na polno ceno. Torej, z modelom še vedno udobno, ni težav.

Alexia Quadrani - J.P. Morgan - analitik

Najlepša hvala. Hvala, Alexia.

Operater

Hvala vam. In naslednje vprašanje prihaja od Kannana Venkateshwarja z Barclaysom.

Kannan Venkateshwar - Barclays - analitik

Hvala vam. Roland, samo da nadaljujem s prejšnjim komentarjem o vmesni ceni. Ali obstaja kakšna razlika v vrsti naročnine, ki jo ljudje dobijo za vmesno ceno, ali je to le nekakšen most, da ljudi povzpnete do polne cene?

In potem, na splošno, ko pomislite na zvišanje cen v letošnjem letu, predvidevam, da obstaja skupina, ki že ima, ki je prišla leta 2018 med promocijsko fazo, ki je bodisi že doživela povišanje cen ali pa bo doživela dvig cen tekom leta, kar je že drugič, da bi se njihova cena zvišala, predvidevam, v zadnjih dveh letih. Torej, ali bi lahko govorili o odlivu te določene kohorte in kako se ta obnaša in obdrži?

Roland A. Caputo - Izvršni podpredsednik in glavni finančni direktor

Ja, torej...

Kannan Venkateshwar - Barclays - analitik

In nazadnje, na strani oglaševanja--, oprostite, po tem bom nadaljeval z oglaševanjem.

Meredith Kopit Levien - Predsednik in glavni izvršni direktor

V redu, dobra vprašanja. Pravzaprav ni diferencirane izkušnje za naročnike v tem cenovnem razponu. V resnici se trudimo, da ne vsiljujemo cene nekomu, ki ni sposoben sprejeti dviga cen tako, kot bi ga nekdo drug, zato poskušamo na ta način razdeliti populacijo. Vendar pa ni nobene razlike v izkušnji naročnine, ki jo prejme nekdo, ki doseže polno ceno, in nekdo, ki doseže srednjo ceno.

Vaše drugo vprašanje je bilo nekako o tistem drugem trenutku, tistem drugem dvigu cene. Torej, naše dosedanje izkušnje s tem so, da smo s tem zelo zadovoljni. To je še en preizkus elastičnosti povpraševanja te osebe. Torej, tam opazimo nekaj padca, vendar smo popolnoma zadovoljni s stopnjo, ki jo tam vidimo. In seveda bomo ukrepali in se nekoliko nagnili k temu, da bi skušali osebo rešiti in jo obdržati z blagovno znamko, kot pa pritiskati na ceno, ker nas na tej točki še vedno bolj zanima skaliranje kot monetizacija.

Kannan Venkateshwar - Barclays - analitik

Razumem.

Meredith Kopit Levien - Predsednik in glavni izvršni direktor

Hej, Roland, edina stvar je..., Kannan, edina stvar, ki bi jo dodal k temu, je, da tudi mi, bi rekel, in mislim, da bomo to spremenili. Vendar postajamo vedno boljši. Tudi z angažiranostjo postajamo vse boljši pri ohranjanju in ta ponudba izdelka je vedno boljša. Vlagamo v redakcijo, vlagamo v izkušnjo digitalnih izdelkov. Sčasoma je to pozitivno.

Kannan Venkateshwar - Barclays - analitik

Razumem. In potem, na področju oglaševanja, Meredith, veliko pripomb, ki ste jih dali, mislim, zveni, kot da so nekatere od teh izboljšav strukturne. Zato bi lahko v prihodnje obstajala nekoliko večja povezava med rastjo naročnikov in oglaševanjem, zato bi morali videti manj nestanovitnosti.

Ali je to pravi način za branje vaših komentarjev o oglaševanju in ali naj bo to v prihodnje bolj linearno?

Meredith Kopit Levien - Predsednik in glavni izvršni direktor

Mislim, da je to strateško pravilno z nekaj opozorili. Torej, rekel bi, da imamo zelo veliko..., danes smo tudi rekli, da imamo sčasoma 100 milijonov registriranih uporabnikov. Zato je velika baza registriranih uporabnikov, s katerimi imamo neposreden odnos, izjemno pomembna. Rekel bi, da ne gre samo za bazo naročnikov, temveč za občinstvo, angažiranost, dejstvo, da so ti ljudje v celoti naslovni na nas, in o tem posodabljamo. To je vse zelo pozitivno. To mislim, ko rečem, da sta podjetje z oglasi in podjetji zdaj v isti kajakaški ekipi, ja. Torej, to je da.

