Vlaganje

Je ARKK ETF Cathie Wood mogoče kupiti zdaj?

ETF-ji ARK Invest so bili doslej v središču medijske pozornosti in drame v letu 2021. ARK Invest, ki ga je leta 2014 ustanovila Cathie Wood, je bil po izjemnem letu po pandemiji pod drobnogledom. Danes se osredotočam posebej na en ARK Invest ETF, ARK Innovation ETF (NYSEMKT: ARKK). V zadnjem letu je ARKK vlagateljem vrnil kar 48,75 % v primerjavi z Invesco QQQ ETF 's(NASDAQ:QQQ)spektakularnih 36,63%. Tudi po težkem začetku leta 2021 je ARKK presegel QQQ za več kot 12%. Vprašanje vlagateljev je, ali je to povzročila izključno pandemija. Če pomanjšate in pogledate triletne donose, se je ARKK povečal za več kot 177 % v primerjavi s 108 % za QQQ. To je 69 % večja uspešnost v treh letih.

ARKK je aktivno upravljan ETF z razmerjem stroškov 0,75%. ARK Invest dnevno kupuje in prodaja ter te informacije javno deli. Čeprav je preglednost odlična, menim, da mnogi vlagatelji te podatke uporabljajo napačno. Vidim, da ljudje objavljajo na družbenih omrežjih in spletnih mestih, ki jih skrbi, kaj je ARK Invest kupil ali prodal dan prej. Cilj ARKK je dolgoročno vlagati v 'moteče inovacije'. Cathie Wood je bila zelo glasna pri razlaganju, da sklad vlaga s ciljem večletnega lastništva, zajemanja dobičkov iz sekularnih trendov rasti in moteče tehnologije.

ARKK vlaga v naslednje teme:

  • Genomska revolucija
  • Industrijska inovacija
  • Internet naslednje generacije
  • Fintech inovacije

V današnjem videu razbijem ARKK. Predstavljam seznam njegovih trenutnih deležev, mnenja o tem, zakaj je ETF od začetka do leta slabše, svoje misli o njegovih dolgoročnih možnostih rasti in tehnično analizo o tem, kam bi se lahko usmerila cena.

* Cene delnic, uporabljene v spodnjem videu, so bile na trgovalni dan 5. avgusta 2021. Videoposnetek je bil objavljen 5. avgusta 2021.

^