Vlaganje

Mojih 5 najljubših delnic

Eden najboljših delov sodelovanja pri The Motley Fool je, da porabim veliko časa za učenje o odličnih podjetjih. In zagotovo obstajajo na stotine javnih podjetij, ki delajo nekaj res kul stvari. Kljub temu to ni nujno dobra naložbena priložnost samo zato, ker je kul posel. Vsaka ideja mora imeti razčlenjen poslovni model, da se ugotovi, ali lahko sčasoma ustvari vrednost za delničarje.

Vendar pa se tako kot smetana v svežem mleku tudi odlične naložbene ideje sčasoma dvignejo na vrh. In danes bi z vami rad delil svojih pet najbolj kremastih izbir delnic. V nobenem posebnem vrstnem redu je teh pet Zapah (NASDAQ: LTCH), Pinterest (NYSE: PINS), Zoom video komunikacije (NASDAQ: ZM), Magnite (NASDAQ: MGNI), in Peloton Interactive (NASDAQ: PTON).

Oseba med klicem Zoom pregleduje papirnate zapiske.

Vir slike: Zoom Video Communications.

Zdaj jih bom predstavil po vrstnem redu od mojega petega favorita do mojega prvega in razložil, zakaj menim, da je vseh pet delnic zdaj odličen nakup.

5. Zoom Video Communications

Zoom je orodje za videokonference, njegov osnovni izdelek pa se imenuje Meetings; to je tisto, na kar večina ljudi verjetno najprej pomisli, ko je omenjen Zoom. Orodje Meetings uporabljajo predvsem podjetja vseh velikosti, da svojim vse bolj mobilnim delovnim silam omogočijo komunikacijo in sodelovanje. Srečanja še naprej privabljajo nove uporabnike, da se pridružijo platformi, zato ta osrednji izdelek iz Zooma dobro deluje.Na nedavnem dogodku je vodstvo Zooma podrobno opisalo tri druge možnosti za prihodnjo rast in to me je navdušilo.

Prvi je izdelek, imenovan Zoom Phone. To ni telefon za obravnavo dohodnih in odhodnih klicev, temveč operacijski sistem za notranjo telefonsko infrastrukturo podjetja. Trenutno se je prijavilo manj kot 4 % od 500.000 strank Zooma. Vendar pa je v drugem četrtletju poslovnega leta 2022 76 % prihodkov od telefonov prihajalo od strank, ki so že imele srečanja. To nakazuje, da lahko Zoom še naprej širi svoje poslovanje z nadaljnjo prodajo svojega izdelka Phone obstoječim strankam.

Ko že govorimo o nadaljnji prodaji, lahko Zoom raste tudi prek Zoom Rooms. To je izdelek, ki izkorišča prednosti Zooma pri videokonferencah in ga združuje s tradicionalnimi potrebami v konferenčni sobi. Ponovno manj kot 5 % trenutnih strank Zooma uvaja sobe, vendar bi to lahko postalo nuja za mnoge. Glede na raziskavo s Poudarjanje 83 % delavcev raje hibridno delo. Po podatkih raziskovalnega podjetja Frost & Sullivan je po vsem svetu več kot 90 milijonov krajev za srečanja in Zoom verjame, da jih lahko vse digitalizira s sobami.Končno so aplikacije Zoom morda največji vzvod izbirnosti, ki ga ima podjetje. V bistvu podjetje tretjim osebam dovoljuje izdelavo aplikacij, ki se integrirajo neposredno z njegovo video platformo. Na primer, DocuSign je zgodnji posvojitelj. Zoom je rezerviral 100 milijonov dolarjev za financiranje razvijalcev aplikacij tretjih oseb in nima pojma, kam bi lahko šel. To je manj kot 2 % denarja podjetja, vendar bi lahko odprlo vrata, ki jih ni pričakoval. Na primer, vodstvo je omenilo, da razvijalci iger zdaj želijo zgraditi video igre na Zoomu. Ta neobvezna semena stanejo relativno malo, vendar bi lahko zrasla v velika drevesa.

Zaradi teh treh razlogov in še več menim, da je Zoom zdaj dobra zaloga za nakup.

zakaj so se teslove delnice dvignile
Dve osebi telovadita med ogledovanjem fitnes vsebin iz Pelotona.

Vir slike: Peloton Interactive.

4. Peloton Interactive

Zoom mi je všeč, ker je njegova osnovna dejavnost trdna in ima možnost za prihodnjo rast. Povsem enako bi lahko rekli za podjetje Peloton za povezani fitnes. Nekateri vlagatelji so bili pred kratkim razburjeni zaradi odliva strank, ker se je neto mesečna stopnja odliva v zadnjem četrtletju zvišala. Toda ta manjša skrb zgreši širšo sliko. Če pomanjšamo, je stopnja zadrževanja Pelotona 92 ​​% v zadnjih 12 mesecih, kar je njegovo zgodovinsko povprečje.

