Zaslužki

Prepis klicev o zaslužkih Kroger (KR) za 3. četrtletje 2020

Logotip kape norca z miselnim mehurčkom.

Vir slike: The Motley Fool.

Kroger (NYSE: KR)
Razpis o zaslužkih za 3. četrtletje 2020
3. december 2020, 10.00 ET

Vsebina:

  • Pripravljene pripombe
  • Vprašanja in odgovori
  • Pokličite udeležence

Pripravljene pripombe:


Operater

Dobro jutro in dobrodošli v konferenčnem klicu The Kroger Company za tretje četrtletje 2020. [Navodila za operaterja] Upoštevajte, da se ta dogodek snema. Zdaj bi želel konferenco predati Rebeki Manis, direktorici za odnose z vlagatelji. Prosim nadaljujte.

Sladka Rebeka - Direktor za odnose z vlagateljiHvala, Gary. Dobro jutro in hvala, ker ste se nam pridružili. Preden začnemo, vas želim spomniti, da bo današnja razprava vključevala izjave o prihodnosti. Opozoriti vas želimo, da so takšne izjave napovedi in da se dejanski dogodki ali rezultati lahko bistveno razlikujejo.

Podrobna razprava o številnih dejavnikih, za katere menimo, da bi lahko stalno pomembno vplivali na naše poslovanje, je vsebovana v naših dokumentih SEC. Kroger ne prevzema nobenih obveznosti do posodobitve teh informacij. Tako naše sporočilo za javnost v tretjem četrtletju kot tudi naše pripravljene pripombe s tega konferenčnega klica bodo na voljo na naši spletni strani ir.kroger.com. Po naših pripravljenih pripombah se veselimo vaših vprašanj.

[Navodila za operaterja] Zdaj bom klic preusmeril na Krogerjevega predsednika in glavnega izvršnega direktorja, Rodneyja McMullena.Rodney McMullen - Predsednik in glavni izvršni direktor

Hvala, Rebeka. Dobro jutro vsem in hvala, ker ste se nam pridružili. Danes z mano, da pregledam Krogerjeve rezultate za tretje četrtletje 2020, je glavni finančni direktor Gary Millerchip. Ko so bile sredi marca uvedene omejitve za obravnavo širjenja COVID-19, so mnogi podcenjevali, koliko časa bo trajalo, in število družin in skupnosti, ki bi jih prizadeli.

Številne zgodbe iz zadnjih devetih mesecev so bile najmanj vznemirljive. Iz te žalosti smo videli tudi najboljše dele človeške narave. Od ekip naših trgovin do naših sodelavcev v skladišču in voznikov ter naših digitalnih ekip, obratov in pisarn, je bila naša družina sodelavcev Kroger v tem obdobju nič manj kot neverjetna. Ponosen sem na naše predane sodelavce, ki so še naprej pridno izvajali našo preoblikovanje Restock Kroger, hkrati pa služili našim strankam, ko nas najbolj potrebujejo.

V tretjem četrtletju smo dosegli dobre rezultate. Kupci so v središču vsega, kar počnemo, naša prodaja pa ostaja povišana, mi pa še naprej povečujemo tržni delež, ko napredujemo v našem konkurenčnem načinu: sveže, naše blagovne znamke, podatki in personalizacija ter brezhibno. Želim poudariti, da je Krogerjeva digitalna prodaja danes postopoma donosna, delno podprta z našim hitro rastočim poslovanjem z digitalnimi mediji, deloma pa z našim nenehnim izboljševanjem operativne učinkovitosti. To velja za postopno prehodno stopnjo prodaje in imamo jasno pot za nadaljnje izboljševanje digitalne dobičkonosnosti.

Gary se bo tega podrobneje dotaknil čez nekaj minut, vendar sem želel opozoriti tudi na to, ker dokazuje moč ne le naše brezhibne ponudbe, temveč celotnega Krogerjevega ekosistema in kako se sestavni deli ujemajo skupaj in zagotavljajo vrednost našim strankam. in naši delničarji. Bolj kot kdaj koli prej smo prepričani, da so nas strateške odločitve in naložbe, ki smo jih sprejeli v zadnjih treh letih, postavili tako, da smo dosegli trenutek. In kot rezultat naše močne uspešnosti in doslednega pridobivanja tržnega deleža, zvišujemo naše smernice za preostanek leta. Prav tako smo pripravljeni zagotoviti po letu 2020 za naše stranke, sodelavce in delničarje, saj verjamemo, da bodo številni učinki COVID-19 strukturni in trajni.

Zaradi pandemije še naprej opažamo povečane velikosti košaric in manj obiskov strank. Stranke po vsej državi še vedno ostajajo doma, kuhanje doma pa je zdaj del nove rutine. Izpolnjujemo naraščajoče povpraševanje naših strank po vrhunskih izdelkih, saj iščejo veselje in izboljšane izkušnje. Trgujemo na nove načine, da zadovoljimo to povpraševanje in navdušimo naše stranke, da zamenjajo izdelke, kot so vrhunske jumbo borovnice, mimogrede pa so okusni in večji paketi jagod, malin, grozdja.

koliko denarja potrebujete, da začnete vlagati

Kulinarična inovacija Home Chefa navdušuje kupce z novimi predjedi in prilogami, pripravljenimi v pečici, ploščatimi kruhki, picami, solatami in sendviči. V kategoriji svežih juh smo predstavili nove okusne in slastne sorte Simple Truth in Home Chef. Naša prizadevanja vodijo tudi k močnemu pridobivanju tržnega deleža v obeh – rast pakiranih proizvodov, sveže pripravljene hrane in specialnega sira. Tudi tu naše blagovne znamke zares blestijo.

Naš večstopenjski portfelj blagovnih znamk nas dobro pozicionira, da izpolnjujemo različne potrebe in želje naših strank. Naša blagovna znamka je v tretjem četrtletju zrasla za 8,6 % in povečali smo tržni delež. Zasebna selekcija se je povečala za 17 %, Simple Truth pa za skoraj 15 %. To so neverjetne številke in dokazujejo, da medtem ko številni konkurenti ponujajo izdelke lastnih blagovnih znamk, je Krogerjev edinstven pristop do naših blagovnih znamk razlikoval v konkurenčnem načinu.

Z izkoriščanjem naših edinstvenih podatkov in vpogledov strank smo še naprej v ospredju inovacij izdelkov in razvoja novih izdelkov. V tretjem četrtletju smo lansirali 250 novih artiklov, največ v enem četrtletju. Novi izdelki za četrtletje so vključevali lansiranje na trendovskih področjih, kot so sveži pridelki, zamrznjena živila in razširitev naše rastlinske zbirke Simple Truth, ki je razkrila več kot 50 novih svežih in okusnih rastlinskih živil po dostopnih cenah. Zdaj gremo na naš tretji tekmovalni jarek, podatki in personalizacija.

Številni trgovci na drobno imajo transakcijske podatke, vendar nihče nima podatkov o strankah in vpogledov, ki jih ima Kroger. Kakovost naših podatkov je velika prednost, saj nam omogoča razvoj pomembnega alternativnega dobička, ki ustvarja prihodek od prometa, hkrati pa koristi našim strankam. Naša prizadevanja za personalizacijo motivirajo naše stranke, da še naprej kažejo zanimanje za Krogerjevo komunikacijo, kjer jih je skoraj 80 % prosilo za ustrezne informacije in ponudbe od nas. Stopnja odprtja e-pošte naših strank je skoraj 18 % višja od povprečja v panogi, kar ponazarja našo sposobnost, da svojim strankam ponudimo ustrezno vsebino in ponudbe.

Še naprej izboljšujemo našo tehnologijo personalizacije. Približno 95 % interakcij strank z izdelkom na našem spletnem mestu in v aplikaciji je omogočenih s personalizacijo, kar spodbuja bistveno višjo stopnjo angažiranosti v naših ponudbah in skoraj podvoji verjetnost dodajanja izdelka v košarico. Konkurenčni jarek naše trgovine je brezhiben. Kroger je začel vlagati v digitalno tehnologijo pred nekaj leti, da bi zgradil brezhiben ekosistem, ki bi zagotavljal karkoli, kadarkoli in kjer koli.

Kot del naše poti smo razvijali našo mrežo izpolnjevanja. Prvič, izkoriščanje naših obstoječih sredstev, naših fizičnih trgovin, zagotavljanje prilagodljivosti in bližine našim strankam s širokim in ustreznim asortimanom, ki ustreza njihovim potrebam. Drugič, razširitev naše mreže sredstev in zmogljivosti s portfeljem različnih velikosti objektov, optimiziranih na podlagi obsega, profila povpraševanja in gostote, z uporabo obsega in avtomatizacije za izpolnjevanje hitro spreminjajočih se potreb strank. Naše zgodnje naložbe so postavile temelje, vključno z več kot 2.200 lokacijami prevzema in več kot 2.450 lokacijami dostave, kar nam je omogočilo, da smo med pandemijo, ki jo imamo danes, zajeli povečano povpraševanje strank po ponudbi e-trgovine in dosegli 98 % naših strank z brezhibno uporabniško izkušnjo. okoli načinov nakupovanja v trgovini, prevzema, dostave in dostave na dom.

