Vlaganje

Marriottov posel s časovnim zakupom izgleda odlično

Morda je presenetljivo slišati, da sta gostinstvo in turizem najhitreje rastoči panogi na svetu. Eno največjih imen v industriji, kar ni presenetljivo, je Marriott , ki predstavlja različna imena v hotelih, motelih in letoviščih po vsem svetu. Kot odcepljeno podjetje Marriott Konec leta 2011 je Marriott Vacations po vsem svetu (NYSE:VAC)je podjetje, ki je specializirano za lastništvo počitnic, sicer znano kot časovni zakupi. Čeprav vam misli o najpomembnejšem prodajalcu časovnega zakupa lahko prizadenejo črevesje, pa ta posel ponuja vlagateljem lepe možnosti na podlagi cvetoče industrije. Tukaj je tisto, kar morate vedeti o Marriott Vacations.

(Čas) Delimo
Marriott Vacations je prejšnji teden zabeležil impresivne zaslužke, dobiček v drugem četrtletju se je povečal za šestkrat, prihodki pa so rasli dvomestno.

Natančneje, podjetje je doseglo 421 milijonov dolarjev prodaje – 10 % več od 383 milijonov dolarjev v četrtletju pred letom dni. The Street je pričakovala v nizkih 400-ih, kar je vlagateljem dalo razlog za dvig delnice na najvišjo ceno od IPO novembra 2011.

Na dnu izkaza poslovnega izida so bile stvari videti še bolje - Marriott Vacations je objavil prilagojeni dobiček v višini 0,73 USD na delnico. To je bilo bistveno višje od dobička pred letom 0,33 USD na delnico in precej nad ocenami Wall Streeta, ki so znašale 0,48 USD na delnico. Vodstvo pripisuje rast povečanemu povpraševanju in ugodni kombinaciji zalog.

Marriott Vacations ima dve dragoceni imeni v gostinstvu – soimenjak, Marriott Vacation Club, in njegovo prvovrstno sestro, Ritz Carlton Destination Club. Nedavni uspeh obeh blagovnih znamk je vodstvo pripeljalo do povečanja celoletnih navodil na 1,94 do 2,10 dolarja na delnico, kar je 0,07 dolarja na obeh straneh več kot prejšnje ocene.Jasno je, da je podjetje uspevalo od ločitve od matične ladje, toda ali lahko vetrovi v industriji še naprej dvigujejo to delnico?

Načrtovanje prihodnosti
Nekateri vlagatelji so bili zaskrbljeni zaradi nižje pogodbene prodaje podjetja in obsega potovanj med letom v primerjavi z letom - elementi, ki kažejo, da se bo poslovanje v prihodnje omehčalo. Vendar, kot je ugotovil Cantor Fitzgerald, so strategije podjetja povečale marže, kar dokazuje 8-odstotna rast učinkovitosti prostorov in spremembe v preferencah lastnikov. Vlagatelji morajo tudi opozoriti, da je bila nižja pogodbena prodaja predvsem posledica zapiranja slabše uspešnih prodajnih centrov v azijsko-pacifiški regiji.

Z izjemo nekaj mehkobe v Evropi se zdi, da podjetje strelja na vse jeklenke.Na podlagi prostega denarnega toka podjetje pričakuje od 120 do 135 milijonov dolarjev. To pomeni P/FCF od 11,63-krat do 13,08-krat. Marriott Vacations je edina trenutna delnica s časovnim zakupom čiste igre (na poti je še ena - Diamond Resorts International), zaradi česar je računanje nekoliko težavno. In kljub fantastični rasti od IPO, se zdi, da Marriott Vacations ni precenjen, zlasti glede na dolgoročne obete za industrijo. Podjetje je našlo načine za znižanje stroškov, saj je ločitev od Marriott International vse bolj v zadnjem delu. Ta prizadevanja bi morala še naprej prihraniti denar v naslednjih nekaj letih, zlasti na davčni osnovi.

Marriott Vacations, ki trguje z več kot 18-kratnim prihodnjim zaslužkom, je nekoliko dražji od svojega matičnega podjetja, a bistvo je, da je zaradi močne rasti in pametnega upravljanja to prepričljiva igra za vlagatelje.^