Na vprašanje, ki ga postavljate, da, mislim, da je to dobro za oglaševanje. Ker imamo skupno z odraslimi v oglasnem poslu in vodijo naš oglasni posel, bom tudi rekel, da imamo zelo konkurenčen izdelek v primerjavi z drugimi založniki in verjetno katero koli tradicionalno medijsko družbo, zelo konkurenčno. Toda še vedno smo v svetu, kjer imate Google, Facebook in Amazon vse bolj, imate te velikanske platforme s posebno ponudbo in obsegom ter po ceni, ki je neprimerljiva.

Torej, rekel bi, da smo zelo prepričani v svojo sposobnost, da osvojimo delež. Zdaj smo zelo prepričani, da je na živahnem trgu mogoče pridobiti veliko poslov; to gre zelo dobro, če imamo pravi predlog. Ampak, rekel bi samo, da je oglasni trg izbirčna stvar in imate druga podjetja, ki nekako prevladujejo v dinamiki. In tako s tem v mislih spreminjamo svoje navdušenje nad tem. To je trg, ki temelji na povpraševanju, več kot trg, ki ga poganja velikost. Imamo odlično ponudbo, verjetno boljšo kot kdorkoli drug, vendar je to trg, ki temelji na povpraševanju.

Kannan Venkateshwar - Barclays - analitik

V redu. Najlepša hvala, fantje.

Operater

Hvala vam. In naslednje vprašanje prihaja od Craiga Huberja s Huber Research Partners.

Craig Huber - Huber Research Partners – analitik

Super hvala. Nekaj ​​vprašanj, če lahko. Za začetek bi rad vprašal, če lahko, o vaših tržnih stroških. V primerjavi z enakim obdobjem lani so se zmanjšali za 21 odstotkov na 36 milijonov dolarjev. Kaj naj pričakujemo za ta znesek v dolarjih za vašo porabo za trženje? In kolikšen del tega načrtnega zmanjšanja vaših stroškov trženja je po vašem mnenju na koncu vplival na število novih oglasov za digitalne naročnine v prvem četrtletju? Mislim, koliko korelacije mislite, da obstaja?

Meredith Kopit Levien - Predsednik in glavni izvršni direktor

Jaz bom dal kratek odgovor, Roland vam bo dal dolg odgovor.

Kratek odgovor je, da je zasnova. In to sem rekel, ko sem odgovoril na Johnovo vprašanje, mislim, da je največji motor, ki ga imamo, organski. In ko ta motor--, ko se cikel novic nekoliko upočasni, postane trženje dejansko veliko, veliko manj učinkovito. In ne vidite, da bi porabili več denarja, ker je manj učinkovit. Ko se stvari popravljajo, boste videli, da porabimo več denarja.

Roland, mislim, da lahko daš še bolj barvit odgovor.

Roland A. Caputo - Izvršni podpredsednik in glavni finančni direktor

Ne, mislim, da je to na splošno prav. Mislim, ne vidimo, da bi zmanjšanje porabe za trženje sploh škodilo našim neto dodatki. Ampak, če se vrnete in pogledate kompeten, smo se res dramatično umaknili, če boste v zgodnji polovici pretekli zadnje leto. Torej, mislim, da nas boste verjetno videli, ko bomo v drugem četrtletju ponovno uvedli nekaj porabe za trženje. Toda ponovno ga ocenimo na podlagi tega, kako dobro mislimo, da se bo obnesel na trgu.

Craig Huber - Huber Research Partners – analitik

Moje naslednje vprašanje, fantje, glede morebitnih zvišanj cen na digitalni fronti za preostanek leta, ali nam lahko poveste, kako mislite o tem, da bi to postopoma uvedli tekom leta? Koliko ljudi pričakujete, da lahko prenesejo višje cene? Želim samo dobiti občutek za naše modelne namene.

