Vlaganje

JPMorgan Chase podeljuje 1.000 $ bonusov 'zaposlenim v prvi liniji'

V kar se lahko šteje za obliko nevarnega plačila dajatev, bančni velikan JPMorgan Chase (NYSE:JPM)daje določenim zaposlenim enkratni denarni bonus v višini 1000 $ na kos. Bonus, ki je namenjen 'front-line' delavcem, ki zaposlujejo široko mrežo bank podjetja, ali tistim, ki morajo svoje delo opravljati iz pisarne, bodo spremljale še druge ugodnosti, kot je pet novih plačanih prostih dni.

O tej potezi so poročali različni mediji, pri čemer so se sklicevali na interno beležko podjetja, ki so jo pridobili tisk. Samo podjetje politike ni javno in uradno objavilo.

Denar se prenaša skozi okno bančne blagajne.

Vir slike: Getty Images.

Da bi bili upravičeni do bonusa in ugodnosti, morajo zaposleni v JPMorgan Chase za polni in krajši delovni čas zaslužiti manj kot 60.000 $ na leto. Upravičeni so tudi, če delajo v eni od poslovalnic banke.

Ni bilo takoj jasno, kdaj bodo izplačani bonusi ali kdaj bodo privilegije prejele.JPMorgan Chase je zaprl približno 20 % svojih podružnic v ZDA in spodbudil številne svoje zaposlene, ki niso v prvi vrsti. delo z doma , v prizadevanjih za ublažitev širjenja koronavirusa SARS-CoV-2.

Čeprav je družba zrasla v največjo ameriško banko po premoženju, je imela v zadnjem času svoj delež pretresov. V začetku tega meseca je moral njen dolgoletni izvršni direktor Jamie Dimon na nujno operacijo srca. Njegove naloge trenutno opravljata dva sopredsednika podjetja, Daniel Pinto in Gordon Smith.

V petek so se delnice JPMorgan Chase znižale za nekaj več kot 2%. Delali so bolje od ključnih borznih indeksov, ki so na dan na splošno padli globlje.

^