Vlaganje

Ali je težavna zaloga CannTrust nakup v letu 2020?

Lansko leto naj bi bilo prelomno za zaloge konoplje. Ker so se vrednotenja dvignila, se je pričakovalo, da bodo delnice loncev na podlagi hitro naraščajoče prodaje spodbudile dobičkonosnost. Žal se pričakovanja vlagateljev niso uresničila.

Na našem severu se Kanada spopada s težavami z oskrbo od prvega dne rekreacijske prodaje, ki se je začela 17. oktobra 2018. Medtem so v ZDA visoke davčne stopnje v izbranih državah skupaj s sposobnostjo jurisdikcije, da trgovcem na drobno zavrnejo prisotnost v legaliziranih državah so spodbudili že tako odporen črni trg. Skratka, v letu 2019 so se delnice loncev močno znižale.

Vendar pa se zaradi tega zmanjšanja zalog marihuane nekateri vlagatelji sprašujejo, ali je veliko popustov. Na primer, bojna zaloga lonca CannTrust Holdings (OTC:CNTTQ)izgubil več kot 90 % od svojih najvišjih vrednosti in lani izgubil 81 % . Toda ali je 81-odstotni upad te problematične zaloge marihuane dovolj razlog, da potegnemo sprožilec in zavzamemo položaj leta 2020?

Kot boste kmalu videli, mislim, da je, vendar bi bilo vlagateljem pametno, da bi to stališče zavzeli pozneje letos.

Srebrne kocke, ki pravijo nakup in prodaja, se vržejo na digitalni zaslon s podatki o količini in ceni.

Vir slike: Getty Images.Evo, zakaj je bil CannTrust lani razbit

Preden se poglobim v različne razloge, zakaj je profil tveganja proti dobičku za CannTrust zanimiv, najprej preučimo razloge za lanskoletno implozijo CannTrust.

Propad CannTrusta je očitno spodbudilo priznanje podjetja v začetku julija, da je v svojem vodilnem obratu Niagara nezakonito gojilo konopljo v petih prostorih brez dovoljenj za obdobje šestih mesecev (oktober 2018-marec 2019). Vendar ta očitna kršitev predpisov Zakona o konoplji ni bila vse. Ugotovljeno je bilo, da se je zdaj že bivši izvršni direktor Peter Aceto zavedal te zakonite rasti in ni storil ničesar, da bi jo zaustavil, ter da si je podjetje prizadevalo namenoma zavajati regulatorje in prikriti to nezakonito rast. Na koncu je Health Canada septembra začasno ukinil dovoljenje za gojenje in prodajo podjetja, CannTrust pa je od takrat uničil zaloge v vrednosti 58 milijonov dolarjev, pridobljenih iz teh prostorov za gojenje.

Ker CannTrust ne more saditi novih pridelkov in, kar je še pomembneje, prodajati konopljo in derivate, dokler ne pridobi licenc, tudi CannTrust izgublja denar. Podjetje je objavilo 140 odpuščanja delovnih mest v četrtem četrtletju in ima koristi od nižjih stroškov, ker ne goji plevela, a trenutno brez izvedljivega poslovanja ne ustreza vlagateljem, ki želijo videti, da industrija konoplje ustvari nekaj zelenega.Kanadske regulativne agencije tudi podjetjem za marihuano niso naredile nobene usluge. Health Canada je počasi odobrila vloge za izdajo dovoljenj, CannTrustova domača provinca Ontario pa je počasi uvedla fizične ambulante. Ob enoletni obletnici razprodaje za odrasle v oktobru 2019 je bilo odprtih le 24 maloprodajnih trgovin. To velja za eno trgovino na 604.000 ljudi v provinci.

Nazadnje se cena delnice CannTrusta še naprej giblje okoli minimalne zahteve za nadaljevanje kotacije na newyorški borzi (NYSE), družba pa od maja ni poročala o svojih poslovnih rezultatih. V kratkem, zdi se, da je izbris zelo realna možnost .

sodnik

Vir slike: Getty Images.

CannTrust je lahko v letu 2020 nakup slabe novice

Nobenega dvoma ni, da je vzpon CannTrust na tej točki strmejši od večine delnic v borzi, vendar verjamem, da ima podjetje možnost, da bo letos postalo nakup slabih novic.