Roland A. Caputo - Izvršni podpredsednik in glavni finančni direktor

ja. Za namene modeliranja mislite, da bi približno 100.000 ljudi na četrtletje, v tem razponu, videlo--, predvidevam, da govorite o stalni zvišanju cen.

Craig Huber - Huber Research Partners – analitik

da, da. A očitno ne gre za zelo veliko število; to je približno 400.000 na leto.

Roland A. Caputo - Izvršni podpredsednik in glavni finančni direktor

Ja, štiri in menjava za leto.

Craig Huber - Huber Research Partners – analitik

To mi pove, da bi se tukaj očitno poigravali z glasnostjo, nikogar ne boste [fonetično] prestrašili. Torej ta model...

Roland A. Caputo - Izvršni podpredsednik in glavni finančni direktor

Pogledamo cel niz atributov, ki določajo, kdaj potegnemo sprožilec za stalno zvišanje cen. In naša trenutna napoved je, da je nekaj več kot 100.000 na četrtletje tisto, kar mislimo, da bomo videli do konca leta.

Meredith Kopit Levien - Predsednik in glavni izvršni direktor

nakup hiše pri 70 letih

Roland, naj samo dodam, se pravi za stalne podpore.

Roland A. Caputo - Izvršni podpredsednik in glavni finančni direktor

da.

Meredith Kopit Levien - Predsednik in glavni izvršni direktor

Imamo tudi ogromno ljudi, ki podražijo, kar je Roland pravkar opisal.

Roland A. Caputo - Izvršni podpredsednik in glavni finančni direktor

To-- in prav. Število ljudi, ki bodo izstopili iz velikega leta, ki smo ga imeli lani v smislu novih naročnikov, si lahko predstavljate, bo zelo veliko. Ocenjujemo, da bo za celo leto to 1,5 milijona ali 1,6 milijona ljudi videlo povišanje njihove promocijske cene.

Craig Huber - Huber Research Partners – analitik

In tudi glede stroškov, ste očitno rekli, da ste mislili, da se bodo stroški za to prihajajoče četrtletje povečali. Mislim, da ste rekli, srednji do visoki najstniki.

Roland A. Caputo - Izvršni podpredsednik in glavni finančni direktor

da.

Craig Huber - Huber Research Partners – analitik

Temu želim priti do dna. V prvem četrtletju ste rekli, da se bo dvignil na srednje enomestno rast, približno 1,5 %. Kakšna je delta, prosim? Zakaj za to niste porabili toliko, kot smo sprva mislili, ko ste jim povedali ...

Roland A. Caputo - Izvršni podpredsednik in glavni finančni direktor

Torej, res je prišlo do medijev, medijske porabe in dela zaposlovanja.

Craig Huber - Huber Research Partners – analitik

kaj je delitev delnic

V redu. Predvidevam, moje zadnje vprašanje, Meredith, omenila si, da je registriranih uporabnikov zdaj okoli 100 milijonov. Kolikšen je povprečni dnevni obisk glavnega spletnega mesta, glavne aplikacije ali mesečnega obiska. Kakšna je številka tega trenutno na vaših podatkih?

Meredith Kopit Levien - Predsednik in glavni izvršni direktor

To je dobro vprašanje, nanj ne odgovarjamo. Ampak, kar bom rekel, imamo več ljudi, ki vsak dan uporabljamo New York Times kot kadar koli v naši zgodovini. Vendar tega nismo razkrili.

Craig Huber - Huber Research Partners – analitik

OK hvala.

Meredith Kopit Levien - Predsednik in glavni izvršni direktor

Višje, višje je odgovor.

Operater

V redu. Hvala vam. In naslednje vprašanje prihaja od Thomasa Yeha z Morgan Stanley.

Thomas Yeh - Morgan Stanley - analitik

Živjo, dobro jutro. Hvala, ker ste sprejeli moje vprašanje.

Ja, če spremljate več kot 100 milijonov registriranih uporabnikov, ali lahko malo spregovorite o kateri od strategij, ki jih izvajate glede spodbujanja prijav prek tega lijaka? Mislim, poleg omejitve člankov, ki je bila uvedena pred nekaj leti in pritegne uporabnike z več vsebine, kateri so nekateri mehanizmi, ki jih gradite za pretvorbo teh za uporabnike?

