Vlaganje

Je Simon Property Group nakup?

Nepremičninski naložbeni sklad (REIT) Simon Property Group (NYSE: SPG)je eden največjih lastnikov trgovskih centrov na svetu. Svetovna pandemija pa ni bila prijazna do trgovskih centrov, saj so gospodarske zaustavitve in socialna distanca pustili potrošniški promet v najboljšem primeru slabokrven. Stanje pa se je v zadnjem mesecu povečalo za 20%, saj so vlagatelji začeli gledati mimo COVID-19. Bi se morali pridružiti množici in kupiti?

Močan portfelj

V bistvu je nepremičninski naložbeni sklad tako dober, kot je zbrano premoženje, ki ga ima v lasti. Na tej točki je Simon precej dober, saj ima portfelj okoli 200 zaprtih trgovskih centrov in prodajnih centrov. Večina jih je na ameriškem trgu, vendar je izpostavljena tudi ključnim tujim trgom, kot sta Evropa in Azija. Razlikovalna točka je lokacija njenih nepremičnin, večina premoženja v bližini gosto poseljenih regij z visokimi povprečnimi dohodki. Pravzaprav je pri teh ključnih meritvah blizu vrha svoje vrstniške skupine.

je hertz delnica dober nakup
Ljudje, ki hodijo v prometnem zaprtem nakupovalnem središču.

Vir slike: Getty Images.

Prav tako si prizadeva povečati vrednost svojega portfelja, pri čemer se strinja, da bo kupil enako dobro pozicionirane, vendar manjše družbe Taubmanovi centri (NYSE: TCO). Ta posel je bil prvič dogovorjen pred pandemijo, od takrat pa je bil prenovljen, kar je znižalo ceno glede na težke razmere na drobno. Kljub temu bo posel Simonovemu portfelju dodal še 25 ali več dobro nameščenih nakupovalnih središč.

V ZDA je več kot 1000 nakupovalnih središč, kar je verjetno preveč, šibkejša nakupovalna središča pa se že zapirajo. Toda Simonovi nakupovalni centri so v vrhunskem ešalonu in ne bi smeli le preživeti, ampak bi morali postati še bolj dragoceni, ko odidejo manjši nakupovalni centri. V bistvu bodo nakupovalci in trgovci na drobno v prihodnosti imeli manj možnosti nakupovanja, zato jih bo več na koncu prišlo v nakupovalna središča, ki preživijo. To je učinek povratnega omrežja. To za Simona dolgoročno ustvarja precej svetlo sliko.Trenutno je težko

Težava je v tem, da Simonu (ali kateremu koli drugemu kolegu v bližnji prihodnosti) bližnji rok ne bo uspel. Pred pandemijo so se nakupovalni centri ukvarjali z apokalipso na drobno. Trgovci na drobno, ki niso sledili trendom potrošnikov, vključno s spletnim nakupovanjem, so dejansko padli. Prvi so se spotaknili tisti z velikimi dolžniškimi obremenitvami, vendar je pandemija le še povečala težave v industriji. Podjetja, ki so se uspela obdržati v upanju, da se bodo sčasoma prilagodila, pogosto niso mogla prenesti zadetka zaprtja, ki ga je prisilila vlada.

ali lahko trgujete z otc na robinhood

Tabela SPG

SPG podatke avtorja YChartskaj pomeni vlaganje na robinhood

V bistvu je pandemija pospešila že počasi premik v industriji. Toda to je le en del enačbe, saj gre le za trgovce na drobno, ki napolnijo Simonove centre. Simon se mora kot najemodajalec spopasti z vse večjim številom prostih mest v svoji nepremičnini. To ni dobro za REIT ali druge najemnike. In to ni problem, ki ga je mogoče rešiti čez noč. Nakupovalni center je skrbno urejen seznam trgovcev na drobno, ki morajo imeti smisel skupaj, sicer pa najemnikom ali potrošnikom ne bo zaželen. Če pogledamo skrajni primer, bi bila postavitev vrhunske nakitne trgovine v isti center kot prodajalne dolarjev za vse katastrofa. Preprosto potrebujete čas, da poiščete prave najemnike in nadgradite prostor, da se bo lahko odprl za podjetja.

Z drugimi besedami, Simon izgleda, da ima na podlagi močnega portfelja nepremičnin svetlo dolgoročno prihodnost. Toda bližnji rok se za nekaj časa ne bo izboljšal, ker ima še vedno materialne ovire, tudi ko se svet premakne mimo COVID-19.

Vedite, v kaj se spuščate

Simon zagotovo ni slab REIT. Pravzaprav je verjetno eden najboljših lastnikov nakupovalnih središč. Vendar to ni ustavilo kombinacije apokalipse na drobno in koronavirusa, kar je povzročilo zmanjšanje dividend in strmo znižanje cen. Konzervativni vlagatelji bi morali tu ostati ob strani, saj je Simon res najprimernejši za tiste z dolgoročnimi pogledi in zelo močnimi želodci glede nestanovitnosti cen. Dejansko je še veliko dela, preden bo Simon rekel, da je obrnil svoj posel.^