Uporabniki se več let po nakupu naprav za vadbo zvesto naročijo na Pelotonove fitnes vsebine. In to je super za to podjetje, saj je profil dobička popolnoma drugačen za njegova podjetja s strojno opremo in video vsebinami. V zadnjem četrtletju strojna oprema bruto marža znašala le 11,6 %, bruto marža naročnine pa 63,3 %. Zato, ko prihodki od naročnin povečajo svoj odstotek skupnih prihodkov, se dobičkonosnost izboljša.

Vprašanje, ki bi si ga morali vlagatelji zastaviti, je, ali lahko Peloton še naprej privablja nove naročnike in razvija ta posel z višjimi maržami. Po mojem mnenju je odgovor pritrdilen: podjetje ima več poti za dosego rasti naročnikov. Še vedno lahko raste s svojim (zdaj cenejšim) stacionarnim kolesom, vendar je pravkar znova zagnal svojo tekalno stezo. Upoštevajte, da vodstvo meni, da je kategorija tekalnih stez do trikrat večja od stacionarnih koles, zato bi to lahko bilo velik gonilnik rasti, zlasti na strani naročnine.

Poleg tega upoštevajte Pelotonove prodore v poslovne in poslovne prostore. S komercialo je podjetje kupilo Precor za okrepitev prisotnost v fitnes centrih in hoteli. In s podjetji je nedavno napovedal partnerstvo z UnitedHealthcare (del Skupina UnitedHealth ), da bi Pelotonovo aplikacijo ponudili svojim 4 milijonom članov.

Z vsemi temi potmi za pridobivanje novih članov se zdi, da se bo na Pelotonove vsebine v prihodnosti naročalo veliko več ljudi, zato mi je delnica še vedno všeč na dolgi rok.

Družina pretaka video vsebine na televizorju, medtem ko sedi na kavču.

Vir slike: Getty Images.

3. Magnit

Magnite je oglaševalsko tehnološko podjetje, ki je vložilo vse v zmago na trgu povezane televizije. CTV se nanaša na pretakanje video vsebin na vašem televizorju. Evo, kaj mislim z all-in: v zadnjih dveh letih je Magnite zrasel tako, da je najprej združil The Rubicon Project in Telaria, nato kupil SpotX za 1,14 milijarde dolarjev in nato odkupil SpringServe za 31 milijonov dolarjev.

Rast, ki jo spodbujajo nakupi, je običajno tvegana, vendar se zdi, da Magnite uspeva. Združitev teh štirih majhnih igralcev je povzročila, da je postal največji igralec v vesolju danes. In posledično ima zdaj najbolj zaželen seznam strank Disney , Odkritje , Leto , in več.

Za nadaljnjo ponazoritev storitev pretakanja, ki je osredotočena na šport fuboTV je bil stranka SpotX, vendar je pred kratkim objavil, da se drži Magniteta zdaj, ko je pridobitev končana. In inventar oglasov s fuboTV je morda kronski dragulj CTV. V zadnjem četrtletju fuboTV je povprečni prihodek od oglaševanja na uporabnika znašal 8,70 USD na mesec – to je več kot dvakrat več, kot prinese Roku, Roku pa je eden najboljših. Toda vodstvo fuboTV verjame, da se lahko sčasoma še izboljša na več kot 20 USD na mesec. Poleg tega upoštevajte, da ima danes le 682.000 naročnikov. Tako bi lahko skupni prihodki od oglasov eksplodirali višje, ko bo baza uporabnikov rasla, kar bo koristilo tudi Magnitetu.

Vendar Magnite ni šel all-in na CTV samo zato, da bi lahko zgrabil najboljše stranke. Zasleduje CTV, ker je to trg, ki ga je najprej vredno slediti. Vodstvo meni, da se bo v naslednjih petih letih trg CTV povečal z 9 milijard dolarjev na 50 milijard dolarjev. Zato bi lahko pozicioniranje za velik kos tega rastočega kolača povzročilo višjo ceno delnic v prihodnjih letih.

Oseba brska po slikah v aplikaciji Pinterest s tabličnim računalnikom.

Vir slike: Pinterest.

2. Pinterest

Od tega pisanja se je cena delnice Pinteresta znižala za 42 % glede na najvišjo vrednost vseh časov. Trg se je za to podjetje zakisel, ker se je njegova baza uporabnikov v zadnjem četrtletju skrčila. V prvem četrtletju 2021 je imela 98 milijonov aktivnih uporabnikov na mesec v ZDA in 380 milijonov na mednarodni ravni. Do drugega četrtletja so se ti zneski zmanjšali na 91 milijonov oziroma 363 milijonov.

Upam, da je bilo drugo četrtletje anomalija in da se bo Pinterest lahko vrnil k rasti uporabnikov v prihodnjih četrtletjih. Toda tukaj lahko podjetje še vedno zmaga, tudi če rast uporabnikov stagnira. Oglaševalci šele ugotavljajo, kako dobra je platforma Pinterest, povpraševanje pa raste. V ZDA so se uporabniki v drugem četrtletju zmanjšali za 5 % medletno, vendar so se prihodki v drugem četrtletju v tem času povečali za 107 %.

