Vlaganje

Je Nikeova Splashy New Building znak vrhunca za sedeže podjetij?

V tem videu od 'The 5' naprej Motley Fool v živo , posneto 4. okt , sodelavci Fool.com Brian Withers, Rachel Warren in Demitri Kalogeropoulos delijo svoj pogled na Nike 's(NYSE: OF)novo zgradbo podjetja in ali so te vrste dragih naložb v sedež tako smiselne kot nekoč.

Brian Withers: Ta novica mi je bila res zanimiva, ne pa da Nike odpira raziskovalni laboratorij v Beavertonu, mislim, da je to njihov sedež. To počnejo, a stavba (smeh) ni le majhna zgradba.

To je 750.000 kvadratnih metrov velik raziskovalni laboratorij, poimenovan po Lebronu Jamesu in o moj bog, ima največjo instalacijo za zajemanje gibanja na svetu s 400 kamerami, opremo za kartiranje telesa, košarkarskim igriščem v polni velikosti, 200-metrsko vzdržljivostno stezo, umetno travo za pomoč Nike ujame Nikeove športnike v gibanju.

Obstajajo celo napredne klimatske komore, ki lahko posnemajo različne pogoje. [smeh] To zveni skoraj kot EPCOT, ko greste skozi testno progo, v kateri [smeh] s subpose na koncu se zmočite, pospešite in upočasnite. Toda to me je spodbudilo k razmišljanju, če Nike gradi, in to je le ena od številnih zgradb, ki jih načrtujejo za svoj kampus. Govorili bomo o elegantnem in velikem sedežu v ​​kampusu. Kupi-prodajalec-drži to idejo.

V bistvu kupujte, če menite, da bodo podjetja še naprej gradila prodajalce v kampusu s sedežem podjetja, če verjamete nasprotno. Rachel, ker je tvoj [smeh] prvi dan, bom spet prišel skozi globoko. Kaj menite, kupi-prodajaš-drži, prihodnost modnih velikih kampusov s sedežem podjetij.Rachel Warren: ja. Sovražim, da to rečem, vendar moram iti s prodajo. Ampak kot najprej, moram pojasniti, mislim, da je to super zabavna ideja. Počutim se, kot da je res kul imeti [smeh] glede na vaš delovni kampus. Mislim, da bo delovnik zelo zanimiv, če si tam. A bolj v vsakodnevnem strahu.

Ne vem, ali vidim, da vaše povprečno podjetje, tudi res veliko, dodaja to pošteno standardno ceno v svoj kampus. Pomislim tudi, ko pogledaš na delovno mesto in pomisliš na stvari, ki jih zaposleni res zanimajo. Ne vem, ali bo to nekaj, kar bo na vrhu njihovega seznama. Mislim, da opažamo vse več hibridnega delovnega okolja in več podjetij se ukvarja s tem. Sprašujete se, ali uporabnost elegantnih velikih podjetniških kampusov ne bo toliko preteklost, ampak koliko bodo ljudje resnično potrebovali ali želeli te stvari? Mislim, da zaposleni, na splošno, kar hočejo od svojega delodajalca.

Včasih, ko slišiš OK. Katera so področja, kjer želite izboljšati? To so delovni pogoji, koristi, morda boljše plačilo ali delovna fleksibilnost, možnost biti doma s krajšim delovnim časom.Mislim, da so to stvari, ki jih vaš povprečni zaposleni zanima. Zgodovinsko vem, da so me stroški v svojih korporativnih dneh [neslišno 04:35:39] res marali. Poglejte, mislim, da se sliši kot res kul ideja, vendar mislite, da je to češnja na vrhu, mislim, da na vašo povprečno osebo, ki trdo dela, res ne bo vplivalo tako veliko v svojem vsakodnevnem... dnevno življenje ali celo toliko, kar bi bilo na seznamu njihovih najboljših pet želja. Ampak to je samo moje mnenje. [smeh]

Demitri Kalogeropoulos: ja. Spet se moram strinjati z Rachel. Ob opozorilu, da popolnoma razumem, zakaj Nike to počne, je zanje na veliko načinov smiselno, saj je naš izdelek tako ali tako zelo izkušen.

Imajo velik proračun za trženje. V zvezi s tem je smiselno, da gredo tako bliskovito. Ne vem, če ste omenili, ampak ja, tudi jaz sem gledal to sporočilo za javnost. Predvidevam, da so imeli ogromno končnih strank, ki jih lahko vadite, da se potiskate nad hribe na bolj ravnih območjih in to bi mi lahko koristilo. Tukaj živim na severni Floridi in je ravno ravno. Na svojem kolesu nikoli ne uporabljam ene prestave, Brian, [smeh] boš razumel to situacijo.

vihra: Žal mi je. [smeh]

Kalogeropoulos: ja. Točno tako. Medtem ko sem odraščal v Virginiji in je bila tam popolnoma drugačna kolesarska izkušnja. A vseeno bi tudi to idejo prodal. Strinjam se s tem, kar je rekla Rachel. Mislim, da zaposleni trenutno dajejo prednost tej ideji za kratke poti, prilagodljivosti in morda cenejšemu stanovanju stran od teh metropolitanskih območij, kjer bi lahko zgradili velik sedež.

