Zaslužki

Prepis klicev o zaslužkih JFrog Ltd. (FROG) za 1. četrtletje 2021

Logotip kape norca z miselnim mehurčkom.

Vir slike: The Motley Fool.

JFrog Ltd. (NASDAQ:ŽABA)
Razpis zaslužka v prvem četrtletju 2021
6. maja 2021, 17.00 IN

Vsebina:

  • Pripravljene pripombe
  • Vprašanja in odgovori
  • Pokličite udeležence

Pripravljene pripombe:


OperaterDobrodošli na konferenčnem klicu o finančnih rezultatih JFrog za prvo četrtletje fiskalnega leta 2021. Moje ime je Rebecca in jaz bom vaš operater za današnji klic. [Navodila za operaterja] Zdaj bom klic preusmeril na JoAnn Horne iz ekipe za odnose z vlagatelji JFrog. JoAnn, prosim pojdi naprej.

JoAnn Horne - odnosi z vlagateljiDober dan in hvala, ker ste se nam pridružili pri pregledu finančnih rezultatov družbe JFrog za prvo četrtletje, ki so bili objavljeni po zaprtju trga v sporočilu za javnost danes. Pridružil se nam bo izvršni direktor in soustanovitelj podjetja JFrog, Shlomi Ben Haim; in Jacob Shulman, finančni direktor podjetja JFrog. Med tem razpisom bomo dali izjave v zvezi z našim poslom, ki so v skladu z zveznimi zakoni o vrednostnih papirjih usmerjene v prihodnost in so podane v skladu z določbami o varnem pristanu Zakona o reformi sporov o zasebnih vrednostnih papirjih iz leta 1995, vključno z izjavami v zvezi z našo prihodnjo finančno uspešnostjo, vključno z naše obete za drugo četrtletje in celotno leto 2021. Besede predvideti, verjeti, nadaljevati, oceniti, pričakovati, nameravati, volja in podobni izrazi so namenjeni prepoznavanju napovednih izjav ali podobnih namigov prihodnjih pričakovanj.

Opozarjamo vas, da se ne zanašate pretirano na te napovedne izjave, ki odražajo naša stališča samo od danes in ne od katerega koli drugega poznejšega datuma. Upoštevajte, da se ne zavezujemo, da bomo revidirali ali javno objavili rezultate kakršne koli revizije teh napovednih izjav v luči novih informacij ali prihodnjih rezultatov. Te izjave so podvržene različnim tveganjem in negotovostim, ki bi lahko povzročile, da se dejanski rezultati bistveno razlikujejo od pričakovanj. Za razpravo o bistvenih tveganjih in drugih pomembnih dejavnikih, ki bi lahko vplivali na naše dejanske rezultate, si oglejte naš obrazec 10-K, vložen pri SEC dne 12. februarja 2021, ki je na voljo v razdelku Odnosi z vlagatelji na našem spletnem mestu in v časopisu o dobičku. objava, objavljena danes.

Dodatne informacije bodo na voljo v našem četrtletnem poročilu na obrazcu 10-Q za četrtletje, ki se je končalo 31. marca 2021, ter v drugih vlogah in poročilih, ki jih lahko občasno vložimo pri SEC. Poleg tega bodo na konferenčnem klicu razpravljali o finančnih ukrepih, ki niso GAAP. Te finančne ukrepe, ki niso GAAP, ki se uporabljajo kot merila uspešnosti podjetja JFrog, je treba obravnavati kot dodatek k, ne kot nadomestek za ukrepe GAAP ali ločeno od njih. Za uskladitev teh ukrepov z njihovimi najbolj neposredno primerljivimi finančnimi ukrepi GAAP si oglejte tabele v naši objavi o zaslužku.Ponovitev tega razpisa bo na voljo na spletni strani JFrog Investor Relations za omejen čas. In s tem bi rad klic preusmeril na izvršnega direktorja JFrog, Shlomi Ben Haim. Shlomi?

Shlomi Ben Haim - Glavni izvršni direktor in soustanovitelj

Hvala, JoAnn. Lep pozdrav iz močvirja in hvala, da ste se nam pridružili pri JFrogovem razpisu o zaslužku v prvem četrtletju 2021. Preden začnemo, in ker nekatere države še vedno pustoši pandemija, si želim vzeti trenutek in poslati najboljše želje za dobro zdravje in okrevanje našim zaposlenim, prijateljem in družinam v Indiji. Ponosni smo na naše močno prvo četrtletje in rad bi se zahvalil vsem ljudem za njihovo neverjetno delo, da je to odlična izhodiščna ploščad za leto 2021.

To četrtletje je bilo za vse nas mejnik, saj je minilo eno leto od vstopa sveta v pandemični način. Vesel sem, ko vidim, da smo začeli izhajati iz tega, saj smo odprli izraelske pisarne, kjer se nahaja večina naše ekipe za raziskave in razvoj. Julija bomo celo izvedli enega prvih osebnih dogodkov DevOps v letu, ki bo potekal v Tel Avivu. Veselimo se ponovnega srečanja s strankami in partnerji iz oči v oči, saj še naprej prinašamo večjo vrednost skupnosti.

Zdaj želim deliti naše rezultate v prvem četrtletju 2021. Z veseljem poročam, da so se prihodki podjetja JFrog povzpeli na 45,1 milijona dolarjev, kar je 37-odstotna rast v primerjavi z enakim obdobjem lani. Prihodki v oblaku so še naprej rasli s 62-odstotnim povečanjem medletno. Naš visoko učinkovit poslovni model je prispeval četrtletni prosti denarni tok v višini 7,7 milijona dolarjev.

Zdaj pa k nekaterim poudarkom našega poslovanja v prvem četrtletju. V prvem četrtletju je JFrog povečal število strank z več kot 100.000 $ v ARR na 395. Naše stranke z več kot 1 milijonom $ ostajajo nespremenjene pri 10. Močna rast računov strank za več kot 100.000 $ potrjuje naš model zemljišča in širitve in dokazuje visoka vrednost za naše stranke.

Vesel sem tudi, da vidim zdravo rast števila novih strank v prvem četrtletju. V preteklem letu smo v času pandemije prisilili našo ekipo za uspeh strank, da je bila osredotočena na ohranjanje naše nameščene baze. Kot smo že poročali, smo se na tem področju zelo dobro odrezali. Leto 2021 se je začelo s poudarkom na neto rasti novih strank poleg ohranjanja naših strank, ki je še naprej zelo visoka.

Posledično v prvem četrtletju vidimo pospeševanje novih logotipov, ki prihajajo v JFrog. V tem proračunskem letu bomo še naprej osredotočeni na povečanje neto pridobitve novih strank. Poleg tega še naprej opažamo, da nove stranke prihajajo z visokimi ravnmi naročnin, kar kaže na povpraševanje po potencialnih strankah in strankah na vseh stopnjah zrelosti DevOps. Na primer, eden največjih integratorjev in svetovalnih ekip na svetu je nedavno prišel v JFrog kot nova stranka.

