Vlaganje

Je zaloga Bristol Myers Squibb nakup?

Bristol Myers Squibb (NYSE: BMY)zaloge se letos niso najbolje odrezale. Družba se bo kmalu soočila z generično konkurenco za najbolje prodajanega Revlimida. Vendar pa ima tudi več novejših zdravil in potencialnih kandidatov z velikim potencialom. V tem Šaren bedak v živo video posneto 15. septembra , Sodelavca Motley Fool Keith Speights in Brian Orelli odgovarjata na vprašanje gledalca, ali je velika farmacevtska zaloga nakup ali ne.

Keith Speights: Brian, preidimo na vprašanje, ki ga trenutno glasuje Bob L. in piše: 'BMY. Misli? ' in seveda je BMY Bristol Myers Squibb.

V ponedeljek sem opazil, da je Bristol Myers Squibb poročal o nekaj spodbudnih podatkih o splošnem preživetju iz študije pozne faze Opdivo in Yervoy pri zdravljenju mezotelioma. Predvidevam, da bi se lahko poglobili v te podatke, ampak namesto tega obravnavajmo Bobovo vprašanje.

Kaj menite o Bristol Myers Squibb in nasploh? Ali menite, da je ta velika farmacevtska zaloga trenutno na voljo za nakup?

Brian Orelli: Ti podatki o mezoteliomu Opivo-Yervoy so bili precej stari. Mislim, da je bila to dolgotrajna študija, zato mislim, da smo že poznali osnovo študije ali pa so morda tudi ta teden bili podatki o melanomu, zato morda mislim na podatke o melanomu. Na splošno je lekarna videti precej poceni z razmerjem med prodajo in ceno 3,17. To je precej poceni.Smernice glede prihodkov se bodo letos povečale pri visokih enomestnih številkah. To ni zvezdniško, vsekakor pa tudi ni grozno in na prvi pogled ne bi pričakovali razmerja med prodajo in ceno 3,17, čemur rečemo 8-9-odstotna rast prihodkov.

Vendar bo izgubil ekskluzivnost pri Revlimidu, ki ga je dobil, ko so kupili Celgene. Poravnave so pri proizvajalcih generičnih zdravil, ki zahtevajo, da se generična zdravila začnejo leta 2022 in dobijo odstotek celotne prodaje Revlimida, nato pa se vsako leto premakne navzgor do leta 2026, ko se napolnijo, lahko prodajo kolikor hočejo. Zdravilo je v prvi polovici leta 2021 združilo 28 odstotkov prihodkov, to je prva polovica skupnih prihodkov Bristol Myers Squibb, zato bo to velik del, ki ga bo izgubil, in to pojasnjuje, zakaj je Bristol Myers Squibb trenutno tako poceni.

kako goodrx delo služi denar

Ima nekaj kandidatov, ki bi lahko nadomestili izgubo Revlimida. Mislim, da je največ, na kar moramo biti pozorni, imuno-onkološko zdravilo LAG-3 in Relatlimab. Deluje z Opdivom pri melanomu. To so že pokazali v študiji faze III, zato bi morala biti odobrena dokaj kmalu.Mislim, da je tu prednost, da bi lahko spodbudil tako novo zdravilo LAG-3 kot tudi prodajo zdravila Opdivo. Opdivo bi moralo pomagati pri konkurenci z Merckovo Keytrudo, pa tudi z vsemi drugimi zdravili PD-1 in PD-L1, zato menim, da to trenutno največja prednost LAG-3 ni nujno dodajanje prodaje LAG-3 , ampak dejstvo, da lahko tudi spodbudi prodajo Opdiva.

Če lahko pokažejo, da LAG-3 plus Opdivo deluje pri drugih vrstah raka, razen melanoma. Opdivo je samo po sebi v drugih kombinacijah pokazalo, da lahko dobro deluje pri različnih vrstah raka. Mislim, da bo LAG-3 in Opdivo verjetno pomagal bolnikom z drugimi vrstami raka, kar bi dolgoročno moralo pomagati Bristolu Myersu. Izvedeli bodo klinična preskušanja, odobrili ga bodo in povečali prodajo.

Upajmo, da bo to sovpadalo z 22-26 upadanjem prodaje Revlimida. Na splošno menim, da je to pravi nakup za prave vrste vlagateljev, nekoga, ki je pripravljen čakati na rast, zato, če iščete takojšnjo rast, nisem prepričan, da jo boste našli v Bristolu Myersu Squibb.

Po drugi strani pa res ne vidim, da bi cena glede na dokaj nizko vrednotenje trenutno tako močno padla. Toda spet se morda tudi ne bo tako močno dvignilo, poleg tega pa je tukaj enostavno zbrati tri odstotke dividendnih donosov, medtem ko čakate, tako da boste dobili nekaj navzgor, tudi če se bo za nekaj časa pomaknil vstran. Če pa je to vaša skodelica čaja, potem mislim, da bi to lahko bila dobra naložba, če ste tukaj dolgoročni vlagatelj.

Znamenitosti: Popolno razkritje, bil sem delničar družbe Celgene, in ko je Bristol Myers Squibb pridobil Celgene, sem se le držal delnic BMY, ki sem jih dobil, in sem eden tistih potrpežljivih vlagateljev, o katerih govorite, gledam dolgo izraz.

če dobim prvo preverjanje dražljaja, bom dobil drugo

Mislim, da je Celgene na mizo prinesel veliko kandidatov, ki bi v resnici morali pomagati Bristolu Myersu v naslednjih petih letih. Pripravljen sem počakati, prebroditi to izgubo ekskluzivnosti Revlimida in videti, kako imajo nekateri od teh kandidatov za nova zdravila nekatera novejša zdravila, ki so že dobila odobritev, ki jo je Celgene predstavil, in poglej, kako začnejo pridobivati ​​zagon.

Zame je to delnica, ki si jo želite ogledati, vsaj za petletno časovno obdobje. Kot ste rekli, Brian, če iščete hitro rast, verjetno to ni odlična izbira.^