Vlaganje

Je Plains All American Pipeline Stock nakup?

Plains All American Pipeline (NASDAQ:PAA)ne more ujeti odmora. Naftovod MLP zdi se, da je zaradi vse nestanovitnosti naftnega trga v zadnjih letih naredil dva koraka naprej in nato enega nazaj. Toda leto 2020 je bil še večji preobrat, kot je podjetje pričakovalo, ker so se cene nafte znižale, kar je vplivalo na obseg in obete za rast.

Zaradi tega je cena na enoto Plains All American letos padla za 50 %. To je potisnilo dividendni donos nad 8 %, čeprav je svoje izplačilo zmanjšal za 50 %.

Čeprav je bilo leto 2020 za naftovodno podjetje težko leto, to ne pomeni, da se ne more vrniti na pravo pot. Tukaj si oglejte primere bikov in medvedov za to visoko donosno zalogo olja .

Rdeči cevovodi na terminalu za shranjevanje nafte.

Vir slike: Getty Images.

Primer za nakup Plains All American Pipeline

Kljub vsem pretresom na naftnem trgu so se finančni rezultati Plains All American držali razmeroma dobro. Podjetje pričakuje, da bo ustvarilo približno 2,585 milijarde dolarjev prilagojenega EBITDA letos, kar je nekoliko pred prvotno napovedjo v višini 2,575 milijarde dolarjev. To je posledica splošne stabilnosti njegovih sredstev za prevoz in objektov ter njegove sposobnosti, da izkoristi svoj integrirani odtis in uporabi svoje strokovno znanje o dobavi in ​​logistiki za zajem priložnosti za ustvarjanje denarja na letošnjem nestanovitnem naftnem trgu.Zaradi tega, skupaj z zmanjšanjem programa distribucije in kapitalske porabe ter prodaje sredstev, je Plains All American na pravi poti, da ustvari presežek denarja. To ji je omogočilo odplačilo dolga in znižanje razmerja finančnega vzvoda na 3,3-kratnik dolga do EBITDA ob koncu tretjega četrtletja, kar je znotraj ciljnega razpona od 3,0 do 3,5.

Medtem pa Plains All American glede na znaten padec cene na enoto meni, da je trg podcenjeval svoje delnice. Trenutno je na pravi poti, da bo letos ustvarila 2,35 USD na enoto denarnega toka, medtem ko se delnica trguje po manj kot 9 USD na delnico, kar pomeni, da je vrednost najnižje vrednosti manj kot štirikratna od njenega denarnega toka. Zaradi tega je podjetje odobrilo program odkupa enot v vrednosti do 500 milijonov dolarjev. Leta 2020 namerava odkupiti do 75 milijonov dolarjev svojih enot in 25 % svojega prostega denarnega toka po razdelitvi leta 2021 nameniti za dodatne odkupe.

Primer proti nakupu Plains All American Pipeline

Medtem ko je Plains All American Pipeline kljub vsej nestanovitnosti na naftnem trgu na pravi poti, da doseže svoje začetne obete za leto 2020, bodo njegovi rezultati zaradi prodaje sredstev in nestanovitnosti njegovega dobavne in logistične dejavnosti še vedno precej pod ravnijo iz leta 2019. Medtem so na pravi poti, da se bodo leta 2021 še dodatno zmanjšali. Po mnenju podjetja bo prihodnje leto ustvarilo le približno 2,2 milijarde dolarjev prilagojenega EBITDA, kar je za perspektivo približno milijardo dolarjev pod vrhom leta 2019.Kot že omenjeno, je eden od razlogov, da se njeni zaslužki znižujejo, ta, da Plains prodaja premoženje za odplačilo dolga. Podjetje namerava prihodnje leto prodati dodatnih 600 milijonov dolarjev premoženja, kar bo zmanjšalo njegov zaslužek v kombinaciji z nedavno prodajo leta 2020. Poleg tega pričakuje le 50 milijonov dolarjev dobička iz dobave in logistike, kar je precej pod letošnjimi 250 dolarjev milijonske projekcije in del 803 milijonov dolarjev, ki jih je segment proizvedel v letu 2019, ko je izkoriščal dislokacije na naftnem trgu.

Ker se zaslužki znižujejo, se mora osredotočiti na odplačevanje dolga, tako da se njegov delež finančnega vzvoda ne dvigne nad ciljno območje. Zato 75 % pričakovanega presežka denarja v letu 2021 namenja za zmanjšanje dolga.

Če pogledamo dlje naprej, ni jasno, ali se bo Plains vrnil v način rasti. Zaradi letošnjega padca cen nafte bi lahko minila leta, preden bodo ameriški proizvajalci nafte ponovno začeli širiti svojo proizvodnjo, kar bi povzročilo potrebo po novih naftovodih. Zaradi tega Plains pričakuje, da bo v prihodnje leto vložil le 500 milijonov dolarjev za dokončanje širitvenih projektov, pri čemer naj bi ta številka padla na med 200 in 300 milijoni dolarjev leta 2022 in pozneje.

To je daleč od več kot milijarde dolarjev, ki jih je letno vložil v zadnjih treh letih. Tako se zdi, da bodo zaslužki Plains All American v najboljšem primeru ostali nespremenjeni, če ne pa še naprej upadali v prihodnosti.

Globoka vrednost brez katalizatorjev rasti

Nobenega dvoma ni, da je Plains All American danes zelo poceni. Dodajte njegov program distribucije in odkupa z visokim donosom in ima nekaj potenciala navzgor. Toda zaslužek podjetja upada, brez očitnega katalizatorja rasti na obzorju. Zaradi tega ni prepričljiv nakup, ko druge delnice cevovoda ponujajo višje donose in bolj mamljive obete za rast.^