Inoviramo in gradimo svojo fleksibilno mrežo možnosti izpolnjevanja ter sodelujemo s ponudniki skupinskih rešitev. Kot smo pred kratkim napovedali, nadaljujemo z napredovanjem našega programa zmogljivosti Ocado z načrti za izgradnjo centrov za izpolnjevanje strank v Michiganu in v južni regiji države. Prihajajoče odprtje naših prvih dveh centrov za izpolnjevanje v začetku leta 2021 v Monroeju v Ohiu in Grovelandu na Floridi v sodelovanju, da bi izkoristili nekatere od njihovih zmogljivosti izpolnjevanja v trgovinah. Zelo trdo delamo, da zagotovimo, da imamo prave talente, ekipe in strukturo na pravih področjih v našem osnovnem poslovanju supermarketov in naših alternativnih dobičkovnih poslov.

Osredotočeni smo na razvoj, usposabljanje in spodbujanje notranjih talentov ter najem zunanjih vodilnih delavcev v industriji, kar skupaj poganja naš posel v maloprodajnih supermarketih kot tudi naša druga podjetja. Kroger zadnjih nekaj let vlaga v dvig plač naših sodelavcev na fronti. Kot del Restock Krogerja, objavljenega leta 2017, bo Kroger v obdobju od 2018 do 2020 vložil dodatnih 800 milijonov dolarjev na leto v povišanje plač pridruženih sodelavcev. Kot smo že omenili, je to - 300 milijonov dolarjev več od prvotne načrtovane naložbe.

Zaradi naše nenehne osredotočenosti na rast plač sodelavcev je Kroger povečal svojo povprečno stopnjo plače na več kot 20 USD na uro z našimi celovitimi in najboljšimi ugodnostmi v razredu, vključno z zdravstvenim varstvom, plačanim dopustom in upokojitvijo. Kot največji trgovec z živili v Ameriki je Kroger zavezan, da bo moč za dobro v skupnostih, ki jim služimo. Naš namen, hraniti človeški duh, še naprej usmerja, kako vodimo naše poslovanje, skrbimo za naše skupnosti in zagotavljamo vrednost vsem našim deležnikom. Od začetka našega ambicioznega Zero Hunger | Z načrtom družbenega vpliva Zero Waste v letu 2017 smo dosegli naš cilj, da do leta 2020 podarimo več kot 1 milijardo obrokov za prehranjevanje lačnih družin v naši skupnosti.

Prav tako še naprej povečujemo Krogerjevo preusmeritev odpadkov z odlagališča, saj smo lani dosegli 80 % preusmeritev na naši poti, da dosežemo 90 % preusmeritev ali Zero Waste. Letos je Kroger predstavil več novih dolgoročnih okoljskih zavez, ki jih najdete v našem letnem okoljskem, socialnem in upravljalnem poročilu. Prejšnji mesec smo bili ponosni, da smo bili uvrščeni med vodilne v svetovnem trajnostnem razvoju, kar je bilo prepoznano po naši vključitvi v indeks trajnosti Dow Jones že osmo leto zapored. Zavezani smo temu, da bomo še naprej vključevali meritve ESG v našo poslovno strategijo, s čimer bomo spodbujali skupno vrednost za naše sodelavce, stranke, skupnosti in delničarje.

Od marca smo vložili skoraj 1,3 milijarde dolarjev za nagrajevanje naših sodelavcev in za zaščito naših sodelavcev in strank z izvajanjem več deset varnostnih ukrepov, kot so namestitev zaščitnih predelnih sten in nalepk za fizično distanco tal. Še naprej zahtevamo maske in omejujemo število ljudi v naših trgovinah, da omogočimo fizično distanco in zagotovimo pogoste in pravilne postopke čiščenja. Spodbujamo tudi dodatne načine nakupovanja s prevzemom ali brezkontaktno dostavo. Naša skupna stopnja incidentov COVID-19 je še naprej nižja od stopnje v okoliških skupnostih, kjer delujemo.

Naša dobavna veriga ostaja močna in zdrava, naše trgovine pa dnevno dopolnjujemo, tako da so zaloge in izdelki, ki jih potrebujejo naše stranke, takoj na voljo. Da bi našim strankam zagotovili dostop do tistega, kar potrebujejo, smo proaktivno zagotovili dodatnih 5000 tovornjakov zalog in povečali rezerve distribucijskih zmogljivosti za 20 % znotraj naše dobavne verige, da bi napredovali in se izognili morebitnim motnjam v oskrbi. Poleg tega smo svoj nacionalni odtis spremenili z dinamičnim premikanjem obsega iz omejenih zmogljivosti in regij na objekte in regije z razpoložljivimi zmogljivostmi za sprejem. Kot ameriški trgovec z živili še naprej vidimo edinstveno priložnost, da smo del zdrave poti naših strank, poleg tega, da smo njihova izbira.

Ves čas pandemije smo ostali zavezani pomagati ljudem živeti bolj zdravo življenje, tako da ponujamo rešitve za testiranje na COVID-19 v kliniki in na domu. Ob podpori naše ekipe izkušenih zdravstvenih delavcev nam velikost in obseg našega zdravstvenega odtisa z več kot 2.200 lekarnami in 220 klinikami v 35 državah zagotavljata edinstveno zmožnost učinkovitega olajšanja testiranja na COVID-19 in imunizacije velikega dela prebivalstva ZDA po cepljenju. postanejo na voljo. Kroger Health je od aprila opravil več kot 250.000 testov COVID-19 in pred kratkim uvedel hitre teste na protitelesa, ki so zdaj na voljo v naši družini lekarn in klinik.

Prav tako smo partnerji v zvezni državi – s prizadevanji zvezne vlade, da našim skupnostim dostavi na stotine milijonov potencialno življenjsko reševalnih cepiv. Prav tako smo sodelovali z desetinami državnih zdravstvenih oddelkov pri pripravi na drugo zgodnje dajanje cepiv prednostnim populacijam. Ko bo na voljo cepivo, ki ga je odobrila FDA, se zavezujemo, da bo dostopno v skladu z zveznim načrtom uvajanja. Vse naše lekarne in klinike imajo strokovnjake, farmacevte z licenco, medicinske sestre, zdravnike pomočnike in tehnike.

Zdravje in dobro počutje sta ključni del naše ponudbe vrednosti za stranke. Stranke lekarn so bolj zveste, porabijo tri več na stranko. Že kar nekaj časa se k lekarništvu lotevamo z vidika vsekanalnosti, saj strankam omogočamo, da izberejo najustreznejši kanal za povezavo z nami, naj bo to v trgovini, po telefonu ali na spletu. Za vse naše kanale je naša strategija dosledna: poenostavite zdravstveno varstvo z ustvarjanjem rešitev, ki združujejo zdravje, dobro počutje in prehrano.

Še naprej sem ponosen na delo, ki ga naši sodelavci opravljajo, da bi služili drug drugemu, našim strankam in našim skupnostim. Zgodbe o njihovih dosežkih in nesebičnosti me navdihujejo vsak dan. Naložbe, ki smo jih naredili za izboljšanje naših konkurenčnih načinov, se obrestujejo in posledično povečujemo tržni delež. Zdaj ga bom predal Garyju za več podrobnosti v četrtletnih finančnih izkazih.

Gary?

Gary Millerchip - Glavni finančni direktor

Hvala, Rodney, in dobro jutro vsem. Ekipa Kroger je v tretjem četrtletju dosegla močne rezultate in zagotovila nadaljnji dokaz modela ustvarjanja vrednosti, ki smo ga delili na našem dnevu vlagateljev lani. Povečali smo tržni delež in v skladu z našim modelom ustvarjanja vrednosti bili disciplinirani pri uravnoteženju pomembnih naložb v naše stranke in naše sodelavce z izboljšano produktivnostjo in pospešeno rastjo v naših alternativnih dobičkonosnih poslov. Naložbe, ki jih izvajamo v našem poslovanju, nam omogočajo, da danes dosegamo močne rezultate in, kar je pomembno, nas tudi vzpostavljajo za zagotavljanje trajne rasti v prihodnosti.

Zdaj bom zagotovil več barv za naše rezultate v tretjem četrtletju. Dosegli smo prilagojeni dobiček na delnico v višini 0,71 USD na popravljeno delnico, kar je 51 % več kot v enakem četrtletju lani. Kroger je v tretjem četrtletju poročal o enaki prodaji brez goriva v višini 10,9 % in še naprej pridobival tržni delež. Naša enaka rast prodaje je bila široka in vsi oddelki, razen goriva, so dosegli pozitivno rast v primerjavi s prejšnjim letom.