Prevzeli so večplastno platformo od konca do konca na naši visoki naročniški ravni, da bi standardizirali celotno rešitev DevOps. Ta ekipa je zahtevala univerzalno rešitev, ki bo vključevala tudi distribucijo programskega paketa, tako da bodo binarne datoteke, ko bodo zgrajene in varne, varno nameščene na robu bližje razvijalcu. Navdušeni smo, ko vidimo, da se nam vedno več strank obrača in zahteva popolno rešitev, ki vključuje varnost in distribucijo za večstransko in hibridno nastavitev. Te stranke razširijo svoje okolje DevOps izven samo gradnje programske opreme in procesov CI/CD.

Natančneje, za naše poslovanje v oblaku v prvem četrtletju z veseljem poročam o močni rasti iz leta v leto, kar kaže na nenehne pobude za digitalno preobrazbo in migracije v industriji. Rast prodaje v oblaku je bila v prvem četrtletju prav tako pospešena zaradi našega partnerstva z glavnimi ponudniki oblakov, AWS, Microsoftom in Googlom, z novimi ponudbami na tržnicah v oblaku in povečanimi možnostmi prodaje v so-podjetju, s čimer povečamo obseg in velikost poslov. Napovedali smo tudi razpoložljivost rešitev JFrog na infrastrukturi AWS GovCloud in Microsoft Government Cloud, da bi postavili temelje za prihodnjo rast v vladnih in strogo reguliranih sektorjih. Kot še en prodajni poudarek smo v preteklosti omenili naš poudarek na APAC in kitajskem trgu kot ciljnem območju za rast in širitev.

V zadnjem četrtletju smo kot stranko dodali največjo borzo na celinski Kitajski in sprejeli veliko finančno in zavarovalno družbo v državni lasti. Pred kratkim smo tudi napovedali širitev našega odtisa na Kitajskem pri prodaji, trženju in podpornem osebju, ki je namenjeno temu trgu. Veselimo se, da bodo te naložbe še naprej obrodile sadove. Hitro se obrnemo na prodajni lijak.

Še naprej opažamo rast povpraševanja po naši platformi, saj se na tisoče uporabnikov vsako četrtletje pridruži naši brezplačni stopnji in poskusni ponudbi, tako v oblaku kot tudi sami. Opažamo tudi naraščajoče število konverzij novih strank. Še naprej vlagamo v izkušnje strank in proces vključitve, da bi izboljšali sprejetje naših rešitev in stopnjo konverzije. Pomembno je razumeti gonila te svetovne rasti.

Poleg Artifactoryja, ki služi kot kontrolna točka okolja DevOps naših strank, vidimo tudi dve ključni temi, ki vodita podjetje DevOps po vsem svetu, varnost programskih paketov in distribucijo programskih paketov. Najprej o varnosti. Varnost celotnega življenjskega cikla programske opreme je mantra za JFrog. S platformo JFrog lahko stranke na edinstven način identificirajo ranljive komponente programske opreme, odkrijejo obseg njihovega vpliva na poslovanje in popolnoma avtomatizirajo tok CI/CD, da preprečijo napake, medtem ko odpravljajo težave, odkrite v njihovem podjetju.

Nekatere naše stranke nam pravijo, da bi napad, podoben SolarWinds, lahko trajal mesece ali celo leta, da ugotovijo, kje lahko ležijo ranljivosti. Med uporabo JFrog lahko ta postopek traja le nekaj sekund. Ponosni smo na naše varnostne ekipe za izdelke, raziskave in razvoj in drugo, ki so to uresničile. Pravzaprav je ena od finančnih organizacij s seznama Fortune 100 pred kratkim standardizirala rešitve JFrog Xray in Security Solutions za zaščito pred napadi dobavne verige.

Drugič, posebej glede distribucije verjamemo, da je priprava paketov zadnji milji do proizvodnje naslednji val DevOps in rešuje glavno bolečino za vse naše distribuirane stranke. Kot del februarskega dogodka za naše globalne stranke smo potrdili, da je distribucija programske opreme prvi gonilnik za prehod na našo najvišjo raven naročnine. Naše stranke nam pravijo, da edinstveno dostavljamo programske pakete na rob v velikem obsegu, kar omogoča varno in hitro premikanje programskih paketov na rob.

Na primer, ena največjih verig hitre prehrane v Ameriki z več kot 2000 restavracijami uporablja JFrog za dostavo programskih paketov neposredno v vsako restavracijo za izgradnjo tekoče restavracije, za upravljanje zalog in pripravo hrane s tehnologijo vision. Opravljena je popolna sinhronizacija med oddanim naročilom, inventarjem v vsaki restavraciji in končno dostavo hrane upravlja programska oprema, ki zahteva posodobitve, ki jih poganja JFrog. Kot drugi primer, eno najbolj cenjenih nemških avtomobilskih podjetij uporablja tehnologijo JFrog za dobavo programske opreme za naslednjo generacijo tako imenovanega tekočega vozila, ki bo delovala na neprekinjenih posodobitvah programske opreme brez izpadov. Ekipa proizvajalca avtomobilov je predstavila, kako se programska oprema gradi in združuje v Artifactory, nato pa je zavarovana in distribuirana samo s postopno posodobitvijo programske opreme.

Nič od tega ni mogoče brez hitre, varne in zanesljive distribucije programskih paketov ali v našem svetu strank brez JFrog. Svet poganja programska oprema in tok postaja vse bolj tekoč. V prvem četrtletju smo videli, da je JFrog na podlagi teh dejavnikov izpodrinil konkurente, saj so podjetja opredelila binarne datoteke kot primarno sredstvo cevovoda in se preselila na našo univerzalno hibridno namizno rešitev. Na primer, ena največjih kanadskih bank se je odmaknila od konkurenta, ki je osredotočen le na podmnožico tehnologij in varnostnega skeniranja, na našo celotno platformo.

Izkoristili so naše veliko število podprtih vrst tehnologije in našo distribucijsko rešitev poleg našega osredotočenosti na varnost. Zdaj bi se rad obrnil na posebne izboljšave izdelkov in naložbe, ki podpirajo našo vizijo in končni pristop. V podjetju JFrog je digitalna transformacija naših strank jedro našega delovanja in razvoja naših izdelkov. V prvem četrtletju smo izdali naš najpomembnejši nabor novih zmogljivosti izdelkov in inovacij v zadnjih dveh letih, spremembe, ki so edinstvene na trgu.

Ti so bili zgrajeni z enim samim ciljem v mislih, da programsko opremo spravijo od prstov razvijalcev do roba brez kakršnih koli zaviralcev v tehnologiji, procesih ali varnosti. Izboljšave so vključevale razširljivost podjetja, varnost binarnega upravljanja, distribucijo programske opreme in integracije ekosistema razvijalcev. Kot vrhunec v zvezi z zmožnostmi razširljivosti podjetja smo izdali JFrog Projects, ki skrbnikom in vodjem ekip omogočajo učinkovito upravljanje njihove organizacije po poslovnih enotah in upravljanje z maticami in vijaki DevOps, vse od dovoljenj do shranjevanja, kvot in več. Samo ta funkcija lahko prihrani na tisoče ur razvijalcev in drugih virov za organizacije.

