Vlaganje

Ali je zaloga Home Depot nakupa?

Home Depot (NYSE: HD)je že dolgo zmagovalna delnica za vlagatelje z donosnostjo 110 % v zadnjih petih letih. Je vodja v industrija za izboljšanje doma , ki je v nedavno končanem proračunskem letu 2020 ustvaril rekordno prodajo v višini 132,1 milijarde dolarjev, kar je veliko več kot njegov tekmec, Lowe's .

Čeprav je splošno znano, da je Home Depot izjemen posel, so delnice zaostajale S&P 500 v zadnjih šestih mesecih. To se mi zdi kot dislokacija in signalizira, da so vlagatelji kratkovidni, ker skrbijo za poslovanje podjetja obeti v tem proračunskem letu ker bodo omejitve bivanja doma odpravljene in bodo potrošniki porabili manj denarja za svoje domove.

Toda dolgoročna zgodba za Home Depot ostaja nedotaknjena in vlagateljem predstavlja priložnost za nakup.

Tipkovnica s tipko, na kateri piše Kupi zalogo

Vir slike: Getty Images.

Moč v poslu

Podjetje je lani poslovalo izjemno dobro, saj sta prodaja in čisti dobiček poskočila za impresivnih 19,9 % oziroma 14,4 %. Pričakuje pa se, da bo rast Home Depota v tekočem letu precej majhna, saj se potrošniška poraba preusmeri s projektov za izboljšanje doma na potovanja, zabavo in vse ostalo, kar je bilo med pandemijo zadržano.Vlagatelji, ki so pripravljeni in sposobni pogledati mimo kratkoročne slabosti, razumejo, da je podjetje še več let v odličnem položaju za uspeh. Prodaja v isti trgovini (znana kot primerljivi ali skratka comps) je že rasla na zdravoposnetekleta pred njimiv nebo dvignilalani skoraj 20 %. Število transakcij in povprečna velikost vstopnic sta tudi že nekaj časa naraščala, kar dokazuje, da je Home Depot deloval precej dobro, preden je bil deležen pandemije.

Čeprav je segment »naredi sam« (DIY) v zadnjem letu očitno zasijal, je to pozitiven znak, da je Home Depot »naredi sam« (DIFM)segmentje imela v četrtem četrtletju najboljše trimesečno obdobje fiskalnega leta 2020 in beležila pospešeno rast. Zdi se, da je potrošnikom z bolj zapletenimi in dražjimi projekti prijetno, da so izvajalci doma, in ta nadaljnja moč v poslovanju DIFM bi lahko nadomestila kakršen koli padec prihodkov DIY v prihodnjih četrtletjih.

Home Depot bi moral še naprej imeti koristi od svojega One HomeDepopobudo, ki se močno opira na naložbe za krepitev dobavne verige in izboljšanje digitalne izkušnje za nakupovalce. Digitalniprodajase je v zadnjem četrtletju povečala za 83 %, pri čemer je bilo 55 % naročil prevzetih v trgovini, kar dokazuje, da medsebojno povezana maloprodajna strategija deluje.In nedavninakupHD Supply bo razširil zmogljivosti Home Depot na področju vzdrževanja, popravil in operacij, kar bo spodbudilo rast v prihodnjih letih.

Kaj pa vrednotenje?

Intenzivna osredotočenost Wall Streeta na naslednjih 12 mesecev je verjetno razlog, zakaj so delnice Home Depota v zadnjem letu zaostajale na širšem borznem trgu. Vlagateljem, ki imajo potrpežljivost za dolgoročno razmišljanje, se ponudi priložnost, da naslednje leto kupijo delnice le 21-krat.zaslužki.

To je ugodna cena za tako soliden posel, ki je rasel in bo še dolgo rasel svojo prodajo in dobiček. Vlaganje v delnice je najboljši način za ustvarjanje bogastva, zato ne razmišljajte dvakrat, ko imate priložnost kupiti delež v izjemnih podjetjih. Nakup Home Depot je topriložnostdanes.^