Prednjačili so oddelki za meso in pridelke, ki še naprej poudarjajo pomen svežega in kako se razlikujemo v kakovosti in asortimanu za naše stranke. Digitalna prodaja se je v tretjem četrtletju povečala za 108 % in k enaki prodaji brez goriva prispevala približno 4,6 %. Dejavnost strank z našimi digitalnimi rešitvami spodbuja splošno zvestobo. Ko stranke sodelujejo tako z našimi fizičnimi trgovinami kot z digitalnimi kanali, jih obiskujejo pogosteje in v povprečju porabijo dvakrat več kot tisti, ki nakupujejo samo v trgovini.

Velika večina naših digitalnih strank nakupuje v trgovinah in na spletu. Zato smo prepričani, da nas brezhibna izkušnja, ki jo gradimo v naši trgovini in digitalnem ekosistemu, dobro postavlja za nadaljnjo rast v svetu po COVID-u. Hkrati je bila rast digitalne prodaje v četrtletju donosna na postopni osnovi in ​​še naprej izboljšujemo digitalno dobičkonosnost z zniževanjem stroškov za izpolnitev naročila za prevzem in pospeševanjem prihodkov od digitalnega oglaševanja. Kot je opozoril Rodney, vidimo jasno pot za nadaljnje izboljšanje digitalne dobičkonosnosti z izkoriščanjem naših orodij za personalizacijo za povečanje velikosti košarice in izboljšanje prodajne mešanice, nadaljnje znižanje stroškov za izpolnitev naročila z izboljšavami procesov in avtomatizacije ter nadaljevanje rasti prihodkov od digitalnih medijev.

Navdušeni smo tudi nad vrednostjo, ki jo je naša združitev s podjetjem Home Chef prinesla našim digitalnim zmogljivostim, tako v smislu razširjenih rešitev za obroke, ki so ponujene za naše stranke, kot tudi glede znatne rasti prodaje in izboljšav dobičkonosnosti, ki jih podjetje dosega. Prilagojeni dobiček iz poslovanja FIFO v tretjem četrtletju je znašal 871 milijonov dolarjev, kar je 33 % več kot v tretjem četrtletju 2019. Zadovoljni smo bili z našo sposobnostjo, da dosledno prenašamo prednosti povečane prodaje v četrtletju, kar je bilo v skladu z našimi pričakovanji in predhodno deljene smernice. Bruto marža je bila 23-odstotna za prodajo v tretjem četrtletju.

Stopnja bruto marže FIFO, brez goriva, se je v primerjavi z enakim obdobjem lani znižala za 2 bazični točki. V četrtletju smo dosegli izboljšave bruto marže s pomočjo učinkovitosti pridobivanja virov, prodajnega vzvoda in rasti alternativnih tokov dobička. Te ovire so nadomestile spremembe v prodajnem spletu zaradi COVID-19 in nenehne naložbe za zagotavljanje večje vrednosti za naše stranke, s čimer bomo zagotovili dolgoročno zvestobo strank in postavili podjetje za uspeh v letu 2021 in pozneje. Stopnja OG&A, brez goriva in postavk prilagoditev, se je zmanjšala za 30 bazičnih točk.

To odraža prodajni vzvod in močan nadzor nad stroški z izvajanjem pobud Restock Kroger, ki so več kot nadomestile nadaljnje naložbe, povezane s COVID-19, za zaščito zdravja in varnosti naših sodelavcev, strank in skupnosti ter povečane stroške spodbud. Zadovoljni smo z napredkom pri naših pobudah za prihranek stroškov Restock Kroger v četrtletju in smo še naprej na pravi poti, da bi v letu 2020 dosegli ciljno 1 milijardo USD prihranka. Na primer, z izvajanjem številnih izboljšav procesov in tehnologije v letošnjem letu smo so lahko v primerjavi z enakim lanskim obdobjem znižali stroške izpolnitve naročila za prevzem v trgovini za dvomestno vrednost, hkrati pa so izboljšali izkušnjo strank z občutnim skrajšanjem čakalnih dob strank. Gorivo ostaja pomemben del naše strategije za spodbujanje zvestobe strank.

V skladu s tržnimi trendi se je upad galonov v tretjem četrtletju upočasnil na približno 13 %. Na naših trgih ostajamo dobro pozicionirani zaradi naših praks nabave goriva in našega vodilnega programa nagrajevanja na trgu. Povprečna maloprodajna cena goriva je bila v tem četrtletju 2,15 USD v primerjavi z 2,62 USD v istem četrtletju lani. Naša marža goriva v centih na galono v tretjem četrtletju je bila 0,37 USD v primerjavi z 0,30 USD v istem četrtletju lani.

Krogerjeva podjetja z alternativnim dobičkom so zgrajena na platformi, ki izkorišča promet in podatke našega supermarketa. Naša podjetja z alternativnim dobičkom so imela zelo močno tretje četrtletje, ki jih je vodila izjemna rast našega digitalnega medijskega poslovanja Kroger Precision Marketing. Zaradi rasti digitalne prodaje, digitalne angažiranosti strank in novih zalog je KPM dosegel več kot 190-odstotno rast prihodkov. Več kot 1200 blagovnih znamk zdaj sodeluje s KPM kot boljšim načinom za vlaganje tržnih dolarjev, ki so jih prej porabili za oglaševalske platforme in podjetja za digitalne medije.

Blagovne znamke CPG še naprej izkoriščajo našo inteligenco občinstva za učinkovitejše aktiviranje gradnje blagovnih znamk, ki dosegajo boljšo donosnost naložbe v oglaševanje. Zahvaljujoč spretnosti naše ekipe in odzivanju na izzive, ki jih prinaša COVID, naša podjetja z alternativnimi dobički delujejo dobro in zdaj pričakujemo, da bo rast dobička za proračunsko leto 2020 presegla 100 milijonov dolarjev. Še naprej verjamemo, da bo alternativni dobiček glavni pospeševalnik naš model v prihodnosti in COVID-19 nista spremenila dolgoročnih pričakovanj o dobičku, ki so jih prej delili kot del Restock Kroger. Še naprej vlagamo v naše sodelavce kot ključni del Restock Kroger na različne načine, vključno z naložbami v plače, usposabljanje in razvoj.

Kot veste, je Kroger zadnje desetletje ali več iskal priložnosti za reševanje izzivov financiranja, s katerimi se soočajo pokojninski načrti več delodajalcev, v katerih sodeluje veliko naših sodelavcev. Verjamemo, da je stroške, povezane s financiranjem pokojnin, mogoče ublažiti, če se načrti sčasoma pregledajo in obravnavajo. Julija smo objavili poskusni sporazum za izboljšanje varnosti prihodnjih upokojitev več kot 33.000 družinskih sodelavcev Kroger v 20 lokalnih sindikatih UFCW z naložbo pred obdavčitvijo v višini skoraj 1 milijarde dolarjev, ki bo poplačana z obročnimi odplačili v naslednjih treh letih. . Z veseljem povem, da ta sporazum zdaj ratificirajo sodelujoči lokalni sindikalni prebivalci in Kroger bo v četrtem četrtletju zaračunal neto dobiček v višini približno 0,98 USD na popravljeno delnico na podlagi GAAP.

To ne vpliva na prilagojeni čisti dobiček na popravljene rezultate za delnico za leto 2020, ki so podani na podlagi, ki izključuje prilagojene postavke, kot je ta prispevek. V tretjem četrtletju smo ratificirali nove delovne pogodbe z UFCW, ki zajemajo sodelavce v Las Vegasu in Dallasu. Prejšnji teden smo ratificirali novo delovno pogodbo z UFCW, ki zajema sodelavce v Zahodni Virginiji, in trenutno se pogajamo z UFCW za pogodbe, ki zajemajo sodelavce trgovin v Little Rocku, Houstonu in Arizoni. Naš cilj pri vsakem pogajanju je najti pravično in razumno ravnovesje med konkurenčnimi stroški in odškodninskimi paketi, ki zagotavljajo solidne plače, kakovostno cenovno dostopno zdravstveno varstvo in upokojitvene ugodnosti za naše sodelavce.

Prizadevamo si, da bi bil naš celoten paket ugodnosti primeren za današnje sodelavce. Na naše finančne rezultate še naprej pritiskajo stroški zdravstvenega varstva in pokojnin, s katerimi se nekateri naši konkurenti ne soočajo. Z našimi lokalnimi sindikati in mednarodnimi sindikati, ki zastopajo številne naše sodelavce, še naprej komuniciramo o pomenu rasti našega poslovanja na donosen način, ki nam bo pomagal ustvariti več delovnih mest in kariernih priložnosti ter povečati varnost zaposlitve za naše sodelavce. Zdaj se obrnemo na finančno strategijo.

