Vlaganje

Proizvajalec konoplje iz Kentuckyja GenCanna je vložil tožbo v stečaj

GenCanna Global USA Inc., vodilni proizvajalec konoplje v Kentuckyju, je vložil zahtevek za zaščito pred stečajem po poglavju 11, saj je podjetje naletelo na težave z likvidnostjo. GenCanna želi reorganizirati svoje poslovanje, da bi pomagal refinancirati dolg ali prodati podjetje.

Kentucky je bil vroča točka za industrijo konoplje, saj je država podelila 1000 licenc za pridelek 2019. Toda eden od izzivov za industrijo je ta, da Uprava za hrano in zdravila (FDA) še vedno ne dovoljuje živilskih izdelkov, ki vsebujejo kanabidiol, pridobljen iz konoplje (CBD), kar podjetjem iz konoplje preprečuje, da bi lahko izkoristili velik potencial industrije. rast.

Komisar za kmetijstvo v Kentuckyju Ryan Quarles poudarja, kako dolgo so pridelovalci čakali: „Vstopamo v leto št. 7, ko konopljo pridelujejo zakonito v Kentuckyju, a FDA še ni ukrepala in industriji povedala, v katero smer bodo urejati izdelke, pridobljene iz konoplje.'

Konopljino olje v posodah na mizi, s konopljinimi semeni in listi konoplje

Vir slike: Getty Images.

Podjetja računajo na veliko rast v industriji

Raziskovalno podjetje Brightfield Group predvideva, da bo trg CBD, pridobljen iz konoplje, do leta 2022 lahko vreden 22 milijard dolarjev.Eno podjetje, ki že ima veliko koristi od te rasti, je Charlottin splet (OTC:CWBHF). Podjetje konoplje je v zadnjih 12 mesecih ustvarilo milijonske prodaje, njegovi izdelki pa se nahajajo na več kot 9.000 lokacijah po vsej državi.

Canopy Growth Corp (NASDAQ:CGC)je še eno podjetje, ki se želi vključiti v naglico konoplje, pri čemer je velikan konoplje pridobil licenco za gojenje konoplje v državi New York. Konoplja je eden od načinov, kako lahko kanadski Canopy Growth in njegovi podobni prodrejo na ameriški trg, kjer je marihuana na zvezni ravni še vedno nezakonita.^