Vlaganje

Je Sturm, Ruger Stock nakup?

Čeprav Šturm, Ruger (NYSE:RGR)Letos gre za odlično orožje, zaloge proizvajalca strelnega orožja so padle za 25 % od najvišje vrednosti vseh časov, ki jo je dosegel avgusta.

Čeprav se je prodaja v tretjem četrtletju v primerjavi z lanskim letom povečala za 53 %, dobiček se je povečal za petkrat, vodstvo pa pravi, da povpraševanje ne kaže znakov popuščanja, borza v zadnjih treh mesecih ohranja delnice med 60 in 70 dolarji na delnico.

Ali se pripravlja nekaj, zaradi česar se Rugerjeve delnice ne bi kupile? Poglejmo si natančneje.

čisti dohodek v primerjavi s prostim denarnim tokom
Ženska na usposabljanju za strelno orožje

Vir slike: Getty Images.

Val novih lastnikov orožja

Leto 2020 je bilo dobro leto za Rugerjevo temeljno poslovanje. Nacionalna fundacija za strelski šport ugotavlja, da je po ocenah 7,7 milijona ljudi kupilo svojo prvo pištolo letos, pri čemer je bilo opravljenih več kot 19,1 milijona preverjanj preteklosti potencialnih kupcev orožja.Rekordno povpraševanje po orožju je hkrati povzročilo porast prodaje streliva – in ogromno pomanjkanje – vodilno Vista Outdoor 's(NYSE:VSTO)predsednika streliva, ki ga bo odnesel na YouTube, da bi se zavzel za razumevanje potrošnikov, da njegovo podjetje dela nadure, da bi proizvedlo čim več streliva.

Ruger prodaja samo trgovcem in prodajalcem strelnega orožja z zvezno licenco, njegovi distributerji pa poročajo, da so zaloge še vedno izčrpane.

Je na poti še en nadzor nad orožjem?

Ta močna prodaja bi se lahko nadaljevala tudi v letu 2021 in naprej. Novoizvoljeni predsednik Joe Biden ostro govoril o nadzoru orožja med svojo predsedniško kampanjo. Poziva k uvedbi splošnega preverjanja preteklosti kupcev orožja, prepovedi spletne prodaje strelnega orožja, prepovedi nekaterih vrst polavtomatskih pušk, uvedbi obveznih odkupov orožja in razveljavitvi pravne zaščite, ki proizvajalce orožja ščiti pred tistimi, ki uporabljajo strelno orožje za kazniva dejanja.To so vse hitra vprašanja za lastnike orožja in navdušence, ki se bojijo nadaljnjega posega v pravico do lastništva strelnega orožja. Prav te vrste pogovorov v času Bidenovega podpredsednika so spodbudile takrat največji skok v prodaji in nekdanjemu predsedniku Baracku Obami prislužile ime za največjega prodajalca orožja na svetu, čeprav iz tega nikoli ni nastala nobena zakonodaja.

naj odplačam dolg ali investiram

Takšni pogovori v Bidenovi administraciji bodo nedvomno ohranili napetosti s skupnostjo orožja, kar bo ustvarilo več prodaje za Rugerja, kolega iz industrije Znamke Smith & Wesson (NASDAQ:SWBI)in drugih proizvajalcev orožja.

Sladke dividende

Večja prodaja bo seveda vodila do višjih dobičkov za Rugerja, kar pomeni tudi, da bi se Rugerjevo izplačilo dividend še naprej povečevalo.

Za razliko od mnogih podjetij, ki vsako četrtletje vlagateljem izplačajo določene dividende, je Rugerjevo izplačilo vezano na njegov čisti dobiček, pri čemer vodstvo trenutno cilja na približno 40 % dobička. Tako se bodo z naraščanjem zaslužka izdelovalca orožja povečale tudi dividende.

Njena dividenda 0,56 USD na delnico v tretjem četrtletju je bila približno štirikrat večja od 0,14 USD na delnico, ki jo je plačal vlagateljem v istem obdobju lani. Bila je 33 % višja od dividend, ki jih je izplačala le tri mesece pred tem v drugem četrtletju 2020.

Ruger je vlagateljem v drugem četrtletju izdal tudi posebno dividendo v višini 5 dolarjev na delnico, da bi z njimi delil uspeh, ki ga je užival.

kje lahko kupim delnico dogecoina

Cena je prava

Čeprav so delnice Sturma, Rugerja do danes narasle za 45 % in 77 % nad najnižjo točko, ki jo je dosegla marca, se še vedno trguje z znatnimi popusti.

Delnice so le 17-krat višji od dobička in 15-krat višji od ocen za prihodnje leto, vendar se trguje po ugodni ceni, ki je 10-krat večji od denarnega toka, ki ga ustvari.

Malo je razloga, da bi bila zaloga izdelovalca orožja tako nizka, ne z vsemi katalizatorji rasti, ki se nabirajo za njim kot cunami, ki je pripravljen na vrh. Vlagatelji, ki iščejo odličen posel za nakup po ugodni ceni, z Rugerjem ne bodo zgrešili.^