Kot prvo, upoštevajte, da je Health Canada začasno prekinil licence podjetja in jih ni v celoti preklical. Agencija je poskrbela, da je naredila primer iz CannTrust, vendar je podjetju posredovala seznam zahtev, ki bi jih lahko izpolnilo, da bi ponovno dosegel skladnost, in sčasoma svoje licence. Po navedbah prenovljene vodstvene ekipe CannTrust podjetje pričakuje, da bo svoje pomanjkljivosti odpravilo do konca prvega četrtletja. Še enkrat, čeprav agencija ni ravno najhitrejša pri pregledovanju in odobritvi vlog za izdajo dovoljenj, CannTrust postavlja na pravo pot, da bi lahko letos ponovno pridobil sposobnost gojenja in prodaje plevela.

Upoštevajte tudi, da zaradi nezmožnosti prodaje ali pridelave konoplje CannTrust ni močno prikrajšan za svoje sovrstnike. Težave z oskrbo so izdelek v Ontariu z ozkim grlom, kar pomeni, da CannTrust ni izgubil pomembnega tržnega deleža zaradi svoje konkurence. Če kaj, se je CannTrust izognil nevarnostim prekomerne porabe kot nekateri njegovi podobni. In kot opomnik, CannTrust je ena od petih zalog, ki ima pogodbe o dobavi z vsako kanadsko provinco.

Vlagatelji tudi ne bi smeli spregledati, da ima CannTrust sposobnost biti a glavni, poceni pridelovalec , ob predpostavki, da bo ponovno pridobil svoje licence. Preden je konoplja julija prizadela oboževalce, se je pričakovalo, da bo podjetje proizvedlo 100.000 kilogramov na leto s svojih nizkocenovnih hidroponskih kmetij, z nadaljnjimi 100.000 do 200.000 kilogrami letno iz gojenja na prostem, ko bo začela delovati. CannTrust je bil pripravljen izkoristiti svojo rast na prostem za ustvarjanje številnih derivatov z visoko maržo, medtem ko so njegove hidroponske operacije vodile do proizvodnje pod povprečnimi stroški.

Fasada newyorške borze je oblečena v veliko ameriško zastavo, v ospredju pa je oznaka Wall St.

Vir slike: Getty Images.

Tukaj je opozorilo, na katerega bi morali vlagatelji počakati

Vendar pa boste opazili, da je moj predlog, da vlagatelji zadržijo nakup CannTrusta do druge polovice leta 2020. To je zaradi dogodka, za katerega pričakujem, da se bo zgodil v prvi polovici leta in bo po vsej verjetnosti spodbudil ta zaloga še bolj upadla.

Prejšnji mesec je CannTrust prejel opozorilno pismo NYSE, da njegove delnice niso dosegle najnižje zahtevane cene delnice (1 dolar) za nadaljevanje kotacije. V zadnjih dneh se je CannTrust za kratek čas dvignil nazaj nad 1 dolar, vendar to ne pomeni, da je podjetje preveč stran od neskladnosti. Še pomembneje, CannTrust ni prijavil rezultatov poslovanja s Komisijo za vrednostne papirje in borze in verjetno ne bo kasneje v prvem četrtletju. Zdi se, da je to več kot dovolj razlogov, da NYSE zažene CannTrust z borze in se vrne na borzo brez okenca (OTC).

Na splošno, ko NYSE- oz Nasdaq - družba, ki kotira na borzi, preide z velike ameriške borze na borzo OTC, njena cena delnice se zniža. Čeprav nismo ljubitelji poskušanja časovno določiti trg pri The Motley Fool, se zdi, da čajni listi precej jasno kažejo, da je izbris leta 2020 zelo verjeten. Močno predlagam, da vlagatelji, ki želijo kupiti zgodbo o preobratu CannTrust, ne le imajo visoko toleranco za volatilnost, vendar tudi počakajo do tega morebitnega dogodka izbrisa, preden se odločijo za svojo potezo.

Z napredovanjem CannTrust je očitno veliko tveganja, a tudi veliko dolgoročne vrednosti, če lahko podjetje sčasoma popravi ladjo in ponovno vzpostavi zaupanje z vlagatelji.^