Vlaganje

Ali je Verizon Stock nakup?

Verizon (NYSE: VZ)pogosto velja za zimzeleno obrambno zalogo. Je lastnik največjega brezžičnega omrežja v Ameriki, izplačuje visok dividendni donos v višini 4,4%, delnice pa trgujejo le s 11 -kratnim prihodkom. Prav tako je letno dvigoval dividende 14 zaporednih let.

Vendar je Verizon tudi dosledno slabši na trgu. Po upoštevanju reinvestiranih dividend se v zadnjih 10 letih ustvari skupni donos v višini približno 150%. To premaga AT&T 's(NYSE: T)skupni donos manjši od 70%, vendar je to približno polovica S&P 500 Skupni donos je skoraj 300 %.

Pretekla uspešnost ni zanesljiv kazalnik prihodnjih dobičkov, vendar bi vlagatelji morda pogledali Verizonove pretekle donose in se spraševali, ali je pametneje preprosto kupiti nizkocenovni indeksni sklad, ki namesto tega sledi indeksu S&P 500. Poglejmo si na novo poslovanje podjetja Verizon in poglejmo, ali je njegove zaloge še danes vredno kupiti.

Uporabnik pametnega telefona sedi s psom doma.

Vir slike: Getty Images.

najboljša starost za upokojitev zaradi zdravja

Verizonove glavne prednosti

Verizon ima tri glavne prednosti. Prvič, njeno osnovno brezžično poslovanje, ki je razdeljeno na potrošniški in podjetniški trg, služi več strankam kot T Mobile (NASDAQ: TMUS)in AT&T. Verizon lahko kot vodilni na trgu porabi manj denarja za velike trženjske akcije in nadgradnjo omrežja.Drugič, Verizon ni ugriznil več, kot lahko žveči z velikimi plačljivimi televizijskimi in medijskimi nakupi, kot sta to storila AT&T z DirecTV in Time Warner. Verizon je skoraj padel po istem spolzkem pobočju s svojimi nesrečnimi nakupi internetnih sredstev AOL in Yahooja, vendar so ti neuspehi stali veliko manj kot neuspešni poskus AT&T, da združi segmente svojih ponudnikov internetnih storitev, plačljive televizije in medijev v vertikalno integrirano podjetje. Verizon se je pred kratkim dogovoril, da bo 90% teh medijskih sredstev prodal Apollo Global Management (NYSE: APO).

najboljši čas za nakup hiše 2017

Nazadnje, Verizon -ovo plačljivo televizijo, ki je združeno s svojimi žičnimi in širokopasovnimi internetnimi povezavami Fios, ki je v zadnjem četrtletju služilo 13,3 milijona strank, je tudi precej manjše od segmenta plačljive televizije AT&T. Zato je manj izpostavljen rezalcem kablov in posvetnemu premiku k storitvam pretakanja.

Glavne slabosti Verizona

Prednosti Verizona so a bolje kupiti kot AT&T, ima pa tudi tri slabosti. Prvič, T-Mobile je po tem, ko se je lani združil s Sprintom, presegel AT&T kot drugega največjega brezžičnega operaterja v ZDA.Sveža konkurenca družbe T-Mobile-ki spodbuja strategijo „neodvisnosti prevoznika“ odpravljanja pogodb, subvencioniranih telefonov, pristojbin za pokritje podatkov, pristojbin za predčasno odpoved in drugih težav-bi lahko zmanjšala cenovno moč Verizon in ga prisilila, da pospeši svoje trženje spet stroški.

borzni zlom 2016

Drugič, omrežje 5G T-Mobile zdaj zagotavlja približno 33 % večjo pokritost v ZDA kot Verizon in AT&T. kombinirano Omrežja 5G. T-Mobile je napredoval z uporabo nižjepasovnih spektrov, ki so segali dlje od visokopasovnih spektrov, ki sta jih uporabljala Verizon in AT&T. Stroški Verizona bi se lahko povečali, ko bo razširil svoja omrežja 5G, da bi dosegel doseg T-Mobilea.

Na podlagi teh dejstev bi vlagatelji, usmerjeni v rast, raje kupovali Delnice T-Mobile , ki se je od svojega javnega nastopa pred skoraj osmimi leti povečala za več kot 760 %.

Nazadnje, dolgoročni dolg Verizona se je v zadnjem desetletju močno povečal. Večino tega dolga je nabral po odkupu Vodafone 45 -odstotni delež Verizon Wireless za 130 milijard dolarjev leta 2014.

VZ Celotni dolgoročni dolg (četrtletni) grafikon, ki prikazuje naraščajoči trend.

Vir podatkov: YCharts

Verizon je zadnje četrtletje zaključil z neto nezavarovanim dolgom do prilagojeni EBITDA razmerje 2,9. Pričakuje se, da se bo ta vzvod do konca leta 2021 nekoliko zmanjšal na 2,8-krat, vendar bi mu lahko visok dolg preprečil vse potrebne naložbe, da bi ostal pred T-Mobileom in AT&T.

Zaloga ni slaba, a tudi ne odlična

Verizonovi prihodki od poslovanja so se leta 2020 znižali za 3%, saj je pandemija omejila povpraševanje po novih telefonih ter plačljivi televiziji in segmentih oglasov. Vendar je strožja poraba povečala njegov prilagojeni dobiček na delnico za 2 %.

Analitiki pričakujejo, da se bodo prihodki iz poslovanja Verizon in prilagojeni EPS letos povečali za približno 4%, ko kupci kupujejo nove naprave 5G in nadgrajujejo na nove načrte optičnih vlaken. Odsvojitev njegovih medijskih sredstev Apollu bi morala tudi močno zmanjšati njegovo izpostavljenost nasičenim digitalnim medijem in oglasnim industrijam.

kako najti trenutno ceno delnice

Njegov prosti denarni tok, ki se je lani povečal za 32 % na 23,6 milijarde dolarjev, bi moral zlahka pokriti tudi dividende, saj zmanjšuje svoj dolg. Preprosto povedano, Verizonovo poslovanje bi moralo ostati stabilno v bližnji prihodnosti.

Zato je Verizon še vedno dostojna naložba za vlagatelje, ki želijo le ohraniti svoj kapital in premagati inflacijo ter jih ne skrbi preveč, da bi premagali trg. Vendar pa lahko vlagatelji, ki naredijo le malo več domače naloge, verjetno najdejo bolj obetavne delnice ali ETF, ki redno premagajo trg.^