Za distribucijo smo izboljšali našo funkcijo skupne rabe med enakovrednimi in integrirano tehnologijo za razvijalce, kar jim omogoča načrtovanje distribucije programske opreme od začetka. S temi tehnologijami bomo lahko monetizirali distribucijske zmogljivosti, ne le z dodajanjem več licenc za robna vozlišča, temveč tudi s skaliranjem s prenosom podatkov naših strank, tako v oblaku kot na prem. Z vidika binarnega upravljanja smo ponudili nove zmogljivosti za programski jezik Rust in repozitorij tovora za podporo več sto tisoč razvijalcem C++. Rust je bil tudi v nedavni raziskavi Stack Overflow ocenjen kot najbolj priljubljen programski jezik in s ponosom pozdravljamo to rastočo skupnost v JFrogu in se veselimo, da bomo z njimi zgradili svet interneta stvari.

Platformo smo dodatno izboljšali, da bi vključili več funkcij za varnost in upravljanje ID-jev, kot je standard SCIM za upravljanje ID-jev in integracija s HashiCorp Vault for Secrets Management. Dodali smo tudi podporo za zasebno mreženje z našim partnerjem, AWS, in razširili podporo za pakete Conan C++ v JFrog Xray, s čimer smo razširili stalno varnost v internet stvari, avtomobilsko in druge vertikale. To bo podjetjem omogočilo fleksibilnost pri integraciji in standardizaciji svojih varnostnih procesov in zunanjih orodij za upravljanje ter prihranilo dragocen čas in trud. JFrog je dodatno izboljšal našo sposobnost zagotavljanja podatkov in meritev našim strankam platforme o zdravju in kakovosti njihovega cevovoda DevOps z izboljšavami JFrog Insight.

Uporabniki lahko zdaj spremljajo svoj cevovod ter učinkoviteje upravljajo in dodeljujejo vire. Vemo tudi, da so razvijalci tisti, ki ustvarjajo dež v industriji programske opreme. Za te razvijalce, naše uporabnike, nismo samo dodali novih vrst tehnologije, ampak smo izboljšali orodja ukazne vrstice, kar je glavni način interakcije razvijalcev s tehnologijami JFrog. Razvijalci potrebujejo tudi dostop do orodij za spremljanje in upravljanje v celotnem cevovodu dostave.

Zato smo razširili integracijo naših partnerjev, vključno z Atlassian, Jira, PagerDuty, Datadog in drugimi, da bi izboljšali sodelovanje in sledljivost v celotnem procesu dostave. Navdušeni smo nad tem, kako te ključne posodobitve prinašajo izboljšano rešitev na trg, ki prinaša zadovoljstvo tako strank kot skupnosti. Za konec še kratek komentar o naših naročninah. Naročnine na platformo JFrog so bile s 1. aprilom spremenjene, da bi se ujemale z visoko vrednostjo, ki jo ponuja JFrog.

Natančneje, Xray smo vključili kot obvezen varnostni izdelek v našo podjetniško rešitev, s čimer smo zagotovili, da je skladišče strank vedno varno. Poleg tega smo posodobili cene naročnin na Pro in Pro X, ki jih gosti samostojno, da bi se uskladile z vrednostjo, ki jo nudijo našim strankam. V naročninah Enterprise+ za on-prem in SaaS ni bilo sprememb. Te spremembe so bile že vgrajene v naše letne smernice.

Kot zadnji element, preden se poglobimo v finance, se zelo veselimo naše letne uporabniške konference in dogodka skupnosti DevOps, swampUP, v drugem četrtletju. To je tradicionalno prizorišče, kjer razkrivamo načrt JFrog in prikazujemo široke industrijske primere uporabe in zgodbe nekaterih vodilnih svetovnih podjetij. swampUP je konec maja in v začetku junija v različnih časovnih pasovih. Veselim se, da vas in vašo skupnost tehnologov lahko pozdravim na tridnevnem dogodku usposabljanja DevOps, sej skupnosti, vadnic in predstavitev partnerjev ekosistema.

S tem bi rad obrnil poziv na Jacoba Shulmana, finančnega direktorja družbe JFrog, naj globlje pogleda finančne rezultate prvega četrtletja.

Jacob Shulman - Glavni finančni direktor

Hvala, Shlomi, in dober dan vsem. Podal bom kratek pregled naših finančnih rezultatov v prvem četrtletju in naše obete za drugo četrtletje in celotno leto 2021. Kot opomnik, upoštevajte, da so vse številke, navedene v mojih pripombah, na podlagi GAAP, razen če ni navedeno drugače. Uskladitev s primerljivimi ukrepi GAAP je mogoče najti v današnji objavi o zaslužku, ki je na voljo na naši spletni strani in kot razstava k obrazcu 8-K, ki je bil predložen SEC.

Obrnimo se torej na naše finančne rezultate. To je bil dober začetek leta, saj je trend dela na daljavo znova spodbudil hitrejšo rast naših prihodkov od storitev SaaS. Skupni prihodki za tri mesece, ki so se končali 31. marca 2021, so znašali 45,1 milijona dolarjev, kar je 37 % več kot leto prej. Samoupravljani prihodki, ki se pogosto imenujejo tudi on-prem, so znašali 34,8 milijona dolarjev, kar je 32%.

Prihodki v oblaku so ponovno rasli bistveno hitreje, za 62 %, na 10,3 milijona dolarjev ali 23 % skupnih prihodkov v primerjavi z 19 % skupnih prihodkov v prvem četrtletju lanskega leta. Neto zadržanje dolarjev v zadnjih štirih četrtletjih je bilo 130 %. Konec četrtletja smo imeli 395 strank z ARR nad 100.000 $, kar je več kot 352 strank na dan 31. decembra 2020. Od te skupine je imelo 10 strank ARR več kot 1 milijon $.

Še naprej opažamo zdravo rast števila novih strank, pri čemer večina pristane na ravni naročnine Pro ali Pro X. Ponovno smo opazili močno rast strank, ki so se pomikale navzgor po naročniškem paketu, da bi pridobile popoln dostop do platforme JFrog z načrtom Enterprise+. V prvem četrtletju je 29 % celotnega prihodka prišlo od strank Enterprise+, v primerjavi s 16 % v prvem četrtletju 2020. Čeprav ne poročamo o rezervacijah, sem želel poudariti, da smo v prvem četrtletju zabeležili zelo močne rezervacije.

Skladno s spremembo cen smo strankam ponudili možnost podaljšanja po trenutni stopnji, če preidejo na višjo naročniško raven, številnim strankam pa smo podaljšali z večletnimi pogodbami. Zdaj pa si oglejmo izkaz poslovnega izida bolj podrobno. Bruto dobiček v četrtletju je znašal 37,6 milijona dolarjev, kar predstavlja 83,4-odstotno bruto maržo v primerjavi z 81,6-odstotno v lanskem obdobju. V zadnjih četrtletjih smo izvedli znatne naložbe za izboljšanje učinkovitosti našega poslovanja, zlasti v poslovanju v oblaku, kar je pozitivno vplivalo na bruto marže.