In potem, kakšna posodobitev vaših predhodnih smernic za skromno rast dobička iz poslovanja, glede na moč v navodilih za prvo in drugo četrtletje o finančnih podatkih? Kako naj razmišljamo o kadenci nekaterih naložb, ki jih izvajate? In ali naj pričakujemo, da se bodo nekatere od teh naložb pospešile v zadnji polovici?

Hvala vam.

Meredith Kopit Levien - Predsednik in glavni izvršni direktor

Seveda. Naj najprej odgovorim na drugo vprašanje, kar pomeni, da kot sem rekel v svojih pripravljenih pripombah, gradimo posel kot osnovni model in strategijo, ki bi morala sčasoma poganjati večje in donosnejše podjetje. Tega, kar smo povedali v navodilih zadnjega klica, ne bi obravnaval toliko kot smer vožnje in nič se ni spremenilo v smislu naših predpostavk in smeri vožnje. To sem povedal na par mestih v pripravljenih pripombah.

Glede vašega prvega vprašanja se prepričam--, fantje, veste kaj, pravkar sem dobil sporočilo od moje ekipe, ne slišite me. Daj mi sekundo in odgovoril bom na drugo vprašanje. Slekel bom slušalke in vzel telefon, počakaj.

To je kul, držim telefon.

Na vaše prvo vprašanje bom povedal nekaj stvari in vi mi lahko poveste, če to ni v območju tega, o čemer sprašujete. 100 milijonov registriranih uporabnikov. Še vedno vsak teden pripeljemo lepo število novih registriranih uporabnikov. Tako je še vedno več aktivnosti pri registracijah vožnje. Rekel bi, stvar, ki se bo zdaj spremenila, je, da je manj osredotočenosti; lansko ogromna publika in nov cikel sta nam dala priložnost, da to res povečamo. Zdaj smo izjemno osredotočeni na to, da bi te registrirane uporabnike vrnili.

In v svojih pripravljenih pripombah sem omenil število... nekakšnih območij priložnosti. V e-pošti imamo ogromno priložnosti. 15 milijonov ljudi uporablja--, odpira, bere e-pošto Timesa vsak teden. 5 milijonov ljudi, ki uporabljajo The Daily zelo..., žal, ne The Daily, The Morning zelo redno. In tako, obstaja res velika priložnost v e-pošti, da postane bolj nameren gonilnik v lijaku od registracije do naročnine. In videli boste, da bomo postali veliko več, bolj namerni in osredotočeni na to.

Drugo mesto, kjer boste videli dejavnost z registriranimi uporabniki, je, da imamo zelo, zelo veliko udejstvovanje v naši aplikaciji. In ko dobimo registracijo, lahko veliko bolj usmerjamo ljudi, da prenesejo aplikacijo in jo začnejo uporabljati. Tako boste tam videli več dejavnosti. In potem, nekaj, kar sem omenil v pripravljenih pripombah in mislim, da sem verjetno rekel v vsakem od teh razpisov že nekaj časa, vemo, da ljudje doživljajo širino našega poročila, tako da je več tem, več različnih zgodb. To je vedenje, ki je povezano s plačilom in bivanjem. In tako si lahko predstavljate, da si prizadevamo to spodbuditi, zdaj ko imamo registrirane uporabnike in so ti naslovni na nas.

In tako, bi rekel, na splošno boste opazili premik od vožnje z več regis, čeprav ne želim namigovati, da smo nekje blizu vrha, nismo, k pridobivanju registriranih uporabnikov, da se vrnejo. In samo zadnji del, in morda se to namiguje, vendar registrirani uporabniki očitno pretvarjajo bistveno hitreje kot anonimni uporabniki. Torej, zato je fokus tam.

Thomas Yeh - Morgan Stanley - analitik

Ja, to je smiselno. In morda, če lahko še zadnjega stisnem noter.

Meredith, ali lahko izrazite svoje mnenje o razvoju regulativnih dogodkov v Avstraliji v zvezi z novicami na velikih tehnoloških platformah in morebitnim branjem o nekakšni širši priložnosti tam? Hvala vam.

