Vlaganje

Moje 3 najboljše delnice za dividende za oktober

Morda smo obtičali v gospodarskem okolju, ki ga motijo ​​​​nenavadno nizke splošne obrestne mere. Zaradi tega vlagatelji iščejo drugje načine za dostojno donosnost svojega naložbenega kapitala. Ena od možnosti so delnice, ki prinašajo dividende. Toda najti dostojen donos delnic, ki plačujejo dividende, ko trg ustvarja tako visoke vrednosti, ni enostavno.

Zanimivo pa je, da vsaka delnica, ki plačuje dividende, trenutno ne prinaša najnižjega donosa. Peščica visokokakovostnih imen še vedno izplačuje nadpovprečne dividende in bi morala tako še naprej v nedoločen čas.

Tukaj je podrobnejši pogled na moje tri najljubše takšne izbire.

Kup nalepk leži na mizi z besedo

Vir slike: Getty Images.

najboljše robinhood delnice za vlaganje

1. Coca-Cola

Dividendni donos: 3,1%se bodo delnice Amazona razdelile leta 2020

Znamko poznate, morda tako dobro kot katero koli drugo podjetje na svetu. Coca Cola (NYSE: KO)obstaja že od leta 1886 in njeni izdelki so vtkani v samo tkivo naše kulture. Njene delnice že desetletja ne le izplačujejo zanesljive četrtletne dividende, ampak jih je povečala svoja letna plačila vsako leto od leta 1962. To je prednost prodaje izdelkov, ki so jih potrošniki pripravljeni kupiti znova in znova (pogosto brez premisleka).

Tisti, ki pozorno spremljajo Coca-Cola, morda vedo, da se je vrh podjetja v zadnjem času krčil (in to je bilo preden so zaustavitve, povezane s pandemijo, ovirale). Dejansko prodaja upada od leta 2013, kar daje potencialnim kupcem premor. Vendar pa ta krčitev vrha ni niti približno toliko posledica skrbi za zdravje – izogibanja sladkanim gaziranim pijačam –, kot bi si morda mislili. Večinoma je po zasnovi.

Glejte, podjetje se je odločilo za izstop iz poslovanja s stekleničenjem in se bolj osredotoča na posel licenciranja in franšizinga. Zadnjih nekaj let je namreč svoje polnjenje prodajal tretjim polnilnikom, ki gigantu pijač plačujejo licenčnine za pravico do uporabe blagovne znamke. Ta dogovor pomeni nižjo prodajo, vendar je licenciranje blagovnih znamk posel z (veliko) višjimi maržami. Nov pristop k poslovanju pomeni, da Coca-Cola ustvarja več dobička kot kdaj koli prej. To na koncu želijo videti vlagatelji, ki iščejo dohodek.2. 3M

Dividendni donos: 3,3 %

Če iščete vznemirljiv izbor delnic, se niti ne trudite pogledati 3M (NYSE: MMM). Podjetje ne razvija nobene najsodobnejše tehnologije, ne raziskuje zdravila za raka ali sprejema digitalne alternative valuti, ki jo je izdala država. To je dolgočasno.

Ampak, to je nekako bistvo.

ebay dobi dobiček od prizadevanj za trajnost.

Obstaja zbirka izdelkov 3M, ki jih verjetno poznate. To je nadrejeni filter za zapiske, selotejp in filtre Filtrete HVAC. To je le majhen vzorec tega, kar podjetje prodaja. To podjetje izdeluje tudi izdelke, ki se uporabljajo v proizvodnji potrošniške elektronike, opreme za daljnovode, ki jo uporabljajo ponudniki električnih omrežij, odsevnih materialov, ki se uporabljajo za izdelavo prometnih znakov, in materialov za testiranje varnosti hrane, če naštejemo le nekatere.

Ni pretirano trditi, da je 3M na tak ali drugačen način vsak dan okoli vas. To je zaloga potrošniških osnovnih izdelkov v industrijskem svetu vsaj toliko, kot je v areni potrošniškega blaga. Medtem ko je 3M leta 2018 naletel na nekaj fiskalnih turbulenc, so bili ti zmanjšani dobički na koncu povezani s poslovno preobrazbo, ki naj bi spodbudila novo rast in zmanjšala dolgoročne stroške.

Zdi se, da je tudi delovalo, v piku. Dividende na delnico v vrednosti 5,91 USD, izplačane v zadnjih štirih četrtletjih, so le delček rekordnega dobička na delnico v višini 10,17 USD, zasluženega v tem času. To podjetje ima dovolj prostora, da še naprej financira (in dviguje) svoje izplačilo.

3. Leggett & Platt

Dividendni donos: 3,7 %

kaj se je zgodilo z borzo

Na koncu dodajam Leggett & Platt (NYSE:LEG)na moj seznam najboljših delnic za dividende, na katere lahko stopim pred koncem septembra in začetkom oktobra.

Leggett & Platt seveda izdeluje posteljnino, pohištvo in tla. Ponavadi so zdrave panoge, a komaj koviči. Torej, to je eno tistih imen, ki jih je enostavno – in pogosto – spregledati.

Ne dovolite, da vas humna narava njegovega poslovanja odvrne od tega, da bi opazili dejstvo, da so vrh in zadnji del tega podjetja odporni. Na primer, čeprav je Leggett doživel upočasnitev po zlomu drugorazrednih hipotek v letih 2007–2009, je bil le majhen. Letošnji prihodek v višini nekaj manj kot 4,1 milijarde dolarjev je bil še vedno na dosegu vrha prodaje v letu 2006, ki je znašal nekaj manj kot 4,3 milijarde dolarjev, do leta 2010 pa so se stvari spet začele vrteti. Podjetje je bilo celo v koraku s tem, da je leta 2020 poročalo o rekordni prodaji v višini okoli 4,8 milijarde dolarjev, preden je COVID-19 motil stvari. Kljub temu je družbi Leggett & Platt lani uspelo opraviti skoraj 4,3 milijarde dolarjev poslov, pri čemer so ostali v okviru tedaj rekordnih prihodkov v letu 2019, ki so znašali več kot 4,7 milijarde dolarjev. Navodila za letošnje leto postavljajo nov prodajni rekord na dosegu roke. In zahvaljujoč izdatnemu programu odkupa delnic, letošnji predvideni dobiček med 2,30 in 2,60 dolarja na delnico postavlja na mizo tudi možnost rekordnega dobička.

Potem je tu še bolj spregledana podrobnost o Leggettu & Plattu, za katero se zdi, da vlagatelji ne cenijo v celoti. To pomeni, da to podjetje pohištva in talnih oblog ni samo dividendni aristokrat, ampak je zdaj tudi kralj dividend, ki se ponaša 50 zaporednih let letne rasti dividend. To je tudi eno izmed najbolj donosnih imen trenutno med dividendnimi aristokrati, ki izplača skoraj 3,3 % sedanje cene delnice.^