Stroški za raziskave in razvoj za četrtletje so znašali 11,7 milijona dolarjev ali 26 % prihodkov v primerjavi s 25 % prihodkov v obdobju pred letom dni. Še naprej smo veliko vlagali v izboljšanje naše ponudbe izdelkov, vključno z uvedbo zmožnosti enakovrednih za distribucijo in funkcijo JFrog Projects, o kateri je razpravljal Shlomi. Verjamemo, da obe predstavljata dolgoročno izboljšane priložnosti za monetizacijo, ko dozorevata. Stroški prodaje in trženja so za četrtletje znašali 16,9 milijona dolarjev ali 37 % prihodkov v primerjavi s 40 % prihodkov v obdobju pred letom dni.

ali lahko vlagate v delnice ob 17

Po pričakovanjih se je poraba za brezplačno skupnostno ponudbo v četrtletju stabilizirala, saj smo imeli koristi od izboljšav infrastrukture v prejšnjih četrtletjih. Stroški G&A za četrtletje so znašali 7,2 milijona dolarjev ali 16 % prihodkov v primerjavi s 15 % prihodkov v obdobju pred letom dni. Poslovni prihodki, ki niso GAAP, so v prvem četrtletju znašali 1,9 milijona dolarjev ali 4,1-odstotno operativno maržo v primerjavi z 0,7 milijona dolarjev ali 2,2-odstotno operativno maržo v obdobju pred letom dni. Še naprej usklajujemo naložbe v rast poslovanja in izkoriščanje priložnosti pred JFrogom z dobičkonosnostjo.

V bližnji prihodnosti še naprej ciljamo na nizko do srednje enomestno operativno maržo. Čisti dobiček, ki ni GAAP, je v četrtletju znašal 1,8 milijona USD ali 0,02 USD na popravljeno delnico na podlagi približno 103,2 milijona tehtanih povprečnih popravljenih delnic. Obrnemo se na bilanco stanja in denarni tok. Četrtletje smo zaključili s 606 milijoni dolarjev gotovine in kratkoročnih naložb.

Denarni tok iz poslovanja je v četrtletju znašal 8,8 milijona dolarjev. Po upoštevanju kapitalskih naložb je prosti denarni tok znašal 7,7 milijona dolarjev. V četrtletju smo uvedli novo računovodstvo najema, s katerim smo v bilanci stanja pripoznali pravico do uporabe sredstev za najem in z njimi povezanih obveznosti. Izvajanje teh navodil ni pomembno vplivalo na naše izkaze poslovanja ali denarni tok.

Kar zadeva smernice, za drugo četrtletje pričakujemo prihodke od 47,6 milijona do 48,6 milijona dolarjev, prihodek iz poslovanja, ki ni GAAP, od 0,5 milijona do 1,5 milijona dolarjev in dobiček na delnico brez GAAP od 0 do 0,01 dolarja, ob predpostavki, da je število delnic približno 104 milijone delnic. Na sredini smernic pričakujemo približno 32-odstotno rast. Celo leto povečujemo najnižjo raven usmerjanja in zožujemo naše obete. Zdaj pričakujemo prihodke od 198 milijonov do 204 milijonov dolarjev, prihodki iz poslovanja, ki niso GAAP, med 5 milijoni in 7 milijoni dolarjev ter približno 3-odstotno povečanje v celoti popravljenih delnic.

Na sredini je rast prihodkov približno 33-odstotna. Zdaj pa naj obrnem klic nazaj na Shlomija za nekaj zaključnih besed, preden sprejmemo vaša vprašanja.

Shlomi Ben Haim - Glavni izvršni direktor in soustanovitelj

Hvala, Jacob. Leto 2021 se je za JFrog odlično začelo. JFrogova hibridna univerzalna platforma DevOps od konca do konca nadaljuje z inovacijami na vodilnem položaju v industriji DevOps, s čimer postavlja cilje drugim podjetjem. Veselim se, da bom delil nekaj razburljivih dogodkov, ki jih bo Q2 prinesel v našem naslednjem četrtletnem klicu, in vas medtem pozdravljam na naši konferenci swampUP.

In zdaj bomo postavili nekaj vprašanj.

Vprašanja in odgovori:


Operater

Hvala vam. [Navodila za operaterja] In naše prvo vprašanje je Sterling Auty iz J.P. Morgana. Vaša linija je odprta.

Sterling Cars - J.P. Morgan - analitik

Ja, hvala. Zdravo družba. Se lahko malo bolj osredotočite na nove dodatke logotipa v četrtletju? Nam lahko date občutek, morda velikost? Torej mislim, da ste jih pred pandemijo dodali nekaj sto. Upočasnilo se je.

Mislim, da ste dodali manj kot 100 za morda zadnjo četrtino. Ali se je vrnilo? In, veste, kje ste na splošno glede teh novih dodatkov logotipa?

Shlomi Ben Haim - Glavni izvršni direktor in soustanovitelj

da. Živjo Odlično prvo vprašanje in hvala zanj. Kot smo navedli v scenariju, se JFrog osredotoča na to, da gre na vrh lijaka.

Če se spomnite, smo v tretjem četrtletju prejšnjega leta uvedli brezplačno raven, da bi vsem našim potencialnim strankam in uporabnikom na svetu omogočili dostop do celotne platforme. Zdaj začenjamo videti rezultate optimizacije in ta ponudba je na voljo našim uporabnikom. Tako vidimo rast novih – potencialnih novih uporabnikov in očitno se v tem – v prvem četrtletju prevaja v nove logotipe. Poleg tega smo bili zelo zadovoljni, ko smo videli, da se količina preskusov in povpraševanje po brezplačni preskusni različici za rešitev, ki jo gostimo sami, bistveno ne zmanjšujeta.

Zato vidimo hibridni cilj, ki je zelo usklajen z našimi metodologijami in našo ponudbo, in se prevaja v več neto novih logotipov v letu. Ta trend se začenja v četrtem četrtletju in spet v prvem četrtletju.

Sterling Cars - J.P. Morgan - analitik

V REDU. Super. In potem eno nadaljevanje. Veste, mislim, da so številni vlagatelji ugotovili povišanja cen, ki ste jih omenili, vendar mislim, da se sprašujejo – veste, omenili ste, da razmišljajo v vaših navodilih, vendar se zdi, da gre za znatna povišanja cen.

Zakaj ni imel pomembnejšega vpliva niti na prihodke v tem četrtletju niti na celoletne obete?

Shlomi Ben Haim - Glavni izvršni direktor in soustanovitelj

Poglejte, zvišanje cen ni vplivalo na prihodke v prvem četrtletju, predvsem zaradi dejstva, da se je začelo uporabljati od 1. februarja. Povišanje cen se bo osredotočilo samo in samo na naročnine na spletu – in predvsem na naročnino za podjetja. V bistvu se nanaša na 40 % naših prihodkov. Torej vpliv materialnih prihodkov ni tako pomemben, če tako razmišljate.

Druga stvar je, da so povišanja cen, ki smo jih izvedli, zelo usklajena z vrednostmi, ki smo jih ustvarili in vnesli v našo naročnino ter odstranili tudi kakršno koli trenje med različnimi naročninami, ko prehajate iz ene naročnine v drugo na JFrog. samostojna ponudba. Ni bilo povezano s prihodki v oblaku. Pravzaprav to ne vpliva na uporabnike Pro, večino naših končnih strank, ki še vedno uporabljajo različico Pro. Zato pričakujemo, da bo to vplivalo na približno 40 % naših skupnih prihodkov.

Sterling Cars - J.P. Morgan - analitik

Razumem. Hvala vam.