Meredith Kopit Levien - Predsednik in glavni izvršni direktor

Seveda. Poskušal bom ne komentirati, čeprav vam bom povedal stanje stvari. In o zadnjem vprašanju bi moral povedati še nekaj.

Roland se je tega dotaknil že prej, toda ena od drugih stvari, ki nam jih daje res velika baza registriranih uporabnikov, je možnost, da še naprej treniramo naše algoritme. In mislim, da sem različico tega povedal v pripravljenih pripombah ali sem rekel v prejšnjih klicih, zdaj imamo dinamični števec. Tako lahko prilagodimo, ko dejansko prosimo registriranega uporabnika, da se naroči, in imamo strojno učenje, ki postaja vse boljše pri tem, kako to storimo. Torej, to bi moral tudi prej povedati.

Na platformah bi rekel, da..., še naprej z resničnim zanimanjem spremljamo vse, kar se dogaja v zakonodajnem in regulativnem okolju. Rekel bi, da je v zadnjih nekaj letih na splošno prišlo do premika v smeri iskanja platform in pripravljenosti sklepati komercialne sporazume v obliki licenčnih dogovorov z založniki. Očitno imamo zdaj enega od teh dogovorov s Facebookom za njihov zavihek z novicami in zagotovo ne izključujemo, da jih je več tam. Torej, to gledamo z zanimanjem.

Imamo resnično jasno strategijo, da se ukvarjamo s povečanjem naših digitalnih naročnin neposredno na potrošnike. Za to pa potrebujemo neposredne odnose z uporabniki in želimo, da ljudje naše novinarstvo doživijo na naši destinaciji, kjer menimo, da dobijo najboljše, najboljše, najboljše izkušnje, naše delo v kontekstu. Verjamemo tudi, da platforme pridobijo veliko vrednost od založnikov, pridobijo veliko vrednosti od izvirnega dela in novic, ki potekajo skozi njihove sisteme.

Zato menimo, da mora biti odškodnina prava. Torej, razmišljamo o vseh teh stvareh, ko razmišljamo, ali in kako delati s platformo. In rekel bi, ne izključujem, da pridejo še več, ampak nimam kaj poročati.

Thomas Yeh - Morgan Stanley - analitik

Super, najlepša hvala. Zelo koristno.

Meredith Kopit Levien - Predsednik in glavni izvršni direktor

Ni za kaj.

Operater

ja. Hvala vam. In naslednje vprašanje prihaja od Douga Arthurja s Huber Research Partners.

Doug Arthur - Huber Research Partners – analitik

Ja, hvala. Dve vprašanji.

Na-- imate v sporočilu za javnost komentar o veliki in trajni naložbi v novinarski motor. Meredith, je Newsroom zdaj več kot 1800? Mislim, ali tam dodajate več virov? Lahko to komentirate?

Meredith Kopit Levien - Predsednik in glavni izvršni direktor

Seveda in dobro jutro. To sem že nekajkrat povedal v preteklosti. Bi--, Newsroom je zdaj krepko več kot 1700 in rekel bi, da to število ne vključuje ljudi, ki jih imamo--, veliko ljudi, ki jih imamo, izdelujejo recepte, zmagujejo uganke in pripravljajo ocene izdelkov Wirecutterjev. Torej, odvisno od..., celo razmišljamo o tem, kako imenujemo redakcijo?

Predvidevate lahko, da zlasti na področju samostojnih izdelkov še naprej vlagamo v vsebino in to smo že rekli, kar zadeva vlaganje v samo Newsroom. Torej, delo našega osrednjega poročila novic. Še naprej smo vlagali, rekel bi, premišljeno, in še naprej bomo vlagali premišljeno, in ta naložba je usmerjena v zagotavljanje, da lahko največje zgodbe našega časa pokrivamo na vodilni način, nato pa tudi izpolnimo več potreb po novicah. .