Še naprej ustvarjamo močan prosti denarni tok in ostajamo zavezani našemu predhodno sporočenemu okviru za dodelitev kapitala. Še naprej vlagamo v posel, da bi spodbudili dobičkonosno rast, hkrati pa ohranili našo trenutno oceno dolga za naložbe in vračali presežek prostih denarnih sredstev vlagateljem z odkupi delnic in rastočimi dividendami skozi čas. Zdaj pričakujemo, da se bodo skupni kapitalski izdatki leta 2020 gibali med 2,8 milijarde in 3,2 milijarde dolarjev. Ta nižji razpon je predvsem posledica pričakovane zamude, kdaj bo poraba nastala zaradi COVID-19.

Smo disciplinirani glede tega, kako razporejamo kapital, da zagotovimo, da bodo naše naložbe prinesle močan donos, in še naprej vidimo številne priložnosti za vlaganje v podjetje, da bi podprli trajnostni dolgoročni prihodki in rast dobička v skladu z našimi cilji družbene odgovornosti podjetij. Koeficient neto skupnega dolga Krogerja in prilagojenega EBITDA znaša 1,74 v primerjavi z 2,5 pred letom dni. To je pod našim ciljnim razponom od 2,3 do 2,5. Naša močna likvidnost odraža našo izboljšano poslovanje in znatne izboljšave obratnega kapitala.

To izboljšanje obratnega kapitala vključuje vpliv začasnega povečanja skladiščenja in kopičenja zalog v tretjem četrtletju, ki ga je Rodney omenil prej, kar smo izvedli, da bi zmanjšali motnje oskrbe zaradi višjih napovedi primerov COVID v zimskih mesecih. Kroger je v četrtletju odkupil 304 milijone dolarjev delnic v skladu z dovoljenjem uprave za 1 milijardo dolarjev, objavljenim 11. septembra 2020. Do danes je Kroger odkupil 989 milijonov dolarjev delnic. Junija je Kroger dividende povišal za 13 %, kar je 14. leto zapored povišanja dividend.

Na koncu bi rad dodatno obarval naše smernice za preostanek leta 2020. Kot smo že povedali, je pandemija COVID-19 spremenila obete za maloprodajo hrane in še naprej spremljamo, ocenjujemo in prilagajamo svoje načrte za reševanje težav vpliva na naše poslovanje. Zaradi naše nenehne močne prodaje in tržnega deleža ter pričakovanja trajnih trendov domače porabe hrane za preostanek našega proračunskega leta zvišujemo naše smernice za celotno leto 2020. Za celotno leto 2020 zdaj pričakujemo, da bo skupna identična prodaja brez goriva okoli 14 %.

Pričakujemo, da bomo dosegli prilagojeno rast EPS za približno 50 % do 53 % in prilagojen prosti denarni tok v višini 2,8 milijarde USD na 3,1 milijarde USD. Naše smernice predvidevajo nenehne naložbe v stranko in tekoče stroške, povezane s COVID-19, za zaščito varnosti naših strank in sodelavcev, uravnoteženo z nenehnim izvajanjem pobud za prihranek stroškov in rastjo alternativnih dobičkov. Če pogledamo v leto 2021, verjamemo, da bo naša uspešnost močnejša, kot bi pričakovali pred pandemijo, če jo gledamo kot dvoletni naloženi rezultat za identično prodajo brez rasti goriva in kot sestavljeno stopnjo rasti v letih 2020 in 2021 za prilagojeni dobiček - rast na delnico. Ostajamo prepričani v naš poslovni model in svojo sposobnost doseganja dosledno privlačnih skupnih donosov delničarjev.

Veselimo se, da bomo zagotovili podrobne smernice za leto 2021 in vas posodobili na našem načrtu za zagotavljanje dolgoročne rasti marca prihodnje leto. Zdaj ga bom vrnil Rodneyju.

Rodney McMullen - Predsednik in glavni izvršni direktor

Hvala, Gary. Tudi v času pandemije izvajamo svojo strategijo in še naprej povečujemo tržni delež. Močan osnovni zagon v našem osnovnem poslovanju v supermarketih in pospeševanje rasti našega alternativnega dobička dokazujeta, da uspešno preoblikujemo naš poslovni model, da bi zagotovili dosledno močan in privlačen skupni donos delničarjev v letu 2020 in pozneje. Zdaj se veselimo vaših vprašanj.

Vprašanja in odgovori:


Operater

[Navodila za operaterja] Naše prvo vprašanje je od Simeona Gutmana z Morgan Stanley. Prosim nadaljujte.

Simeon Gutman - Morgan Stanley - analitik

Zdravo. Dobro jutro. Hvala vsem. Želel sem vprašati glede e-trgovine.

Ne zdi se, kot da bi dobil izrecno opozorilo kot nasprotni veter, čeprav se je v smislu prodaje nekako podvojil, zato vas lahko vprašam, kje se prikazuje v P&L. In potem večje vprašanje, verjetno se bo prodaja nekoliko normalizirala leta 21, vendar mislimo – ali ne vem, ali menite, da bo digitalno še vedno povišano, kako se to pokaže v P&L za naslednje leto?

Rodney McMullen - Predsednik in glavni izvršni direktor

da. Hvala, Simeon, za vprašanje. Če pogledate e-trgovino, kot sva oba z Garyjem omenila, je to četrtletje donosno glede na postopno rast. Poganjalo ga je nenehno izboljševanje pri zmanjševanju stroškov za storitve naših digitalnih strank in postopna rast medijev.

In kot sva oba omenila, pričakujemo, da bomo še naprej napredovali na obeh frontah. Torej, ko gledate na leto 2021, pričakujemo – očitno digitalna rast ne bo tako visoka, kot je bila leta 2020, vendar bi pričakovali, da bo stranka še naprej pričakovala in želela digitalne storitve. Ampak stvar, ki je zame navdihujoča in super za videti, je, da kupci, ki so digitalni nakupovalci, na splošno še vedno prihajajo v trgovino, da bi jo uporabili – da bi imeli izkušnjo v trgovini, ko to želijo. In ta stranka v bistvu porabi dvakrat več, kot porabi, če ne.

Tako nam je zelo všeč celotna brezšivna vsekanalna izkušnja, ki jo zagotavljamo in ustvarjamo za stranko. In pričakovali bi, ko bomo nadaljevali naprej, da bomo še naprej napredovali pri dobičkonosnosti tega digitalnega kupca. In potem je očitno, ko enkrat presežete začetne stroške Ocada in nekaterih centrov za mikro izpolnjevanje in podobne stvari, je to bistveno nižji strošek kot storitev za stranko v trgovini. Ko torej res pogledamo vse dele skupaj, nam je všeč napredek, ki ga dosegamo, in smo navdušeni nad nenehnim napredkom, ki ga pričakujemo.

Mi – vse, kar lahko vidimo, menimo, da je pandemija pospešila rast ali prehod na digitalno tehnologijo verjetno za tri leta. Ne bi me presenetilo, če bi za malenkost padel, vendar mislim, da bi - od tega bo še naprej rasel, ker je to dolgoročni trend, ko stranka resnično pričakuje, da bo lahko nekaj dobila v trgovini, prevzem ali dostava. In pričakujejo, da se bodo lahko premikali naprej in nazaj glede na to, kar jim je enostavno. Ne vem, Gary, bi rad kaj dodal?

Gary Millerchip - Glavni finančni direktor

No, popolnoma se strinjam, Rodney, s tvojimi splošnimi komentarji. Mogoče nekaj podrobnosti, mislim, v letih 2020 in 2021, samo za nadgradnjo nekaterih Rodneyjevih komentarjev. Najprej, ko razmišljate o letu 2020, bi govorili o stopnjah prenosa, ki so očitno nižje pri digitalnih, čeprav so postopoma pozitivne. Torej, način, kako bi se to prikazalo v naših poslovnih rezultatih, je običajno pri rasti prodaje, ki jo vidimo letos.

Običajno bi lahko opazili prehodno stopnjo severno od 15 % pri tradicionalni navadni prodaji. Mešana stopnja med digitalnim in trgovinskim ter upoštevanjem stroškov COVID se lahko giblje okoli 10 % v primerjavi s temi 15 % ali več. Kombinacija nižje stopnje prenosa v digitalni obliki in naraščajočih stroškov COVID-a bo torej znižala to splošno mešano stopnjo. Zanimivo pa je, da smo na konkretnem primeru, kot veste, v četrtletju promocijsko odvzeli honorar, tako da bi bil to ovira za bruto maržo.

Toda v resnici vrednost, ki jo ustvarjamo s prihodki od medijev, to resnično izravnava, zato smo lahko vlagali v stranko, medtem ko smo lahko ta prihodek še vedno nadomestili s ponudbo personaliziranih digitalnih komunikacij strankam, ki spodbujajo nove tokove prihodkov za izravnavo to promocijsko dejavnost. In ko razmišljate o letu 2021, je samo ena vrsta -- predvidevam, da je nenavaden pojav, samo če razmišljate o tem, toda več izboljšav naredimo v našem digitalnem poslovanju, ko še naprej izboljšujemo digitalno dobičkonosnost, tako kot smo odvzemite stroške iz naročila za izpolnitev stroškov, saj povečujemo povprečno vrednost naročila s personalizacijo, ko povečujemo prihodke iz medijev, da – ti vetrovi bodo – če jih dosežemo v tretjem četrtletju tega leta, bomo v celoti izkoristili v celotnem obsegu naslednje leto. Torej bi dejansko na isti ravni poslovanja digitalni veter v hrbtu finančnega modela prihodnjega leta. Zdaj očitno, ko digitalna še naprej raste, bo prihodnje leto ustvarila nekaj dodatnih naložb.

