Vlaganje

Jasno je, zakaj je dežela svetovnih vojn zvezd Disney bolj priljubljena kot Disneyland

Disney 's(NYSE: DIS) Vojna zvezd : Galaxy's Edge se je na Floridi odprl v četrtek zjutraj in pošteno je reči, da je trenutno turistični magnet. Razširitev 14 hektarjev v Disneyjevem Hollywoodskem studiu je bila zaprta v nekaj minutah po uradnem času ob 6. uri zjutraj, uro po dnevu pa je čakanje na edino odprto vožnjo na novem območju naraslo na kar pet ur.

V Disneylandu je bil pred tremi meseci povsem drugačen prizor, saj so se čakalne vrste za Millennium Falcon: Smugglers Run končale približno 90 minut in so bile rutinsko pol manj kot čez dan. Popolnoma drugačen bi moral biti prizor, ko Disney poroča o finančnih rezultatih v začetku novembra. Bil je presenetljiv upad obiskanost domačih tematskih parkov v drugem četrtletju Disneyjevega proračuna, vendar to ne bi smelo veljati za trenutno obdobje.

najboljše delnice pod 5 dolarjev 2018
Chewbacca, R2D2, BB8 in drugi liki na odru v sredo

Vir slike: Disney.

Upravljanje pričakovanj

Disneylandov prvenec konec maja je bil vedno manjši posel. Disneyjev prvotni tematski park je omejen na Vojna zvezd : Galaxy's Edge tistim, ki jim je uspelo ujeti eno od majhnega števila spletnih rezervacij, in ljudem, ki bivajo v enem od treh hotelov s cenovno ugodnimi cenami. Rezervacijski sistem je bil v veljavi prve tri tedne in se je spremenil, do takrat, ko se je znanstvenofantastična dežela konec junija odprla za vse obiskovalce Disneylanda, je faktor novosti izginil.

Disney World se je odločil za drugačno knjigo-saj mora imeti na voljo več kot dva ducata možnosti nastanitve. Letoviški hoteli v Disneylandu imajo na voljo manj kot 10% zmogljivosti Disney Worlda, veliko število pa je za ujetniško občinstvo v velikem letovišču na Floridi. Odprl se je tudi Disney World Vojna zvezd : Galaxy's Edge vsem, odločitev, ki olajša vlaganje v trženje na način, ki ga Disneyland ne bi mogel, ker širitev sprva ni bila dostopna večini dnevnih gostov.Čeprav se zdi grobo videti pet urno čakanje na eno samo vožnjo v četrtek zjutraj-in ljudje, ki prihajajo nekaj minut po odprtju, jim povedo, da ne bodo mogli dostopati Vojna zvezd : Galaxy's Edge do poznejšega dne - to je tudi tisto, kar je Disney potreboval, da bi utišal svoje kritike. Ropotanje o širitvi ni uspelo zaradi manjših množic, kot je bilo pričakovano v Disneylandu, zaradi tega, ker je bil začetni dostop omejen, večina lokalnih imetnikov vozovnic pa je bila blokirana pozneje poleti. Najboljša vožnja se ne bo odprla v nobenem parku še nekaj mesecev. Ker se občutki potrošnikov zmanjšujejo, potrošniki in vlagatelji pa se pripravljajo na morebitno recesijo, je osvežujoče videti tako veliko začetno udeležbo v Disneyjevem svetu pred praznikom.

Prav tako ni tako, kot bi Disney World v četrtek priredil množico pošasti. Če sploh kaj, je Disney namesto tega poskušal poslati goste v svoje tri druge tematske parke na Floridi:

ali so državne obveznice dobra naložba
  • Četrtek je tudi začetek mednarodnega festivala hrane in vina v Epcotu, letnem žarišču vrhunskega veseljačenja.
  • Disney je eno uro prej odprl svoje tri druge parke za goste, ki bivajo v njegovih letoviščih.
  • Novi magnet s predstavitvijo Levji kralj 'Simba je podarjena - samo teden dni - imetnikom vozovnic Disney World v Disneyjevem živalskem kraljestvu.

Seveda bomo morali počakati nekaj mesecev, preden bomo videli, ali se je trend obiskanosti v tem četrtletju vrnil. Z njim bo tudi zapleteno Pričakuje se, da bo orkan Dorian pristal na Floridi v nekaj dneh. Vendar je za danes vsaj v Disneyjevem svetu vse v redu. Njegova največja širitev v dveh desetletjih pritegne ogromno množico in v Sili ni motenj.

^