Opisal sem naš nadobudni motor za poročanje v realnem času, prenose v živo, to je bilo področje naložb, čeprav bi rekel, da gre tako za digitalne izdelke in naložbe v inženiring, kot za dodajanje več novinarjev. Veliko smo vložili v avdio, novinarstvo. Poimenoval sem nekaj podcastov, ki se z vidika poslušalcev in tudi z vidika oglaševanja začenjajo zelo dobro obnesti. Tako bi jaz obravnaval naložbe v Newsroom.

Kolikor me sprašujete, ali se to ujema z našimi pričakovanji glede skaliranja podpornikov? Rekel bi, ne, ne z enakim tempom. Zelo nam je všeč, kje smo glede na širino strokovnega znanja v naši redakciji in zagotovo ga bomo še dodajali, vendar ne na isti ravni, na kateri povečujemo bazo naročnikov.

Doug Arthur - Huber Research Partners – analitik

V redu, super. In samo eno hitro nadaljevanje. Kolikor se spomnim, ste lani zaprli nekaj oglaševalskih operacij v podjetju. Kakšen je vpliv na letno primerjavo prihodkov za leto 2021 v digitalnem oglaševanju, glede na določen čas tega in vpliv ...

Meredith Kopit Levien - Predsednik in glavni izvršni direktor

da. Roland bi morda tukaj dal nekoliko bolj natančen odgovor. Ampak mislim, da je to, kar sem rekel v svojih pripravljenih pripombah, komp., bi bili nekje v soseščini približno 23 % v digitalnem oglaševanju, če ne bi tekmovali z zaprtjem zadnjega poslovanja s trženjskimi storitvami in tudi dejstvo, da smo iz naših aplikacij odstranili programsko programsko opremo odprtega trga; to je bil tudi velik uspeh iz prve četrtine.

Doug Arthur - Huber Research Partners – analitik

V redu, super. Hvala vam.

Meredith Kopit Levien - Predsednik in glavni izvršni direktor

Ni za kaj.

Operater

Hvala vam. In naslednje vprašanje prihaja od Vasilija Karasjova iz Cannonball Research.

Meredith Kopit Levien - Predsednik in glavni izvršni direktor

Živjo Vasilij.

Vasilij Karasjov - Cannonball Research – analitik

Dobro jutro, hvala.

Imam vprašanje glede obetov za letos povečanje števila naročnikov. Torej, mi lahko poveste, prosim, kaj se je spremenilo in kaj je bilo narobe z vašim modelom ali kje ste morali prilagoditi svoj model od februarja, ko ste govorili o dodajanju števila naročnin med '19 in '20, leti '19 in ' 20, in zdaj?

Meredith Kopit Levien - Predsednik in glavni izvršni direktor

Ja, z veseljem se pogovarjamo o ...

Vasilij Karasjov - Cannonball Research – analitik

In potem, kaj je ta faktor? In ali je možno, da se bo ta faktor spremenil v četrtini ali dveh, na primer, kako tekoče je to?

Meredith Kopit Levien - Predsednik in glavni izvršni direktor

Naj torej najprej odgovorim na drugi del vprašanja, ki je seveda možno, da se spremeni. To smo že povedali v preteklosti in še enkrat bom rekel, da je v celotni stvari nekaj več stabilnosti zaradi modela registracije. Vendar smo rekli, da bi lahko prišlo do precejšnje variabilnosti od četrtletja do četrtletja in tisto, kar smo videli v prvem četrtletju, je bil januar zelo močan.

In potem, nekakšna sprememba v ciklu novic, kombinirano tveganje [fonetično], odpiranje dejavnosti, ki bi jih ljudje lahko izvajali po letu karantene, v kombinaciji z boljšim vremenom, v kombinaciji s razširjenostjo cepiva, da vse se je zgodilo naenkrat. In rekel bi, da je prišlo malo hitreje, kot smo pričakovali, verjetno zaradi kombiniranih učinkov vseh teh stvari hkrati.

In razlog, zakaj smo predlagali, da bi se lahko nadaljevalo v drugem četrtletju, je zato, ker je drugo četrtletje tradicionalno le počasnejše obdobje za sodelovanje občinstva in novic. Ampak, kot sem rekel, mislim, da je odgovor na prejšnje vprašanje, da smo videli obdobja, ko se je plima nekoliko dvignila na eno določeno zgodbo ali nekaj zgodb in se vedno znova vrača. In menimo, da so osnovni dejavniki močni, zelo močni v primerjavi z letom 2019.