En primer, o tem sem razmišljal v pandemiji, ki se mi je porodila v mislih, ko sem razmišljal o tem vprašanju, je Activision Blizzard , podjetje za video igre, jih zelo pozorno spremljam. Očitno so se morali med pandemijo veliko spremeniti, vendar so v bistvu samo škljocnili s prsti in samo decentralizirali vso svojo produkcijo vsebin v prvi fazi pandemije. Imajo vse te velike blagovne znamke, imajo ekipe, ki sodelujejo na vsakem koraku procesa in, ne rečem, da je bilo lahko, vendar niso zamudili utripa pri zapiranju svojih poslovnih lokacij in decentralizaciji na druge krajih, večinoma v hišah ljudi.

To pomnožite več kot tisočkrat, toliko drugih podjetij je naredilo isto stvar in so lahko v večini primerov popolnoma opravilo 100 odstotkov svojega dela, ne da bi imeli osebno situacijo, tako da mislim, da to ni zvonec, ki ga res lahko odklopi obroč.

Hkrati ima Apple tam ogromen kampus. razumem zakaj Apple storil tudi to in vedno bo prostor za to situacijo osebnega sodelovanja. Vem, da so podjetja, ki cenijo inovacije, tudi pri tem zelo velika. Mislim, da se bo za to našel prostor, vendar mislim, da bo sčasoma manj teh velikih razpršenih odprtin glavnega štaba.

vihra: da. Nisem čisto prodajalec. Ne morem se popolnoma razumeti [smeh] z vami, zato bom tukaj igral malo hudičevega zagovornika. popolnoma razumem. Demitri, stavek je resničen in to popolnoma razumem.

Ampak mislim, da bo ideja o tem, kakšen bo sedež, res spremenila definicijo. V preteklosti razmišljate o sedežu Apple. Tam dela večina zaposlenih, vsak dan se vozijo v centralno pisarno. Donosnost te naložbe je bila, vsaj po mojem mnenju, kvečjemu mlačna.

Naj narišem drugačno sliko o tem, kakšna bi lahko bila prihodnost centralizirane poslovne pisarne. Predstavljajmo si majhno število ključnega osebja v pisarni za stalno in to niso nujno vodje. To so ljudje, kot so podpora strankam ali posredniki srečanj ali načrtovalci, ki uporabljajo objekt. Pomislite na sedež kot na zbirališče za vse te stvari, ki se dogajajo osebno. Ne glede na to, ali gre za srečanja s strankami, srečanja z dobavitelji, letna ali četrtletna ali celo mesečna srečanja, vodenje usposabljanja.

Obstaja veliko stvari, ki se morajo redno dogajati in se lahko zgodijo kjer koli, a zakaj se ne bi zgodile na, ne želim ga več imenovati sedež podjetja, ker to v resnici ni to, to je v resnici sodelujoči kampus.

Prostori bi se spremenili, pisarne bi v glavnem izginile, na voljo bi bili prostori za sodelovanje, prostori za dogodke, bila bi odlična kavarna, velike sobe, ki bi bile potencialno velike za gledališče, bi imele sestanke, do majhnih prostorov s 5 ,10 ljudi, karkoli.

Vendar je zelo drugače, kot si danes mislimo, in ljudje, ki se vsak dan pojavijo na tej lokaciji, so lahko popolnoma drugačni. Toda mislim, da bo v tem novem hibridnem okolju podjetja skoraj usklajeno osebje, ki bo odgovorno za redno združevanje ljudi v podjetju.

Mislim, da je to na mestu, kjer lahko nadzorujete okolje, nadzorujete hrano, poskrbite, da so ljudje pravi ljudje, ki prihajajo in odhajajo, in imajo korporativno varnost in vse te stvari, za katere mislim, da je tam korist.

Vsekakor bo trajalo nekaj časa, da se ta prehod spremeni in zanimivo mi bo v naslednjih 18 mesecih, ko se podjetja vračajo in poskušajo ugotoviti, kakšen mora biti njihov sedež podjetja. Kot da ste zapustili svoj dom in kar naenkrat so otroci odrasli in stvari so se spremenile in nimate hišnih ljubljenčkov ali pa imate hišne ljubljenčke in vaša hiša potrebuje prenovo, zato bo zanimivo videti, kaj se bo zgodilo tam.^