Vlaganje

Lockheed Martin ne bo zgradil naslednje mornariške fregate, vendar bo od nje vseeno pridobil

Lockheed Martin (NYSE: LMT)se je umaknil iz bitke v petih smereh za oblikovanje nove mornariške fregate in se namesto tega odločil, da se bo osredotočil na dobavo bojnih sistemov in drugih komponent končnemu zmagovalcu. Ta poteza je udarec za prizadevanja mornarice za diverzifikacijo svoje baze dobaviteljev, vendar je pametna odločitev za izvajalca.

Mornarica je februarja 2018 Lockheedu dodelila 15 milijonov dolarjev. Splošna dinamika (NYSE: GD), avstralski Austal UPORABE , Huntington Ingalls (NYSE: TO)in italijanski Fincantieri Marinette Marine za dokončanje idejne zasnove nove fregate z vodenimi raketami FFG(X).

Upodobitev Lockheed Martina

Upodobitev udeleženca Lockheed Martina FFG(X). Vir slike: Lockheed Martin.

koliko delnic potrebujete, da zaslužite

Končni zmagovalec bi moral prevzeti več kot 15 milijard dolarjev, ob predpostavki, da bo mornarica sledila svojim načrtom za nakup približno 20 ladij. Storitev je v svoji proračunski zahtevi za leto 2020 zahtevala 1,3 milijarde dolarjev za prvi trup FFG(X), vendar pričakuje, da bo ta cena padla na samo 800 milijonov dolarjev vsaka, ko bo program dozorel.

Izberite svoje bitke

V izjavi za novinarje je Lockheed Martin dejal, da se je podjetje namesto, da bi ostalo v konkurenci za izgradnjo čolna, 'odločilo, da se bo osredotočilo na bojni sistem FFG(X), ki zagotavlja tehnologije Lockheed Martina, kot je Aegis, orožni sistem, sistem za vertikalno izstrelitev MK 41, obdelava protipodmorniškega bojevanja in napredno elektronsko bojevanje.'Glede na cilj mornarice za FFG(X), se zdi, da se Lockheedovi orožni sistemi dobro ujemajo. Pentagon išče vojno ladjo, ki je bolj robustna od svoje zlobne obalne bojne ladje (LCS), ki jo je mogoče integrirati v bojno skupino na nosilcih ali samostojno zagotavljati ciljanje in izvidništvo.

Lockheedov program Aegis je najboljši sistem v razredu, ki je temelj mornariške flote rušilcev razreda Arleigh Burke, platforme podjetja pa bi nudile brezhibno integracijo širši floti.

Zdelo se je, da je Lockheed daleč za zmago na tekmovanju FFG(X). Podjetje je ponujalo nadgrajeno različico svojega LCS razreda Freedom, ki ga je bilo treba raztegniti in spremeniti, da bi ustrezal zahtevam mornarice. Ponudba Lockheeda je imela tudi potencialno dodatno zapletenost in stroške, saj podjetje nima ladjedelnice in bi namesto tega svojo fregato zgradilo na Fincantierijevi ladjedelnici v Wisconsinu, kjer je zgrajen LCS.Mornarica potrebuje zaveznike

Odločitev Lockheed Martina je udarec za prizadevanja mornarice, da razširi svojo pogodbeno bazo. Storitev si je prizadevala za povečanje izdatkov, da bi poskušala obrniti 60-letni trend, zaradi katerega se je zaprlo 14 novih ladjedelnic, povezanih z obrambo, zaradi česar je odvisna od dveh glavnih ladjedelnikov: Huntington Ingalls in General Dynamics.

Čeprav Lockheed Martin nima obsežnih ladjedelniških zmogljivosti, je najbolj logično, da se v boj vključijo neladjedelniška podjetja, ki temeljijo na ZDA. Lockheed Martin, najbolj znan kot proizvajalec lovcev F-35, se zdi, da se zanima za ladjedelništvo, saj pravi, da raziskuje nove priložnosti v plovilih brez posadke in velikih površinskih borcih.

kakšna so splošno sprejeta računovodska načela
Dve ladji LCS dveh razreda Lockheed Martin Freedom na manevrih, ko sonce zahaja za njima.

Dve ladji LCS razreda Lockheed Martin Freedom na manevrih. Vir slike: Lockheed Martin.

ali še vedno izdelujejo bankovce po 500 dolarjev

Vstop Huntingtona Ingallsa, spremenjene različice National Security Cutter (NSC) ameriške obalne straže, je preizkušen izvajalec, ki bo prišel po privlačni ceni in bi ga lahko obravnavali kot favorita v konkurenci FFG(X). Toda glede na sorazmerno mlajšo vlogo FFG(X) v primerjavi z nosilci, podmornicami in rušilci, menim, da je program priložnost za mornarico, da preseže Huntington Ingalls in General Dynamics in poskuša gojiti izvedljivo tretjo možnost za prihodnjo ladjo. tekmovanja.

To bi pomenilo, da Fincantieri, ki sodeluje z Lockheed Martinom, ponudi svojo fregato razreda FREMM, ki jo trenutno uporabljajo mornarice, vključno s tistimi iz Italije in Francije, ali Austal, ki ponuja nadgrajeno različico svoje ločene zasnove LCS. Oba bi lahko imela dobre možnosti v tem tekmovanju zmagovalec prevzema vse. Zdi se, da je treba gledati predvsem dizajn Fincantieri.

Osredotočanje na moč

Lockheed Martin je eden najboljših nakupov med obrambnimi izvajalci zaradi moči in globine svojega portfelja, z izpostavljenostjo številnim ključnim prednostnim nalogam Pentagona, vključno z lovskimi letali, protiraketno obrambo in hiperzvočno tehnologijo. Podjetje, ki so ga pred desetletjem kritizirali zaradi prevelike odvisnosti od F-35, ima zdaj arzenal programov, ki naj bi prispevali k prihodkom in zaslužku še v naslednjem desetletju.

Celo za največjega obrambnega izvajalca na svetu obstaja nevarnost, da se preganja vsak posel in se premalo širi. Vlagatelji bi morali navijati podjetje, da je tu usmerilo svoje vire na del programa, kjer ima Lockheed močne konkurenčne prednosti.

Medtem bo mornarica verjetno razočarana nad odločitvijo, a ker si bo služba prizadevala za vključitev novih tehnologij, se bodo pojavile možnosti, da se na krov vključijo dodatni izvajalci. In FFG(X) ostaja močna konkurenca v primerjavi z večino bitk vojaških ladij, pri čemer štirje borci ostanejo na površini.

Ne glede na izid tekmovanja FFG(X) ne pričakujte, da bo Lockheed Martin zapustil mornarico.^