Vlaganje

Spoznajte čip, ki bo napajal Samsung Galaxy S10

Samsung (NASDAQOTH: SSNLF)je po deležu enote največji proizvajalec pametnih telefonov na svetu, ki je po podatkih International Data Corporation leta 2017 zasedel 21,7 % trga. Podjetje je tudi glavni proizvajalec ključnih komponent, ki so vključene v pametne telefone, kot so DRAM, NAND flash, senzorji kamere in celo procesorji aplikacij.

V zadnjem četrtletju je Samsung poročal, da je njegovo poslovanje s polprevodniki prineslo nekaj več kot 12 milijard dolarjev dobička iz poslovanja, kar predstavlja približno 77,7 % celotnega dobička iz poslovanja podjetja. Prodaja pomnilniških polprevodnikov je v četrtletju predstavljala približno 85 % celotne prodaje polprevodnikov podjetja.

Posnetki spredaj in zadaj Samsung

Vir slike: Samsung.

Dejansko Samsung ne upravlja le s svojimi lastnimi operacijami proizvodnje čipov – čipe izdeluje zase in na podlagi pogodbe za druge – ampak tudi oblikuje lastne procesorje aplikacij za vrsto svojih naprav. Vodilni pametni telefoni serije Galaxy S in Note so na primer v različicah, ki jih poganjajo procesorji, ki jih je oblikoval Samsung. Ti procesorji se prodajajo pod Samsungovo blagovno znamko Exynos.

kam dati denar v času recesije

Samsung je 14. novembra napovedal naslednjega člana svoje družine aplikacijskih procesorjev Exynos in čipa, ki bo v naslednjem letu zagotovo napajal del pametnih telefonov Galaxy S10 in naslednjih Galaxy Note: Exynos 9820. Tukaj je tisto, kar morate vedeti o tem.Nov CPU, hitrejši LTE, AI motor

Samsung pravi, da ima Exynos 9820 novo, po meri oblikovano jedro CPU, ki 'zagotovi približno 20-odstotno izboljšanje zmogljivosti enega jedra ali 40-odstotno energijsko učinkovitost v primerjavi s svojimi predhodniki, ki lahko veliko hitreje nalagajo podatke ali preklapljajo med aplikacijami.'

Večjedrna zmogljivost, pravijo v podjetju, se je povečala 'za približno 15 %.'

Exynos 9820 ima dva od teh CPU-jev po meri, dva jedra Arm Holdings Cortex A75 in štiri jedra Cortex-A55 z nizko porabo Arma, skupaj 10 jeder.Čip vključuje tudi Armova grafična jedra Mali-G76, za kar Samsung trdi, da prinaša '40-odstotno povečanje zmogljivosti ali 35-odstotno prihranek energije, kar omogoča daljši čas igranja grafično intenzivnih mobilnih iger ali interaktivnih aplikacij [razširjene resničnosti]'.

Trendu sledi tudi Samsung Apple in Huaweijev nabor HiSilicon z vgradnjo namenske 'nevronske procesne enote', za katero južnokorejski velikan trdi, da 'izvaja naloge [umetne inteligence] približno sedemkrat hitreje kot predhodnik.'

In končno, Exynos 9820 ima mobilni modem, ki je sposoben hitrosti prenosa 2 gigabita na sekundo.

Tehnologija izdelave in urnik

Samsungov Exynos 9810 je bil izdelan z uporabo 10-nanometrske tehnologije druge generacije podjetja, znane kot 10nm LPP. Samsung pravi, da je Exynos 9820 zgrajen z uporabo 8nm LPP tehnologije, ki jo WikiChip opisuje kot 'razširitev' 10nm LPP.

kako se likvidna sredstva razlikujejo od drugih sredstev?

8nm LPP, pojasnjuje Samsung, 'zmanjša porabo energije za do 10 % v primerjavi z 10nm LPP procesom.'

Z drugimi besedami, videti je, kot da velika povečanja zmogljivosti in učinkovitosti Exynos 9820 v veliki meri izvirajo iz izboljšav dizajna in ne zaradi spremembe proizvodne tehnologije.

Podjetje trdi, da bi moral biti ta čip v množični proizvodnji do konca leta 2018, kar je pravi časovni okvir za čip, ki naj bi v prvi polovici leta 2019 napajal prihajajoče vodilne pametne telefone Galaxy S10.^