Operater

Naše naslednje vprašanje je od Jacka Andrewsa iz Needhama. Vaša linija je odprta.

Jack Andrews - Needham & Company – analitik

Dober večer. Hvala, ker ste sprejeli moja vprašanja. Torej, Shlomi, spraševal sem se, če bi se lahko za trenutek pogovorila o Xrayu. Omenili ste zelo močan prepričljiv primer, kako bi lahko vplival na napad SolarWinds.

Ali se vaše stranke na širšem trgu res zavedajo zmogljivosti Xray? Ali pa morate porabiti čas za evangelizacijo vrednostnih predlogov okoli tega?

Shlomi Ben Haim - Glavni izvršni direktor in soustanovitelj

To je odlično vprašanje glede tehnologije. Xray ima zelo edinstven vid. Xray, kot vse ostalo v JFrogu, se osredotoča na zaščito vaših programskih paketov. V bistvu je to sredstvo, ki ga upravljate od trenutka, ko zgradite programsko opremo, do trenutka, ko jo uvedete.

In zato smo ustvarili Xray. Zato je Xray zdaj izvorno nameščen na Artifactory in varuje vaše skladišče. Čedalje več opažamo, da povpraševanje le raste, je, da naše stranke iščejo varnostne rešitve, ki jih je mogoče izvorno vgraditi v njihov CI/CD cevovod. In Xray se vanj popolnoma prilega.

Najprej vam omogoča, da zaščitite Artifactory, preučite metapodatke, odvisnosti, programsko opremo, ki jo prinesete zunaj organizacije, nekaj programske opreme, ki jo ustvarite znotraj organizacije, in vam zagotavlja popolno zaščito, ne le skeniranje vašega skladišča, ampak tudi z zmožnostjo prekinitve pretoka CI/CD, če se potiska katera koli ranljiva rešitev. Druga stvar, ki jo vidimo, je, da medtem ko se veliko drugih prodajalcev na trgu osredotoča na tisto, kar imenujemo leva stran življenjskega cikla programske opreme, Xray začne pokrivati ​​vse več prostorov, ko ustvarjate programsko opremo in distribuirate programsko opremo. Naša vizija je, da svetu zagotovimo varnostno rešitev, ki stopnjuje celoten binarni tok, celoten cevovod, vse od trenutka, ko je zgrajen, do okolja za uvajanje. In Xray se odlično prilega tej kocki in opažamo čedalje več povpraševanja, ko smo poročali o več podjetjih v našem portfelju in prešli na naročnine, ki vključujejo Xray.

In tudi spremembe, ki smo jih naredili v naročniškem modelu, vključujejo Xray iz podjetja in okoli njega.

Jack Andrews - Needham & Company – analitik

Hvala za podrobnosti o tem. Samo kot nadaljnje vprašanje, ali nas lahko posodobite - navedli ste primer, kar se sliši kot lepa zmaga z izmikom. Ali nas lahko samo posodobite, veste, kolikšen del vašega trga v naravi menite, da je zeleno polje v primerjavi z, veste, temi priložnostmi za preselitev, ki jih morda iščete v teh dneh?

Shlomi Ben Haim - Glavni izvršni direktor in soustanovitelj

Kolikšen del trenutnega trga je pripravljen na priložnosti posebej z Xrayom, mislite?

iz česa je sestavljen delniški kapital

Jack Andrews - Needham & Company – analitik

No, predvidevam samo širši Artifactory in samo -- ali vašo širšo platformo.

Shlomi Ben Haim - Glavni izvršni direktor in soustanovitelj

ja. No, zdaj je zelo očitno videti – nekoč je bil JFrog – pravim, da so binarne datoteke zelo pomembne. Kar slišite povsod na trgu in če samo, veste, hitro pogledate zemljevid drugih ponudnikov, se organizacije okoli nas osredotočajo na programske pakete, ker sta popolna avtomatizacija DevOps-a in upravljanje binarnih datotek postala najpomembnejši del programske opreme je nadaljnji tok dostave. Ko pogledate JFrog in primarni vodilni izdelek, Artifactory, je to zbirka podatkov vseh teh programskih paketov, zato je zelo smiselno dodati varnost na vrh njegove avtomatizacije, distribucijo CI/CD in razmišljati o premikanju celo v desno Internet stvari in DevOps za internet stvari.

Tako smo se osredotočili na binarne podatke od prvega dne, od trenutka, ko smo ustanovili podjetje, in tako gradimo in izboljšujemo naš portfelj izdelkov. Prav tako je zelo usklajeno s tem, kar vidimo na trgu. Prav tako je zelo usklajen z drugimi plovili, ki jih izpodrivamo z našimi rešitvami na strani strank.

Jack Andrews - Needham & Company – analitik

Razumem. Hvala, ker ste sprejeli moja vprašanja.

Shlomi Ben Haim - Glavni izvršni direktor in soustanovitelj

Seveda.

Operater

Vaše naslednje vprašanje je Brad Reback iz Stifela. Vaša linija je odprta.

Brad Reback - Stifel Financial Corp. -- analitik

Super, najlepša hvala. Jacob, ali si lahko vzameš minuto in samo pregledaš komentarje, ki si jih imel o vplivu zaračunavanja zaradi zvišanja cene?

Jacob Shulman - Glavni finančni direktor

Seveda, absolutno. Imeli smo rekordno četrtletje glede rezervacij. Določen del teh rezervacij se nanaša na rezervacije strank, ki so obnovile svoje poslovanje z nadgradnjo na naročnine na visoki ravni po cenah pred spremembo. In nekateri so sklenili tudi večletne pogodbe.

Zato smo opazili, da je približno 40 % teh rezervacij povezanih s temi zgodnjimi obnovitvami strank.

Brad Reback - Stifel Financial Corp. -- analitik

In samo kot nadaljevanje tega, ko razmišljamo o obračunih za naslednjih nekaj četrtletjih naprej, predvidevam, da bi morali pričakovati, da bo to nekoliko oviralo stopnjo rasti v morda drugem in tretjem četrtletju in morda celo štiri.

je navadna delnica obveznost ali sredstvo

Jacob Shulman - Glavni finančni direktor

Ponovno ne verjamemo, da zaračunavanja in rezervacije predstavljajo priložnosti za rast prihodkov. Vsekakor bo pri rezervacijah v prihodnjih četrtletjih nekaj ovir, vendar to ne pomeni nujno, da to vpliva na prihodke.

Brad Reback - Stifel Financial Corp. -- analitik

Super. Najlepša hvala.

Operater

Naše naslednje vprašanje je od Jasona Aderja iz Williama Blaira. Vaša linija je odprta.

Jason ader - William Blair - analitik

ja. Hvala vam. Dober dan, fantje. Prvo vprašanje za vas je, za Shlomija, ali obstaja kakršen koli trajni vpliv, ki ga na poslovanje opazite zaradi COVID-a in, veste, ljudi, ki niso v pisarni in ne morejo stopiti pred določenimi ljudmi? In potem v svojem vodenju predvidevate kakšne koristi, zlasti v drugi polovici, od ponovnega odprtja?

