Vlaganje

Ali je čas za nakup 4 julijskih delnic S&P 500 z najslabšimi rezultati?

Običajno so največji poraženci katerega koli meseca na koncu mešanica različnih podjetij. To ni eden od tistih trenutkov. Julijska najslabša imena med S&P 500 (SNPINDEX: ^ GSPC)sestavine so bile Las Vegas Sands (NYSE:LVS), Wynn Resorts (NASDAQ:WYNN), Norwegian Cruise Line Holdings (NYSE:NCLH), in Carnival Corporation (NYSE:CCL). Skupnost je jasna. Vse so turistične igre, toda bolj v tem trenutku lahko ta podjetja največ izgubijo, če se nedavni porast primerov COVID-19 poslabša. V tej luči so strme razprodaje prejšnjega meseca zelo smiselne.

Veterani vlagatelji vedo, da je čas, da stopijo v kakovostne delnice, takrat, ko so po nepotrebnem premagani, a včasih se delnice dvignejo iz vseh pravih razlogov. Ni vedno lahko določiti, kateri je kateri, in to je eden tistih zapletenih trenutkov.

Zdaj je prepozno, da bi to ustavil

Razprodaje prejšnji mesec so bile strme. Delnice Carnivala so padle za 17,9 %, delnice konkurence Norwegian Cruise Line pa so padle za 18,3 %. Delnice Wynn Resorts so padle za 19,6 %, kar ustreza izgubi, ki jo je zabeležil Las Vegas Sands. V vseh štirih primerih je prodaja preprosto podaljšala umike, ki so se začeli oblikovati junija.

ki opisuje razliko med enostavnimi in sestavljenimi obrestmi?

WYNN grafikon

Podatki po YCharts .Zdaj se vlagatelji soočajo s ključnim vprašanjem: ali bo vse večje število primerov koronavirusa po vsem svetu povzročilo enak davek leta 2020, ko je pandemija prvič zajela svet?

kaj se dogaja z zalogo amc

Nihče res ne ve. Z vidika oblikovanja kvot pa bi bilo naivno verjeti, da kaj podobnega strogim zaustavitvam, ki smo jih videli lani, ni mogoče, če se bodo razmere še slabšale.

Dosedanje uradne smernice so bolj obetajoče. 1. avgusta je dr. Anthony Fauci, direktor ameriškega Nacionalnega inštituta za alergije in nalezljive bolezni, dejal, da ZDA ne bodo znova utrpele zapor, čeprav verjame, da se bo pandemija v ZDA res poslabšala, preden se bo izboljšala. Poleg tega so se tako potrošniki kot korporacije naučili delovati v svetu, kjer je COVID-19 grožnja, in mnogi od milijonov cepljenih Američanov so pripravljeni oditi in živeti življenje kljub nevarnostim, da to počnejo.Zdravnik bolniku da cepivo

Vir slike: Getty Images.

Vendar se je treba izogibati domnevi, da se bo odziv ZDA ujemal s svetovno realnostjo. V zadnjem mesecu so bile zapore uvedene v Avstraliji, na Kitajskem, v Mehiki in Kanadi, medtem ko Francija in druge evropske države dvigujejo mejo, kdo lahko potuje v, iz in znotraj države.

cena delnice lucid motors

In to je le majhen vzorec. Velik del sveta uvaja ali ponovno uvaja ukrepe, namenjene zajezitvi širjenja koronavirusa, saj se zdi, da se globalno število prijavljenih primerov COVID-19 vzpenja nazaj proti najvišjim vrednostim, ki smo jih opazili v začetku tega leta.

Glede na to, da se morajo oblasti zdaj ukvarjati z zelo nalezljivo delta varianto bolezni, so zapore in druge omejitve potovanj velika možnost v preostanku leta 2021, kar je še posebej problematično za operaterje igralnic, kot sta Las Vegas Sands in Wynn, ter križarke, kot sta Carnival in norveški. Tudi hiter in učinkovit odziv v ZDA bi lahko ta podjetja še vedno pustil izpostavljena izzivom v drugih regijah sveta, kjer delujejo.

Ni trajno, ampak tudi brez bliskavice v ponvi

Sedaj se turizem in potovanja soočata s številnimi kratkoročnimi izzivi. Celotni učinki nedavnega porasta števila primerov morda ne bodo vidni več mesecev, in kot so delničarji v podjetjih, kot sta Wynn in Carnival, doživeli julija, se lahko cenam delnic v kratkem času zgodi veliko škode.

Najslabši rezultati indeksa S&P 500 prejšnji mesec zdaj niso kupčija zaradi njihovih razprodaj. Če kaj, je njihov upad znak večjih težav, ki jih je treba še rešiti. Samo pravi vlagatelji, ki kupujejo in držijo, bi morali razmisliti o skoku v te delnice, v naslednjih nekaj mesecih pa bi morali biti pripravljeni vzdržati nenehno nestanovitnost in naraščajočo negotovost, ki je pred nami v tem sektorju.^