Vlaganje

Microsoft ubije Mixer, vendar to ni dobra novica za Amazonov Twitch

Microsoft (NASDAQ:MSFT)je nedavno objavil, da bo skoraj štiri leta po nakupu zaprl Mixer, svojo platformo za pretakanje videoiger. Microsoft bo združil Mixerjevo skupnost z Facebook (NASDAQ:FB)Igranje iger.

Objava je bila presenetljiva, saj je Microsoft veliko vlagal v rast Mixerja, integriral platformo v Xbox One in celo napovedal vojno Twitchu z lovom. vrhunski streamerji, kot je Ninja . Poglejmo, zakaj je Microsoft opustil Mixer in zakaj bi lahko njegovo sodelovanje s Facebookom povzročilo težave Amazon 's(NASDAQ:AMZN)Twitch.

Igralec pretaka računalniško igro.

Vir slike: Getty Images.





Veliko streamerjev, premalo gledalcev

Po podatkih Streamlabsa je Mixer predstavljal 17 % vseh pretočnih ur v prvem četrtletju 2020, kar ga postavlja na drugo mesto za 72-odstotnim deležem Twitcha. abeceda 's(NASDAQ:GOOG) (NASDAQ:GOOGL)YouTube Gaming Live se je uvrstil na tretje mesto z 8-odstotnim deležem, Facebook Gaming pa na četrto s 3-odstotnim deležem.

Te številke, ki so jih okrepili odmevni streamerji, kot so Ninja, Ewok in Shroud, kažejo, da bi se Mixer lahko uveljavil proti Twitchu. Žal te oddaje niso pritegnile dovolj gledalcev.



Po podatkih Streamlabsa je Mixer v četrtletju ujel le 2 % gledanih ur, s čimer je bil daleč za Twitchom (65 %), YouTube Gaming Live (22 %) in Facebook Gamingom (11 %). Število ogledov Mixerja se je od februarja do marca povečalo za 14,9 %, kar je preseglo rast YouTuba in Facebooka, vendar je število ur Twitcha poskočil za 23 % - kar je verjetno povečalo prednost pred tremi podrejenimi.

Mixer se je verjetno s težavo ujemal s prednostjo Twitcha, integracijo YouTube Gaminga s širšim video ekosistemom in močjo Facebookovega osnovnega družbenega omrežja. V blog objava Microsoft je priznal, da je čas, potreben za razširitev lastne skupnosti za pretočno predvajanje v živo, 'neustrezen z vizijo in izkušnjami, ki jih želita Microsoft in Xbox zdaj ponuditi igralcem.'

ali at&t izplačuje dividende

Zato je bila postopna ukinitev Mixerja in mešanje njegove skupnosti s Facebook Gamingom verjetno prava poteza ob pravem času.



Kaj namerava Microsoft narediti s Facebookom?

Mixerjevi partnerji, ki imajo več ugodnosti za monetizacijo svojih tokov, bodo samodejno postali partnerji Facebook Gaminga. Vsi uporabniki Mixerja so bili po uradnem zaprtju Mixerja 22. junija preusmerjeni na Facebook Gaming.

Mixer je do zaustavitve podvojil plačila za vse prejete žerjavice in iskre (navidezna valuta, ki se uporablja za napitnine) in pretvoril vsa neporavnana stanja na žerjavico, spark, naročnino na kanale in naročnino na Mixer Pro v darilne kartice Xbox.

Microsoft trdi, da bo Facebook Gaming v prihodnosti še vedno 'tesno sodeloval' s svojim ekosistemom Xbox prek naročniške storitve Xbox Game Pass, storitve za igre v oblaku Project xCloud in drugih storitev.

Microsoft še vedno želi, da bi bila nekdanja Mixerjeva publika del njegovega širšega igralniškega poslovanja – ki je ustvarilo 8 % njegovih prihodkov v prvih treh četrtletjih poslovnega leta 2020 – vendar verjetno ni videl dovolj donosa svojih naložb v pretakanje (vključno z govorica o pogodbi v vrednosti 50 milijonov dolarjev z Ninjo).

Microsoftova bolečina ni enaka dobičku Amazona

Microsoftov umik se morda sprva zdi dobra novica za Twitch, toda velik priliv Mixerjevih streamerjev in gledalcev bi lahko ustvaril novo rast za Facebook Gaming, ki je v zadnjem letu preplavil vrhunske streamerje Twitch, kot sta Disguised Toast in Corinna Kopf.

Ker Mixer ni več na voljo, se bo konkurenca za najboljše streamerje stopnjevala med Twitchom, Facebookom in YouTubom ter vse tri platforme prisilila, da ponudijo donosnejša partnerstva za delitev prihodkov.

kaj se zgodi, ko se delnica razcepi

Amazon ne razkriva finančnih podatkov Twitcha, vendar Informacije ocenjuje, da je lani ustvaril le približno 300 milijonov dolarjev prihodkov od oglasov, kar je zgrešilo lastna pričakovanja od 500 do 600 milijonov dolarjev. Amazon prav tako verjetno vodi Twitch z majhnimi maržami ali izgubo zaradi visokih stroškov vzdrževanja svoje infrastrukture in monetizacije tokov.

Novo partnerstvo med Microsoftom in Facebookom bi lahko Twitchu težje povečalo prihodke od oglasov ali povečalo svoje marže. Ta pritisk ne bo smiselno škodoval Amazonu, ki večino svojih prihodkov ustvarja s svojimi e-poslovanjem in poslovanjem v oblaku, vendar bi ga lahko prisilil, da poveča svoje naložbe v Twitch – ki dopolnjuje njegove pretočne medije in založništvo iger podjetja.



^