Shlomi Ben Haim - Glavni izvršni direktor in soustanovitelj

Ja, Jason. Veste, na žalost nas to, kar vidimo zdaj v svetu, nekako spominja, da je pandemija še vedno tu. Scenarij smo začeli tako, da smo ekipi v Indiji poslali najboljše želje. Toda Indija je le ena država, ki se še vedno bori s pandemijo.

Po naših navodilih ni sprememb. Še vedno vidimo Q1, Q2, dve četrtini, ki se bosta obnašali pod prisilno realnostjo pandemije. Verjamemo, da bosta Q3 in Q4 delovala drugače. Ekipo že imamo v Izraelu, večina naše ekipe ter ekipe za raziskave in razvoj ter produktne ekipe se vračajo v posel, nazaj v močvirje.

Upamo, da bomo videli vedno več naših strank. Ne pozabite, da je JFrog tudi podjetje, ki začne od spodaj navzgor. Tako bo v trenutku, ko se bodo razvijalci vrnili na svoje sedeže, na konference, bo skupnost spet začela brbotati. Verjamem, da bo povpraševanje vedno več in nekatere stvari, ki so bile nekako odrinjene, bodo spet postale pomembnejše in bodo v organizaciji dobile drugačne prioritete.

Toda glede na vaše vprašanje ni sprememb v navodilih. Še vedno verjamemo, da bo druga polovica leta boljša. In temu ustrezno usklajujemo tudi naš načrt in poslovni načrt.

Jason ader - William Blair - analitik

V REDU. Hvala vam. In potem nadaljevanje za Jacoba. Jacob, neto stopnja zadrževanja je 130 %, kot si poročal.

Kje vidite, da gre v naslednjih, ne vem, štirih do šestih četrtinah?

Jacob Shulman - Glavni finančni direktor

ja. Najprej, Jason, vidimo, da se je neto stopnja zadrževanja dolarja stabilizirala okoli teh ravni. Očitno smo v zadnjih četrtletjih opazili zmanjšanje neto zadržanega dolarja. Zdaj vidimo stabilizacijo okoli teh ravni.

Naša srednja točka letnih smernic kaže 33 % v primerjavi z letom prej, kar pomeni neto zadržanje dolarja v višini 130 %. Zato še naprej ciljamo na 130-odstotno neto stopnjo zadrževanja dolarjev.

Jason ader - William Blair - analitik

Prav. In ali vi -- mislim, ali je to prava raven tudi po tem letu? Ali imate kakšno dolgoročno pot, h kateri nas želite usmeriti?

Jacob Shulman - Glavni finančni direktor

Očitno vidimo veliko priložnosti pred nami z novimi uvedbami izdelkov in novimi funkcijami, ki jih uvedemo, ki ustvarjajo izboljšane priložnosti za monetizacijo v prihodnosti. Zato verjamemo, da bo neto zadržanje dolarja ostalo in bi lahko s te ravni celo naraslo.

Jason ader - William Blair - analitik

Hvala.

Operater

Naše naslednje vprašanje je Ittai Kidron iz Oppenheimerja. Vaša linija je odprta.

Ittai Kidron - Oppenheimer & Co. -- Analitik

Hvala. Hej fantje. Želel sem se poglobiti v sama navodila. Bilo je nekoliko razočaranje, da niste dvignili smernic za leto, zlasti v prvem četrtletju leta.

Torej, Shlomi, rad bi nekako vprašal, kaj morda z vaše perspektive ni šlo prav v četrtini? Ali so bili deli poslovanja, s katerimi niste bili zadovoljni z uspešnostjo? Kar zadeva vaše zaposlovanje, ste to jasno povedali, pred vami je velika priložnost. Se vam zdi, da dovolj vlagate? Večina podjetij v vaši velikosti z vašo rastjo ni dobičkonosna z razlogom. Vendar se zdi, da mislite, da lahko še vedno prinesete dobiček in dosežete rast. Zakaj ne bi več investirali in vozili več? Ali ne vidite priložnosti, da bi vložili več dolarjev in spodbudili večjo rast?

Shlomi Ben Haim - Glavni izvršni direktor in soustanovitelj

Ja, Ittai, zdravo. Mislim, da sta to dve odlični vprašanji. Prva zadeva rast in pričakovano rast. In zgodilo se je tisto, kar smo napovedali, in bili smo zelo usklajeni s številkami.

Svoj portfelj in potencial smo upravljali skupaj s tehnologijo in spremembami, ki smo jih videli na trgu. Očitno smo še vedno pod realnostjo, ki jo prinaša COVID-19. In bili smo zelo zadovoljni, da smo številke, ki smo jih zavezali, dali na trg. Vidimo tudi, da imamo teleskopski pogled, kako bo izgledalo leto 2021.

In vem, da gresta rast JFrog in učinkovitost JFrog z roko v roki. In tukaj ne vidim konflikta. Glede možnosti vlaganja več in morda več pridelka, nikoli, nikoli, preden smo šli v javnost do danes, nikoli nismo imeli mantre, da porabite denar in potem boste obrodili več sadov. Pravzaprav smo zelo usklajeni z našim načrtom.

Veliko vlagamo v vse dimenzije. Veliko vlagamo v določen marketing. Kar ste videli pri brezplačnih naložbah, neverjetno delo, ki ga opravljajo naše ekipe zagovornikov razvijalcev, pri doseganju skupnosti, čeprav smo vsi oddaljeni in gradimo konference, ki jih nima nihče drug na trgu. V našo prodajo in trženje namenjamo milijone dolarjev.

Vendar smo tudi zelo v skladu z našim načrtom, da zagotovimo, da je to, kar počnemo, prava stvar in ne samo poraba denarja zaradi porabe. Na področju raziskav in razvoja smo ekipo v preteklem letu močno povečali, na stotine novih Frogs se je pridružilo JFrogu v različnih močvirjih in zelo smo veseli, da vidimo, kako hitro ekipa raste. In lahko vidite rezultate. Kot nihče drug, noben drug prodajalec na trgu ni izdal toliko inovacij v eni četrtini v različne izdelke, šest različnih izdelkov, vsi pa so uživali v materialni inovaciji, ki je bila ponujena skupnosti in našim strankam.

Tako nikoli nisem videl, da bi JFrog porabil dolar brez stroškov. In tudi nikoli nisem videl, da ne bi porabili niti dolarja, ker smo imeli strog proračun. Zato bomo nadaljevali z gradnjo podjetja. Nadaljevali bomo z rastjo podjetja, kot je predvideno.

In naredili bomo, kar je potrebno, da bi posel ohranili kot podjetje, ko bo potrebno, da bo dobičkonosno, bi bilo donosno, ko bo potrebno, bo imelo več naložb.

Ittai Kidron - Oppenheimer & Co. -- Analitik

Zelo dobro. Morda kot nadaljevanje, lahko zdaj spregovorite o produktivnosti vaše prodajne organizacije? Kako je sledenje glede na vaša pričakovanja? In morda kako je v vaši bazi? Jasno je, da so nekateri boljši in slabši, toda ali je na splošno – ali so blizu skupaj ali imate tam zelo velike kote?

Shlomi Ben Haim - Glavni izvršni direktor in soustanovitelj

da. No, organizacija prodaje in trženja močno raste. Kot se spomnite iz prejšnjih razpisov, razvijamo tudi strateško ekipo. Gre za najboljšimi strankami in tam širimo svoj odtis.

