Vlaganje

Kanali NBC na Youtube TV bi lahko v četrtek postali temni, ker se podjetja spopadajo

Za bolj jasne in pronicljive poslovne in gospodarske novice se naročite na Dnevna stran glasilo. Je popolnoma brezplačno in zagotavljamo, da se boste vsak dan naučili nekaj novega.

NBCUniversal grozi z veliko odpovedi v tej jesenski televizijski sezoni – opozarja stranke z računi YouTube TV, da bi lahko več kot ducat njegovih omrežij ta teden izginilo s platforme v drobnem javnem obračunu med starimi in novimi medijskimi velikani.

Posel NBCU z naročniško storitvijo poteče v četrtek, NBCU pa želi več denarja za obnovo – a lastnik YouTuba, Google, se je odpovedal izkašljanju dodatnega denarja. Tako zdaj NBCU usmerja pritožbe strank na video giganta – v slani izjavi se konec tedna pritožuje, da juggernaut iskanja oboževalcem odreka njihove 'njihove najljubše oddaje' z 'zavračanjem' plačila 'poštenih cen'.

NBC-Ya kasneje

YouTube TV se je začel leta 2017 kot storitev na zahtevo, ki Američanom omogoča pretakanje približno 100 kanalov, vključno s štirimi velikimi ameriškimi izdajatelji televizijskega programa: NBC, CBS, ABC in Fox. Storitev je imela od oktobra 2020 3 milijone naročnikov, vendar prinaša le majhen del YouTubovega poslovanja v vrednosti 20 milijard dolarjev – večino v oglaševanju.

To lahko namiguje na to, zakaj Google ni pripravljen dati več moole: v resnici ne more izgubiti veliko. Medtem pa bi NBCU zmanjkalo 3 milijone potencialnih gledalcev na zbirki svojih najpomembnejših kanalov:  • NBC, Telemundo, ZDA, SYFY, Brave, Oxygen, MSNBC, NBCSN, CNBC, GOLF Channel in E! do konca tedna bi lahko vse izginilo z Youtube TV.
  • YouTube TV prav tako razmišlja o umiku regionalnih omrežij NBC Sports na območju Bay Area, Bostona, Chicaga, Philadelphie, Washingtona in drugod – tako kot se pripravlja jesenska športna sezona.

Zdi se, da NBCU kaže nekaj obupa. Podjetje je postavilo spletno mesto, ki uporabnikom omogoča pošiljanje avtomatiziranih tvitov na YouTubu in ga prosi, naj obdrži kanale NBCU. Usmeri jih tudi na storitev za stranke Youtube.

Vaš denar navzdol: Če ne doseže dogovora z NBCU, je Google dejal, da bo znižal naročnino za YouTube TV za 10 USD na 54,99 USD.

Peresna kategorija: NBCU je tudi zahteval od Googla, da svojo storitev pretakanja Peacock poveže v Youtube TV, vendar se zdi, da prihaja iz šibkega položaja: Peacock je v drugem četrtletju izgubil 363 milijonov dolarjev, kar ni ravno vrednost.

^