Vlaganje

Microsoft proti Autodesku: katero delnico je bolje kupiti?

Microsoft (NASDAQ:MSFT)je nedavno objavil nov program odkupa delnic v vrednosti 60 milijard dolarjev. S takšnim denarjem bi lahko programski gigant nakupoval kar nekaj kolegov računalniških storitev - vključno z vodjo programske opreme za računalniško podprto načrtovanje Autodesk (NASDAQ:ADSK)ki ima tržno kapitalizacijo nekaj več kot 60 milijard dolarjev. Katere delnice je bolje kupiti, Microsoft ali Autodesk? V tem Motley Fool v živo posnet odlomek iz 'The Five' 15. sep , sodelujejo sodelavci Fool.com Jason Hall, Toby Bordelon in Nicholas Rossolillo.

Jason Hall: Kljub Jeffovim poniževalnim izjavam o mojem videzu, kljub temu, Market Musician, bomo postavili vaše čudovito vprašanje. Torej je to zanimivo, kajne? Pri tem je ena malenkost, o kateri nisem prepričan: zakaj bi kdorkoli kupil Autodesk, ADSK, namesto Microsofta? Rekli ste podobno tržno kapitalizacijo. Tam vam ne sledim čisto, ker sta približno za red velikosti.

Toby Bordelon: Ali Autodesk nima tržne kapitalizacije okoli 60 milijard dolarjev?

Hodnik: Torej, to je samo vrnitev k prvemu vprašanju – utemeljite nakup Autodeska. Nisem prepričan, ali bi kdo od vas to želel narediti ali narediti števec? Nick? Toby? Nisem prepričan, koliko kdo od vaju tukaj spremlja. Nick, izvoli, pretehtaj.

Nick Rossolillo: Ne bi, ker je Autodesk, kot je omenil Toby, tržna kapitalizacija v vrednosti 60 milijard dolarjev, kar je podoben profil rasti bruto dobička kot Microsoft na tej točki. Z Microsoftom dobite večjo, stabilnejšo poslovno prevlado v oblaku in bolj tradicionalno računalništvo za podobno stopnjo rasti. Vsaj ne prevelike razlike.Hodnik: O tem bom naredil en kontrapunkt. Torej imate tudi nekaj podobnosti v smislu prevlade na njegovem trgu. Mislim, da obstaja primer, da je Autodesk celo bolj prevladujoč kot Microsoft, vendar zagotovo v zrelejših panogah, ki nimajo enakih profilov rasti kot na primer oblak. Ampak tukaj je zame primer za Autodesk. Podjetje je v veliki meri prešlo na model SaaS. Odmaknil se je od prodaje in obnavljanja, tradicionalnega modela programske opreme, vendar ima še vedno nekaj priložnosti, da veliko svojih starih strank preusmeri na ta model SaaS. In obstajajo stvari, ki jih uprava trenutno počne, da bi izkoristila svoje poslovanje in v bistvu podvojila prosti denarni tok v naslednjih štirih ali petih letih. Torej, čeprav prihodki ne bodo nujno rasli po visoki stopnji, je njihova sposobnost, da zgradijo veliko bolj kavo vrsto poslovanja, to zame res privlačno. Mislim, da je to res privlačno. To bi rekel. Ustvarili smo konstrukt za razpravo o podjetjih. Če vas zanima, kje je programska oprema, mislim, da je Autodesk čudovit posel. Prav tako je vreden lastništva kot Microsoft. Ampak mislim, da je večinoma to, kar si rekel, prav, Nick.

Bordelon: Pravzaprav sem to razmišljal, ko sem gledal to vprašanje, Jason. Pravzaprav je to prvo podjetje, ki mi je prišlo na misel. Potem sem naletel na DocuSign. No, pravzaprav bi raje naredil DocuSign s svojimi 60 milijardami dolarjev. Ampak ja, zagotovo bi lahko zagovarjali Autodesk. Mislim, da obstaja razlog, da je podjetje vredno 60 milijard dolarjev. Veliko se ti dogaja.

moj bančni račun je zaprt pred preverjanjem stimulacije


^