Vlaganje

Zrcalna pridobitev že presega Lululemonova pričakovanja

lululemon athletica (NASDAQ:LULU)se začenja vračati na raven rasti pred pandemijo. V zadnjih treh četrtletjih se je poslovanje vztrajno izboljševalo, pri čemer je rast prihodkov v zadnjem četrtletju dosegla 24 %. Toda eden od vrhuncev nedavnega poročila o zaslužku je bila uspešnost Mirrorja, podjetja za interaktivno fitnes, ki ga je Lululemon lani kupil za 500 milijonov dolarjev.

je borza v mehurčku

'Čeprav je podjetje še vedno v zgodnjih fazah in predstavlja manj kot 5 % naših skupnih prihodkov, je prodaja Mirror presegla naša začetna pričakovanja v letu 2020,' je povedala finančna direktorica Lululemona Meghan Frank med razpisom o dobičku v četrtem fiskalnem četrtletju.

Lululemon zdaj vidi še večjo priložnost za rast za Mirror kot v času pridobitve. Med razpisom je vodstvo predstavilo, kako namerava povečati prepoznavnost blagovne znamke in razširiti posel Mirror v naslednjem letu.

Ženska med vadbo pada pred fitnes napravo Mirror

Lululemon upa, da bo s prevzemom podjetja Mirror izkoristil rast trga fitnesa na domu. Vir slike: Lululemon.

Strategija rasti za Mirror

Kljub visoki ceni 1495 $, prodaja naprav Mirror hitro raste od začetka prodaje leta 2018. Tako kot druga interaktivna fitnes strojna oprema na trgu, morajo uporabniki plačati mesečno naročnino (39 $ na mesec) za dostop do programov usposabljanja. Lululemon je najbolj navdušen nad življenjsko vrednostjo tega ponavljajočega se toka prihodkov.bodite požrešni, ko se drugi bojijo

'Vrednost v poslovnem modelu Mirror je življenjska vrednost njihovih gostov in vlagali bomo v moč trenutne kategorije, da bi povečali dolgoročno vrednost tega sredstva,' je dejal Frank.

Lululemon načrtuje porabijo agresivno letos za spodbujanje prodaje. Prednostna naloga je zgraditi prepoznavnost blagovne znamke za Mirror, ki jo nujno potrebuje, da dohiti tekmece. Trenutno je vodilni na tem trgu Peloton Interactive , ki vsako leto porabi več za trženje, kot Mirror ustvari prihodke. Peloton pričakuje, da bo njegov letni prihodek v proračunskem letu 2021 dosegel 4,1 milijarde dolarjev, medtem ko Lululemon trenutno pričakuje, da bo Mirror ustvaril med 250 in 275 milijoni dolarjev v tekočem proračunskem letu.

Seveda bo Lululemon vlagal v studie in vadbene tečaje, da bi razširil tisto, kar ponuja Mirror. To je vstopna pristojbina za Lululemon, da konkurira na tem vse bolj prenatrpanem trgu. To je seznam igralcev kdo je kdo, začenši z drugimi naročniškimi storitvami, kot je Nike 's Training Club in Apple je Fitness+. Drugi proizvajalci vadbene opreme vključujejo lastnika Echelon in Bowflex Nautilus , poleg Pelotona. Ta podjetja vlagajo v vsebino vadbe in tehnološke lastnosti, da bi tekmovala.Ključni dejavnik, ki bi lahko Mirrorju pomagal izstopiti iz množice in dohiteti večje tekmece, je izkoriščanje Lululemonovega vse večjega obsega 521 trgovin. Preden ga je Lululemon pridobil, je Mirror svoje naprave prodajal večinoma prek spleta, na voljo pa sta mu bili le dve fizični lokaciji. Zdaj ima na voljo širši distribucijski kanal za trženje in prodajo svojih izdelkov.

Lululemon je med prazniki preizkusil strategijo shop-in-shop s prodajo naprav Mirror v izbranih trgovinah. Vodstvo je med razpisom o poslovnem izidu v tretjem četrtletju fiskalnega leta 2020 poročalo, da so stranke 'navdušile', ko so osebno videle napravo. Vodstvo zdaj načrtuje, da bo Mirror letos predstavilo še na 200 lokacijah v Severni Ameriki.

Primer ogledala shop-in-shop v trgovini Lululemon.

Vir slike: Lululemon.

kakšna je glavna razlika med statičnim proračunom in fleksibilnim proračunom?

Pot do dobičkonosnosti

Mirror še ni donosen, zato bo kratkoročno pritiskal na Lululemonove zaslužke. Poleg tega bo naložba v več vadbenih tečajev, studiev in trgovin v trgovinah imela svoje stroške. Vodstvo pričakuje, da se bo Mirror zmanjšal za celotno leto Čisti dobiček na delnico za 3 % do 5 %, brez stroškov pridobitve in integracije. To res ni veliko in poudarja prednost, ki jo ima Mirror zdaj pred nekaterimi tekmeci, na primer, da lahko izkoristi več finančnih virov, ki jih prej ni imel.

Ko je govoril o Mirrorjevi poti do dobičkonosnosti med razpisom o zaslužku v četrtem četrtletju, je Frank dejal: 'Še vedno so zelo zgodaj v svojem življenjskem ciklu in tam je pot do dobičkonosnosti zelo pod našim nadzorom.'

Povečanje obsega prodaje v Lululemonovih trgovinah bi moralo Mirrorju pomagati hitreje ustvariti dobiček. Toda še preden je Lululemon pridobil podjetje, je bil Mirror že ustanovljen, da bi sčasoma ustvaril dobiček, saj se je zanašal na spletni prodajni kanal, ne da bi mu bilo treba podpreti naložbo v razstavne prostore, kot je Peloton. Peloton je v zadnjih štirih četrtletjih zaslužil 166 milijonov dolarjev čistega dobička, tudi ko je vlagal v studie, vsebino, tehnologijo, trženje, distribucijo in razstavne prostore. Ogledalo lahko sledi podobni poti.

Vključno z višjimi stroški za podporo rasti Mirrorja, Lululemon še vedno pričakuje, da bo prilagojeni dobiček na delnico za proračunsko leto 2021 znašal med 6,30 in 6,45 USD, kar predstavlja 35-odstotno rast v primerjavi z enakim obdobjem lani na sredini smernic. Smernice vključujejo 50- do 65-odstotno rast prihodka v primerjavi z letom za posel Mirror.

Lululemon je bil že dobro pozicioniran za svetlo prihodnost, a dodajanje Mirrorja stvari nekoliko popestri. Kot je Frank povedal v zadnjem razpisu o zaslužku: 'Navdušeni smo nad zagonom, ki ga vidimo v tem poslu, zlasti z naraščajočo skupnostjo ljudi, ki se potijo ​​z Mirrorjem, kar prispeva k večji prepoznavnosti blagovne znamke in močnim dolgoročnim finančnim donosom.'

katera država je zakonita za travo 2020


^