Toda na osnovni ravni poslovanja, ki jo ustvarjamo v letu 2020, ko boste ustvarili polno korist od teh prihrankov stroškov iz prihodkov iz medijev, bo to naslednje leto postalo vetrnica za to osnovno raven poslovanja v smislu izboljšanja donosnosti digitalne tehnologije.

Simeon Gutman - Morgan Stanley - analitik

Hvala, Gary. Mogoče samo eno nadaljevanje in mislim, da bo Rodney omenil tudi mikro izpolnjevanje sčasoma. Da pojasnim, prevzem, ki ga opravljate za naročila »klikni in preberi« ali prevzame, vse prevzeme opravijo zaposleni v podjetju in mislim, da je to pritisk v liniji SG&A. Instacart in partnerstva tretjih oseb, kje je to prikazano v P&L? Ali kdo od vaših zaposlenih dejansko izbira za Instacart? In potem velika slika, ekonomija z nekaterimi od teh tretjih oseb, mislim, kje je cenovna moč? Ali imate pri nekaterih od teh partnerjev moč pri oblikovanju cen? In najlepša hvala.

Gary Millerchip - Glavni finančni direktor

da. Simeon, imel bi prav glede načina, na katerega bi se naš glavni posel prevzema prikazal v naših poslovnih rezultatih, saj je nižja stopnja prenosa delo, povezano z izbiro izdelka v trgovini. To je tisto, kar poganja srednjo enomestno stopnjo prenosa v primerjavi z vrsto visoke stopnje najstniških let, če želite, pri tradicionalni navadni prodaji. Mislim, da imamo z Instacartom precej edinstven model.

So naš prevladujoči partner. Za dostavo uporabljamo tudi druge partnerje. Del tega poslovanja Instacarta se torej še vedno izvaja prek ekosistema Kroger. Tako bi stranka prišla na kroger.com ali aplikacijo Kroger in bi naročila tudi dostavo živil.

Instacart bi ta izdelek izbral namesto nas, vendar ga upravljamo prek ekosistema Kroger. Tako bi pomemben del našega obsega stekel tja. In potem seveda nadomestimo Instacartu ali drugi tretji osebi za to storitev. In to bi se pojavilo tudi v OG&A.

In tako bi bilo podobno področje P&L. Del podjetja, kjer Instacart uporablja lastna digitalna sredstva in stranke, ki gredo skozi digitalni ekosistem Instacarta, bi res potekal bolj kot tradicionalna prodaja in ne bi imel enake ravni vpliva na dobiček in izgubo. Smo velik partner Instacarta. In očitno zelo tesno sodelujemo z njimi, da zagotovimo čim večjo učinkovitost modela in nadaljujemo z delom na tem, kje lahko izboljšamo donosnost prenosa na vseh teh načinih.

Rodney McMullen - Predsednik in glavni izvršni direktor

Da, in nenehno bi iskali ljudi, s katerimi bi sodelovali, da bi pomagali pospešiti naše izkušnje za naše stranke. Torej je primer, ki ga je navedel Gary, le eden od številnih različnih partnerjev, nekateri pa so večja podjetja, nekatera so manjša podjetja, toda v resnici je to, kako poskrbimo, da bomo za stranko zagotovili tako, kot želijo, da se jim dostavi .

Operater

Naslednje vprašanje je Rupesh Parikh z Oppenheimerjem. Prosim nadaljujte.

Erica Eiler - Oppenheimer & Co. Inc. – analitik

Dobro jutro. To je pravzaprav Erica Eiler za Rupesh. Hvala, ker ste sprejeli naše vprašanje. Zato nisem prepričan, koliko barve lahko zagotovite tukaj, vendar poskušamo oceniti, katere prednosti ste opazili na meji bruto marže v zadnjih četrtletjih, ki bi lahko izginile leta 2021.

Torej, ko gledamo proti naslednjemu letu, z možnostjo, da se del nedavnega razcveta živil obrne, ali bi morali razmišljati o večjem pritisku na bruto maržo kot v običajnem letu, ko se koristi tega prodajnega vzvoda obrnejo? In potem je kaj pozitivnega ali negativnega, kar nam lahko opišete naslednje leto na meji bruto marže, ko razmišljamo o primerjavah in letu 2021 na splošno?

Gary Millerchip - Glavni finančni direktor

da. Hvala za vprašanje, Erica. Na tej točki se ne bi spuščali v podrobnosti glede podrobnih navodil za leto 2021, saj nameravamo deliti več barv o naših splošnih obetih za prihodnje leto na našem Dnevu vlagateljev v marcu in prek naše posodobitve v četrtem četrtletju, ko pridemo do tega. Kar bi rekel, je na splošno mislim, da se je treba spomniti, da ko govorimo o naložbah, ki jih danes vlagamo v bruto maržo, so mnoge od teh na področjih, ki so za stranko najbolj pomembna glede prilagojenih promocij in vrednostne ponudbe, ki resnično odmevajo pri strankah na področjih, za katera verjamemo, da bodo dolgoročno spodbujale zvestobo, so v najpomembnejših kategorijah za kupce okoli Fresh, ker je to tisto, kar je v prvi vrsti poganjalo njihovo odločitev za nakupovanje pri prodajalcu hrane.

Še naprej vlagamo v oglaševanje, da povečamo marketinško učinkovitost in delež glasu. To so torej naložbe, ki smo jih izvajali letos, ker vse, kar vidimo v naših podatkih in vpogledih, pravi, da – da zagotovimo, da bomo ob koncu okolja COVID-a izšli v močnejšem položaju, kot smo bili in pridobivanja tržnega deleža, verjamemo, da so te naložbe, ki jih izvajamo, ključnega pomena za to, in ustvarjajo večjo ločitev od nekaterih naših tradicionalnih vrstnikov, ko se približujemo tem časovnemu obdobju s COVID-19. Številne od teh naložb so odgovorne po vsakodnevnih nizkih cenah. Zato ne bi nujno mislil, da bi morale biti vse v letu 2021 v primerjavi z letom 2020 inkrementalne, saj bomo med tem, ko jih bomo krožili, naslednje leto očitno namestili nove promocije, vendar so nove in niso ena na vrh drugega.

To je nov koledar naložb, ki ga naredimo. Zato ni nujno, da bi morale biti naložbe, ki jih izvajamo, bistveno drugačne. Zagotovo bo v modelu naslednje leto nekaj edinstvenih dejavnikov, ko boste v nekaterih prodajnih ukrepih opazili razdolževanje, ki prav tako ustvarja nekaj ovir pri modelu, ki ga kolesarite, vendar z nenehnimi izboljšavami, ki jih spodbujamo pridobivanja, nenehne izboljšave, za katere pričakujemo, da jih bodo spodbudili v okviru medijskih prihodkov, v okviru alternativnih dobičkov, ki so šli v bruto maržo, se še vedno zelo dobro počutimo glede modela ravnotežja, ki smo ga delili z vami in investicijsko skupnostjo, da bi lahko še naprej uravnotežiti naložbe z naraščajočo zvestobo strank in spodbujati rast celotnega zaslužka.

Rodney McMullen - Predsednik in glavni izvršni direktor

Gary je to le na kratko omenil, marca pa bomo podrobneje obravnavali, a če pogledate na splošno, vidimo pomembne priložnosti za nadaljevanje s spremembo procesa in pokritje stroškov tako pri blagu, ki ni za nadaljnjo prodajo, pri stroških blaga in obratovanju. stane sam. In marca bomo podrobneje obravnavali. Toda Gary je omenil, da smo letos na pravi poti, da odvzamemo več kot 1 milijardo dolarjev, in še vedno vidimo priložnost v letu 2021, da zmanjšamo dodatne stroške, ne da bi vplivali na izkušnjo strank.

Erica Eiler - Oppenheimer & Co. Inc. – analitik

zakaj so zaloge ge tako nizke

V REDU. Super. To je koristno. In potem samo – mislim glede na nekaj v zadnjem času – nekaj nedavnih dogodkov v industriji na strani spletnih lekarn, nas lahko spomnite, kje je Kroger trenutno s samo prizadevanji na strani spletnih lekarn? Kakšne priložnosti vidite za naprej? In prav tako vas samo zanima, kaj vidite, ko potrošniki sprejmejo vaše obstoječe ponudbe?