Naša marketinška ekipa hitro raste. In ko rečem rast, ni samo na eni ali dveh lokacijah, ampak je pravzaprav globalno. Zdaj veliko vlagamo v APAC. Opažamo naraščajoče povpraševanje po DevOps v Aziji in Pacifiku.

Povečali smo ekipo na Japonskem, na Kitajskem in v Indiji, da bi to podprli. In tisto, v kar vlagamo tudi, je več partnerstev, več integracije, razmišljanje o kanalih v različnih oblikah in oblikah kanalov, ne samo v samostojni rešitvi, temveč tudi v oblaku. Torej bi morali – ko pogledate širitev prodaje in trženja JFrog, je globalno, je hibridno, od spodaj navzgor in začne biti tudi od zgoraj navzdol s strateško ekipo, spet mislim, da je zelo v skladu z našim načrtom in našim naložbenim načrtom.

Ittai Kidron - Oppenheimer & Co. -- Analitik

Zelo dobro. Srečno fantje. Hvala.

Jacob Shulman - Glavni finančni direktor

Hvala vam.

Operater

In naše naslednje vprašanje je Rob Owens iz Piper Sandler. Vaša linija je odprta.

Ben Schmitt - Piper Sandler - analitik

Zdravo družba. To je Ben Schmitt za Roba. Omenili ste, da ste se v prvem četrtletju začeli bolj osredotočati na nove logotipe. In se sprašujete, ali nas lahko spomnite, kakšna je pričakovana pot za sprejetje teh novih logotipov in kdaj pričakujemo, da bodo začeli bistveno vplivati ​​na rast prihodkov?

Jacob Shulman - Glavni finančni direktor

da. To vprašanje bom obravnaval. Kot smo zapisali v naših pripravljenih pripombah, vidimo pospeševanje pri dodajanju novih strank v ekipo in portfelj JFrog. Pravzaprav smo opazili, da se je število novih strank, ki prihajajo v JFrog, več četrtletja zapored povečalo.

Naj spomnimo, da pomemben del naših prihodkov izhaja iz širitve obstoječih strank. Zato verjamemo, da bo večina prihodnje rasti izhajala iz širitve obstoječih strank. Očitno pa je za nas zelo pomembno, da povečamo celoten račun strank, tako da bo to omogočilo, da se ta, pojem zemljišč in razširitev, nadaljuje še mnogo let naprej.

je distribucija zaupanja, ki je obdavčena upravičencu

Shlomi Ben Haim - Glavni izvršni direktor in soustanovitelj

da. In samo zato, da ga dodamo, smo zelo osredotočeni na dodajanje novih logotipov in povečanje števila neto novih logotipov. Zapomniti pa si moramo tudi, da bo zaradi načina, kako deluje v JFrogu in, kot je omenil Jacob, v modelu razširitve večina naših novih strank najprej pristala na ravni naročnine. V on-prem bo z osnovno naročnino na Artifactory.

V oblaku bo spodnja stopnja. Torej prihodki niso preveč v skladu s številom novih logotipov. Prihodnost gradimo tako, da dodajamo vedno več novih strank.

Ben Schmitt - Piper Sandler - analitik

Razumem. Hvala. Omenili ste, da je distribucija eden največjih dejavnikov, ki podjetja pripeljejo do Enterprise+. Ali nam lahko pomagate bolje razumeti zagon za tem? Kaj se dogaja v teh organizacijah, veš? Ali je to kot - ali je to organizacija DevOps na njihovi strani, ki se mora dovolj organizirati in poenotiti, da potrebuje to distribucijo? Ali kakšen je zagon, ki jih pripelje do točke, ko so na to pripravljeni?

Shlomi Ben Haim - Glavni izvršni direktor in soustanovitelj

da. No, to je tudi odlično nadaljevanje vašega prejšnjega vprašanja. Če pogledate številke, prihodki Enterprise+ zdaj predstavljajo 29 % naših skupnih prihodkov v primerjavi s 60 % lanskega leta. Tako očitno vidimo ta cilj.

Vidimo širitev. Vidimo, da stranke prepoznavajo inovacije in prednosti uporabe celotne platforme. Del teh sprožilcev je distribucija programske opreme. Zdaj bi se vprašali, kaj je drugače? Dostava programske opreme je bila tam pred JFrog pred 10 leti, pred 20 leti, pred 30 leti.

Programska oprema – programska oprema, ki jo ponuja svet. Glavna razlika je v tem, da zdaj organizacije želijo biti hitre, želijo biti varne in želijo biti učinkovite s svojim proračunom. Hočejo biti poceni. Tako hitro, očitno, ko se približate svojemu razvijalcu, in če v Artifactory vzamete vse, kar je pripravljeno in veliko, in ga potisnete do roba, ste hitrejši.

Če je avtomatiziran, še več. Varno, če zaklenete cevovod, če ga skenirate z rentgenskim žarkom in blagoslovite kateri koli paket sprostitve, ki se je zgodil samodejno iz Artifactoryja, skeniran z rentgenskim žarkom in potisnjen do roba, potem ste bolj varni. Imate več samozavesti. Lahko se celo premikate hitreje, ker nimate vseh vrst varnostnih vrat pred seboj.

In tretja stvar, želite biti učinkoviti s svojim proračunom. Zdaj pa poglejte, kaj se je zgodilo pred nekaj leti. Če bi želeli imeti posodobitev programske opreme, bi potisnili vse in imeli bi novo različico na robu. Z Artifactory, Xray, JFrog Pipeline in JFrog Distribution, ki to omogočajo, lahko potisnete samo inkrementalni del programske opreme, ki ga želite posodobiti.

Zato vaš stari cevovod, od gradnje do distribucije, postane zelo učinkovit in vašemu podjetju prihrani veliko sredstev. Zakaj se to spreminja? Ker so ga nekoč gradile naše stranke, ga je nekoč gradila skupnost. Nekaj ​​bi zgradili v svojem omrežju, morda na vrhu CDN, in zdaj razumete, da lahko imate nekaj hitrejšega, varnejšega, popolnoma avtomatiziranega in prihranite denar ne samo za tehnologijo, ampak tudi za število zaposlenih. Prihodnost je torej videti tako, kot smo napovedali, in zelo smo veseli, ko vidimo, da začenjamo obirati sadove našega dela, saj sem odgovor začel z odstotkom od skupnih prihodkov.

Ben Schmitt - Piper Sandler - analitik

To je res v pomoč. Hvala fantje.

Operater

Naše naslednje vprašanje je od Peggy Yu iz Morgan Stanleyja. Vaša linija je odprta.

Peggy Yu - Morgan Stanley - analitik

Živjo To je Peggy v imenu Sanjita. Želel sem se malo dotakniti naročnine Enterprise+. Videla je še eno četrtino povišanja.

Koliko od tega izvira iz povlečnih rezervacij zaradi povišanja podjetij, zvišanja cen? In kako pričakujete, da bo povišanje cen vplivalo na to dolgoročno?

Shlomi Ben Haim - Glavni izvršni direktor in soustanovitelj

da. Tako se cene Enterprise+ niso spremenile. Kar se je spremenilo, je cena za poslovni paket in nekaj paketa Pro X. Ker smo portfelju, vključno z naročnino Enterprise+, dodali veliko vrednosti, se je veliko strank odločilo, da je čas, da preidejo na naročnino.

