Vlaganje

Letalske družbe It's No Surprise so prepovedale 'Knee Defender'

Konec prejšnjega meseca je nejasna naprava, imenovana 'Knee Defender', nenadoma postala predmet naraščajoče medijske pozornosti - in zanimanja potrošnikov. Ta kos plastike za 22 $, ki se pripne na mizo za pladnje za letalo in preprečuje, da bi se sedež pred vami nagnil, je spodbudil spopad med United Continental let, ki je prisilil preusmeritev leta.

Ta incident je spodbudil a val argumentov o tem, kateri potnik ima res 'pravico' do prostora, kjer se sedež nasloni. Nekateri ljudje verjamejo, da je sprejemljivo, da svoj sedež nagnete do konca, drugi pa trdijo, da je to nesramno.

Letal Uniteda je bil prejšnji mesec preusmerjen zaradi pretepanja zaradi nagnjenih sedežev.

Medtem ko ta razprava poteka v medijih, so letalske družbe skoraj soglasno spregovorile s prepovedjo Knee Defenderja. To ne bi smelo biti veliko presenečenje. Konec koncev, če ne bi želeli, da se potniki naslonijo, sploh ne bi vgradili poševnih sedežev!Letalske družbe ne bodo branile 'Knee Defenderja'
Skoraj vse glavne ameriške letalske družbe so prepovedale Knee Defender. Številni mednarodni prevozniki so ga tudi izrecno prepovedali, vključno z Air Canada, WestJet, Qantas in Virgin Australia.

Združena fronta proti Knee Defenderju med letalskimi družbami je zelo razumljiva. Na najosnovnejši ravni uporaba naprave tvega poškodbe letala, še posebej, če potnik poskuša na silo nasloniti svoj sedež, medtem ko je za njim nameščen Knee Defender.

Vsekakor se zagovorniki Knee Defenderja soočajo s težavno težavo. Če so letalske družbe menile, da je narobe, da potniki nagnejo sedeže, zakaj bi sploh namestili poševne sedeže? Skoraj zagotovo bi bilo ceneje kupiti sedeže, ki so pritrjeni v pokončnem položaju.Nekateri nizki nosilci, kot je Spirit, imajo sedeže, ki se sploh ne nagibajo. Vir: Spirit Airlines.

Dejansko večina ultra nizkocenovnih prevoznikov, vključno z Spirit Airlines in Allegiant Travel imajo sedeže, ki se ne nagibajo ali so zamrznjeni v „prednastavljenem“ položaju.

Odgovorno ležanje
Po veliki razpravi o Knee Defenderju so nekateri ljudje menili, da sta morda Spirit in Allegiant naredila stvari prav. Da bi se izognili morebitnemu konfliktu med potniki, bi morda morale letalske družbe popolnoma odpraviti funkcijo nagiba .

To se zdi pretirano kaznovano za potnike, ki se jim zdi bolj udobno počivati ​​v ležečem položaju. Medtem ko se zdi, da je incidentov 'zračnega besa' v porastu, se zdi, da se večina Američanov še vedno zna spopasti, tudi če se ne strinjajo glede moralnosti nagiba sedeža.

Osebno redko nagnem sedež in me včasih moti, ko sopotnik pred mano cel let preživi v ležečem položaju – a se nasmehnem in prenesem. (Kljub temu je ena redkih prednosti višine 5'6' ta, da moja kolena nikoli niso v nevarnosti.) V vsakem primeru bi morali zreli odrasli imeti možnost, da ta nesoglasja razrešijo z vljudnim pogovorom, ne pa z vpitjem in metanjem pijač.

Obstaja še en način
Na dolgi rok imajo letalske družbe boljši način za rešitev te trnove težave kot prepoved Knee Defenderja ali odpravo nagibne funkcije. To je nekaj, kar se imenuje zgibni sedež.

Pri tipičnem nagnjenem letalskem sedežu (vsaj v kabini avtobusa) je dno sedeža pritrjeno na mestu in naslon sedeža se nagne nazaj, ko se potnik nasloni.

Nasprotno pa se pri zgibni sedežni plošči dno sedeža premakne naprej, ko se potnik nasloni. To pomeni, da se lahko potniki dodatno nagnejo, ne da bi toliko posegali v osebo, ki sedi v naslednji vrsti.

Ker se zgibna sedežna plošča premika naprej, ko se nagibate, vam ležanje pušča manj prostora za noge. Vsak potnik mora izbirati med več prostora za noge in več naklona, ​​namesto da bi se nalegel na račun nekoga drugega.

American Airlines ima na nekaterih letalih zgibne sedeže. Vir: American Airlines.

Nekaj ​​proizvajalcev letalskih sedežev je kot možnost začelo ponujati zgibne sedežne plošče. Nekatere letalske družbe, vključno z American Airlines , so začeli nameščati te sedeže. Širše sprejetje zgibnih sedežev s strani ameriških letalskih družb je morda edini izvedljiv način, da se ameriškim letalskim potnikom omogoči, da naslonijo sedeže, ne da bi sprožili nemire med letom.

Neumne zadnje misli
Številni strokovnjaki so pretehtali o občutku upravičenosti, ki je sprožil nekaj nedavnih prepirov zaradi nagnjenih sedežev v letalu. Vsekakor je res, da če bi si potniki izkazali malo več običajne vljudnosti, letalskim prevoznikom ne bi bilo treba skrbeti za Knee Defender.

Žal želja po prijaznejšem svetu ne bo tako. Za zdaj se morajo letalske družbe odločiti med konkurenčnimi trditvami za naslonjače in protinastavke. Velika večina industrije je padla na stran tistih, ki si želijo pravico do naslonjanja sedežev.

Vendar pa bi bilo dolgoročno morda bolje letalskim prevoznikom, da razpravo razbremenijo z namestitvijo novih sedežev z zgibnimi sedeži. Ti sedeži bodo strankam omogočili, da izberejo položaj sedeža, ki je zanje najudobnejši, ne da bi drastično vplivali na udobje drugih potnikov.^