Vlaganje

Je iShares Nasdaq Biotechnology Index Fund nakup?

Zaloge biotehnologije so deležne veliko pozornosti. Preprosto se je navdušiti nad zdravljenjem bolezni, finančni rezultati, ki bi lahko sledili uspešni uvedbi novega zdravljenja, pa lahko spremenijo igro.

Ampak, žal, ni tako preprosto kot izbrati nekaj obetavnih imen z donosnimi postopki zdravljenja, sedeti in opazovati pozitivne rezultate. Biotehnologija ima zagotovo potencial za visoko nagradno naložbo, vendar obstajajo dodatna tveganja. privezani na industrijo. Mnoga nova podjetja obetajo veliko, vendar je pot do odobritve zdravljenja in rasti prodaje polna pravnih sporov, zakonodajnih in zdravstvenih pomislekov ter – o ja – vseh drugih izzivov, povezanih z vodenjem podjetja!

Vnesite iShares Nasdaq Biotechnology Index Fund (NASDAQ:IBB). Če so notranjosti in izpadi biotehnološke industrije zunaj vašega obsega strokovnega znanja (kot jaz) ali vam primanjkuje časa za prebiranje predlaganih zdravljenj, preskušanj in regulativnih odobritev (to sem tudi jaz), bi bil ta ETF morda vreden ogleda .

Velik posnetek vrstic epruvet.

Vir slike: Getty Images.

Kaj je iShares Biotechnology Index Fund?

Biotehnološki sklad iShares je najstarejši in največji sklad za biotehnologijo. Delež tega ETF, ki je bil zagnan že leta 2001, nosi strošek 0,47 % na leto; tako se za vsak vloženih 1000 $ zaračunajo 4,70 $ skozi vse leto, ob predpostavki, da se vrednost sklada ne spremeni. Za to provizijo so vlagatelji izpostavljeni 219 delnicam, ki jih pasivno upravljajo in tehtajo glede na velikost podjetja. Z drugimi besedami, večja kot je osnovna delnica, večji je njen odstotek v biotehnološkem skladu iShares. Od tega pisanja se pet najboljših in dobro znanih deležev sklada glasi tako:Pet najboljših deležev iz sklada za biotehnologijo iShares Nasdaq

Tržna kapitalizacija podjetja

Ponderiranje portfeljaAmgen (NASDAQ:AMGN)

koliko davkov plačaš na delnice

121 milijard dolarjev

9,8 %

Gilead Sciences (NASDAQ:GILD)

84,0 milijarde dolarjev

8,2 %

Celgene (NASDAQ:CELG)

68,4 milijarde dolarjev

8,2 %

Vertex Pharmaceuticals (NASDAQ:VRTX)

44,9 milijarde dolarjev

6,4 %

Osvetlite (NASDAQ:ILMN)

39,2 milijarde dolarjev

dobre poceni delnice za vlaganje

5,4 %

Vir podatkov: iShares in YCharts.

Zlaganje proti konkurenci

iShares pa nikakor ni edina igra v mestu za biotehnološka sredstva. Na primer, obstaja SPDR S&P Biotech ETF (NYSEMKT:XBI)in First Trust NYSE Arca Biotech ETF (NYSEMKT: FBT), tudi velike in dobro uveljavljene sklade z dolgoletno zgodovino . Tako SPDR kot First Trust uporabljata portfelj enake teže - kar pomeni, da se vse osnovne delnice, velike in majhne, ​​občasno ponovno uravnotežijo, tako da imajo ne glede na velikost podjetij enako utež portfelja. Po ponovnem uravnoteženju se bodo te uteži spreminjale, ko se delnice povečujejo in znižujejo vrednost, a strategija kljub temu bistveno spremeni, kaj naj vlagatelji pričakujejo od skladov v primerjavi s ponudbo iShares.

Prvič, SPDR S&P Biotech in First Trust NYSE Arca Biotech imata manj deležev - 118 oziroma 30 delnic. Prav tako so bolj usmerjeni k manjšim podjetjem. Ker imajo manjša podjetja več potenciala navzgor, če dobijo novo uspešnico, so ti skladi dolgoročno boljši od iShares. Vendar pa je kompromis v tem, da manjša količina osnovnih delnic in večja osredotočenost na manjša podjetja pomenita potencialno več vožnje po toboganu.

IBB grafikon

Podatki po YCharts .

Je to nakup?

Biotehnološka industrija je ena izmed bolj nepovezanih skupin delnic v primerjavi s preostalim delniškim trgom. Konec koncev, izvedljiva nova zdravljenja bolezni ne čakajo na gospodarstvo, preden gredo na trg, niti ni nujno, da se uveljavijo, ko je v svetu ekonomije vse v redu. To je lahko dobro ali slabo. Vzemite za primer letošnje leto. Medtem ko je S&P 500 je v letu 2019 do danes dosegel 19-odstotno rast, začetno rally za biotehnologijo je v zadnjem času spodletelo.

IBB grafikon

ali se bodo delnice nokie dvignile

Podatki po YCharts .

Je torej iShares Biotechnology Fund nakup? To je odvisno. To je nestanoviten kraj za vlaganje denarja, a če mora vlagatelj dolgo čakati na norost, je zagotovo veliko možnosti za rast. Seveda je treba največji biotehnološki ETF obravnavati v primerjavi s podobnimi in če iščete visoko rast z brezbrižnostjo do divjih gibov vrednosti, je treba upoštevati tudi sklada SPDR S&P Biotech in First Trust NYSE Arca Biotech.

Na koncu dneva pa sklad iShares Nasdaq Biotechnology Index Fund ponuja izpostavljenost širokemu pasu industrije, ima interno pristojbino za stroške, ki je enaka drugim ETF-jem, ki se potegujejo za vaše biotehnološke dolarje, in ima izkušnje z zagotavljanjem nad- povprečni dobiček na dolgi rok. Ni slaba izbira kot del dolgoročno osredotočenega in dobro razpršenega portfelja, če nimate časa ali strokovnega znanja, da bi se lotili biotehnologije.^