V našo naročnino Enterprise+ smo dejansko dodali na desetine strank. Del teh strank očitno uporablja tri stopnje spremembe cen, vendar vidimo sprejetje naše naročnine Enterprise+ pri različnih strankah. In kot sem rekel, je bilo to četrtletje verjetno največje število strank, ki so prešle na naročnino Enterprise+.

Peggy Yu - Morgan Stanley - analitik

Razumem. Razumem. To je zelo koristno. In potem sem se želel malo dotakniti tekmovalnega okolja.

Veliko igralcev DevOps je govorilo o širitvi na druge dele cevovoda DevOps. Ali ste opazili kakršen koli naraščajoč konkurenčni pritisk na tem področju?

Shlomi Ben Haim - Glavni izvršni direktor in soustanovitelj

obresti za predčasni dvig prihrankov iz potrdil o vlogi so

ja. No, Peggy, pokrajina DevOps se širi vsak dan. Vsak dan vidimo, da na trg vstopa vedno več inovacij in več prodajalcev, ki zahtevajo, da so del življenjskega cikla DevOps. Če se res vprašate, kaj je DevOps, gre za to, kako lahko zgradimo in potisnemo programsko opremo na najbolj varen in hiter način.

Torej v pokrajini gradnje programske opreme ni razlike med fanti z izvorno kodo, podjetji Git, različnimi podjetji Git, ponudniki Git. Na strani varnosti vidimo razvijajoč se trg. Več je povpraševanja po varnosti, ki je avtomatizirana v tok gradnje in izdaje. Poleg razvijalcev vidimo več inovacij in manj rešitev na desni strani, ki varuje in spodbuja programsko opremo.

V svetu avtomatizacije, CI/CD, verjamem, da je ta svet precej zrel na ravni CI in zelo prezgoden na ravni CD-ja, ravni neprekinjenega uvajanja. Torej je še veliko prostora za rast. Zelo smo veseli tudi, ko vidimo, da trg glasuje s postavkami časovnega načrta, glasuje na način JFrog, s poudarkom na programskih paketih, s poudarkom na univerzalnih rešitvah. Univerzalnost začne pomembna.

Začnejo ceniti svobodo izbire, ki jo zahtevajo razvijalci. In vse več prodajalcev od največjih podjetij na svetu do najmanjših se pogovarja z razvijalci in ne le s CIO ali CISO organizacije.

Peggy Yu - Morgan Stanley - analitik

Razumem. Najlepša hvala.

Operater

In naše zadnje vprašanje je Kingsley Crane iz Berenberga. Vaša linija je odprta.

Kingsley Crane - Berenberg Bank -- Analitik

Živjo Hvala vam. Čestitke za četrtino. Lepo je videti razširjeno partnerstvo z Atlassianom in vašo odlično stranko že nekaj časa.

Imajo tudi nekaj prekrivanja izdelkov. Na levi strani ekosistema imajo Bitbucket. Bambus imajo tudi nekje v pripravi. Torej, če pogledate celoten SDLC, kako mislite o razmerju med tema dvema paketoma izdelkov?

Shlomi Ben Haim - Glavni izvršni direktor in soustanovitelj

Atlassian je neverjetno podjetje. Od prvega dne delamo skupaj. Radi jih vidimo, kako služijo razvijalcem in komplementarnim rešitvam, ki jih Atlassian in JFrog združujeta na trgu. Bitbucket imajo kot Git repozitorij za izvorno kodo.

Imajo cevovod Bitbucket, ki je po mojem mnenju zamenjal Bamboo, strežnik CI; Opsgenie in Jira seveda za upravljanje administracije in načrtovanja. In ko uporabite Artifactory kot svoje binarno skladišče, usklajeno z vašim Git repozitorijom, in uporabite Xray, ki sedi na njem, se očitno dobro igra skupaj. Zato smo v današnjem razpisu poročali tudi o novi integraciji ali okrepljeni integraciji z Atlassianom in v to partnerstvo bomo še naprej vlagali. Pravzaprav radi delamo z njimi.

Kingsley Crane - Berenberg Bank -- Analitik

Super. To je res v pomoč. Torej bi bilo samo še eno, Atlassian je tudi podjetje za hibridni oblak, ki se premika proti oblaku. Podobno dinamiko cen smo videli tudi pri dvigu izdelkov v določenih delih zbirke izdelkov.

Torej mislim, kako naj razmišljamo o strategiji, ki stoji za nedavnim dvigom cen, ki se uporablja samo za Pro in Pro X ali on-prem?

Shlomi Ben Haim - Glavni izvršni direktor in soustanovitelj

No, kot veste, je JFrogova filozofija, da bo v bližnji prihodnosti svet zahteval vse več hibridnih rešitev. Če pogledate čez 10 let, bo svet zahteval hibridne rešitve. Ko se pogovarjamo z našimi vrhunskimi strankami, vodji skupin Fortune 100, govorijo o hibridnih in multi-oblakih. Nihče od njih ne želi biti samo v pripravi ali samo v oblaku.

In nobeden od njih ne želi postati trgovina z enim oblakom. Kar načrtujemo, je razširiti več oblakov in našim uporabnikom ponuditi več ponudnikov v oblaku. Prav tako bomo podvojili hibridno rešitev, tako da bodo naši uporabniki imeli svobodo pri izbiri, ali bodo uporabljali on-prem, v oblaku ali oboje. Toda z odprtimi očmi razumemo tudi, da podjetje, veliko podjetje jutrišnjega dne, začenja v oblaku in bo verjetno raslo v oblaku.

Zato lahko na našem časovnem načrtu in v našem okolju uvajanja, v naših storitvah, v naših prodajnih in trženjskih naložbah vidite, da smo zelo osredotočeni na rast oblaka poleg naše rešitve, ki gostuje sam.

Kingsley Crane - Berenberg Bank -- Analitik

Super. Popolnoma smiselno. Super. Najlepša hvala.

Operater

Trenutno nimamo več vprašanj. Klic vračam na Shlomija za zaključne besede.

Shlomi Ben Haim - Glavni izvršni direktor in soustanovitelj

Fantje, vsem bi se rad zahvalil, da ste se nam danes pridružili. Naj imamo boljše dneve in dobre novice po pandemiji do naslednjega razpisa zaslužka. In do takrat naj bo Žaba z vsemi vami. Najlepša hvala.

Operater

[Odjava operaterja]

Trajanje: 62 minut

Pokličite udeležence:

JoAnn Horne - odnosi z vlagatelji

Shlomi Ben Haim - Glavni izvršni direktor in soustanovitelj

Jacob Shulman - Glavni finančni direktor

Sterling Cars - J.P. Morgan - analitik

Jack Andrews - Needham & Company – analitik

Brad Reback - Stifel Financial Corp. -- analitik

Jason ader - William Blair - analitik

Ittai Kidron - Oppenheimer & Co. -- Analitik

Ben Schmitt - Piper Sandler - analitik

Peggy Yu - Morgan Stanley - analitik

Kingsley Crane - Berenberg Bank -- Analitik

Več FROG analize

Vsi zaslužki so prepisi^