Rodney McMullen - Predsednik in glavni izvršni direktor

Da, je -- kot sem že omenil v pripravljenih pripombah, v naših trgovinah kupec v lekarni običajno zapravi trikrat več. In stranka v lekarni, za nas smo trdo delali, vse naše ekipe, tako da smo hrano obravnavali kot zdravilo. In vse bolj se učimo, kako resnično pomagati strankam jesti bolj zdravo in živeti bolj zdravo. In za nas je to, da skupaj pomagamo strankam, da ostanejo zdrave.

Če pogledate nekatere različne kartice v smislu ponudbe popustov, so to stvari, ki jih ponujamo že nekaj let. Imamo partnerstva z GoodRx kot primer in nato še z drugimi. In za nas mislimo, da je del našega celotnega ekosistema. Zelo nam je všeč dejstvo, da lahko strankam pomagamo jesti bolj zdravo in primerno hrano.

In zdi se, da približno polovico stroškov zdravstvenega varstva povzroči način prehranjevanja ljudi in ljudem pomagamo jesti bolj zdravo. In to je partnerstvo, za katerega menimo, da bo dobro delovalo. Ena od stvari, ki jih ugotovimo, je, da stranke še vedno cenijo – občasno cenijo spletno, včasih dostavo, a prav tako zelo cenijo – da imajo zdravstvenega delavca, s katerim se lahko pogovarjajo ena na ena, da odgovori na svoje vprašanja, in to je tisto, kar lahko ponudimo, osebno ali preko zdravja na daljavo.

Erica Eiler - Oppenheimer & Co. Inc. – analitik

V REDU. Super. Hvala in lepe praznike.

Rodney McMullen - Predsednik in glavni izvršni direktor

Hvala, Erica. Ti tudi.

Gary Millerchip - Glavni finančni direktor

Ti tudi.

Operater

Naslednje vprašanje je od Kena Goldmana z J.P. Morganom. Prosim nadaljujte.

Ken Goldman - J.P. Morgan - analitik

Živjo Dobro jutro. Hvala vam.

Rodney McMullen - Predsednik in glavni izvršni direktor

Dobro jutro.

Ken Goldman - J.P. Morgan - analitik

V dobavni verigi je od vas dostojna inflacija. Vse od koruze do tovora. Mislim, da je varno reči, da je vaša neto cena že zrasla, zahvaljujoč zmanjšanemu popustu, tudi če se morda niste umaknili toliko kot vaši kolegi. Zanima pa me, v kolikšni meri vas nekateri vaši prodajalci zdaj prosijo, da zaradi inflacije sprejmete zvišanje cen na njihovem koncu, in kakšen je vaš apetit, da sprejmete ta povišanja in jih posredujete potrošnikom, še posebej, ko razmišljamo o naslednjih nekaj mesecev.

In potem razumem, kajne, želite biti cenovno konkurenčni, vendar je mogoče argumentirati, da imate tudi v okolju z nizko elastičnostjo možnost dvigniti nekatere cene višje. In zato me zanimajo vaše misli tukaj.

Rodney McMullen - Predsednik in glavni izvršni direktor

Da, ko pogledaš -- in pustil bom Garyja, da se poglobi v nekatere podrobnosti. Toda če pogledate na splošno, je malo inflacije [neslišno] nekoliko lažje. In nimamo [neslišno], imamo malo inflacije. Toda kot veste, smo zgradili poslovni model, ki je močan, ne glede na to, ali je inflacija visoka ali nizka ali karkoli vmes.

Če pogledate tretje četrtletje, je bila inflacija v tretjem četrtletju le nekoliko nižja kot v drugem četrtletju, in to predvsem pri mesnih izdelkih, kar je bilo skladno s pričakovanimi. Sprva boste vedno sodelovali s CPG-ji, da bi poskušali najti načine, kako odstraniti stroške iz sistema, tako da našim strankam ne bo treba imeti inflacije. In tako je nekaj, da je vsak CPG, to partnerstvo, drugačen pristop v smislu poskušanja najti način za zmanjšanje teh vplivov na stranke. Ne vem, Gary, bi rad kaj dodal ali nekaj podrobnosti o Kenovem vprašanju?

Gary Millerchip - Glavni finančni direktor

Seveda. Hvala, Rodney. Ken, na splošno bi rekel, da vidimo, kot je Rodney omenil in verjetno ste nas že slišali reči, da svoj model gradimo na podlagi nekakšne inflacije od 0,5 % do 1 %, kar je usklajeno z Rodneyjevim začetnim komentarjem. Videli smo, da je inflacija bolj v nekem 2-odstotnem razponu, bi rekel, in rahlo navzgor ali navzdol, kot je omenil Rodney, vendar na splošno v takem razponu.

Z naše perspektive je očitno težko napovedati, kam točno gre inflacija. Če pomislite na hrano v sistemu, v celotni dobavni verigi ne vidimo ničesar, zaradi česar bi bili bistveno drugačni. Obstajajo pa očitno tudi tveganja pri COVIDu in pri tem, kar se je zgodilo v prvem četrtletju v zvezi z mesom, kot je pred trenutkom omenil tudi Rodney, in res zagotovo obstajajo nekatere kategorije pridelkov, vendar je zaradi sezone tudi nekaj primanjkovalo zalog. Ampak nič, kar bi rekel, da bi nas danes dramatično prevzelo, saj se veselimo zunaj tega razpona 2 % daj ali vzemi.

Mislim, da bomo s te perspektive, kot je dejal Rodney, vedno iskali načine, kako to ublažiti, kjer koli lahko. Kjer je to upravičeno in smiselno, potem seveda pogledamo, kako bi to prenesli na stranko. In res, poskušamo prekiniti povezavo med inflacijo in tem, kaj je smiselno prenesti naprej, in nato našimi naložbami v cene, ki so bolj osredotočene na to, kje po našem mnenju stranka išče največjo vrednost in kaj bo spodbudilo dolgoročno zvestobo. Zato se res trudimo in poskrbimo, da bomo to storili, če je smiselno prestopiti nanje.

Toda res vedno iščemo načine, kako se lahko resnično globlje povežemo s stranko in hkrati gradimo zvestobo.

Ken Goldman - J.P. Morgan - analitik

To je koristno. Hvala vam. Za moje hitro spremljanje slišimo nekaj in vidimo nekaj znakov, da se je shramba potrošnikov v zadnjih nekaj tednih nekoliko napolnila, saj se je COVID žal poslabšal. Nam lahko pomagate s tem, kar vidite tam? In morda kaj to pomeni za dosedanji trend četrtletja glede na vaše številke?

Rodney McMullen - Predsednik in glavni izvršni direktor

Ken, rekel si besedo in Todd mi skuša pomagati razumeti, kaj si...

Neznan zvočnik

Obremenitev shrambe.

Rodney McMullen - Predsednik in glavni izvršni direktor

Obremenitev shrambe. – da, na začetku četrtletja smo postavili omejitve za določene kategorije in res je bil – razlog, da smo to storili, je bil zaradi zgodnjih spoznanj. In mi smo – kot smo že omenili, smo videli, da ljudje nakupujejo manjkrat, a kupujejo več, ko nakupujejo. Druga stvar, ki je -- prazniki, očitno, na božič, bo pokazal čas, ampak -- in novo leto, vendar so ljudje očitno praznovali praznike v precej manjših družinskih srečanjih, kot bi jih imeli v preteklem letu.

Tako se dogaja malo vsega naštetega. Ena od stvari, ki jih je naredila naša ekipa v dobavni verigi, je bila, da je šla in dobila dostop do dodatnega skladiščnega prostora, nato pa je naša nabava lahko kupila nekaj tega težko najdenega inventarja, tako da bomo tam za naše stranke. Zato bi rekel, da je na splošno precej omejeno. Na Zahodu je nekoliko močnejši kot na Srednjem zahodu samo zaradi tega, kjer so zdaj različni deli države COVID-19 in njihovega pristopa do COVID-a.

Toda na splošno ne toliko, kot smo videli v začetku leta, ampak nekaj.

Gary Millerchip - Glavni finančni direktor

Ken, edina stvar, ki bi jo dodal k drugemu delu vašega vprašanja. Torej, ko pogledate kadenco prodaje, zadnje četrtletje bi rekel, da je razmeroma dosledno v celotnem četrtletju, dajte ali vzemite odstotek v samo – kjer smo pristali pri 10,9 %, kot je omenil Rodney. Vsekakor smo opazili nekaj variabilnosti med zahodom in srednjim zahodom. Mislim, da je Zahod bolj dvignjen zaradi nekaterih večjih omejitev, ki so veljale.

Ko pogledamo trend v tekočem četrtletju, bo v četrtem četrtletju do danes zelo podoben v četrtem četrtletju v primerjavi s tistim, kjer smo končali v tretjem četrtletju. Zanimivo pa bi bilo, da bi bilo – in Rodney je na to tudi aludiral, da bi v prvih nekaj tednih četrtletja videli več te povišane porabe na šibkejši zahvalni dan, medtem ko bi v vsakem običajnem okolje bi bil teden izjemen teden. Ne bi bil na isti ravni kot tipičen teden za COVID, ki smo ga videli. Tako ste zaradi mešanice teh treh tednov videti zelo podobni tistemu, kjer smo bili v tretjem četrtletju.