In rekel bi, da imamo še veliko prostora za optimizacijo modela in optimizacijo toka na naših načrtih. In jaz bi samo-- in to sem rekel že prej, ampak mislim, da ne, težko je reči. Mislim, očitno ima cikel novic veliko vlogo pri modelu. In tako, dve samo naše delo o osnovni mehaniki tega; težko jih je razstaviti. Ampak, ne mislim, da je težko tega ne obravnavati kot trenutek v času.

Vasilij Karasjov - Cannonball Research – analitik

Hvala vam. In hitro nadaljevanje, ne nadaljevanje, hitro vprašanje.

Zakaj se vam je zdelo, kot želite--, da morate razkriti število registracij, 100 milijonov? Mislim, da o tem še niste govorili, na tej ravni--, s to stopnjo natančnosti. Mislim, da ste rekli, da imate zelo veliko bazo podatkov.

Meredith Kopit Levien - Predsednik in glavni izvršni direktor

ja.

Vasilij Karasjov - Cannonball Research – analitik

Torej, nam lahko daš idejo?

Meredith Kopit Levien - Predsednik in glavni izvršni direktor

Ja, to je super vprašanje. Poslušajte, res verjamemo, da je model registracije pravkar izboljšal našo zmožnost, da dosežemo te uporabnike in jih spodbudimo, da si ustvarijo navado ter na koncu plačajo in ostanejo. In pošteno povedano, čakali smo, da bo dovolj veliko število, ki je tudi vredno delitve. Mislimo, da je številka--, mislimo, da nismo končali, samo da bo jasno, 100 milijonov. In kot sem rekel prej, še vedno dobivamo več registracij.

Toda 100 milijonov nam daje res veliko populacijo, okoli katere lahko posredujemo, da spodbudimo vrnitev in pritegnemo ljudi na nov način. Zato smo ga razkrili, ker želimo poudariti, da je res pomemben del modela, da resnično deluje in je osnova, na kateri gradimo veliko drugih optimizacij. Tako sem omenil, da naši algoritmi postajajo pametnejši glede tega, kdaj od ljudi zahtevati plačilo; Omenil sem, da imajo naša glasila danes več novic kot kadar koli drugje; Omenil sem, kako pomembno je spodbuditi ljudi k prenosu in uporabi aplikacije. In model registracije nam pomaga narediti vse te stvari.

Res smo ga izpostavili, eno, ker je zdaj velikost, nad katero smo zelo navdušeni; in drugič, menimo, da je to res pomemben dejavnik v osnovnem modelu in nam daje veliko zaupanja v to, kako rastemo od tukaj.

Vasilij Karasjov - Cannonball Research – analitik

Najlepša hvala.

Meredith Kopit Levien - Predsednik in glavni izvršni direktor

Ni za kaj.

Operater

Hvala vam. In s tem je naša seja vprašanj in odgovorov zaključena. Konferenco bi rad vrnil Harlanu Toplitzkyju za morebitne zaključne besede.

Harlan Toplitzky - Podpredsednik za odnose z vlagatelji

kdo je v lasti aplikacije za gotovino

Hvala, ker ste se nam pridružili danes zjutraj. Veselimo se ponovnega pogovora z vami naslednje četrtletje. [Zaključne besede operaterja]

Trajanje: 62 minut

Pokličite udeležence:

Harlan Toplitzky - Podpredsednik za odnose z vlagatelji

Meredith Kopit Levien - Predsednik in glavni izvršni direktor

Roland A. Caputo - Izvršni podpredsednik in glavni finančni direktor

John Janedis - Wolfe Research – analitik

Alexia Quadrani - J.P. Morgan - analitik

Kannan Venkateshwar - Barclays - analitik

Craig Huber - Huber Research Partners – analitik

Thomas Yeh - Morgan Stanley - analitik

Doug Arthur - Huber Research Partners – analitik

Vasilij Karasjov - Cannonball Research – analitik

Več NYT analize

Vsi zaslužki so prepisi

Logotip AlphaStreet^