Vlaganje

Označite svoj koledar: Apple zaslužki

Apple (NASDAQ: AAPL)Pravkar navedite datum za objavo poslovnega izida za četrto fiskalno četrtletje: 28. oktober. Vlagatelji bodo verjetno pozorno spremljali posodobitev, saj sledi izdaji novih izdelkov in prihaja v času, ko se tehnološki gigant sooča z globalnimi izzivi oskrbe in logistike . Vlagatelji bodo preverili, ali je izdelovalec iPhonov uspel obvladati te izzive in je kljub temu uspel smiselno povečati prihodke.

Analitiki v povprečju od Appla zagotovo pričakujejo močno četrtletje. Konsenzna ocena analitika zahteva močan dvomestni prihodek in končno rast v obdobju. Ali lahko podjetje s sedežem v Cupertinu dostavi?

Tukaj je zgodnji predogled nekaterih predmetov, ki bi jih morali vlagatelji preveriti, ko Apple poroča o zaslužku.

Oseba, ki gleda novi iPhone 13 Pro v trgovini Apple.

Vir slike: Apple.

koliko potrebujem, da začnem vlagati

Prihodki in dobički

Appleovo tretje četrtletje leta 2021 je bilo izjemno močno, kar je postavilo visoko letvico za četrto fiskalno četrtletje. Prihodki tehnološkega podjetja so se medletno povečali za 36 % na 81,4 milijarde dolarjev. Čisti dobiček se je zvišal z 11,2 milijarde dolarjev v lanskem obdobju na 21,7 milijarde dolarjev.'Naša rekordna operativna uspešnost v junijskem četrtletju je vključevala nove rekorde prihodkov v vsakem od naših geografskih segmentov, dvomestno rast v vsaki od naših kategorij izdelkov in novo najvišjo vrednost naše nameščene baze aktivnih naprav,' je povedal finančni direktor Apple Luca Maestri. v razpisu poslovnega izida za tretje četrtletje družbe .

Medtem ko se je Apple vzdržal zagotavljanja smernic glede prihodkov za četrto fiskalno četrtletje, je v svojem razpisu o zaslužku dejal, da v tem obdobju pričakuje 'zelo močno dvomestno rast prihodkov na letni ravni'. Prav tako je dejal, da pričakuje, da se bo rast upočasnila glede na svojo fiskalno stopnjo rasti v tretjem četrtletju, pri čemer je navedel vpliv tujih valut, bolj normalizirano rast svojega storitvenega poslovanja in izzive zaradi omejitev ponudbe.

Analitiki v povprečju pričakujejo, da se bodo prihodki v četrtem fiskalnem četrtletju medletno povečali za 31 % na 84,7 milijarde dolarjev. Njihova soglasna ocena za dobiček na delnico je 1,23 $, v primerjavi z 0,73 $ v obdobju pred letom dni.Prodaja iPhonea

Seveda bodo vlagatelji preverili prihodke iPhone. Ne samo, da je to največji segment izdelkov podjetja, ampak je Apple začel pošiljati svoje najnovejše modele iPhone v zadnjem tednu četrtletja. Vlagatelji bi morali pogledati komentarje vodstva v razpisu o zaslužku podjetja o tem, kako napreduje povpraševanje po novih modelih iPhone.

Navodila za prihodke

Ker globalno pomanjkanje potrošniške elektronike še vedno primanjkuje, obstaja precejšnja negotovost glede tega, kako dobro se bo Apple lahko spopadel s temi težavami v prazničnem četrtletju. Na vprašanje, kako bi lahko omejitve ponudbe vplivale na obdobje do konca decembra, je Appleov izvršni direktor Tim Cook dejal, da podjetje ne namerava podati nobene barve glede svojih pričakovanj za takratno obdobje. 'Vzeli bomo ... četrtino naenkrat,' je rekel.

Zaradi negotovega delovnega okolja je težko ugibati, kako bodo Applove smernice glede prihodkov v prvem četrtletju fiskalne narave videti zahtevne. Glede na to, koliko je vreden (verjetno ne veliko), soglasna napoved analitika trenutno zahteva prihodke v višini 119,8 milijarde dolarjev v pomembnem četrtletju, kar je več od 111,4 milijarde dolarjev v prvem četrtletju fiskalnega leta 2021.

Apple naj bi poročal o dobičku v četrtem fiskalnem četrtletju po zaprtju trga v četrtek, 28. oktobra.^