In glede Rodneyja mislim, da je ena od stvari, zaradi katerih smo zapustili razpon smernic, očitno ta, da pričakujemo nadaljnji veter v hrbtu pri izvajanju naše strategije in da se trendi COVID-a nadaljujejo s hrano doma. Toda potem pri razumevanju, kako točno se odvijajo prazniki, ko imaš še dva praznika, malo kot zahvalni dan z božičem in novim letom, ki še prihajata, in potem Super Bowl dejansko pade v naše letošnje proračunsko leto, medtem ko je bil v fiskalno četrtletje lanskega leta, kar ima precejšen vpliv tudi na prodajo. Torej, kako naše stranke preživijo praznična srečanja in kako velike so tudi njihove košarice ter kako se to vedenje izkaže, je še vedno nekaj, kar bo po mojem mnenju zanimivo videti in se razvijati v prihodnjih tednih in mesecih.

Ken Goldman - J.P. Morgan - analitik

To ima smisel. Najlepša hvala.

Rodney McMullen - Predsednik in glavni izvršni direktor

Hvala vam.

Operater

Naslednje vprašanje je Michael Lasser z UBS. Prosim nadaljujte.

Mark Carden - UBS -- analitik

Dobro jutro. Danes je Mark Carden za Michaela. Najlepša hvala za vprašanje. Torej ste ugotovili, da še naprej prevzemate tržni delež.

Če predpostavimo, da je to v primerjavi z drugimi trgovci na drobno, od kod prihaja? Je večinoma iz majhnih tradicionalnih igralcev? Množični trgovci? Še en kanal? Malo več barve bi bilo v pomoč. Hvala.

Rodney McMullen - Predsednik in glavni izvršni direktor

da. Kot veste, tržnega deleža nikoli nismo gledali glede na to, od kod prihaja, in naredimo vse, kar je v naši moči, da razširimo trg in potem, kako nam gre na tem trgu. Zato menimo, da je tržni delež precej širok. Dobimo ga tako, da naše obstoječe stranke pri nas porabijo več.

Nekaj ​​tega je posledica naše digitalne ponudbe v brezhibnosti digitalne ponudbe. Nekaj ​​tega je posledica tega, da pridobivamo nove stranke v naš ekosistem, tako digitalno kot v trgovinah. Torej je res zelo široko zasnovan glede na to, od kod prihaja.

Mark Carden - UBS -- analitik

V REDU. In potem kot nadaljevanje morebitne posodobitve pobude Walgreens in ali želite tam pospešiti širitev? Hvala.

Rodney McMullen - Predsednik in glavni izvršni direktor

Rekel bi, da se še naprej učimo. Res še nismo v položaju, ko bi se odločali, ali se širimo ali karkoli. Nadaljuje se – stranke se odzivajo pozitivno, vendar se še naprej učimo, kako se bolje in globlje povezati s strankami. Tako vesela, a še zgodaj.

Mark Carden - UBS -- analitik

Super. Najlepša hvala.

Rodney McMullen - Predsednik in glavni izvršni direktor

Hvala, Mark.

Operater

Naslednje vprašanje je od Grega Badishkaniana z Wolfe Research. Prosim nadaljujte.

Spencer Hanus - Wolfe Research – analitik

Dobro jutro. To je Spencer Hanus za Grega. Moje prvo vprašanje je, ali lahko govorite o tem, kako menite, da naložbe v cene danes poganjajo premike delnic v tem operativnem okolju? In ali vidite, da napredovanja danes postajajo pomembnejša, kot so bila pred tremi ali šestimi meseci, in kako razmišljate o tem, ko gremo v leto 2021? Hvala.

Rodney McMullen - Predsednik in glavni izvršni direktor

da. Če pogledate na splošno in bom Garyju dovolil, da se podrobneje poglobi v nekatere podrobnosti, se nam zdi, da je pomembno. Očitno je nekaj strank, katerih finančna situacija je še naprej zelo močna in raste, vendar so druge stranke, ki so bile njihove finančne situacije še bolj obremenjene, še posebej, ker so bile COVID-19 prizadete na različne načine, zaradi izgube službe in podobnih stvari. . Če pogledate dolgoročno, verjamemo le, da je za stranke pomembno, da razumejo, da jih v času COVID-a nismo izkoristili.

Še naprej vlagamo v vsakodnevno določanje cen in promocijske cene ter, kot je omenil Gary, na primer opustitev pristojbin za prevzem in podobne stvari, da poskušamo pomagati proračunu strank, da gre še dlje, ker menimo, da je to ena tistih stvari, pri katerih Stranka bo cenila vse, kar smo naredili v času COVID-a, ko se rešimo bolezni COVID. Potem pa še nekaj, in to sem omenil v svojih pripravljenih pripombah, da sem tako ponosen na ekipo Kroger, če pogledate -- še naprej smo dobro napredovali pri naših svežih dimenzijah, naših prijateljskih dimenzijah glede na naše tekmece. In ko pogledate vse te stvari skupaj med brezhibno izkušnjo, kjer lahko stranka obišče splet, v trgovino, in neverjetno Fresh izkušnjo, je to boljša, kot jo lahko dobijo z našo konkurenco. In z odličnimi cenami in neverjetnimi promocijami preprosto ne vidimo razloga, da bi stranke nakupovale kje drugje.

Gary Millerchip - Glavni finančni direktor

da. Mislim, da si to dobro pokril, Rodney. Edina točka, ki bi jo dodal, in to ste rekli pred trenutkom, a ko gledamo podatke v daljšem časovnem obdobju in očitno, nihče od nas še ni bil skozi kaj takega, kot je ta, ampak gledamo na obdobja, ko se naše stranke soočajo z različnimi gospodarskimi razmerami in različnimi okolji, bodisi zaradi kratkoročnih naravnih nesreč, ki jih obvladujemo, ali skozi dolgoročnejši gospodarski cikel. Sčasoma smo se naučili, da je res pomembno ostati zvest svojim vrednotam in res je pomembno, da lahko še naprej dosledno zagotavljamo tisto, kar stranka pričakuje, ker se dolgoročno to res pokaže.

Zato menimo, da bo to zelo pomembno za uresničitev tega pričakovanja, da moramo iz COVID-19 priti močnejši.

Spencer Hanus - Wolfe Research – analitik

Super. To je res v pomoč. In potem, ko preklopite na spletno, nam lahko samo posredujete posodobitev velikosti košarice za spletna naročila in kako se to primerja z naročili v trgovini? In ali bi pričakovali, da se bo ta vrzel sčasoma povečala? In potem samo posodobitev inkrementalnosti, kako inkrementalna so ta spletna naročila danes? Hvala vam.

Rodney McMullen - Predsednik in glavni izvršni direktor

No, če pogledate velikost košare, je bistveno višja. Sčasoma sem vedno domneval, da se bo ta postajala manjša, ko bo kupec bolj udobno kupoval po več kanalih. Toda rekel bi, vzemite nas 10, koliko povprečnih gostov skupaj, in to bo verjetno najbližje -- Gary, želite odgovoriti na zadnje?

Gary Millerchip - Glavni finančni direktor

da. Rekel bi, glede inkrementalnosti vidimo -- in nekaj od tega sem omenil v svojih pripravljenih pripombah, vendar vidimo zelo podobne dosledne vzorce pri inkrementalnosti. Še vedno bi bil severno od 50 % glede na to, kaj kupci kupujejo, ko digitalno sodelujejo z nami. Nato si to ogledamo dalj časa in si ogledamo kategorije in izdelke, ki so jih kupovali od nas, preden so se vključili v digitalno, in združite naše skupno nakupno vedenje med trgovino in digitalnim za to stranko, vidimo nove kategorije in novi izdelki, na košarici, ki jo je omenil Rodney, pa je bila bistveno višja.

Severno od 50 % te košarice je inkrementalno, če pogledamo nakupovalno vedenje vaših strank v daljšem časovnem obdobju.

Spencer Hanus - Wolfe Research – analitik

Super. Hvala vam.

Rodney McMullen - Predsednik in glavni izvršni direktor

Hvala.

Operater

Naslednje vprašanje je od Karen Short z Barclays. Prosim nadaljujte.

Renato basanta - Barclays - analitik

Živjo To je Renato Basanta za Karen. Hvala, ker ste sprejeli moje vprašanje. Zato sem želel spremljati naslednje leto, precej visoko raven, glede na to, kako razmišljate o P&L.

In če cenimo nekaj barve, ki ste jo že dali, če se ID naslednje leto zniža za enomestno sredino, naša matematika pomeni približno 200 bazičnih točk razdolževanja kritja. Mislim, da verjetno izgubite nekaj stroškov COVID-a in ste imeli nekaj prihrankov pri stroških. Ampak nisem povsem prepričan, da to nadomesti razdolževanje. Zato se sprašujem, ali nam lahko pomagate razmišljati o P&L v tem scenariju? Natančneje, kaj se drži glede stroškov COVID naslednje leto? In potem katera barva na drugih vzvodih P&L, ki jo morate potegniti?

