Vlaganje

Podpisani ukrepi za legalizacijo marihuane v New Jerseyju

V ponedeljek je New Jersey uradno postal zadnja ameriška zvezna država, ki je legalizirala rekreacijsko marihuano. To je začelo veljati, ko je guverner Phil Murphy podpisal tri zakone, ki skupaj sankcionirajo in vzpostavljajo trg za konopljo za odrasle v državi.

Podpis je prišel več kot tri mesece po dnevu volitev, ko so državni volivci z veliko večino odobrili glasovalni ukrep, ki legalizira prodajo in uporabo rekreacijskega plevela.

Tako kot v drugih državah tudi uradniki New Jerseyja pravno spremembo predstavljajo reformo kazenskega pravosodja.

Nezakonito in zakonito, napisano v kocki poleg simbolov listov marihuane.

Vir slike: Getty Images.

'Od tega trenutka so kršeni in neubranljivi zakoni o marihuani v New Jerseyju, ki so trajno zamaglili evidence številnih prebivalcev in jim skrajšali prihodnost in ki so nesorazmerno prizadeli barvne skupnosti in zatajili pomen pravičnosti na vseh ravneh, družbenih ali drugih ... 'ni več,' je dejal Murphy v ponedeljek.Čeprav je to zagotovo pomemben element legalizacije, so glavni dejavniki tudi državni proračuni. Pandemija koronavirusa je močno prizadela finance na državni in lokalni ravni, zato mnogi voditelji iščejo načine za več davčnih prihodkov. Zaradi visoke podpore reformnim ukrepom marihuane je legalizacija priročen vzvod za poteg.

Maloprodajna scena marihuane v New Jerseyju se bo po Murphyjevem podpisu močno povečala. Trenutno v državi deluje le 13 ambulant (ki so do zdaj prodajale le medicinske izdelke).

Green Thumb Industries (OTC:GTBIF)upravlja eno od svojih ambulant Rise v mestu Paterson in obljublja, da bo kmalu prišla še ena v Paramusu. Curaleaf ( OTC:CURLF )ima tri licence in trenutno upravlja trgovino v Bellmawru. Vlagatelji v prostor za plevel bi morali v prihodnjih tednih in mesecih paziti na poteze Green Thumb in Curaleaf v New Jerseyju.

^