Manj uporabnikov za Pinterest je povzročilo višji prihodek, ker je monetizacija vse večja. To je trend, za katerega se zdi, da se bo nadaljeval z rastjo trga digitalnih oglasov. In ta naraščajoča monetizacija ima podcenjeno korist. Bruto marža podjetja se nenehno izboljšuje, odkar je pred dvema letoma in pol izšlo na borzo, in se hitro približuje odličnim 80 %, kar povečuje dolgoročni potencial dobička Pinteresta.

Tabela marže bruto dobička PINS

Podatki o bruto dobičku PINS po YCharts.

Rast prihodkov in rastočih stopenj dobička sta sama po sebi dovolj, da Pinterestove delnice prebijejo na trg. Vendar pa to delnico uvrščam tako visoko, ker verjamem, da se bo podjetje tudi vrnilo k rasti uporabnikov in našlo druge poti za monetizacijo svoje platforme, kar bo le povečalo svojo stran.

1. zapah

Vlagatelji bi morali iskati delnice, kjer je razmerje med tveganjem in dobičkom nesorazmerno nagnjeno v njihovo korist. In verjamem, da je nepremičninsko-tehnološko podjetje Latch bolj nagnjeno v korist vlagateljev kot katera koli druga delnica na trgu. Vem, da je to drzna izjava, vendar jo nameravam podpreti.

Latch namesti pametne ključavnice v večstanovanjske stavbe, da najemodajalcem prihrani čas in denar: ni potrebe po ponovnem ključenju vrat, ko se najemniki menjajo. Podjetje verjame, da lahko s tem najemodajalci prihranijo med 100 in 300 $ na stanovanje na leto, kar je neverjetna vrednost. Morda zato Latch v svoji še vedno mladi štiriletni zgodovini še nikoli ni izgubil stranke.

Pametne ključavnice podjetja Latch se prodajajo z izgubo, zaradi česar so finance tega podjetja videti nekoliko neurejene. Toda te ključavnice zahtevajo naročnino na delujočo programsko opremo in to podjetje pričakuje, da bo zaslužilo. Naročnina na Latch OS stane med 7 in 12 USD na stanovanje na mesec, strošek, ki ga najemodajalci lahko prenesejo na najemnike. Celotna postavitev se običajno prodaja s šestletnimi pogodbami.

Ker obstajajo finančna spodbuda najemodajalcev in sklenjene dolgoročne pogodbe, menim, da je Latch varen posel. In posel cveti bolj, kot je bilo pričakovano. Ko je šlo v javnost, je vodstvo Latcha pričakovalo, da bo letos podpisalo 308 milijonov dolarjev pogodb (imenovanih bookings). Zdaj, ko je prva polovica leta 2021 končana, je posodobila pričakovanja na razpon od 325 do 340 milijonov dolarjev.

Latcheva rast je pred rokom in kmalu bi se moralo zgoditi nekaj vznemirljivega. Prihodki od programske opreme imajo 90-odstotno stopnjo dobička, vendar trenutno predstavljajo le 20 odstotkov mešanice. To raste. Do leta 2025 naj bi rezervacije programske opreme predstavljale 65 % vseh rezervacij. S to popolno preobrazbo v strukturi prihodkov vodstvo pričakuje, da bo ustvarilo 249 milijonov dolarjev prost denarni tok (FCF) leta 2025.

Z delnicami z zelo poceni vrednostmi se lahko trguje po 10-kratni vrednosti FCF. Bolj pošteno ovrednotene delnice se pogosto trgujejo po 20-kratnik FCF. Če bi Latch trgoval v tem konzervativnem razponu, bi imel a tržna kapitalizacija med 2,5 milijarde in 5 milijard dolarjev v primerjavi s samo 1,8 milijarde dolarjev od tega pisanja. To je 39- do 178-odstotni donos v štirih letih in najverjetneje tržni rezultati.

Ne zadovolji se z mojimi petimi

To je trenutno mojih pet najljubših delnic. Ampak ne pozabite: ne vem vsega. Vsak dan prvič naletim na podjetja. In obstaja še nešteto delnic, za katere vem, a jih še nisem raziskala. Poleg tega je veliko podjetij zunaj mojega kroga pristojnosti, zato jim ne posvečam veliko pozornosti.

Zaradi teh razlogov sem ves čas na preži za novimi idejami. Poleg tega se po svojih najboljših močeh trudim brati raziskave drugih ljudi. Včasih bom zbral neprecenljive vpoglede v podjetja, ki jih sam ne raziskujem. Drugič poberem veljavne protiargumente svojim idejam, ki jih prej nisem upošteval. Bistvo je, da je iskanje in nakup odličnih delnic neprekinjeno potovanje, zato se ne zadovoljite le z mojimi petimi najljubšimi. Obstaja več .^