Gary Millerchip - Glavni finančni direktor

Ja seveda. Hvala za vprašanje. Mislim, da na splošno razmišljamo o – ne bi se spuščal v podrobnosti o prodajnih številkah, ker bomo o njih govorili, kot smo že omenili, na našem Dnevu vlagateljev. Vendar verjamemo, ko pogledamo vedenje strank in kako se spreminja ter nekatere strukturne spremembe, ki jih vidimo, in ko to gledamo v prejšnjih gospodarskih upadih, za katere menimo, da bodo še vedno, kot je Rodney omenil, nekatere stranke ki bodo še nekaj časa občutili gospodarski vpliv COVID-a.

Da bi pričakovali, da bo naša dvoletna prodaja nad tradicionalno raven, na kateri je zgrajen naš model, zaradi načina povezovanja s strankami, povečanja tržnega deleža in nekaterih zunanjih dejavnikov. Ker razmišljate o modelih za naslednje leto, o področjih, na katera bi bilo po mojem mnenju pomembno, da bi res razmišljali, in marca, ko bomo zagotovili to dodatno barvo, bomo ponovno delili več informacij, v naslednjem letu pričakujte znatno količino enkratnih stroškov, če razmišljate o stvareh, kot so nagrade in spodbujevalni načrti, izplačilo na podlagi uspešnosti v podjetju. Če pomislite na nekaj enkratnih stroškov, ki bi jih imeli v zgodnjem delu COVID-a. Tudi če pogledate stroške obratovalne stopnje, ki jih imamo zdaj v primerjavi z zgodnjim delom leta, bi bili nekoliko bistveno nižji, saj smo optimizirali svoje načrte in prilagodili in do zadnje polovice leta sem Zagotovo vsi upamo, da se bo pojavilo cepivo, ki bo začelo nekoliko spreminjati tudi okolje.

kaj od naslednjega bi povečalo sredstva in povečalo obveznosti?

In zato bi absolutno pričakovali, da določeni stroški ne bodo prešli v naslednje leto. Pričakujemo, da se bo naš dobiček še naprej povečeval. Mi -- to ni poslovno področje, kjer pričakujemo upočasnitev zagona. Še naprej vidimo izjemno priložnost za rast.

Kot veste, mislim, da smo prek Restock Kroger delili prihranke pri stroških, da bomo letos prinesli milijardo dolarjev. V letih 2019 in 2018 smo prinesli 1 milijardo dolarjev. Vsi so postopni drug nad drugim in tudi ne bi pričakovali, da bo to konec zgodbe o prihrankih pri stroških. Tako bi pričakovali, da bomo v naslednjem letu delili dodatne načrte o tem, kako bomo iz poslovanja zmanjšali nadaljnje stroške.

V prostoru za zdravje in dobro počutje je Rodney to omenil, a cepiva proti COVID-u so zagotovo priložnost. Toda celo širše gledano, lekarniški posel, čeprav smo nadaljevali z uspešno rastjo našega poslovanja, je vsekakor imel nekaj učinkov, da stranke redkeje obiskujejo zdravnika, zato so bili dodani novi skripti, ki bi predstavljali nasprotni veter v primerjavi s tem, kar bi lahko postalo veter v smeri naslednje leto. Po vašem mnenju bi še vedno pričakovali in razmišljali, da se bodo stroški COVID-a prenesli v naslednje leto. Pričakovali bi, da bomo še naprej vlagali v posel, kot vedno počnemo, da bi povečali zvestobo in dolgoročno pridobili tržni delež.

Menili bi, da bo gorivo verjetno tudi naslednje leto v nasprotni smeri, samo zaradi nekaterih edinstvenih okoliščin v prvem četrtletju letošnjega leta, ko res pomislite na incident v Rusiji in Savdski Arabiji, zaradi katerega so cene prišle v popolnoma nenavaden položaj, kar je povzročilo marže na ravni, ki je verjetno ne bomo ponovili. Zato mislim, da bo naslednje leto veliko gibljivih delov. Zato menimo, da je pomembno, da vam marca zagotovimo veliko bolj popolno sliko, ko se nam zdi, da imamo jasnost, kakšna bo popolna slika za naslednje leto. Toda na splošno smo zelo prepričani v svojo zmožnost – na dvoletni osnovi, dobiček na delnico in rast s kombinirano obrestno mero in rastjo prodaje ID-jev, vendar pa smo pred tem, kjer bi lahko pričakovali naš model TSR, ki ga delili novembra lani.

Renato basanta - Barclays - analitik

V REDU. To je super barva. In potem sem želel dobiti vašo perspektivo glede stroškov dela. Omenili ste, da imate vse povprečne plače.

Toda ali lahko opišete, kakšne so vaše dejanske začetne plače in koliko sodelavcev je dejansko na tej ravni. In verjetno bi lahko zvezna minimalna plača dosegla 15 dolarjev na uro. Zato se sprašujete, kako razmišljate o upravljanju te možnosti za naslednje leto. Najlepša hvala.

Rodney McMullen - Predsednik in glavni izvršni direktor

da. Imamo zelo malo sodelavcev z minimalno plačo. In približno 90 % teh je mlajših od 18 let ali 18 let in manj, tako da so ljudje tisti, ki -- to je njihova prva služba. In kot veste, imamo veliko ljudi, ki pridejo k nam delati kot služba in nato naredijo kariero.

In želimo zagotoviti, da zagotavljamo odlične poklicne priložnosti, da se dohodki ljudi še naprej izboljšujejo. Smo -- in ne glede na to, kakšna je zvezna minimalna plača, nam to ustreza. Ne zavzamemo stališča glede tega, ker dokler imajo naši konkurenti enake stroške kot mi, nam je zelo udobno delovati na enaki podlagi. Mi in -- vedno ni dobro, če imamo stroške, ki jih oni nimajo.

Torej ne zavzemamo stališča o zvezni minimalni plači in menimo, da je to odgovornost politikov. Kot sem že omenil in kot veste, smo kot del Restock Kroger prvotno vključili 500 milijonov dolarjev za postopno zvišanje plač. In do zdaj smo dejansko naredili 800 milijonov dolarjev dodatnega povečanja plač za naše sodelavce, poleg tega pa smo zagotovili velike ugodnosti za plačani dopust, bolniško, dopust in druge stvari.

Renato basanta - Barclays - analitik

Super. Hvala vam.

Rodney McMullen - Predsednik in glavni izvršni direktor

Hvala.

Operater

S tem je naša seja vprašanj in odgovorov zaključena. Rad bi posvetoval konferenco Rodneyju McMullenu za morebitne zaključne besede.

Rodney McMullen - Predsednik in glavni izvršni direktor

Hvala za vaša vprašanja danes. Vsem vam in vašim prijateljem in družini želim lepe praznike, vesel božič in srečno novo leto ter vas spodbujam, da ostanete varni. Pri Krogerju je naš namen hraniti človeški duh, kar pomeni, da smo poklicani, da naredimo več in pomagamo izboljšati življenje tistih okoli nas. Ko vidimo, da so naši sodelavci, stranke in sosedje prizadeti zaradi sistematičnega rasizma, diskriminacije in krivice, smo poklicani, da spregovorimo in delujemo v skladu z našimi vrednotami.

V zadnjih nekaj mesecih smo pozorno poslušali naših pol milijona sodelavcev v neštetih skupnostih po vsej državi, da bi izvedeli, kaj lahko naredimo bolje za pospešitev in spodbujanje večjih sprememb in pravičnosti na našem delovnem mestu in skupnostih, ki jim služimo. Pred kratkim smo delili naš okvir za načrt ukrepanja, raznolikosti, pravičnosti in vključevanja. Ta načrt je šele začetek in k temu prizadevanju pristopamo s ponižnostjo, saj vemo, da tega ne zmoremo sami in nimamo in ne bomo imeli vseh odgovorov. Vendar smo zavezani - zavezan sem, da bom še naprej poslušal, govoril in ukrepal.

S tem je naš današnji poziv končan. Še enkrat hvala za vaša vprašanja in hvala za vaš čas. Zbogom.

Operater

[Odjava operaterja]

Trajanje: 71 minut

Pokličite udeležence:

Sladka Rebeka - Direktor za odnose z vlagatelji

Rodney McMullen - Predsednik in glavni izvršni direktor

Gary Millerchip - Glavni finančni direktor

Simeon Gutman - Morgan Stanley - analitik

Erica Eiler - Oppenheimer & Co. Inc. – analitik

Ken Goldman - J.P. Morgan - analitik

Neznan zvočnik

Mark Carden - UBS -- analitik

Spencer Hanus - Wolfe Research – analitik

Renato basanta - Barclays - analitik

Več KR analize

Vsi zaslužki so prepisi^